Fórum » Návrhy a pripomienky

Ako byt TOP na Ephoto :)

2009-03-05 19:44:16+01
No keďže sem na Ephoto chodím uz nejaký ten piatok, pripravil som Vás pár rád ako dostať do TOP prehlaďu , fotky dňa a fotky mesiaca. • Top prehľad : Táto kategoria je najširšia, ale má niekoľko pevných pravidiel, ktoré je nutné dodržiavať. Ak fotíme ženu držíme sa pravidla - čím menej oblečenia tým lepšie - a tak v duchu hesla cecky ven/hezká prdel sa snažíme nás objekt zbaviť čo najviac nepotrebného oblečenia. Tieto fotky majú úspech u mužského publika ale je tu riziko, s ktorým je nutné ratať. A to, že každý ma iný vkus a objekt sa nemusí zrovna každému páčiť. Fotenie mužov je povolené len od veku objektu 55+ a čím vačšia brada/fúzy a čím viac vrások, tým je fotka úspešnejšia. Na koniec do tejto kategórie patria fotky zo zahraničia. Múzem, most , more, kopec, všetko čo je mimo SVK sa počíta. Tieto fotky majú úspech zvačša u ľudí, ktorí vačšinu svojho života prežili v komunizme a zahraničie poznajú len z podobných fotiek. • Fotka dňa : Táto kategória má striktné pravidlá, ktorých porušenie sa často trestá. Dovoľuje sa fotiť len zvieratá. Najlepšie vtáky(to je jedno aké)..sýkorky, vrabce všetko čo má krídla sa ráta – je jedno v akej polohe hlavne že sú. Na špecialne povolenie sa možu fotiť aj iné zvery, ktoré ale musia vyvíjať nejakú aktivitu(jesť, utekať atď…). Pri týchto fotkách sa nedbá na pravidlá ktorým sa smrtelný fotograf vyhýba... doležitý je objekt-nič iné nas nezaujíma. Tieto fotky majú veľký úspech u ľudí, žijúcich v meste, ktorí o exzistencii podobných stvorení vedia len z dokumentov na Discoveri. Špeciálnu kategóriu tvoria živočíchy, ktoré poznáme len z filmov Ridley-ho Scott-a (oči muchy atď) a však ich fotenie je náročné a preto sa objavujú na fotkách len zriedkavo. • Fotka mesiaca : Tu exzistuje len jedna kategória – Hrad na kopci alebo samotný kopec zo SVK . Zvyčajne pozliepaný do panorámy aby budil dojem majostátnosti, šikovnosti a profesionality autora. Úspech je zaručný, pretože osloví každú skupinu. Obyvatelia miest snívajú aké krásne tam musí byť žiť, chlapci z dediny spomínaju ako tam vyrastali, bratia Češi ticho závidia a proste všetkým z tej chrumkavej fotky cvrkne do bavlnky. • Umelecké fotky : Tieto fotky tvoria špecifickú kategóriu. Na Ephoto niesu veľmi obľúbené ale ak sa predsa len rozhodnete, že idete byť umelcom, tak tu je nieniekoľko pravidiel, ktoré ale ako správny umelec musíte porušovať : - Fotiť výhradne mobilom ..ide predsa o myšlienku nie o kvalitu. - Ľuďom zásadne rezať končatiny.. stale ide o myšlienku. - Vidiet umenie aj tam kde nieje..myšlienka tam predsa je. Pri týchto fotkách je ale nutné sa pripraviť na kritiku a je lepšie si do predu pripraviť hárok s možnými otázkami a v rámci duševneho cvičenia si na ne aj odpovedať. Fotka je síce základ ale odborná literatura odporúča dodržiavať aj nasledujúce pravidlá : - Fotku pridávať v čase 00:01 až 00:09 a urýchlene si ju obodovať vaším druhým kontom aby sa hneď dostala minimálne do prehľadu. - Mať minimálne 5 kamarátov, ktorí si vzájomne medzi sebou dávaju 3x7 (toto pravidlo sa dá obísť vytvořením 5 vedľajšich účtov). - Vyjadrovať san a fore štýlom : všude sem byl, všechno jsem videl... vačšinu užívateľov to presvadčí o tom že naozaj viete o čom hovoríte... - Komenty k cudzím fotkám písať výhradne štýlom : jemne by som to orezal z prava, padá ti to do ľava..dovoľuje sa aj použitie frázy ”posunul by som to viac hore” .. aby ste každého presvedčili o svojom dokonalom cite pre kompozíciu atď... No to by bolo asi všetko ale ak sa vám aj naďalej nedarí mať svoju vysnívanu fotku dňa... Nezúúúfajte. Vždy je tu plno iných foto-portálov, z ktorých možete nejakú fotku ukradnúť a vydávať ju za svoju čo by vám už želaný úspech malo priniesť. Veď o to predsa v konečnom dosledku aj ide. A tak vám želám pevnú ruku a dobré svetlo a dúfam, že tento jemne satiricky ladení príspevok nikto nezobral vážne a ani osobne, pretože zámerom bolo trosku rozveseliť užívateľov v tieto upršané dni a nie uraziť.

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-01-07 15:19:58+01
príspevok od: admin
lepsie by som to nenapisal. :) Je to presne o tom.
Admin, vôbec to nie je presne o tom, je to len čiastočne o tom a je mi ľúto, že sa musím s tebou prieť. Fotky pridané po polnoci a navzájom si v priebehu hodiny poohodnocované tými, čo v ten čas nespia, sa dostanú na zvýraznené čelné pozície a sú v inej štartovacej pozícii počas celého dňa ako tie v ´zastrčenom´ prehľade. V tejto chvíli je z 13-tich foto v top výbere 10 polnočných, niektoré sú naozaj slabé a na ich miesto by patrili tie ´zastrčené´. Ale...
Áno, Wildkat má pravdu v tom o našej pohodlnosti a to prosím - nedajme našej pohodlnosti šancu prejaviť sa. Ale už by som sa opakoval, keby som písal ďalej a dochádza mi chuť a nie je ani snaha pochopiť ma a tak česť porazeným a sláva polnočným top skvelým fotkám, z ktorých väčšina vôbec nie je top (samozrejme okrem málo výnimiek...)...

polal
2010-01-07 15:54:38+01
lepsie by som to nenapisal. :) Je to presne o tom.
Ak by to boli topfotky predchádzajúceho dňa, myslím že by bolo po probléme.

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-07 19:09:27+01
je to presne tak ako to napisal Wildkat, ciastocne v tom zohrava ulohu aj alibizmus, niekedy absencia vlastneho nazoru atd., atd. tych faktorov je viac. Vas prispevok je nejasny, na jednej strane nesuhlasite, potom suhlasite, potom sa nechcete opakovat, lebo chyba snaha pochopit vas (kedze neviem co mate na mysli, neviem to ani pochopit). Jednoznacne ziaden system nie je univerzalny a to, ktora fotka sa stane top fotkou dna zavisi od Vas uzivatelov a nie od systemu. Takze ak by sa mnohi nenechali zviest prvou fotkou, ktoru uvidia, len preto, ze sa im z roznych dovodov nechce pozerat dalej, nemuseli by sme sa o tom vobec bavit. Fotky si volite vy aj vyberate vy (uzivatelia) a nic nie je zastrcene, staci si len prelistovat galeriu. Zaujimave, ze mnohi sa v tomto vlakne bavia o tom ako by to malo byt a preco su medzi topkami slabe fotky. Namiesto diskusie v tomto vlakne by stacilo vybrat fotku o ktorej si myslite ze by mala byt top, dat jej body a ´problem´ by bol vyrieseny. Nekonecne diskusie to urcite nevyriesia.

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-07 19:10:54+01
príspevok od: polal
Ak by to boli topfotky predchádzajúceho dňa, myslím že by bolo po probléme.
v novom ephote je to uz nastavene tak. Ale myslim, ze ludsky faktor je neprekonatelny :) nemame ziadne luzie o dokonalosti akehokolvek systemu.

Marcel Rebro
2010-01-11 07:40:27+01
v novom ephote je to uz nastavene tak. Ale myslim, ze ludsky faktor je neprekonatelny :) nemame ziadne luzie o dokonalosti akehokolvek systemu.
Pisal som sice sukromnu postu, ale uvedomil som si ze tu je na to ´original´ vlakno :

Rad by som sa spytal, preco je fotografia tyzdna 28.12.2009 - 03.01.2010 foto pridane vcera (10.01.2010), teda v tyzdni 04.01.2010 - 10.01.2010? Dufam ze ePhoto engine nemal zes posun casu sposobeny bannerovym systemom.
;-))

Dopisal bolo vzdy foto tyzdna, (logicky) z tyzdna v ktorom bolo pridane, rovnako ako foto mesiaca - ktore sa mimochodom zatial tiez neaktualizovalo, aj ked uz mame druhy januarovy tyzden.

Alebo je to uz ´nova vlastnost stareho´ ePhota nasadena (na rozdiel od Mytneho systemu) najskor na pilotne odskusanie?

viator
2010-01-11 10:09:48+01
Je zjavné o čom je ´foto dňa´, práve preto stratilo (u mňa určite) svoj význam. Je to zvláštne ale zdá sa, že niekoho predsa len môže tešiť podobný ´úspech´. Trocha mi to pripomína zneužitie možnosti blokovania. No ale proti veterným mlynom ťažko bojovať, zvlášť keď je niekto ochotný pokladať virtuálny svet za skutočnosť. Nuž môžeme si za to sami. Možno si niekto pomyslí - závidí... nie, už dávnejšie som nepridal žiadne foto, akosi ...

2010-01-11 10:41:54+01
uff som tu nebol ..asi od 4 strany ..tak mi dalo namahu to vsetko preluskat ...

ale podla mna jediny schodny system ´top prehladov´ je relativny cas .. ze by bola foto dna fotka pridana za POSLEDNYCH 24 hodin (nie po 00:01) .. tym padom by fotky cirkulovali priebezne ..a v prehlade by neboli stale tie iste fotky co by dalo sancu a otvorilo dvere viacerym uzivatelom

osobne by som pridal este top foto za poslednych 8 pripadne 12 hodin pretoze fotiek tu pribudne naozaj vela a naozaj vela dobrych ich zapadne ..

tento system funguje (podla mna velmi uspesne) na www.deviantart.com a tam sa do prehladov dostanu len naozaj supy-pecky ktore za to stoja .. a za tymi fotkami stoji kus umenia fotit nie umenie pockat do 00:01 .. lenze ten server tvori aj ina komunita ludi ..ludi co nepotrebuju masturbovat svoje Ego ..

tolko moj osobny postreh :)

2010-01-11 11:05:34+01
full respekt :)

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-14 10:59:47+01
uz som to napisal: foto dna je to, ktore ziska v dany den najviac bodov. V priebehu dna sa v tejto pozicii moze vystriedat viac fotiek, zalezi len na tom,
ci si uzivatelia prezru aj ine fotky a nielen tie ktore trcia vpredu. V podstate ti, ktori pridaju fotku po polnoci sa spoliehaju na lenivost ludi pozerat si dalsie fotky a tiez na ´davovy efekt´, ked si to myslia ostatni-myslim si to aj ja.
Top foto za posledne hodiny mozete vidiet pod hlavnou fotkou na titulke (v pase). Vsetko o com pisete mozete ovplyvnit vy - uzivatelia. Ziaden system to nevyriesi. Presne ako ste napisala, zalezi od komunity. Ta dotvara kvalitu servera.

Marcel Rebro
2010-01-14 11:04:43+01
neviem kto na tom co nechape, ked je to jasne ako facka ... a foto tyzdna je to, co ziska najviac bodov za buduci tyzden ... ;-)

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-14 11:27:16+01
príspevok od: Marcel Rebro
neviem kto na tom co nechape, ked je to jasne ako facka ... a foto tyzdna je to, co ziska najviac bodov za buduci tyzden ... ;-)
pozrite si prispevok na ktory som odpovedal.

2010-01-14 11:42:19+01
pozrite si prispevok na ktory som odpovedal.
Pozri si fotku tyzdna za týždeň 28.12 - 03.01 2010, je tam fotka pridana 10.1

admin
redakcia ephoto.sk 2010-01-14 11:45:14+01
to uz riesime. Ja som odpovedal na konkretny prispevok. Ti co su tu dlhsie vedia ako to funguje.

mythos_666
2010-03-04 00:29:21+01
...už dávnejšie som chcel čosi podobné podotknúť k dianiu na tomto, fóre... ...autorovi sa to skutočne podarilo, vystihnúť všetko v globále, celé to dianie a smerovanie serveru ephoto.sk... ...nie som človek, ktorý by mal súdiť, na druhú stranu si myslím, že keď ak prehltnem všetko okolo toho, musím konštatovať, že krivka úrovne stránok skutočne rapídne klesá smerom dolu... ...čím to je? ...pýtam sa sám seba, ale nenachádzam odpoveď, možno odlivom mnohých dobrých autorov na iné portály a zostatkom tým menej dobrých tu, alebo je to možno len dočasným návalom nových autorov, ktorí nie sú až na takej kvalitatívnej úrovni, možno čímsi iným... ...čas ukáže, quo vadis ephoto?...

jozef.balara
2010-03-04 09:30:29+01
príspevok od: mythos_666
...už dávnejšie som chcel čosi podobné podotknúť k dianiu na tomto, fóre... ...autorovi sa to skutočne podarilo, vystihnúť všetko v globále, celé to dianie a smerovanie serveru ephoto.sk... ...nie som človek, ktorý by mal súdiť, na druhú stranu si myslím, že keď ak prehltnem všetko okolo toho, musím konštatovať, že krivka úrovne stránok skutočne rapídne klesá smerom dolu... ...čím to je? ...pýtam sa sám seba, ale nenachádzam odpoveď, možno odlivom mnohých dobrých autorov na iné portály a zostatkom tým menej dobrých tu, alebo je to možno len dočasným návalom nových autorov, ktorí nie sú až na takej kvalitatívnej úrovni, možno čímsi iným... ...čas ukáže, quo vadis ephoto?...
Nemyslím že úroveň ephoto rapídne klesá a neviem o lepšom SK-CZ portáli venujúcemu sa fotografii ako práve ephoto. Neporovnávam ho s portálmi venujúcim sa iba prezentovaniu a hodnoteniu fotografií. Tieto portály sa môžu (a musia) naplno zamerať práve na spravodlivosť hodnotenia, pretože sú na to primárne určené. Ephoto je podľa mňa hlavne studňou informácií a galériu fotografií vnímam ako príjemný doplnok, kvôli ktorému si nezaslúži zhadzovanie úrovne. Samozerejme vždy je čo vylepšovať. Namiesto nemiestnej kritiky radšej napíšte nejaký článok, alebo sa podeľte so svojimi skúsenosťami vo fóre.
Obsah portálu ephoto si tvoríme vo veľkej miere aj my sami - čitatelia

lacoslav
2010-03-04 13:05:42+01
Asi sa pripojím k ´polal´-ovi, ak som to dobre pochopil. Od 00,00 do 24,00 zbierať fotky a zverejniť všetky naraz nasledujúci deň o 00,00. Vtedy je prehľad o všetkých za minulý deň, nikto nikoho nepredbehne, každý si ušetrí čas strávený pri prezeraní a hodnotení. Takže dnes hodnotíme včerajšie, zajtra dnešné, atď...Čo vy na to?

jozef.balara
2010-03-04 13:27:43+01
Nejde o zverejňovanie fotiek na druhý deň, ide o vyhodnotenie fotky dňa a prehľadu pod ním na druhý deň, takže tie čo ľudia bodujú dnes, by sa v prehľade a vo foto dňa objavili až zajtra

Hromadným zverejnením všetkých naraz o 00:00 by sa nič nevyriešilo, lebo ľudia by zasa vkladali fotky tesne pred polnocou, aby boli ´navrchu´ :)

Seto
2010-03-04 14:14:22+01
dalo by sa to osetrit tym, ze pri vyhodeni na stranku sa hodi random, pekne ich rozhadze a problem je vyrieseny :D

petersedo
2010-03-04 15:29:07+01
Ja skúsim pridať svoj názor a ten je, že tento portál je podľa môjho názoru veľmi objektívne zameraný pre širokú vrstvu fotografov. Treba si však uvedomiť, že čím viac ľudí, tým viac chutí... A netreba sa adminom čudovať, ale niekedy je naozaj zložité vyhovieť toľkým názorom, to si podľa mňa musí každý uvedomiť. Som toho názoru, že kvalitné foto si nájde cestu na foto dňa, aj keď je podané povedzme tesne po obede... Na druhej strane mi je až smiešne, ako sa niekto dokáže uraziť na kritiku svojho ´umeleckého´ diela /teda autor je o tom presvedčený/. Niekedy sa aj ja pozastavím, ako je možné, že nejaká fotka sa dostane v hodnotení tak vysoko. Je to tým, že v ten deň hodnotí málo skutočných fotografov, ktorý zvládajú na slušnej úrovni techniku fotografovania a hlavne rozumejú tomu, o čom hovoria... Tak ako zo mňa nikdy nebude profesionálny fotograf, tak ani z väčšiny z vás, foťme teda pre našu radosť alebo radosť svojich blízkych, aby sme rozvíjali fotenie ako svojho koníčka na uvoľnenie celodenného stresu a nie aby sme sa ešte aj tu stresovali...

vargi
2010-03-04 16:56:57+01
amen

Strana 16 z 21
1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()