par dni ma mata jedna otazka - preco niektori ludia na fore maju potrebu vzdy o niecom moralizovat a byt zaujimavi? a vzdy len o tom istom...pisu o slusnnosti, o nevsimani si blbych otazok, o odbornosti diskutujucich, zdoraznuju urcite slova kapitalkami, skryvaju sa za nick bez nicoho...
ale sami nic z vytykanych veci nedodrzuju...svoj nazor prezentuju ako nazor vacsiny, ziadna odbornost v tom nie je, davaju neurcite odpovede, skryvaju sa za svoj vek...
rad by som vedel, ze preco to robia - ci maju frustraciu zo zivota, z dosiahnutych vysledkov, preco ostatnych napominaju za to, ze niekto na nejaku otazku reaguje ustipacne, ked presadzuju nazor-nemam co k zadanej otazke povedat, nereagujem...a preco ten capslock-ovy system pisania? co tym sleduju?
dal som si pivo (dokonca alkojholicke) a zrazu ... KLUD ... idem fotit a vecer tu dam foto dna, co dna . roka!... ak teda budem vladat zmacknut spust fotaku
Pozývam všetkých tvrďasov a nemoralistov do ePhoto priestorov, nechce sa mi tu vypisovať somariny, ale chcel by som si osobne vydiskutovať vaše problémy. Možno, že pochopím o trochu viac ja vás, snáď nie som až tak hlúpy, ako to tu niektorí dali najavo a možno pochopíte aj vy trochu z toho, čo je ePhoto a čo je za tým. Rád by som vám pri tejto diskusii pozeral do očí a nie na smiešne avatary. Navrhujem termín celý budúci týždeň, budem v ePhote na Tomášikovej 10/E od 8. do 17. hodiny. Prosím, príďte, sam naozaj zvedavý a naozaj ma zaujíma váš názor, nebudem sa ale hašteriť pomocou tohto fóra ani čítať, akí sme hlúpi. Radšej by som osobne. Verím, že pri frekvencii, akou prispievate do týchto roztržiek máte dosť času, aby ste prišli. Predtým, než prídete, prosím, zavolajte do redakcie. Nemám plánovaný žiadny výjazd, ale keby náhodou do toho vošlo nejaké stretnutie alebo fotografovanie... Číslo je v kontakte na tejto stránke. Ďakujem a teším sa na vás. Julo
Ja už som to dakde vo fóre písal, podla mňa by pomohlo keby sa fórum spravilo prehľadnejšie. Dnes je rozdelené na sekcie O TECHNIKE, O FOTOGRAFOVANÍ, VÝSTAVY A UDALOSTI, NÁVRHY A PRIPOMIENKY a PRÁVNA PORADŇA. Na prvý pohlaď sa to zdá ako dobré riešenie, problém nastáva keď otvorím priečinok napríklad O TECHNIKE. Naraz na mňa vyskočí, momentálne je tam 1729 vlákien, sa ani nedivým že väčšine sa to nechce prehľadávať. Je to môj názor ale pomohlo by ak by každá sekcia mala ďalšie pod sekcie, napríklad O TECHNIKE keď by som to rozklikol bola by delená na Fotoaparáty, Hardvér, Statívy, Blesky, Štúdio, Objektívy a podobne. Potom ak by som otvoril pod sekciu Objektívy už by tam bolo delenie podla značiek. Tím pádom ak by som otvoril tunáka populárnu značku Tamtron bolo by tam cca 50 vlákien v ktorých by sa onoho ľahšie hľadalo ako v súčasných 1729. Tím pádom by nevznikali duplicitné vlákna lebo by sa k tomu ktoré hľadá človek omnoho ľahšie dostal. Takto by si každí ľahko našiel to čo hľadá a už by iba dopísal už do existujúceho vlákna otázku ktorá tam nebola riešená. Toto by podla mňa hodne sprehľadnilo fórum a bolo by o hodne kvalitnejšie. Mal by som aj jednu prosbu lebo veľa členov si tu píše len tak o skúsenostiach postrehoch ktoré nezapadajú do vlákien, proste len také kecanie o fotení (nehanbím sa za to ale ja ja patrím k ním). No a teraz tá prosba, či by nemohlo vzniknúť takéto čisto diskusné vlákno kde by sa riešili takéto veci aby sme zbytočne tím nezahlcovali fórum. Čo ma tu ešte hodne znepokojuje, tak je vulgárne vyjadrovanie podaktorých členov, ja som dospelí človek viem sa dáko nad to povzniesť ale ak by som mal deti tak ich sem žiaľ asi nevpustím. Hodne by pomohlo už keď tu nieje ten vysnívaní moderátor (inak veľmi dobre tomu rozumiem prečo tu nieje a nevyčítam vám to ) ak by pod každým príspevkom bola ikonka s možnosťou nahlásiť príspevok ako nevhodní, dnes je tam len reagovať, tak by som to tam dopísal napríklad ako je to pri diskusiách na Pravda.Sk alebo Sme.Sk. Nemyslím že by to bolo až také náročné na prácu lebo takéto príspevky sa tu chvalabohu neukazujú každú chvíľu ale asi tak 2-3 krát do týždňa. Neriešil by som to len zmazaním príspevku lebo to by nepomohlo ale zaviedol by som aj tresti v podobe napríklad mesačného zákazu vkladania fotiek a písania do fóra, aby si dotyční uvedomil že to nieje vhodné správanie. Berte to to len ako názor jedného člena a naložte s ním ako uznáte za vhodné, ale možno daktoré s týchto myslienok by mohli byť osožné. Toto je asi tak všetko čo mi vadí na tejto inak veľmi dobrej stránke za ktorú Vám veľmi pekne ďakujem, Váš čitateľ
Pavol Strhák
Ps. do Bratislavy ma nikto nedostane, mám to trochu od ruky a nemám ani najmenší dôvod tam v
najbližšej dobe ani ísť ;-)
mne je sice fajn, ale zastavit sa mozem ked budem v Blave, lebo teoreticky tam mam sluzobku takze pokecat preco nie ... a ked sa nenahnevate nebudem sa hasterit, ja radsej pohoda klidek tabacek a (nemenujem dalej, je toho dost)
dal som si pivo (dokonca alkojholicke) a zrazu ... KLUD ... idem fotit a vecer tu dam foto dna, co dna . roka!... ak teda budem vladat zmacknut spust fotaku
No len si daj pozor aby si neskončil v polohe hodinár alebo superman. Inak nie že sa zajtra prebudíš a okrem opice fotoaparát otlačený na tvary. Nieje vhodné si ho mýliť s vankúšom a už vôbec nieje dobré používať Slnečnú clonu s objektívom ako pivový pohár. Pri konzumácii alkoholu prosím mysli na tieto dva základné pravidlá ;-D
No len si daj pozor aby si neskončil v polohe hodinár alebo superman. Inak nie že sa zajtra prebudíš a okrem opice fotoaparát otlačený na tvary. Nieje vhodné si ho mýliť s vankúšom a už vôbec nieje dobré používať Slnečnú clonu s objektívom ako pivový pohár. Pri konzumácii alkoholu prosím mysli na tieto dva základné pravidlá ;-D
aha, vobec ma nenapadlo ze preco to pivo ma taku plastovu prichut a to ti ta slnecna clona pustila! ... potvora jedna, a este aj preteka
Pali, jedna vec k tvojej reakcii..mas pravdu, len kazda palica ma dva konce...ak nahlasi niekto tvoj prispevok ako nevhodny resp. vulgarny, mozno z recesie, nesympatii voci tebe atd...aj ked to nebude vobec pravda, dostanes potom tyzden alebo mesiac BAN, co potom?
aha, vobec ma nenapadlo ze preco to pivo ma taku plastovu prichut a to ti ta slnecna clona pustila! ... potvora jedna, a este aj preteka
No potvora, inak dávaj pozor lebo po konzumácii piva z objektívu vzniká na ňom špeciálna antireflexná vrstva ktorá dáva iní pohlaď na fotografiu a treba byť veľmi opatrní pri čistení aby si ju potom nepoškodil :-)))
Pali, jedna vec k tvojej reakcii..mas pravdu, len kazda palica ma dva konce...ak nahlasi niekto tvoj prispevok ako nevhodny resp. vulgarny, mozno z recesie, nesympatii voci tebe atd...aj ked to nebude vobec pravda, dostanes potom tyzden alebo mesiac BAN, co potom?
Myslel som aj na toto preto som tam písal že to nieje tak náročné si prečítať tích 3-5 príspevkov týždenne. Jasné že by to museli si najskôr prečítať, to by nefungovalo a nerobilo by to dobrotu kedyže je to automatické. Takým spôsobom by sme paralyzovali server. Proste admin by si prečítal nahlásení príspevok a by ho vymazal a namiesto neho by tam naskočilo že príspevok porušil stanovy servera a preto bol zmazaní
Ak ťa niečo pár dní máta, je to zlé. Vypisovanie do fóra a striehnutie na odpovede situáciu ešte zhorší. Aj mňa občas niečo zdeptá a vtedy vybehnem do lesa, započúvam sa, o čom sa rozprávajú vtáčiky, hodím do úst za hrsť lesných jahôd, odfotím presvitajúce lúče slnka a ver či never, hneď je lepšie... :-)
Ak ťa niečo pár dní máta, je to zlé. Vypisovanie do fóra a striehnutie na odpovede situáciu ešte zhorší. Aj mňa občas niečo zdeptá a vtedy vybehnem do lesa, započúvam sa, o čom sa rozprávajú vtáčiky, hodím do úst za hrsť lesných jahôd, odfotím presvitajúce lúče slnka a ver či never, hneď je lepšie... :-)
Som velmi rad, ze sa k teme konecne vyjadril aj Julo. Jeho prispevky ma utvrdili v tom, ze moj pohlad na problemy tohto fora nie je uplne mimo, ako mi bolo naznacovane...
Vo svojich prispevkoch som poukazal na veci, ktore sa mi tu nepacia:
- zosmiesnovanie novacikov
- nutkanie vyjadrovat sa k vsetkemu
- zvratena logika ´ja musim tieto blbe prispevky citat a potom na ne odpovedat´
- zaspamovanie vlakien off-topic prispevkami
Jedinou odpovedou mi boli urazky a vycitky, ze nemam pravo moralizovat, ked sam nikomu neradim (co nie je uplna pravda ani tu na fore a uz vobec nie v realnom zivote).
Tak kde je ten dvojaky meter? Ked bolo grankovi vycitane, ze preco tu nema fotky, branil sa tym, ze to nie je povinne a ze sa na to este neciti. Ok, respekt. Ale rovnaky respekt ocakavam voci tym, ktori rovnako nemaju povinnost mat XXX prispevkov vo fore, aby sa mohli vyjadrit k tomu, co sa im nepaci.
Podobne je to aj s tou nestastnou ironiou - ked ju viem rozdavat alebo prinajmensom podporovat, mal by som ju vediet aj prijmat alebo sa nad nu povzniest.
Ale nejdem to viac stupnovat, pretoze uz debata vo vlakne „Bodovanie po 8:00“ bola naozaj nestastna a mna osobne mrzi, ze som sa do nej nechal tak lacno vtiahnut. Je to pre mna ponaucenim vo viacerych smeroch – viac rozvahy a menej emocii.
Jedna vec mi po tomto vzisla urcite...keby som sa nebol dal na organizovanie chaty a nemal by som doveru od ludi, co si za nu dopredu zaplatili, uz tu nie som a technika je bud v kontajneri alebo predana a peniaze dane na charitu...takto sa to len posunulo...a co sa tyka fotiek, tie tu nebudu nikdy, aj ked som ich chcel uploadnut...fotenie sa mi zhnusilo, sam neviem na ako dlho, no mrzi ma cas, ktory som venoval tejto stranke...co sa bude diat vo fore dalej, to uz nie je moja starost...nech si to riesi, kto chce...je to pre mna ponaucenim do buducnosti, ktoreho sa budem drzat...dobre svetlo vsetkym
mato.draho:
- myslím si, že mnoho ľudí trochu prehnane reaguje na to, že ich niekto odkáže na vyhľadanie odpovedí najprv v histórii fóra. mám pocit, že nik tu nejak vážne za položenú otázku vážne urazil
- keď je niekto vo fóre denodene, prispieva pravidelne a je prínosom svojími vedomosťami, tak má myslím si jeho príspevok vždy určitú váhu, možno niekedy i takú, že príslušného človeka odporučia na vyhľadani odpovede v histórii
- nepochopím prečo má pomaly každý ukrivdený hneď problém, že niekto vo fóre odpovedá, ale nemá v galérii obrázok. máš pocit, že ak by mal, tak je jeho odpoveď hlúpejšia, alebo v poriadku?
- nechápem prečo máš pocit, že niekto po vyjadrení sa k niečomu čo sa mu nepáči bol meraný iným metrom
- mám pocit, možno sa opakujem, ale nemôže si človek tak pripúšťať ak mu niekto napíše aj niečo, čo mu práve nevonia, ak je reakcia podráždená je to len voda na mlyn a rozbehne sa off-topic, ale myslím si, že nik nebol za ´prihlúplejšie´ položenú otázku urážaný, to teda nie, je treba triezvo čítať, triezvo reagovať,
nebyť hneď urazený ....
Jedna vec mi po tomto vzisla urcite...keby som sa nebol dal na organizovanie chaty a nemal by som doveru od ludi, co si za nu dopredu zaplatili, uz tu nie som a technika je bud v kontajneri alebo predana a peniaze dane na charitu...takto sa to len posunulo...a co sa tyka fotiek, tie tu nebudu nikdy, aj ked som ich chcel uploadnut...fotenie sa mi zhnusilo, sam neviem na ako dlho, no mrzi ma cas, ktory som venoval tejto stranke...co sa bude diat vo fore dalej, to uz nie je moja starost...nech si to riesi, kto chce...je to pre mna ponaucenim do buducnosti, ktoreho sa budem drzat...dobre svetlo vsetkym
a ty Mišo čo blázniš. to sa stalo vážne, alebo Ťa znechutili takéto a tomuto podobné debaty?
nič v zlom ale...máte pocit, že ak tu niekto neprispieva dennodenne tak jeho príspevok má menšiu váhu?viem, priamo ste to nepovedali ale vyznieva to tak..toto mi príde podobne ako s fotkami v galérii..niekto má niekto nie...rešpektujme...aj človek ktorému sa nechce sedieť tu celý deň a kontrolovať fórum môže mať vedomosti ktoré môžu byť prínosom...
neberte si to osobne len mi to nedalo lebo pár krát tu boli ľudia ukrižovávaný za to , že viac fotia ako prispievajú do fóra...
Julo to perfektne vystihol... dufam ze tvoje slova zoberu vaznejsie ako obycajneho uzivatela ktory sa im snazil uz nieco podobne vysvetlit.
mám pocit, že keď budú všetci unáhlene urazení, môže nastať situácia, že na radenie a odpovede zostane na fóre Julo, Karol a možno ešte zopár ľudí, ktorých to ešte bude baviť. a to bude začiatok konca, niečo podobné prežil tiež fotoaparát.cz a dnes je úspech, keď sú na ňom 2-3 príspevky denne. chce sa niekto dožiť niečoho podobného? len preto, že nevie rozlišovať čo je a čo nie je normálna otázka, otázka k veci, keď viem na čo sa vôbec pýtam. problém je však v niečom inom
a ty Mišo čo blázniš. to sa stalo vážne, alebo Ťa znechutili takéto a tomuto podobné debaty?
jedno s druhym...budem cas venovat tym, ktori si to zasluzia viac...a technika su len hmotne veci, peniaze by ma z nich netesili...uvidim, ako sa to vykrystalizuje, no mam ciel, na co by sa dali pouzit...zaplatia urcite medicinske postupy, vdaka ktorym bude zivot jedneho cloveka dostojnejsi a aspon o trosku lepsi...
no a niektorí viac prispievajú do fóra, ale nemám pocit, že by som ani medzi riadkami niečím naznačil, že niekoho príspevok je menej vážny. ja poukazujem iba na to, že menej vážny je príspevok ´blbý´, nedomyslený, bez známky toho, že opytujúci sa vôbec niekedy tuší čo sa pýta. a nevykaj mi, pre to, že mám nick ´dedo´
jedno s druhym...budem cas venovat tym, ktori si to zasluzia viac...a technika su len hmotne veci, peniaze by ma z nich netesili...uvidim, ako sa to vykrystalizuje, no mam ciel, na co by sa dali pouzit...zaplatia urcite medicinske postupy, vdaka ktorym bude zivot jedneho cloveka dostojnejsi a aspon o trosku lepsi...
moralizovanie na fore
Pavol Strhák
Ps. do Bratislavy ma nikto nedostane, mám to trochu od ruky a nemám ani najmenší dôvod tam v
najbližšej dobe ani ísť ;-)
Vo svojich prispevkoch som poukazal na veci, ktore sa mi tu nepacia:
- zosmiesnovanie novacikov
- nutkanie vyjadrovat sa k vsetkemu
- zvratena logika ´ja musim tieto blbe prispevky citat a potom na ne odpovedat´
- zaspamovanie vlakien off-topic prispevkami
Jedinou odpovedou mi boli urazky a vycitky, ze nemam pravo moralizovat, ked sam nikomu neradim (co nie je uplna pravda ani tu na fore a uz vobec nie v realnom zivote).
Tak kde je ten dvojaky meter? Ked bolo grankovi vycitane, ze preco tu nema fotky, branil sa tym, ze to nie je povinne a ze sa na to este neciti. Ok, respekt. Ale rovnaky respekt ocakavam voci tym, ktori rovnako nemaju povinnost mat XXX prispevkov vo fore, aby sa mohli vyjadrit k tomu, co sa im nepaci.
Podobne je to aj s tou nestastnou ironiou - ked ju viem rozdavat alebo prinajmensom podporovat, mal by som ju vediet aj prijmat alebo sa nad nu povzniest.
Ale nejdem to viac stupnovat, pretoze uz debata vo vlakne „Bodovanie po 8:00“ bola naozaj nestastna a mna osobne mrzi, ze som sa do nej nechal tak lacno vtiahnut. Je to pre mna ponaucenim vo viacerych smeroch – viac rozvahy a menej emocii.
- myslím si, že mnoho ľudí trochu prehnane reaguje na to, že ich niekto odkáže na vyhľadanie odpovedí najprv v histórii fóra. mám pocit, že nik tu nejak vážne za položenú otázku vážne urazil
- keď je niekto vo fóre denodene, prispieva pravidelne a je prínosom svojími vedomosťami, tak má myslím si jeho príspevok vždy určitú váhu, možno niekedy i takú, že príslušného človeka odporučia na vyhľadani odpovede v histórii
- nepochopím prečo má pomaly každý ukrivdený hneď problém, že niekto vo fóre odpovedá, ale nemá v galérii obrázok. máš pocit, že ak by mal, tak je jeho odpoveď hlúpejšia, alebo v poriadku?
- nechápem prečo máš pocit, že niekto po vyjadrení sa k niečomu čo sa mu nepáči bol meraný iným metrom
- mám pocit, možno sa opakujem, ale nemôže si človek tak pripúšťať ak mu niekto napíše aj niečo, čo mu práve nevonia, ak je reakcia podráždená je to len voda na mlyn a rozbehne sa off-topic, ale myslím si, že nik nebol za ´prihlúplejšie´ položenú otázku urážaný, to teda nie, je treba triezvo čítať, triezvo reagovať,
nebyť hneď urazený ....
neberte si to osobne len mi to nedalo lebo pár krát tu boli ľudia ukrižovávaný za to , že viac fotia ako prispievajú do fóra...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa