Fórum » Návrhy a pripomienky

Ako byt TOP na Ephoto :)

2009-03-05 19:44:16+01
No keďže sem na Ephoto chodím uz nejaký ten piatok, pripravil som Vás pár rád ako dostať do TOP prehlaďu , fotky dňa a fotky mesiaca. • Top prehľad : Táto kategoria je najširšia, ale má niekoľko pevných pravidiel, ktoré je nutné dodržiavať. Ak fotíme ženu držíme sa pravidla - čím menej oblečenia tým lepšie - a tak v duchu hesla cecky ven/hezká prdel sa snažíme nás objekt zbaviť čo najviac nepotrebného oblečenia. Tieto fotky majú úspech u mužského publika ale je tu riziko, s ktorým je nutné ratať. A to, že každý ma iný vkus a objekt sa nemusí zrovna každému páčiť. Fotenie mužov je povolené len od veku objektu 55+ a čím vačšia brada/fúzy a čím viac vrások, tým je fotka úspešnejšia. Na koniec do tejto kategórie patria fotky zo zahraničia. Múzem, most , more, kopec, všetko čo je mimo SVK sa počíta. Tieto fotky majú úspech zvačša u ľudí, ktorí vačšinu svojho života prežili v komunizme a zahraničie poznajú len z podobných fotiek. • Fotka dňa : Táto kategória má striktné pravidlá, ktorých porušenie sa často trestá. Dovoľuje sa fotiť len zvieratá. Najlepšie vtáky(to je jedno aké)..sýkorky, vrabce všetko čo má krídla sa ráta – je jedno v akej polohe hlavne že sú. Na špecialne povolenie sa možu fotiť aj iné zvery, ktoré ale musia vyvíjať nejakú aktivitu(jesť, utekať atď…). Pri týchto fotkách sa nedbá na pravidlá ktorým sa smrtelný fotograf vyhýba... doležitý je objekt-nič iné nas nezaujíma. Tieto fotky majú veľký úspech u ľudí, žijúcich v meste, ktorí o exzistencii podobných stvorení vedia len z dokumentov na Discoveri. Špeciálnu kategóriu tvoria živočíchy, ktoré poznáme len z filmov Ridley-ho Scott-a (oči muchy atď) a však ich fotenie je náročné a preto sa objavujú na fotkách len zriedkavo. • Fotka mesiaca : Tu exzistuje len jedna kategória – Hrad na kopci alebo samotný kopec zo SVK . Zvyčajne pozliepaný do panorámy aby budil dojem majostátnosti, šikovnosti a profesionality autora. Úspech je zaručný, pretože osloví každú skupinu. Obyvatelia miest snívajú aké krásne tam musí byť žiť, chlapci z dediny spomínaju ako tam vyrastali, bratia Češi ticho závidia a proste všetkým z tej chrumkavej fotky cvrkne do bavlnky. • Umelecké fotky : Tieto fotky tvoria špecifickú kategóriu. Na Ephoto niesu veľmi obľúbené ale ak sa predsa len rozhodnete, že idete byť umelcom, tak tu je nieniekoľko pravidiel, ktoré ale ako správny umelec musíte porušovať : - Fotiť výhradne mobilom ..ide predsa o myšlienku nie o kvalitu. - Ľuďom zásadne rezať končatiny.. stale ide o myšlienku. - Vidiet umenie aj tam kde nieje..myšlienka tam predsa je. Pri týchto fotkách je ale nutné sa pripraviť na kritiku a je lepšie si do predu pripraviť hárok s možnými otázkami a v rámci duševneho cvičenia si na ne aj odpovedať. Fotka je síce základ ale odborná literatura odporúča dodržiavať aj nasledujúce pravidlá : - Fotku pridávať v čase 00:01 až 00:09 a urýchlene si ju obodovať vaším druhým kontom aby sa hneď dostala minimálne do prehľadu. - Mať minimálne 5 kamarátov, ktorí si vzájomne medzi sebou dávaju 3x7 (toto pravidlo sa dá obísť vytvořením 5 vedľajšich účtov). - Vyjadrovať san a fore štýlom : všude sem byl, všechno jsem videl... vačšinu užívateľov to presvadčí o tom že naozaj viete o čom hovoríte... - Komenty k cudzím fotkám písať výhradne štýlom : jemne by som to orezal z prava, padá ti to do ľava..dovoľuje sa aj použitie frázy ”posunul by som to viac hore” .. aby ste každého presvedčili o svojom dokonalom cite pre kompozíciu atď... No to by bolo asi všetko ale ak sa vám aj naďalej nedarí mať svoju vysnívanu fotku dňa... Nezúúúfajte. Vždy je tu plno iných foto-portálov, z ktorých možete nejakú fotku ukradnúť a vydávať ju za svoju čo by vám už želaný úspech malo priniesť. Veď o to predsa v konečnom dosledku aj ide. A tak vám želám pevnú ruku a dobré svetlo a dúfam, že tento jemne satiricky ladení príspevok nikto nezobral vážne a ani osobne, pretože zámerom bolo trosku rozveseliť užívateľov v tieto upršané dni a nie uraziť.

quintes
2009-06-07 18:36:19+02
bože ľudia keby ste fakt pracovali na SVETOVOM MIERI a nie na somarinach...

Cako
ocenenie redakciou 2009-06-09 14:22:34+02
kaslem na to..chcem vediet kto si o mojich fotkach co mysli....budem aj ja ´polnocni´ teda ked sa mi bude chciet :)..lebo inac to nema sancu..

2009-06-09 15:49:08+02
vcera som sa rozhodol ostat hore do polnoci kvoli vlastnemu zazitku polnocnych uploaderov...ludia, mne o polnoci na 5-7 minut zamrzla stranka...nie a nie ju nacitat, ako by ju tahalo lanom rucne niekde zo saharskej puste a to nebol problem ani v pripojeni ani v providerovi...potom nabehli nove fotky (nehovorim, ze zle) a poriadie sa menilo tak rychlo ako gulicka na rulete :o) myslim si, ze toto uz nema nic spolocne s racionalnym pristupom k uploadovaniu a hodnoteniu fotiek na portali...to je uz priam chore hrabanie sa za bodmi, komentami a fotkami dna...fakt na zamyslenie ak nie aj na diagnozu...

duroslav
2009-06-09 16:02:48+02
Prečo vlastne treba byť TOP na ephoto?

javelin
2009-06-09 16:04:28+02
príspevok od:
vcera som sa rozhodol ostat hore do polnoci kvoli vlastnemu zazitku polnocnych uploaderov...ludia, mne o polnoci na 5-7 minut zamrzla stranka...nie a nie ju nacitat, ako by ju tahalo lanom rucne niekde zo saharskej puste a to nebol problem ani v pripojeni ani v providerovi...potom nabehli nove fotky (nehovorim, ze zle) a poriadie sa menilo tak rychlo ako gulicka na rulete :o) myslim si, ze toto uz nema nic spolocne s racionalnym pristupom k uploadovaniu a hodnoteniu fotiek na portali...to je uz priam chore hrabanie sa za bodmi, komentami a fotkami dna...fakt na zamyslenie ak nie aj na diagnozu...
A to si nevieš predstavit ,čo by sa dialo ak by šlo o súťaž, ´kto má väčšieho pipíka , ma aj foto dňa´.....

javelin
2009-06-09 16:08:28+02
príspevok od: duroslav
Prečo vlastne treba byť TOP na ephoto?
Ješitnost?
Ego?
Doma nikto,tuna niekto?
Pochvalit sa priatelom?
Tužba po uznaní?

BurGi
2009-06-09 16:30:42+02
No ja som tiez ostal do polnoci a na moje sklamanie ani jeden koment :( napiste tam do riti aspon ze je to otrasne... :/ aj to je lepsie ako nic :D

sankiakis
ocenenie redakciou 2009-06-09 16:52:12+02
príspevok od:
Kedy je podla teba ten rpavy cas na pridanie fotky? Rano o 7 ked sa priemrny covek zobudza? alebo az o deviatej ked je uz v praci a po kave, alebo o 3-47 rano? Ak ano tak ked tam 3-76 som hrabac bodov a ked 3-48 tak normalny uzivatel ktory si pkekne krasne chce hodit foto na net a o nic mu nejde? Kde mate tu hranicu?!

2009-06-09 17:28:51+02
príspevok od: sankiakis
Kedy je podla teba ten rpavy cas na pridanie fotky? Rano o 7 ked sa priemrny covek zobudza? alebo az o deviatej ked je uz v praci a po kave, alebo o 3-47 rano? Ak ano tak ked tam 3-76 som hrabac bodov a ked 3-48 tak normalny uzivatel ktory si pkekne krasne chce hodit foto na net a o nic mu nejde? Kde mate tu hranicu?!
ja pisem len za seba, za nikoho ineho, takze mi nemusis vykat :o))) a nie je to myslene ani priamo na teba...nepoviem ti presny spravny cas...ale myslim, ze nie je normalne, ked v priebehu dna pribudne do najviac hodnotenych fotografii vobec nejaka, napr. teraz su tam jedna-dve, ale ostatok je presne ten, co po polnoci...a to nie je prvykrat...jasne, ze su tam tie polnocne, lebo su tu najskor a tym padom maju najviac komentov...a takto sa to opakuje dookola...dokonca ked autor vidi, ze uploadnuta fotka nema ziadny koment, zmaze ju a znova urobi upload...hned ma komenty, lebo je nova...to mi normalne vobec nepripada...fakt je to ako u malych deti, kto dalej docika alebo dalej zapluje...

2009-06-09 17:33:00+02
javelin, ty ma vzdy vies pobavit :o)) a stale sa rehlim na tvojom infe o uzivatelovi v profile :o)) ale fakt je to ako v tej sutazi...

javelin
2009-06-09 17:50:13+02
To som rád...), ved ja sem chodím hlavne kvoli zábave....
Inak moje ambície su niekde inde ...(teraz som nemyslel v zlom o tomto portále)...
Kolega Pampúch sa uspešne zučastnil tento rok istej sútaže , kde fotografie hodnotí odborná porota a dost ma to zaujalo....takže sa momentálne sústredím týmto smerom....
Uspechom sa tu považuje už len to že ti fotku do galérie vystavia....
Pampúchovi vzali napr tuto:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=40715&autor_id=5866

alebo:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=40585&autor_id=5866

Chrobáčkari tam napríklad šancu nemali....
Ktovie prečo...asi ten akademik , ktorý ptredsedal porote nerozumie fotografii..:)))

kralik_j
2009-06-09 22:39:06+02
nikdy by ma ani vo sne nenapadlo nafotil niekomu takto nohy takych botach a uz vobec nie sa s tym uchadzat v nejakej sutazi... kurnik asi mam fakt nahovno oko ;(

Vizionar
2009-06-09 23:02:22+02
príspevok od:
ja pisem len za seba, za nikoho ineho, takze mi nemusis vykat :o))) a nie je to myslene ani priamo na teba...nepoviem ti presny spravny cas...ale myslim, ze nie je normalne, ked v priebehu dna pribudne do najviac hodnotenych fotografii vobec nejaka, napr. teraz su tam jedna-dve, ale ostatok je presne ten, co po polnoci...a to nie je prvykrat...jasne, ze su tam tie polnocne, lebo su tu najskor a tym padom maju najviac komentov...a takto sa to opakuje dookola...dokonca ked autor vidi, ze uploadnuta fotka nema ziadny koment, zmaze ju a znova urobi upload...hned ma komenty, lebo je nova...to mi normalne vobec nepripada...fakt je to ako u malych deti, kto dalej docika alebo dalej zapluje...
už tu bol návrh jedného užívateľa aby sa nahrané fotky zobrazovali až nasledujúci deň a všetky naraz v náhodnom poradí aby sa zamedzilo tomu polnočnému uploadovaniu ale asi si to okrem mňa nikto nevšimol...

2009-06-09 23:12:36+02
príspevok od: Vizionar
už tu bol návrh jedného užívateľa aby sa nahrané fotky zobrazovali až nasledujúci deň a všetky naraz v náhodnom poradí aby sa zamedzilo tomu polnočnému uploadovaniu ale asi si to okrem mňa nikto nevšimol...
ani sa nediv, pri 130-tich prispevkoch je to normalne...no to by bolo riesenie...

duroslav
2009-06-09 23:17:48+02
príspevok od: Vizionar
Ja mám dojem, že iba zriedkakedy slová napísané do sekcie návrhy a pripomienky padnú na úrodnú pôdu. Niečo sa začne diať až vtedy keď vznikne nejaký konflikt kvôli ktorému sa poháda polovica (aktívnych) užívateľov :-(

Marcel Rebro
2009-06-09 23:18:03+02
príspevok od:
ani sa nediv, pri 130-tich prispevkoch je to normalne...no to by bolo riesenie...
jednoduchsie (s hladiska programatorsko/implementacneho) by bolo definovat ´den´ napr. od 9:00 do 9:00 ... len co by na to povedala Asociacia Zamestnavatelov Slovenska ;-)

Marcel Rebro
2009-06-09 23:19:36+02
Ja mám dojem, že iba zriedkakedy slová napísané do sekcie návrhy a pripomienky padnú na úrodnú pôdu. Niečo sa začne diať až vtedy keď vznikne nejaký konflikt kvôli ktorému sa poháda polovica (aktívnych) užívateľov :-(
este chvilu ma stengrujte a ja vam tu konflikt na temu ´hodnotenia´ rozputam taky, ze ´afera srsen´ bude proti nemu len ako rozpravka o cervenej ciapocke ;-)

duroslav
2009-06-09 23:21:29+02
Kedy začneš? Presne 10.6.2009 00:00? Aby si bol v TOP-e? :-)))

2009-06-09 23:24:14+02
tak som to aj myslel, niektori nevedia programovat, pre nich je lahsie pouzivat slovo den....resp. 24 hodin :o)

Marcel Rebro
2009-06-09 23:24:37+02
Kedy začneš? Presne 10.6.2009 00:00? Aby si bol v TOP-e? :-)))
neviem ci vobec zacnem. uz afera ´srsen´ mi tu vytvorila celkom slusny antifanklub. nie ze by na tom zalezalo, ale mne sa tu celkom paci. ale tazko chciet byt oblubeny a zaroven hovorit pravdu :-(

Strana 7 z 21
1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()