No keďže sem na Ephoto chodím uz nejaký ten piatok, pripravil som Vás pár rád ako dostať do TOP prehlaďu , fotky dňa a fotky mesiaca.
• Top prehľad : Táto kategoria je najširšia, ale má niekoľko pevných pravidiel, ktoré je nutné dodržiavať. Ak fotíme ženu držíme sa pravidla - čím menej oblečenia tým lepšie - a tak v duchu hesla cecky ven/hezká prdel sa snažíme nás objekt zbaviť čo najviac nepotrebného oblečenia. Tieto fotky majú úspech u mužského publika ale je tu riziko, s ktorým je nutné ratať. A to, že každý ma iný vkus a objekt sa nemusí zrovna každému páčiť. Fotenie mužov je povolené len od veku objektu 55+ a čím vačšia brada/fúzy a čím viac vrások, tým je fotka úspešnejšia. Na koniec do tejto kategórie patria fotky zo zahraničia. Múzem, most , more, kopec, všetko čo je mimo SVK sa počíta. Tieto fotky majú úspech zvačša u ľudí, ktorí vačšinu svojho života prežili v komunizme a zahraničie poznajú len z podobných fotiek.
• Fotka dňa : Táto kategória má striktné pravidlá, ktorých porušenie sa často trestá. Dovoľuje sa fotiť len zvieratá. Najlepšie vtáky(to je jedno aké)..sýkorky, vrabce všetko čo má krídla sa ráta – je jedno v akej polohe hlavne že sú. Na špecialne povolenie sa možu fotiť aj iné zvery, ktoré ale musia vyvíjať nejakú aktivitu(jesť, utekať atď…). Pri týchto fotkách sa nedbá na pravidlá ktorým sa smrtelný fotograf vyhýba... doležitý je objekt-nič iné nas nezaujíma. Tieto fotky majú veľký úspech u ľudí, žijúcich v meste, ktorí o exzistencii podobných stvorení vedia len z dokumentov na Discoveri. Špeciálnu kategóriu tvoria živočíchy, ktoré poznáme len z filmov Ridley-ho Scott-a (oči muchy atď) a však ich fotenie je náročné a preto sa objavujú na fotkách len zriedkavo.
• Fotka mesiaca : Tu exzistuje len jedna kategória – Hrad na kopci alebo samotný kopec zo SVK . Zvyčajne pozliepaný do panorámy aby budil dojem majostátnosti, šikovnosti a profesionality autora. Úspech je zaručný, pretože osloví každú skupinu. Obyvatelia miest snívajú aké krásne tam musí byť žiť, chlapci z dediny spomínaju ako tam vyrastali, bratia Češi ticho závidia a proste všetkým z tej chrumkavej fotky cvrkne do bavlnky.
• Umelecké fotky : Tieto fotky tvoria špecifickú kategóriu. Na Ephoto niesu veľmi obľúbené ale ak sa predsa len rozhodnete, že idete byť umelcom, tak tu je nieniekoľko pravidiel, ktoré ale ako správny umelec musíte porušovať :
- Fotiť výhradne mobilom ..ide predsa o myšlienku nie o kvalitu.
- Ľuďom zásadne rezať končatiny.. stale ide o myšlienku.
- Vidiet umenie aj tam kde nieje..myšlienka tam predsa je.
Pri týchto fotkách je ale nutné sa pripraviť na kritiku a je lepšie si do predu pripraviť hárok s možnými otázkami a v rámci duševneho cvičenia si na ne aj odpovedať.
Fotka je síce základ ale odborná literatura odporúča dodržiavať aj nasledujúce pravidlá :
- Fotku pridávať v čase 00:01 až 00:09 a urýchlene si ju obodovať vaším druhým kontom aby sa hneď dostala minimálne do prehľadu.
- Mať minimálne 5 kamarátov, ktorí si vzájomne medzi sebou dávaju 3x7 (toto pravidlo sa dá obísť vytvořením 5 vedľajšich účtov).
- Vyjadrovať san a fore štýlom : všude sem byl, všechno jsem videl... vačšinu užívateľov to presvadčí o tom že naozaj viete o čom hovoríte...
- Komenty k cudzím fotkám písať výhradne štýlom : jemne by som to orezal z prava, padá ti to do ľava..dovoľuje sa aj použitie frázy ”posunul by som to viac hore” .. aby ste každého presvedčili o svojom dokonalom cite pre kompozíciu atď...
No to by bolo asi všetko ale ak sa vám aj naďalej nedarí mať svoju vysnívanu fotku dňa... Nezúúúfajte. Vždy je tu plno iných foto-portálov, z ktorých možete nejakú fotku ukradnúť a vydávať ju za svoju čo by vám už želaný úspech malo priniesť. Veď o to predsa v konečnom dosledku aj ide.
A tak vám želám pevnú ruku a dobré svetlo a dúfam, že tento jemne satiricky ladení príspevok nikto nezobral vážne a ani osobne, pretože zámerom bolo trosku rozveseliť užívateľov v tieto upršané dni a nie uraziť.
HE he...no paráda. Konečne si ho môžem v pokoji popozerať a vynadívať sa na geniálnu šikovnosť a pohotovosť autora. Mám už ich pár mesiacov doma , ale také maličké – vďaka jednému archivárovi ephota ;) Som si v tej dobe sem chodil z času na čas fotky pozerať, a sem tam niečo prečítať – a obdivovať fotky aj hlavne tohto autora. Tak raz za týždeň , nemal som tu ani nick a doma žiadnu svoju fotku. Vlastne mal..také do rodinného hmyzieho albumu :) Túto som len na chvíľu videl a cestoval z domu preč. Keď som sa po nejakej dobe vrátil , bola niekde v prdeli. Od malička tak do 20 som zbieral hmyz – koníček a vášeň – a vŕtalo mi v hlave , tu niečo nie je v poriadku. To je geniálny sršeň , letí jak hovado ( lietajú pekne rýchlo ) a nohy mu sedia. Krídla letia a nohy sedia – alebo stojí na mieste ako vrtuľník ? :))) Nohy majú mať predsa pritiahnuté v tom rýchlom letku pri tele , presne ako tie ,, kolibríky “ v mojej galérke. Ja TOTO absolútne nepochopím – podvod vydávať za svoje geniálne schopnosti, a spokojne žať slávu a obdiv ostatných. Júúj, škoda že som nezažil tú diskusiu ...muselo to byť asi dosť tvrdé...ale chcel by som počuť tie argumenty a jeho( svoju) obhajobu. Mrco, vyjadrujem Ti jedno veľké: Ďakujem. ..Tak pripíjam na 3 kráľov a origoš foto :) Ešte by som rád počul nejaký ten vtip čo sa údajne vtedy spomínal, o nejakej koze, či staviteľovi mostov či čo, tak nejako som to len okrajovo zachytil.
K téme: ja keď si chcem z času na čas pridať nejakú svoju nepodarenú fotku, najprv bojujem, že či ju pridať a potom bojujem sám zo sebou , že kedy ju pridať aby som nebol v očiach iných polnočný mafián, po polnoci sa s obavami nechcem už k fotkám ani vyjadrovať – väčšinou som hore v noci, ráno málokedy stíham, v práci by som tiež nemal, prídem domov a už je večer a ďalšia polnoc... – tak snáď prídu už nejaké drobné zmeny . Hurá ! P.S. – teraz fakt neviem - čo som napísal, tak tomu sa hovorí to spamovanie či off ?
nikdy som to ´Autorovi´ nepovedal, ale dodnes mu potichu ďakujem za to, že si sa tu registroval :)
Tak ja som cakal ze najskor bolo asi nejake zatlkanie zatlkanie a potom prisla pravda. BTW mal som pocit ze nieco podobne sa uz zvrhavalo pri tej jeho fotke s tou jastericou ci co to bolo tiez tam boli nejake pochybnosti resp. otazky. Inak ak si spominam tak on mal tiez to take erko pri mene, vdaka tej aferke uz je bez neho, ci nie, to som tiez nepostrehol.
Mrco (napíšem to zaňho ,pretože je pri svojej výnimočnej inteligencii skromný ako Lenin), pložil užívatelovi EDU dva krát po sebe otázku či je fotka aranžovaná.....odpoveď strohá , arogantná , popudlivá ...NIE.....
Keď Mrco vyvalil exif .....to bolo radosti na portále...:)))))
Viacero ludí ma tu pozná osobne a snáď potvrdia že škodoradostný nie som....no mal som dojem akéhosi škodoradostného zadosťučinenia.....za čo sa hambím....
čo poviete ma si ich kúpiť....helmu mám rossignol...nechcem zakladať vlákno...
Je to síce taký zvláštny paradox a divné ťažké súvislosti ale aj Ja : Ďakujem ! Jeho Ještěrka môže za to, že som akože +/- ,, objavil “ čaro fotografie ( aj keď ju neviem robiť :) , fotografia je veľmi silné médium a vlastne mi je jedno či je pridaná ráno , či o polnoci – to aby sme zostali pri téme ;) ToTo je asi ona , čo ma má na svedomí - hlavne od 1.30 :)
ešte jedna možnosť ako celú kauzu vyriešiť,VSETCI sem jedného dna pridajme foto o polnoci,že čo to spraví,(zrúti sa server,alebo svet??!)a ked nič aspoň nas... polnočnú mafiu,ved čo už potom,,, :))))
chalani, chalani ... ste uplne zmiatli chudaka Servera. teraz nevie ci a kedy moze prezradit foto mesiaca Decembera ... este stale mame Novemberove. alebo ma Servero rok ulozeny vo formate X (2008 = 8, 2009 = 9) a polnocou 2010 sa vynuloval ... ;-)))
sam si Inteleguan. a na sudruha Lenina nam nesiahaj, lebo ta syfilisnem a zabalzamujem a naveky vekov budes robit pumpara na mysacej benzinke (Maus Olej sa vola)
inac zavinac, ked sme pri tych cudzich slovach, niegdo tu bude asi teleskop, telefon, ci co za telepatologa ...
... a ze : ´Autor tejto fotografie si vas zaradil medzi blokovanych užívateľov. Nemáte oprávnenie pre posielanie správ, hodnotenie a komentovanie jeho fotografií´
sam si Inteleguan. a na sudruha Lenina nam nesiahaj, lebo ta syfilisnem a zabalzamujem a naveky vekov budes robit pumpara na mysacej benzinke (Maus Olej sa vola)
inac zavinac, ked sme pri tych cudzich slovach, niegdo tu bude asi teleskop, telefon, ci co za telepatologa ...
... a ze : ´Autor tejto fotografie si vas zaradil medzi blokovanych užívateľov. Nemáte oprávnenie pre posielanie správ, hodnotenie a komentovanie jeho fotografií´
presne ako si hovoril..niektory si clanok ´nevsimli´ a pridavaju si po polnoci fotku nadalej...ale musim sa priznat,sam som rozmyslal,ze preco nie...ale ked ja neviem...je to skor trapne si myslim
je to kazdeho osobna volba tak ako v zivote
prority ma kazdy ine
ako si zvoli tak sa jeho zivot ubera dalej
jeden je stastny ked pomaha a druhy je nastvany ked mu pomahaju a tak dalej
sme rozni
...presne ako mrco písal - každý túži byť videný...fotky pridávam kedy ako, aj teraz počas prázdnin som pridával o polnoci...nech ma ale nikto nehádže do polnočnej mafie....sú totiž ľudia ktorých galériu pravidelne sledujem a rád sa k ich fotkám vyjadrím aj kriticky, bodujem však veľmi zriedka...oni sú na tom podobne, tiež sledujú moju galériu ale niektorí body dávajú skoro vždy tak zvyknú aj mne obodovať...alebo sú takí, ktorí sa vyjadria k fotke toho druhého čo komentoval ich foto.....ale nemôžem tu povedať, že by som bol s niekým dohodnutý alebo niekoho prosil o body....
...niekedy sa stane, že dotyčný napíše ´foto sa mi až tak nepáči´ a dá mi 6 za impakt + podobné príklady.............toto mám vo zvyku pripomínať...;)
...a ak to niekomu pomôže k pokojnému spánku (kľudne aj o polnoci:)) - nikdy som foto dňa nemal, bol som 3x maximálne druhý...
A netrápi Vás náhodou občas aj to, prečo sú niektorí v živote úspešnejší, bohatší, dokázali sa lepšie presadiť, hoci sú oveľa blbší ako Vy...? Prečo aj po revolúcii niektorí zbohatli a Vy možno nie, prečo sú pri koryte tí a Vy nie... ? Prečo sa má Váš bývalý spolužiak lepšie ako Vy...?
(Možno niekomu príde môj príspevok od veci, ale možno niekto pochopí súvislosť...)
Nemám morálne zábrany pridať fotku aj v o polnoci, aj o druhej, tretej v noci, cez deň sa väčšinou venujem iným činnostiam, záľubám v noci :), nečakám do ôsmej rána - cez pracovný týždeň už vtedy naplno pracujem. Skôr by som mala morálne zábrany, keby ma niekto platil a ja by som z toho pol dňa pokukovala na ephoto. Vec pohľadu...
Foťte predsa pre radosť, ak nemáte na to, aby to bolo pre peniaze :), užívajte si tento portál a netrápte sa pre blbosti. :)
Až bude Vaším fotkám brániť dostať sa do ´Top´ skutočne len tá ´maličkosť´, že neboli pridané o polnoci, bude Vám to už potom asi jedno...
Ako byt TOP na Ephoto :)
K téme: ja keď si chcem z času na čas pridať nejakú svoju nepodarenú fotku, najprv bojujem, že či ju pridať a potom bojujem sám zo sebou , že kedy ju pridať aby som nebol v očiach iných polnočný mafián, po polnoci sa s obavami nechcem už k fotkám ani vyjadrovať – väčšinou som hore v noci, ráno málokedy stíham, v práci by som tiež nemal, prídem domov a už je večer a ďalšia polnoc... – tak snáď prídu už nejaké drobné zmeny . Hurá ! P.S. – teraz fakt neviem - čo som napísal, tak tomu sa hovorí to spamovanie či off ?
Keď Mrco vyvalil exif .....to bolo radosti na portále...:)))))
Viacero ludí ma tu pozná osobne a snáď potvrdia že škodoradostný nie som....no mal som dojem akéhosi škodoradostného zadosťučinenia.....za čo sa hambím....
čo poviete ma si ich kúpiť....helmu mám rossignol...nechcem zakladať vlákno...
http://www.youtube.com/watch?v=FkZhfALaoCU
moj prvy ranny klik na ftaka ...
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=96486
prority ma kazdy ine
ako si zvoli tak sa jeho zivot ubera dalej
jeden je stastny ked pomaha a druhy je nastvany ked mu pomahaju a tak dalej
sme rozni
...presne ako mrco písal - každý túži byť videný...fotky pridávam kedy ako, aj teraz počas prázdnin som pridával o polnoci...nech ma ale nikto nehádže do polnočnej mafie....sú totiž ľudia ktorých galériu pravidelne sledujem a rád sa k ich fotkám vyjadrím aj kriticky, bodujem však veľmi zriedka...oni sú na tom podobne, tiež sledujú moju galériu ale niektorí body dávajú skoro vždy tak zvyknú aj mne obodovať...alebo sú takí, ktorí sa vyjadria k fotke toho druhého čo komentoval ich foto.....ale nemôžem tu povedať, že by som bol s niekým dohodnutý alebo niekoho prosil o body....
...niekedy sa stane, že dotyčný napíše ´foto sa mi až tak nepáči´ a dá mi 6 za impakt + podobné príklady.............toto mám vo zvyku pripomínať...;)
...a ak to niekomu pomôže k pokojnému spánku (kľudne aj o polnoci:)) - nikdy som foto dňa nemal, bol som 3x maximálne druhý...
(Možno niekomu príde môj príspevok od veci, ale možno niekto pochopí súvislosť...)
Nemám morálne zábrany pridať fotku aj v o polnoci, aj o druhej, tretej v noci, cez deň sa väčšinou venujem iným činnostiam, záľubám v noci :), nečakám do ôsmej rána - cez pracovný týždeň už vtedy naplno pracujem. Skôr by som mala morálne zábrany, keby ma niekto platil a ja by som z toho pol dňa pokukovala na ephoto. Vec pohľadu...
Foťte predsa pre radosť, ak nemáte na to, aby to bolo pre peniaze :), užívajte si tento portál a netrápte sa pre blbosti. :)
Až bude Vaším fotkám brániť dostať sa do ´Top´ skutočne len tá ´maličkosť´, že neboli pridané o polnoci, bude Vám to už potom asi jedno...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa