Rozhodujem sa nad novou DSLR. Kedže nemám, žiadne profesionálne ambície zavrhol som FF. Veľmi ma baví fotiť teleobjektívami čo APS-C senzor len podporuje. Chcel som zamerať na wildlife, ale poslednou dobou zisťujem, že je to veľmi náročný žáner (nielen technicky), a neviem či výsledok za to naozaj stojí... Každopádne nerád by som ho úplne zavrhol, občas vyfotiť nejakého lietavca, pofotiť šport, portréty, možno aj astrofotku.
Mám vyhliadnuté tieto sklá: Canon EF 200mm f/2.8L II USM - len ťažko na ňom hľadať chyby s TC perfektne univerzálny Nikon 180 mm F2,8 AF NIKKOR D IF-ED AN - starší a pomalší ako Canon
Začal som fotiť tiež makro a tento žáner my asi sedí najviac. Canon má úplne bezkonkurenčný MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro, Nikon bohužiaľ nič podobné.
Každopádne do týchto skiel by som šiel až časom, keď si budem skutočne istý, že je to pre mňa to pravé. Teraz by som chcel špičkové telo, s dobrým univerzálnym objektívom. Moja požiadavky sú:
Kupodivu dosť nereálne požiadavky, Canon, Nikon, ale ani Sigma, alebo Tamron nič také v ponuke nemá. Univertzálny objektív je pre mňa strašne doležitý, kedže ním fotím 70% všetkých fotiek.
Nikon teda možno už tento rok vydá to čo potrebujem, nevyše vo formáte DX (čiže nižšia váha). Nikon má podľa mňa navyše lepšie telá, čo do šumových vlastností, čo je pre mňa zásadná vlastnosť.
Inak by som to videl na SIGMA 17-70/2,8-4 DC Macro HSM
Takže buď 7d, alebo d7000...
Ak Canon, tak by som mal skvelý tele a skvelý macro objektív. (Viac príslušenstva na astrofotku) Ak Nikon, tak skvelý univerzál, na skvelom body. (Teraz fotím Nikonom, takže mám už dosť príslušenstva ktorého by som inak musel zbaviť)
Ak ste dočítali až tu, prosím Vás o Váš názor do čoho by ste za týchto podmienok šli vy?
Som amatér (a ním asi aj zostanem). Takže prežijem že nebudem mať presne to čo by som chcel. Ten Nikon 16-85 f4 vyzerá fakt dobre a to jedno clonové číslo určite prežijem. Navyše u 180 f2,8 bude hĺbka ostrosti na portréty dostatočne malá...
Len si myslím, že keby niekto vyrobil objektív 18-70 f2,8 (čo podľa mňa technologicky nieje problém) odradil by tým veľa ľudí od kúpy FF a to samozrejme žiadna značka nechce...
Ale to už sú strašné hypotézy. Moj problém je, že keď si teraz kúpim objektív budem už musieť ostať u jednej konkrétnej značky. Ale či už to bude Canon, alebo Nikon asi to nebude žiadna tragédia...
technologicky to nie je ziadny problem, stal by ale asi nad 1500€ kupil by si si ho? nie, preto take bjektivy ani neexistuju, neexistuje po nich dopyt.
Canon EOS 7D alebo Nikon D7000?
Mám vyhliadnuté tieto sklá:
Canon EF 200mm f/2.8L II USM - len ťažko na ňom hľadať chyby s TC perfektne univerzálny
Nikon 180 mm F2,8 AF NIKKOR D IF-ED AN - starší a pomalší ako Canon
Začal som fotiť tiež makro a tento žáner my asi sedí najviac. Canon má úplne bezkonkurenčný MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro, Nikon bohužiaľ nič podobné.
Každopádne do týchto skiel by som šiel až časom, keď si budem skutočne istý, že je to pre mňa to pravé. Teraz by som chcel špičkové telo, s dobrým univerzálnym objektívom. Moja požiadavky sú:
-čo najvačší rozsah (začiatok na 18 mm)
-konštantná svetelnosť
-ultrazvukové zaostrovanie
Kupodivu dosť nereálne požiadavky, Canon, Nikon, ale ani Sigma, alebo Tamron nič také v ponuke nemá.
Univertzálny objektív je pre mňa strašne doležitý, kedže ním fotím 70% všetkých fotiek.
Objavil som ale toto:
http://nikonrumors.com/2012/03/04/patent-filed-for-the-rumored-new-nikon-16-85mm-dx-lens.aspx/
Nikon teda možno už tento rok vydá to čo potrebujem, nevyše vo formáte DX (čiže nižšia váha).
Nikon má podľa mňa navyše lepšie telá, čo do šumových vlastností, čo je pre mňa zásadná vlastnosť.
Inak by som to videl na SIGMA 17-70/2,8-4 DC Macro HSM
Takže buď 7d, alebo d7000...
Ak Canon, tak by som mal skvelý tele a skvelý macro objektív. (Viac príslušenstva na astrofotku)
Ak Nikon, tak skvelý univerzál, na skvelom body. (Teraz fotím Nikonom, takže mám už dosť príslušenstva ktorého by som inak musel zbaviť)
Ak ste dočítali až tu, prosím Vás o Váš názor do čoho by ste za týchto podmienok šli vy?
Len si myslím, že keby niekto vyrobil objektív 18-70 f2,8 (čo podľa mňa technologicky nieje problém) odradil by tým veľa ľudí od kúpy FF a to samozrejme žiadna značka nechce...
Ale to už sú strašné hypotézy. Moj problém je, že keď si teraz kúpim objektív budem už musieť ostať u jednej konkrétnej značky. Ale či už to bude Canon, alebo Nikon asi to nebude žiadna tragédia...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa