Fórum » Návrhy a pripomienky

Ako byt TOP na Ephoto :)

2009-03-05 19:44:16+01
No keďže sem na Ephoto chodím uz nejaký ten piatok, pripravil som Vás pár rád ako dostať do TOP prehlaďu , fotky dňa a fotky mesiaca. • Top prehľad : Táto kategoria je najširšia, ale má niekoľko pevných pravidiel, ktoré je nutné dodržiavať. Ak fotíme ženu držíme sa pravidla - čím menej oblečenia tým lepšie - a tak v duchu hesla cecky ven/hezká prdel sa snažíme nás objekt zbaviť čo najviac nepotrebného oblečenia. Tieto fotky majú úspech u mužského publika ale je tu riziko, s ktorým je nutné ratať. A to, že každý ma iný vkus a objekt sa nemusí zrovna každému páčiť. Fotenie mužov je povolené len od veku objektu 55+ a čím vačšia brada/fúzy a čím viac vrások, tým je fotka úspešnejšia. Na koniec do tejto kategórie patria fotky zo zahraničia. Múzem, most , more, kopec, všetko čo je mimo SVK sa počíta. Tieto fotky majú úspech zvačša u ľudí, ktorí vačšinu svojho života prežili v komunizme a zahraničie poznajú len z podobných fotiek. • Fotka dňa : Táto kategória má striktné pravidlá, ktorých porušenie sa často trestá. Dovoľuje sa fotiť len zvieratá. Najlepšie vtáky(to je jedno aké)..sýkorky, vrabce všetko čo má krídla sa ráta – je jedno v akej polohe hlavne že sú. Na špecialne povolenie sa možu fotiť aj iné zvery, ktoré ale musia vyvíjať nejakú aktivitu(jesť, utekať atď…). Pri týchto fotkách sa nedbá na pravidlá ktorým sa smrtelný fotograf vyhýba... doležitý je objekt-nič iné nas nezaujíma. Tieto fotky majú veľký úspech u ľudí, žijúcich v meste, ktorí o exzistencii podobných stvorení vedia len z dokumentov na Discoveri. Špeciálnu kategóriu tvoria živočíchy, ktoré poznáme len z filmov Ridley-ho Scott-a (oči muchy atď) a však ich fotenie je náročné a preto sa objavujú na fotkách len zriedkavo. • Fotka mesiaca : Tu exzistuje len jedna kategória – Hrad na kopci alebo samotný kopec zo SVK . Zvyčajne pozliepaný do panorámy aby budil dojem majostátnosti, šikovnosti a profesionality autora. Úspech je zaručný, pretože osloví každú skupinu. Obyvatelia miest snívajú aké krásne tam musí byť žiť, chlapci z dediny spomínaju ako tam vyrastali, bratia Češi ticho závidia a proste všetkým z tej chrumkavej fotky cvrkne do bavlnky. • Umelecké fotky : Tieto fotky tvoria špecifickú kategóriu. Na Ephoto niesu veľmi obľúbené ale ak sa predsa len rozhodnete, že idete byť umelcom, tak tu je nieniekoľko pravidiel, ktoré ale ako správny umelec musíte porušovať : - Fotiť výhradne mobilom ..ide predsa o myšlienku nie o kvalitu. - Ľuďom zásadne rezať končatiny.. stale ide o myšlienku. - Vidiet umenie aj tam kde nieje..myšlienka tam predsa je. Pri týchto fotkách je ale nutné sa pripraviť na kritiku a je lepšie si do predu pripraviť hárok s možnými otázkami a v rámci duševneho cvičenia si na ne aj odpovedať. Fotka je síce základ ale odborná literatura odporúča dodržiavať aj nasledujúce pravidlá : - Fotku pridávať v čase 00:01 až 00:09 a urýchlene si ju obodovať vaším druhým kontom aby sa hneď dostala minimálne do prehľadu. - Mať minimálne 5 kamarátov, ktorí si vzájomne medzi sebou dávaju 3x7 (toto pravidlo sa dá obísť vytvořením 5 vedľajšich účtov). - Vyjadrovať san a fore štýlom : všude sem byl, všechno jsem videl... vačšinu užívateľov to presvadčí o tom že naozaj viete o čom hovoríte... - Komenty k cudzím fotkám písať výhradne štýlom : jemne by som to orezal z prava, padá ti to do ľava..dovoľuje sa aj použitie frázy ”posunul by som to viac hore” .. aby ste každého presvedčili o svojom dokonalom cite pre kompozíciu atď... No to by bolo asi všetko ale ak sa vám aj naďalej nedarí mať svoju vysnívanu fotku dňa... Nezúúúfajte. Vždy je tu plno iných foto-portálov, z ktorých možete nejakú fotku ukradnúť a vydávať ju za svoju čo by vám už želaný úspech malo priniesť. Veď o to predsa v konečnom dosledku aj ide. A tak vám želám pevnú ruku a dobré svetlo a dúfam, že tento jemne satiricky ladení príspevok nikto nezobral vážne a ani osobne, pretože zámerom bolo trosku rozveseliť užívateľov v tieto upršané dni a nie uraziť.

maTTo_corp
2010-01-06 17:24:27+01
príspevok od: Iwn*
A netrápi Vás náhodou občas aj to, prečo sú niektorí v živote úspešnejší, bohatší, dokázali sa lepšie presadiť, hoci sú oveľa blbší ako Vy...? Prečo aj po revolúcii niektorí zbohatli a Vy možno nie, prečo sú pri koryte tí a Vy nie... ? Prečo sa má Váš bývalý spolužiak lepšie ako Vy...?
(Možno niekomu príde môj príspevok od veci, ale možno niekto pochopí súvislosť...)
Nemám morálne zábrany pridať fotku aj v o polnoci, aj o druhej, tretej v noci, cez deň sa väčšinou venujem iným činnostiam, záľubám v noci :), nečakám do ôsmej rána - cez pracovný týždeň už vtedy naplno pracujem. Skôr by som mala morálne zábrany, keby ma niekto platil a ja by som z toho pol dňa pokukovala na ephoto. Vec pohľadu...

Foťte predsa pre radosť, ak nemáte na to, aby to bolo pre peniaze :), užívajte si tento portál a netrápte sa pre blbosti. :)
Až bude Vaším fotkám brániť dostať sa do ´Top´ skutočne len tá ´maličkosť´, že neboli pridané o polnoci, bude Vám to už potom asi jedno...

možno niekto nechce byť pri koryte aby mal na koho nadávať ;))

Marcel Rebro
2010-01-06 17:33:13+01
príspevok od: Stratený Stano
Áno, tak veľmi ma to trápi, že si celý deň trieskam hlavu o stôl... :-(
Nuz, si uz pomaly znamy ako ´Antipolnocny kowboj´ ...

... a nekecaj ze si trieskas hlavu o stol, ked si sa tot nedavno stazoval ze stolar meska ... maximalne o nejaku borovicku v lese si trieskas ... aj to nie je iste ze co si trieskas a ci si trieskas ...

Marcel Rebro
2010-01-06 17:34:36+01
ja som maximalne spokojny, lebo sa mam lepsie ako moj byvaly spoluziak ... a to mi uplne staci, kedze byvam v Raci

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-01-06 17:46:45+01
Dúfam, že aspoň niekto vie, že mi vôbec nejde o moju osobu... Napísal mi dnes niekto, že pred niekoľkými dňami v priebehu dňa pridal foto (ináč veľmi pekné) a nikto nič ani mäkké f... Zmazal, pridal na ďalší deň po polnoci a foto bolo Top dňa. Jednoducho, pre mňa je to chorý systém a čo ako krivo sa kto na mňa pozerá, navrhujem jeho zmenu a spravodlivosť pre všetkých...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-01-06 18:04:11+01
Spravodlivost v hodnoteni nie je mozna, je to velmi subjektivne a aj socialne. Keby sa fotka dala merat v metroch, ci sekundach, nebol by problem. Nepoznam jediny svetovy server, ktory by mal system hodnotenia a komentovania, ktory by bol spravodlivy. Vzdy sa vytvoria skupinky a popularni autori. nepomoze ani anonimita, po case aj tak poznat autorsky rukopis.
Jedine, co by bolo spravodlive je nahodne zobrazovanie fotografii. To ale nie je motivujuce pre to, aby sa niekto snazil dat co najlepsiu fotografiu. Kedze foto dna nic nevyhrava, tak sa aj tak nic strasneho nedeje. Netreba to brat tak vazne. Zmena hodnotenia bude, ale aj tak to nebude vseliek.

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-01-06 18:13:17+01
Spravodlivosť v hodnotení ako takom nie je možná, to viem, až taký naivný nie som. Spravodlivosť, aby sa zmenil systém vyhodnocovania a to v tom zmysle, aby každý mal možnosť ´zbierať´ body a komentáre 24 hodín a na základe toho aby boli uverejnené najlepšie fotografie v prehľade dňa, tá sa dá dosiahnuť nenáročným preprogramovaním sčítavania a počítania času.
Foto dňa reprezentuje server a úroveň jeho členov...

Dominik
2010-01-06 18:42:24+01
Úplný súhlas !

vorec
2010-01-06 18:46:46+01
Ze sa k tomu este vyjadrim, ale toto je taky nazor skoro ako zametenie do outu a nepochopenie toho co Stano chce povedat. Ako som aj ja pisal, mat fotku dna vyhodnotenu hodinu po polnoci je divne. ako kedysi ktosi napisal, pojem zlata hodinka dostala uplne iny rozmer...

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-06 19:41:18+01
príspevok od: vorec
Ze sa k tomu este vyjadrim, ale toto je taky nazor skoro ako zametenie do outu a nepochopenie toho co Stano chce povedat. Ako som aj ja pisal, mat fotku dna vyhodnotenu hodinu po polnoci je divne. ako kedysi ktosi napisal, pojem zlata hodinka dostala uplne iny rozmer...
Momentalne sa fotkou dna moze stat kazda fotka, ktora je pridaná v dany den.
Nie je problemom to, ze fotka je pridaná po polnoci pretoze v najblizsich hodinách ju moze pokojne nahradit ina foka a v priebehu dna sa v tejto pozicii moze pokojne vymenit niekolko fotiek. Vyhrat by mala ta najlepsia, teda tá, ktora oslovi co najviac ludi, ktori jej daju aj naviac bodov. Vysledok vsak casto ovplyvnuje niekolko faktorov, takze to, ci prave ta prava fotka je fotkou dna niekedy opravnene vyvolava pchybnosti. Uzivatelia sa totiz casto riadia rôznymi inymi kriteriami nez tymi, ktorymi by mali. Spomeniem napr. len sympatie k autorovi alebo hoci davovy efekt, ale mozno aj pohodlie ... Tych faktorov je viac.
Preto napr. fotky dna ani nemaju svoju Galeriu tak ako fotky tyzdna alebo mesiaca. A to co napisal Karol vobec neznie ako zametenie do outu, je to proste tak. Ziaden system nebude uplne spravodlivy, kedze je to vzdy o subjektivnom hodnoteni. Ale tiez tu nejde o zivot :) MAle vylepsenie, ktore vyriesi polnocne nahananie za fotkou dna mame vymyslene. Tiez si vsak nemyslime, ze je absolutne univerzalne, to by v tom nesmel byt zainteresovany ludsky faktor.

Iwn*
ocenenie redakciou 2010-01-06 21:58:48+01
príspevok od: Stratený Stano
Áno, tak veľmi ma to trápi, že si celý deň trieskam hlavu o stôl... :-(
Naozaj som svojím príspevkom nemierila na nikoho konkrétneho, ani na Teba nie. A pozor na hlavu...:) Len som chcela poukázať , že aj v reálnom svete je to podobné a vždy sú v popredí zástupcovia dvoch skupín – tí, čo sú dobrí , ale musia byť naozaj-naozaj dobrí, alebo tí šikovní, čo vedia, ako sa presadiť. (Ešte sú aj pracovití a aj tí sa môžu mať dobre – nesťažujem sa :))
Celkom chápem Tvoje úsilie o zmenu, aj Ti fandím. Tiež by som bola adminovi povďačná za zmenu.
Avšak akosi sa tu tá snaha zvrtla... A potom sa mnohí sami seba pýtajú, kedy pridať, kedy bodovať, komu..., aby to nevyzeralo ako kamarátstvo , aby to nevyzeralo trápne...
K napísaniu príspevku ma primäl aj príspevok užívateľa o 09:32 z dnešného dňa a tiež aj vlastný pocit.
(Nechcem zakladať novú tému: „Ako si nepripadať na ephoto trápne“ :))

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-06 22:22:31+01
nebrat vsetko prilis vazne, nereagovat na ´rypacov´ (tych totiz potesi kazda reakcia - ved kvoli tomu ´rypu´); vediet prijat opravnenu kritiku a dokazat sa nad kritikou zamysliet ci je opravnena; uvedomit si, ze fotografovanie je hobby a nejde o zivot; a nakoniec pochopit, ze ludia su rozni a tak ako v zivote, aj tu sa clovek stretne s kadekym a kadecim. Vzdy sa vsak najdu ludia rovnakej krvnej skupiny a ti potom komunikuju, stretavaju sa, viac si sleduju prispevky a fotografie a pod. Je to ludske a uplne normalne. Preto nechapem obavy z trapnosti a nemyslim si, ze prejavit svoj nazor je trapne. Takze aj tych sikovnych, aj tych co sa vedia presadit posuvaju dopopredia ludia, ktori maju svoj nazor a vedia ho aj vyslovit :)Pekny vecer.

Iwn*
ocenenie redakciou 2010-01-06 23:16:01+01
Vďaka za rady, ako prežiť :)
So mnou to však určite nie je až také zlé, založenie novej témy som spomenula len zo žartu (oveľa viac ma potom trápi svetový mier :)). Nemám však rada žabomyšie vojny... Tiež prajem pekný večer.

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-06 23:46:20+01
tie rady boli reakciou na temu v prispevku. Je tu niekolko ludi, ktori to beru vazne, takze bli urcene im.

Iwn*
ocenenie redakciou 2010-01-07 02:01:02+01
Návrh na dočasné, na realizáciu najjednohšie riešenie problému:
Do 8.00 hod. by sa to teda mohlo volať ´Fotografia nocí´ a až potom ´Fotografia dňa´ :)

Iwn*
ocenenie redakciou 2010-01-07 02:03:00+01
...oprava ´Fotografia noci´...

javelin
2010-01-07 07:59:44+01
príspevok od: Marcel Rebro
ja som maximalne spokojny, lebo sa mam lepsie ako moj byvaly spoluziak ... a to mi uplne staci, kedze byvam v Raci
No a ja bývam v Trči.....a som tiež spokojný ,lebo niektorí moji spolužiaci su už aj že nežijú aj fetujú a sa opíjajú......a ja som už aj z pištole strelil......

wildkat
externý redaktor ocenenie redakciou 2010-01-07 12:13:28+01
Myslim ze je nefer hazdat vinu na system hodnotenia, pretoze to samo o sebe nestaci na dosiahnutie foto dna fotky pridanej po polnoci. Samotny clenovia tohto fora sa podielaju na tom ako sa formuje rebricek najlepsich fotiek dna. Keby kazdy pozrel celu fotogaleriu daneho dna bez nahladov na naj fotky, nebol by ovplyvneny tym co si myslia ostatny, aj ked pre mnohych je to nepohodlne a kratsie trva kuknut a ohodnotit len tie ´´naj´´. Z toho potom vypliva to ze skvele fotky pridane poobede ostanu nepovsimnute. Je jednoduchsie obvinovat system hodnotenia ako system hodnotenia samych seba. Je len na vas ci chcete hodnotit, komentovat, prezerat to co sa paci ,,vacsine´´ alebo to co sa paci vam. ;o)

iiii
2010-01-07 13:21:19+01
príspevok od: javelin
No a ja bývam v Trči.....a som tiež spokojný ,lebo niektorí moji spolužiaci su už aj že nežijú aj fetujú a sa opíjajú......a ja som už aj z pištole strelil......
Samko Tále ? :-)))

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-07 13:32:17+01
príspevok od: wildkat
Myslim ze je nefer hazdat vinu na system hodnotenia, pretoze to samo o sebe nestaci na dosiahnutie foto dna fotky pridanej po polnoci. Samotny clenovia tohto fora sa podielaju na tom ako sa formuje rebricek najlepsich fotiek dna. Keby kazdy pozrel celu fotogaleriu daneho dna bez nahladov na naj fotky, nebol by ovplyvneny tym co si myslia ostatny, aj ked pre mnohych je to nepohodlne a kratsie trva kuknut a ohodnotit len tie ´´naj´´. Z toho potom vypliva to ze skvele fotky pridane poobede ostanu nepovsimnute. Je jednoduchsie obvinovat system hodnotenia ako system hodnotenia samych seba. Je len na vas ci chcete hodnotit, komentovat, prezerat to co sa paci ,,vacsine´´ alebo to co sa paci vam. ;o)
lepsie by som to nenapisal. :) Je to presne o tom.

maTTo_corp
2010-01-07 15:14:10+01
príspevok od: admin
lepsie by som to nenapisal. :) Je to presne o tom.
a nie je lepšie zrušiť prehľad naj foto/foto dňa? ;)

Strana 15 z 21
1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()