Fórum » Digitálne zrkadlovky

Canon EOS 600D versus Canon EOS 60D

basibozuk
basibozuk 2012-03-01 12:13:58+01
Uvažujem o kúpe jedného z týchto dvoch zrkadloviek. Má niekto skúsenost s niektorým z nich?
Tiež dosť dobre nerozumiem v čom bude lepí Canon EOS 60D ,200 eur je dosť.
S fotením začínam,za rady ďakujem.

basibozuk
2012-03-03 10:30:45+01
príspevok od: Kaiman81
na začiatok si kúp kompakt aby si nebol sklamaný, zrkadlovka nieje vhodná na začiatok....
Sedem rokov fotím s kompaktom

Kaiman81
2012-03-03 10:33:09+01
príspevok od: basibozuk
nieje kompakt ako kompakt,je rozdiel fotit a fotit,fotit sa da aj mobilom...

basibozuk
2012-03-03 11:02:43+01
príspevok od: Kaiman81
nieje kompakt ako kompakt,je rozdiel fotit a fotit,fotit sa da aj mobilom...
Dá dá,moja stará mama fotila aj zadkom,fotky žiadne ale sme sa aspoň zasmiali.

istvic
ocenenie redakciou 2012-03-03 11:15:18+01
podla otazok ktore davas ,ostan radsej pri tom kompakte a hlacne vela fot,teda pokial mas zaujem zlepsovat sa..fotak to za teba nespravi

bonifacko
2012-03-03 11:26:28+01
Vidím že sa vyznáš rovnako ako ja,ale ja riadim heslom že menej je viac,tak dám asi tú 60
Tak ešte počkaj pol roka, pojde s cenou dolu 7D.

basibozuk
2012-03-03 11:28:17+01
príspevok od: istvic
podla otazok ktore davas ,ostan radsej pri tom kompakte a hlacne vela fot,teda pokial mas zaujem zlepsovat sa..fotak to za teba nespravi
Takže prvým predpokladom ako prejsť z kompaktu na zrkadlovku je sa veľa a hlúpo sa nepýtať,
fajn,budem sa snažiť čím menej vás svojimi otázkami unavovať.

inkubbus
2012-03-03 11:34:05+01
Takže prvým predpokladom ako prejsť z kompaktu na zrkadlovku je sa veľa a hlúpo sa nepýtať,
prvy predpoklad pre prechod z kompaktu na zrkadlovku je minimalne znalost expozicneho trojuholnika - ako sa navzajom ovplyvnuje cas, clona a ISO. ...to ako clna ovplyvnuje hlbku ostrosti... lebo ak by si mal kupit zrkadlovku a nadalej fotit v plnej automatike, tak to naozaj radsej zostan pri tom kompakte. lepsie fotky mat nebudes.

Cyril
2012-03-03 11:35:49+01
Kup si nieco z bazaru alebo este lepsie, pozicaj si od kamarata zrkadlo na vikend. Uvidis co sa vlastne od zrkadla da ocakavat. Nasrobuj tam ten zazracny setak (urcite ho bude mat, mozno ako tazitko) a fot, skusaj. Da Ti to viac ako toto vlakno. Mam pocit, ze mas dost penazi, ktore Ta steklia, alebo chces dobre vyzerat pred kamosmi. Pozor na pozlatka, o dva dni sa vacsinou az tak nelesknu

istvic
ocenenie redakciou 2012-03-03 11:49:19+01
nie,.ide o to ,ze kebyze mas naozaj zaujem prejst na zrkadlovku,tak nic ako prakticke vyskusanie ti neda viac..darmo ti budu ludi vypisovat,darmo davat aj tisic rad,pokial si sam nechytis ten fotak do ruky a nevyskusas si ako to cele funguje a aky je vystup..nebudes sa pytat na nejakom fore a cakat na pecene holuby a zazrak ,ale snz sa dostat do ruky hociaku zrkadlovku a fot..pre teba je uplne jedno aka bude,hlavne ze je to zrkadlovka..presne ako pise Cyril.kup si nieco jazdene z bazaru a hraj sa,uc sa

basibozuk
2012-03-03 12:08:22+01
Aha,takže ak budem chcieť riadiť mercedes,tak musim najprv strácať čas bazárovov škodovkou...
Mám ale priateľov krtorí si ako prvé kúpili mercedes a nemali žiaden problém sa naučiť ho ovládať.

inkubbus
2012-03-03 12:11:09+01
Aha,takže ak budem chcieť riadiť mercedes,tak musim najprv strácať čas bazárovov škodovkou...
Mám ale priateľov krtorí si ako prvé kúpili mercedes a nemali žiaden problém sa naučiť ho ovládať.
radsej uz nic nepis.kup si co chces, na co mas peniaze a fot. urcite budes mat potom aj dost kamaratov co ti to pochvalia.

Cyril
2012-03-03 12:18:08+01
Aha, tak v tom pripade doporucujem:
http://www.hasselblad.com/products/lenses-and-accessories.aspx

nebudes predsa jazdit na Fabii, nie? Canon 60D? Taku sracku chces kupit? Teda prepac

basibozuk
2012-03-03 12:33:26+01
Neviem chlapci prečo ste takí mrzutí,jednoducho ak sa chcem v rámci niečoho niekde posunúť,potrebujem nástroj ktorý mi to umožní,čo zlé je na tom pýtať sa na pár rád ľudí čo do toho vidia? Ale chvála že na tomto fóre niesu všetci podráždení,pár rád som tu už dostal,takže kozička a vyplašený autobus upokojte sa.

inkubbus
2012-03-03 12:43:47+01
Neviem chlapci prečo ste takí mrzutí,jednoducho ak sa chcem v rámci niečoho niekde posunúť,potrebujem nástroj ktorý mi to umožní,čo zlé je na tom pýtať sa na pár rád ľudí čo do toho vidia? Ale chvála že na tomto fóre niesu všetci podráždení,pár rád som tu už dostal,takže kozička a vyplašený autobus upokojte sa.
ten prst si nestrakaj prilis hlboko do nosa aby si si neposkrabal mozog

inkubbus
2012-03-03 12:43:59+01
*nestrkaj*

Cyril
2012-03-03 13:06:12+01
Ja som v pohode Ty si chcel jazdit na medaku len som Ti chcel usetrit peniaze, nez sa do niecoho pustis a potom to nechas zapadat prachom. Rada, pozicat si na vikend zrkadlo nebola az taka capina myslim. Na tele na zaciatku az tak nezalezi. Inkubus Ti tiez dobre radil. Ja by som skor doporucil aby si sa Ty troska nadychol, nez sa do niecoho bezhlavo pustis. Sudiac podla otazok Vela stastia

Cyril
2012-03-03 13:10:46+01
Byvam pri Dunajskej Strede, ak by si chcel, mozem Ti na den pozicat (sice iba) 400D, ale s dobrym sklom Sigma 30/1,4. Mozes cvakat len taky fukot

basibozuk
2012-03-03 13:22:10+01
príspevok od: Cyril
Byvam pri Dunajskej Strede, ak by si chcel, mozem Ti na den pozicat (sice iba) 400D, ale s dobrym sklom Sigma 30/1,4. Mozes cvakat len taky fukot
Cením si tvoju ponuku,no nie som na slovensku asi vezmem tú 60D a setový obj.EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM a na dovolenke poskúšam.

calven
2012-03-03 16:12:30+01
príspevok od: Cyril
Ja som v pohode Ty si chcel jazdit na medaku len som Ti chcel usetrit peniaze, nez sa do niecoho pustis a potom to nechas zapadat prachom. Rada, pozicat si na vikend zrkadlo nebola az taka capina myslim. Na tele na zaciatku az tak nezalezi. Inkubus Ti tiez dobre radil. Ja by som skor doporucil aby si sa Ty troska nadychol, nez sa do niecoho bezhlavo pustis. Sudiac podla otazok Vela stastia
Nechaj tak, nech si kúpi. Potom sú taký ľudia skvelý zdroj takmer nových a nepoužívaných vecí za pár korún. Presne vďaka človeku ako on, mám ja výbavu akú mám, za úplne smiešnu sumu...
Takže ak na to máš, pokojne si kúp aj 1DX až bude alebo 5D MIII a k tomu novú 24-70 F2,8 II. Na dovolenku to bude úplne paráda, určite budú ľudia hovoriť, aký si skvelý fotograf, keď máš taký kanón.

basibozuk
2012-03-03 16:43:20+01
príspevok od: calven
Nechaj tak, nech si kúpi. Potom sú taký ľudia skvelý zdroj takmer nových a nepoužívaných vecí za pár korún. Presne vďaka človeku ako on, mám ja výbavu akú mám, za úplne smiešnu sumu...
Takže ak na to máš, pokojne si kúp aj 1DX až bude alebo 5D MIII a k tomu novú 24-70 F2,8 II. Na dovolenku to bude úplne paráda, určite budú ľudia hovoriť, aký si skvelý fotograf, keď máš taký kanón.
Vždy som sa snažil upútať na seba všeličím len nie vystatovaním,tam kam idem na dovolenku bude len jeden pár a široko ďaleko nikto. )a keďbudem predávať ten foťák,dám si dobrý pozor aby som ho nepredal takému špekulantovi a závistlivcovi ako si ty...

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()