Fórum » Návrhy a pripomienky

moralizovanie na fore

2009-07-10 14:13:58+02
par dni ma mata jedna otazka - preco niektori ludia na fore maju potrebu vzdy o niecom moralizovat a byt zaujimavi? a vzdy len o tom istom...pisu o slusnnosti, o nevsimani si blbych otazok, o odbornosti diskutujucich, zdoraznuju urcite slova kapitalkami, skryvaju sa za nick bez nicoho... ale sami nic z vytykanych veci nedodrzuju...svoj nazor prezentuju ako nazor vacsiny, ziadna odbornost v tom nie je, davaju neurcite odpovede, skryvaju sa za svoj vek... rad by som vedel, ze preco to robia - ci maju frustraciu zo zivota, z dosiahnutych vysledkov, preco ostatnych napominaju za to, ze niekto na nejaku otazku reaguje ustipacne, ked presadzuju nazor-nemam co k zadanej otazke povedat, nereagujem...a preco ten capslock-ovy system pisania? co tym sleduju?

maTTo_corp
2009-07-10 15:37:29+02
odpoveď na otázku DjGranka je myslím celkom jednoduchá: pretože každý je iný :)
nemyslím že týmto veľa dosiahneš...a na túto otázku ti určite nebude odpovedať veľa zo zainteresovaných..oni majú proste iný pohľad na vec a nedajú ti za pravdu lebo podľa nich ju proste nemáš...môžeš niekomu vyčítať ako sa správa ale ten človek to aj tak nepochopí...:)
tiež sa niekedy sám seba pýtam prečo chodí po uliaciach toľko tupcov ale potom mi dôjde že je to na nič..ako tu už ktosi spomenul...boj proti veterným mlynom...

keby bol každý normálny tak by tu bola nuda a nebolo by koho riešiť...:D

2009-07-10 15:37:48+02
o hrubozrnnom spravani som sa vyjadril v priklade navodzujucom extrem, dostal som do vienka celkom dobru schopnost robit si ustipacne poznamky, rychle ironicky reagovavat na srandicky spoluziakov a protireakciou ich dostat do uzkych a dvakrat oplacat ... to byvalo v mladosti v skole, ani som si to neuvedomoval, vaecsina sa pubertiakov sa bavila, tak co ... teraz s odstupom casu si to uvedomujem ... nechcel by som byt v opacnej polohe, a preto sa tak snazim! nespravat, o to ako a ci sa mi to dari je tui moje okolie ako spaetna vaezba, nie moje zhodnotenie

2009-07-10 15:41:35+02
vsak to..len som nahlas rozmyslal a kedze archov a ani google mi odpoved nedali, opytal som sa tu...

maTTo_corp
2009-07-10 15:44:11+02
príspevok od:
vsak to..len som nahlas rozmyslal a kedze archov a ani google mi odpoved nedali, opytal som sa tu...
hmmmm..odpoveď...fakt sa pýtaš len preto lebo na ňu sám nevieš prísť alebo dúfaš, že ti ju dajú ostatní a najlepšie tí vymletí? :D
teraz nič v zlom :)

Strhak
2009-07-10 15:49:47+02
No musím s tebou zas súhlasiť. Pre príklad ako sa vyvíja naša spoločnosť a kam smeruje nieje treba chodiť ďaleko. Stačí skočiť dnes do základnej školy a človek keď uvidí ten prístup detí k pedagógom. Je to tou velice múdrou výchovou našich špičkových psychológov čo sa chodia učiť do Ameriky. Do krajiny kde sú na školách pri vstupoch detektory kovov, kde stoja pri tom vstupe ozbrojení policajti. Takúto spoločnosť si vychovávame. Bez štipky slušného správania, tupú a hlúpu. Rodičia si nevedia vlastné decká vychovať, keď mi mama dala po pisku tak som si to aj vždy zaslúžil, ani dnes jej to nevyčítam skôr jej za to ďakujem a dnes ako to vyzerá?? Berieme si príklad s krajín kde sa im to vymyká s pod kontroly. V nemecku dieťa žaluje rodičov že mu struhli jednu výchovnú za ucho, v anglicku prišlo do módy mať deti v 13tom roku života, ani tu nejdem spomínať decke gangy a drogy. Pomaličky sa to aj k nám dostáva, máme sa na čo tešiť. Pripravme sa že tích hlúpych otázok tu bude len a len ďalej pribúdať, že každé druhé slovo bude K...T, P..A a K...A, začnime si zvykať lebo toto je dnešná realita.

2009-07-10 15:50:05+02
fakt neviem...chapem, ze kazdy je iny, na to netreba rozmyslat...ale k takemuto spravaniu cloveka vedie, na to nepoznam odpoved...mat dvojaky meter, nieco pisat a nedodrziavat to...co tym sleduju? na to je len jeden vyraz-srat si do huby..a slusnejsi vyraz resp. presnejsi nepoznam...okrem toho Karolovho...

duroslav
2009-07-10 15:50:08+02
príspevok od:
správna odpoveď je predsa 42. to nevieš? :-)))

2009-07-10 15:54:44+02
príspevok od: duroslav
správna odpoveď je predsa 42. to nevieš? :-)))
este mi povedz, co tym basnik chcel povedat a budem znovu on-line :o)

julo kotus
2009-07-10 15:54:50+02
Vždy, keď mám čas, zastanem sa tých, ktorým je bezdôvodne ´ubližované´ a to nielen tvrdým posielaním do teplých krajín ale aj uštipačnými poznámkami, ktoré z nich robia hlupákov a menejcenných. Každý raz začínal a každý mal nie príliš trefné otázky. A ja naozaj nechápem reakcie, ktoré neriešia otázku ale hociakým spôsobom ponížia druhého človeka. Inak práve ste sa priznali, že si riešite minráky z detstva vy, ktorí máte za potrebu riešiť druhých tak, ako vás riešili za mladi... Je všeobce zrejmé, že čím väčší a múdrejší človek, tým zhovievavejší k otázkam druhých aj k ich prípadným nedokonalostiam. Chce to len trochu skromnosti. Zaujímavé, že niektorí máte čas písať, akí su druhí neschopní a pridávať potom celú sieť príspevkov, kde sa navzájom chytáte za slová, posielate do teplých krajín viac alebo menej slušným spôsobom, ale zopakovať radu vás nebaví a nemáte na to čas a otravuje vás to. Veď vám tie otázky nikto nehádže do súkromnej pošty ani vo vchode do vašej schránky. Volám sa Julo Kotus, mám 33, som zakladateľom a šéfredaktorom portálu a ide mi o to, aby sa tu každý cítil príjemne.

wayne
2009-07-10 15:55:59+02
príspevok od:
este mi povedz, co tym basnik chcel povedat a budem znovu on-line :o)
hint: stoparov sprievodca galaxiou

vorec
2009-07-10 15:57:24+02
konečne príspevok za ktorý by som aj zahlasoval ;-)

maTTo_corp
2009-07-10 15:58:17+02
príspevok od: vorec
konečne príspevok za ktorý by som aj zahlasoval ;-)
Amen :)

duroslav
2009-07-10 15:58:59+02
príspevok od: wayne
Díky za pohotovú odpoveď.

Na objasnenie, pre tých ktorí by si to nevedeli nájsť na googli :-)

Ľudia zadali superpočítaču úlohu, aby našiel odpoveď na zásadnú otázku života, vesmíru a všetkého naokolo (skrátka niečo podobné čo zaujíma DjGranka a veľa ostatných na fóre). Po 7,5 miliónoch rokov počítania, superpočítač našiel tú odpoveď. Znela 42.

julo kotus
2009-07-10 16:05:04+02
Analógia nefunguje, keď dám otázku vo fóre, nie som zvedavý, ako hodnotíš moju inteligenciu, ale či mi vieš a chceš pomôcť, ak dám fotku do galérie, som zvedavý, čo na ňu hovoríš aj na moje schopnosti fotiť. To je trochu rozdiel.
Si príliš pyšný, už len vyjadrovanie ´sračková fotka´ a iné perly, ktoré hovoria o tom, že si myslím, že som jednoducho dobrý a môžem to dávať každému najavo spôsobom aký sa mi páči... A ešte jedna vec - aj keby to bola pravda, nie každý disponuje rovnakým rozumom a schopnosťou si naštudovať a zistiť veci, preto nie sú všetci doktori a inžinieri, ale to neznamená, že sú menejcenní ľudia, ktorých môžem urážať. Hodnota človeka je v tom, že je, nie v tom, či sa dokáže niečo naučiť, či má viac alebo menej inteligencie a šikovnosti.

atik
2009-07-10 16:08:17+02
klobuk dole

2009-07-10 16:08:34+02
Julo, to co si napisal je pravda...no co s ludmi s dvojakym metrom? ktori o niecom pisu a pre nich to neplati...ani ich vlastne slovo...kde je potom ta spravodlivost...

2009-07-10 16:09:36+02
príspevok od: wayne
to je co? absolutne mi to nic nehovori...ja nie som na sci-fi, fantasy atd...

zelovoc
2009-07-10 16:41:13+02
sme teda dopadli. od zprdavania na fore ku krize spolocnosti.
riesenie problemu na ephoto je jednoduche: phpBB forum
darmo, si myslite ze taka tema bola x-krat riesena, ked aj clovek hlada na fore (co nieje lahke) tak zvacsa sa dostane len k nicnehovoriacim odpovediam genia maxima, ze uz to tu niekde je (v tom lepsom pripade).

A riesenie problemu spolocnosti uz take jednoduche nieje, k tomu sa vyjadrovat radsej nebudem.

2009-07-10 16:56:54+02
Julo drzim palce pri odpovedani na otazky vo fore :) Som zvedavy, do kedy to vydrzis. Skus si prejst aspon par z tych skvostnych otazok, poukazujucich na lenivost cloveka. Ja neapelujem na inteligenciu, pokial to vyslovene nie je nieco extra. Vzdy poukazujem na lenivost. Ale ok, uz nebudem prispievat, odporucam aj DJGranko, duroslav, javellin, uvidime, kam ta uroven pojde :)

Nie som pysny, len viem, ze som nieco dosiahol a na to som hrdy. Je hrdost zlocin? To mam teraz chodit po kanaloch a hanbit sa za to, ze vlastnou pracou som sa dopracoval k niecomu, co ini vdaka vlastnej lenivosti nedosiahnu nikdy? Nie som ani extremne inteligentny, ani extremne snazivy, len dokazem zdvihnut rit a viem natukat www.google.sk.

Inak pekne bulvarne napisane, tak aby to chytilo za srdce. Pripomina mi to prejav jednej kolegyne: ´Vsak ked uz presla 3 rocniky, preco by sme jej kvoli 3 skuskam ten titul Bc. nedali...´. Analogia prenesena na tvoj prispevok: ´Ked uz je, aky je, predsa moze byt fotograf...´.

2009-07-10 17:04:58+02
este posledna vec: je tu vidiet presne ten rozmer, ktory nabera svet - cim hlupejsi a lenivejsi ste, tak tym mame mat k vam vacsi ohlad. preto je 50km/h v meste, preto su vsade na mikrovlnkach napisy: ´nepouzivat na susenie domacich zvierat´, preto sa tak dari podvodnikom, atd.. vsetko sa prisposobuje s ustupuje lenivym a hlupym. aj toto forum. gratulujem...

Strana 2 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()