Takže ahojte :-)....potrebujem trošku poradiť. Mám 14 rokov a idem si práve kupovať nový digitálny fotoaparát, no nemám presne jasno o aký by malo ísť. Hrozne by som chcela zrkadlovku, pretože s ňou je to už o niečom inom ako pri bežnom digitálnom fotoaparáte. No trošku ma odpútala cena všetkých zrkadloviek.Mám predstavu tak investovať okolo tých 350 eur(teda okolo tých 10 tisíc).Som skôr taký začínajúci fotograf - amatér :-))) Dosť ma zaujal OLYMPUS SP-59O už len tým svojím optickým zoomom (26x)...nie som zameraná presne na nejakú tému fotenia ,fotíím proste všeličo či už krajinu, rastliny alebo ľudí...trošku som nepochopila typ fotoaparátu teda pojem "Ako zrkadlovka"...neviem, či je to správny výber pre mňa, preto sa obraciam na vás profííkov ;-)
ďakujem :-D
photopaint nie, vyskúšaj si stiahnuť z netu nejakú trial verziu nejakého grafického programu napr Zoner ... na začiatok stačí a aj ovládanie je jednoduché a zrozumiteľné (SK/CZ) ... ja používam Capture NX (asi verzia 1.6), čo som mal pri foťáku a nič iné veľmi nepotrebujem. sem tam zoner (ale tu mám verziu z pred 6 rokov). Vyskúšal som aj Capture NX 2.2, ten sa mi páči viac, ale kúpim si ho až keď si fotením niečo aj zarobím :)))
super, ďakujem krásne za radu. skúsim stiahnuť. akurát som sa vrátila z vychádzky... celý deň bol blbý a mal taký pekný záver, keď som sa motala popri hrádzi. ak sa podarí , skúsim vyvesiť prvý kus :-)
Klikni si na kolonku bazár a pokiaľ by si sa rozhodla pre nikon,tak tam predávam D80-ku s objektívom nikon 18-200 vr za 800 eur.Všetko je v 100% stave.
Chlapci vy ste tak profesionalne zdeformovaný že sa na to nedá ani pozerať... Canon SX120 začína až na ohnisku 36mm, za čo by som ho okamnžite vyradil, L100 nemá ani obyčajný volič režimom, a ani žiaden poriadny popis ktorý by prezradil či má alebo nemá manuálne režimy, takže OUT. Rozhedne je lepšia volba Fuji 2000 ktorý začína na 28mm a ešte lepšia Samsung WB500 ktorý je kompaktný ako SX120 ale začína dokonca na 24mm. Rozdiel v obrazovej kvalite v tejto katzegorii bude zanedbatelný... Toto je najzaujatejšie forum ktoré existuje... Potom sa nemôže nikto čudovať že je plné nezmyselných výplodov...
Vás asi zastupcovia dvoch TOP značiek za tie výplody asi slušne platia... Pár chýb , škoda nedá sa tu editovať...
počúvaj ma sem pekný človek až nás trochu s janom spoznáš potom nás tu vychovávaj mám to u vás rád lyžovanie na tráve down hill a jedenástky tak si to nepokaz :)
počúvaj ma sem pekný človek až nás trochu s janom spoznáš potom nás tu vychovávaj mám to u vás rád lyžovanie na tráve down hill a jedenástky tak si to nepokaz :)
Myslíš tú Somársku lúku , kde sa musím poháňať palicami dolu z kopca, a kde si ku mne na kotvu vždy prisadne niekto, kto má tendencie sa má pridŕžať aby nespadol...:))))
Nič v zlom....:))))) v baro-bufete majú pekné Ski na stene...:))) a klobasu za celodenný skipas grátis.....
Chlapci vy ste tak profesionalne zdeformovaný že sa na to nedá ani pozerať... Canon SX120 začína až na ohnisku 36mm, za čo by som ho okamnžite vyradil, L100 nemá ani obyčajný volič režimom, a ani žiaden poriadny popis ktorý by prezradil či má alebo nemá manuálne režimy, takže OUT. Rozhedne je lepšia volba Fuji 2000 ktorý začína na 28mm a ešte lepšia Samsung WB500 ktorý je kompaktný ako SX120 ale začína dokonca na 24mm. Rozdiel v obrazovej kvalite v tejto katzegorii bude zanedbatelný... Toto je najzaujatejšie forum ktoré existuje... Potom sa nemôže nikto čudovať že je plné nezmyselných výplodov...
Táto , zhodouokolností z onej Kálnice je fotená niečim ako FájnPix....čiže mobilom...:)))
Výber foťáku :-)
Pravdepodobnosť kvalitnejšieho obrazu....+ skladnejší...
Nič v zlom....:))))) v baro-bufete majú pekné Ski na stene...:))) a klobasu za celodenný skipas grátis.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa