Hore
Fórum » Návrhy a pripomienky
 

moralizovanie na fore

2009-07-10 14:13:58+02
par dni ma mata jedna otazka - preco niektori ludia na fore maju potrebu vzdy o niecom moralizovat a byt zaujimavi? a vzdy len o tom istom...pisu o slusnnosti, o nevsimani si blbych otazok, o odbornosti diskutujucich, zdoraznuju urcite slova kapitalkami, skryvaju sa za nick bez nicoho... ale sami nic z vytykanych veci nedodrzuju...svoj nazor prezentuju ako nazor vacsiny, ziadna odbornost v tom nie je, davaju neurcite odpovede, skryvaju sa za svoj vek... rad by som vedel, ze preco to robia - ci maju frustraciu zo zivota, z dosiahnutych vysledkov, preco ostatnych napominaju za to, ze niekto na nejaku otazku reaguje ustipacne, ked presadzuju nazor-nemam co k zadanej otazke povedat, nereagujem...a preco ten capslock-ovy system pisania? co tym sleduju?
 
maTTo_corp
2009-07-12 20:49:13+02
príspevok od: dedo Milan
no a niektorí viac prispievajú do fóra, ale nemám pocit, že by som ani medzi riadkami niečím naznačil, že niekoho príspevok je menej vážny. ja poukazujem iba na to, že menej vážny je príspevok ´blbý´, nedomyslený, bez známky toho, že opytujúci sa vôbec niekedy tuší čo sa pýta. a nevykaj mi, pre to, že mám nick ´dedo´
:D:D:D...dúfal som že si to nebudete myslieť...predtým som asi tykal...ale uvedomil som si že s nikým sa tu osobne nepoznám preto mi prišlo rozumnejšie vykať....ale môžeme si potykať :D
 
iiii
2009-07-12 20:49:59+02
Myslel som si , že už sa tu nebudem k ničomu vyjadrovať, ale dnes som tu našiel toto :
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=65660
a to ma teda odrovnalo. Je to tu vlákno o moralizovaní, síce trochu mením tému, ale zaujíma ma čo vy na toto ? Myslíte, že toto je akceptovateľné ´umenie´ ?
 
maTTo_corp
2009-07-12 20:58:13+02
nechcem ´streliť´ hlúposť ale...myslím, že toto je reportážna fotografia...a neviem či je reportážna fotografia vždy chápaná ako umenie...
ale opravte ma ak sa mýlim...:)
 
2009-07-12 22:25:33+02
V mojich predchadzajucich prispevkoch v niektorych vlaknach (nebudem ich vyhladavat, kto by chcel urcite si ich najde) som obcas reagoval na situaciu tu na fore, pretoze mi zacalo vadit spravanie sa niektorych jedincov vzhladom na ich reakcie na novacikov a pod. ... mato.draho to celkom vystizne zhrnul v svojich prispevkoch. To, ze sa aj moje vseobecne vytky mozno dotkli niektorych jedincov (DjGranko) je mozno aj tym, ze sa v nich proste nasli. Iste, nie vsetky argumenty, ktore som tu pred casom pospominal, nie su vlastnymi len jednej osobe ... mam pocit, ze DjGranko si ich v zapale argumentacie vztiahol na seba (sic poukazoval, ze preco len na neho, su tu aj ini - a to je pravda) a nasledne sa tu vyvinuli debaty tak ako sa vyvinuli. Moju argumentaciu mozu niektori povazovat kludne za moralizovanie, slusnost v spravani sa na webe je podla mna asi tazsia, ako sa o niektorych len tak ledabolo obtriet. Preto budem poukazovat na korektne a priatelske spravanie sa diskutujucich, pretoze by to malo byt v zasadach a pravidlach kazdeho seriozneho fora.
Ak niekto vo fore nazve niekoho debilom, ci uz priamo alebo ironicky, ma by tu byt moderator, ktory tento prispeinak vyborny vok zmaze a upozorni/riesi dotycneho. Isto by som si vedel predstavit osobny rozhovor priamo s Julom Kotusom (inak vyborna konstruktivna ponuka na riesenie stavu), avsak vzhladom na moje posobisko (DCA,TN) mi to situacia nedovoluje.
Osobne mi nejde o to, ci tu svojimi pripomienkami forum spasim, ci bude horsie/lepsie, ci sa uplne nazorovo zborti ... islo mi len o poukazanie na slusnu komunikaciu.
A odkaz pre DjGranko: nech mame alebo nemame spolocny nazor, nech Ta tu reakcie vytocili do akejkolvek miery (to by si si mohol ustrazit sam a nieco vediet pustit ´za hlavu´), osobne by som neodhodil fotografovanie ako take, ani nepredal techniku a nedal tie peniaze na charitu. Pride mi to ako (sorry) unahlene detinske gesto. Su fotografi, ktori ci sa ucia fotit alebo ci fotia na dostatocnej urovni, nepotrebuju ku svojej zalube vo fotografovani ani internet fora, ani fotoweby ... v konecnom dosledku kedysi tu neboli a fotografovalo sa. Tak to len tip na zamyslenie. Mozno taketo diskusie su o tom, ako skor zahodit niektore negativne vlastnosti (mame ich kazdy) ako fotografovanie.
 
2009-07-12 22:51:56+02
ja toho pustam strasne vela za hlavu, dost vela ludi mi hovori, ze som az moc tolerantny ba priam benevolentny...fotka a samotne fotografovanie je o zachyteni emocii, o pocite, o vztahu ku nemu...mne fotka priniesla za ten kratky cas vela radosti a zazitkov, obcas i zlych...ale stava sa, pretoze to je postata zivota - v rovnovahe...a ci je to detinske gesto? kazdy si vazi nieco ine...ja si vazim svoj cas, pretoze ten mi nikto neda, ani ho nikde nekupim, ani nedostanem...stratena minuta sa neda nahradit...a co sa tyka penazi, su len akymsi doplnkom zivota, u mna nie podstatnym...nikdy som sa neviazal na hmotne veci ale na dobry pocit, ktori tu uz davno nemam...takze je nacase sustredit svoju energiu na nieco ine, kde ho opat najdem a verim, ze nie na kratky cas...
 
anton julény
2009-07-12 23:50:12+02
Ak ti fotka priniesla radosť, tak ti ju nemôže pokaziť ani dianie na ephoto, pokiaľ si sa ním nestotožnil alebo nenadobudol pocit jedinečnosti: \´...fotenie sa mi zhnusilo, sam neviem na ako dlho, no mrzi ma cas, ktory som venoval tejto stranke...co sa bude diat vo fore dalej, to uz nie je moja starost..\´.



A psi štekajú a karavána ide ďalej.
 
Strana 6 z 6
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()