Ahojte, potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát. Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd. Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Viem, že všetko centrované v strede na foto nie vždy vyzerá dobre či zaujímavo, ale pri koňoch skákajúcich cez prekážku si nemôžem pomocť, proste mi nejak vadí, ak máš dvojicu nad prekážkou, alebo teda vo fáze skoku, a je pred ňou alebo za ňou moc veľa volného v priestoru. či len môj blbý pocit?
Ked je za nimi moc volne priestoru, to by vadilo aj mne. Pred nimi mi to nevadi, dokonca p. Smok to tak aj odporuca Davas tym vraj cloveku/dvojici priestor, kam sa uberaju, atd.
Su to ale tvoje fotky. Fot tak, aby si z nich TY mala dobry pocit. Ak to ale fotis pre inych... Mozno mas vrodeny cit, a kompozicne pravidla ta nemusia zaujimat. mozno nemas. Potom by ta asi zaujimat mohli
Viem, že všetko centrované v strede na foto nie vždy vyzerá dobre či zaujímavo, ale pri koňoch skákajúcich cez prekážku si nemôžem pomocť, proste mi nejak vadí, ak máš dvojicu nad prekážkou, alebo teda vo fáze skoku, a je pred ňou alebo za ňou moc veľa volného v priestoru. či len môj blbý pocit?
Toto je o štýle fotenia. Sekanie hlavného objektu na celé políčko sa rýchlo preje...
Ked je za nimi moc volne priestoru, to by vadilo aj mne. Pred nimi mi to nevadi, dokonca p. Smok to tak aj odporuca Davas tym vraj cloveku/dvojici priestor, kam sa uberaju, atd.
Su to ale tvoje fotky. Fot tak, aby si z nich TY mala dobry pocit. Ak to ale fotis pre inych... Mozno mas vrodeny cit, a kompozicne pravidla ta nemusia zaujimat. mozno nemas. Potom by ta asi zaujimat mohli
Ako človek sám o sebe zistí, že či má vrodený cit alebo nie? Hlavne ked drtivá väčšina z nás je sebakritická aj tam, kde ktiriku netreba.
Prosím Vás, nejaký odkaz na základne info, t.z. (nesmejte sa prosim ) čo znamenajú všetky tie čísielka, vysvetlenie k ISO, clona, atď... a všetko to potrebné okolo toho? šmejdím a šrotujem info, ale toto najpodstatnejšie a prvotne nejak neviem vygoogliť. Ďakujem
Prosím Vás, nejaký odkaz na základne info, t.z. (nesmejte sa prosim ) čo znamenajú všetky tie čísielka, vysvetlenie k ISO, clona, atď... a všetko to potrebné okolo toho? šmejdím a šrotujem info, ale toto najpodstatnejšie a prvotne nejak neviem vygoogliť. Ďakujem
Keby to bolo napísané väčšími písmenami v menu tejto stránky, tak mi to asi vypáli oči. Ale ak by mal niekto niečo iné, podľa neho lepšie spracované, kľudne pošlite
Keby to bolo napísané väčšími písmenami v menu tejto stránky, tak mi to asi vypáli oči. Ale ak by mal niekto niečo iné, podľa neho lepšie spracované, kľudne pošlite
V správe máš info k tým trom "číselkám" a tiež môj názor aký objektív a telo si kúpiť.
Zrkadlovka na kone
potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát.
Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd.
Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Ďakujum za odpoveď.
Su to ale tvoje fotky. Fot tak, aby si z nich TY mala dobry pocit. Ak to ale fotis pre inych...
Mozno mas vrodeny cit, a kompozicne pravidla ta nemusia zaujimat. mozno nemas. Potom by ta asi zaujimat mohli
Su to ale tvoje fotky. Fot tak, aby si z nich TY mala dobry pocit. Ak to ale fotis pre inych...
Mozno mas vrodeny cit, a kompozicne pravidla ta nemusia zaujimat. mozno nemas. Potom by ta asi zaujimat mohli
www.ephoto.sk/moje-ephoto/albumy/9561/katka-a-kone/
šmejdím a šrotujem info, ale toto najpodstatnejšie a prvotne nejak neviem vygoogliť.
Ďakujem
šmejdím a šrotujem info, ale toto najpodstatnejšie a prvotne nejak neviem vygoogliť.
Ďakujem
Ale ak by mal niekto niečo iné, podľa neho lepšie spracované, kľudne pošlite
Ďakujem
Ale ak by mal niekto niečo iné, podľa neho lepšie spracované, kľudne pošlite
Nemala som sa pýtať, mala som rovno niečo kúpiť aspoň by som nebola v takom zmätku.
zn.. hľadám trpezlivého trénera
Nemala som sa pýtať, mala som rovno niečo kúpiť aspoň by som nebola v takom zmätku.
zn.. hľadám trpezlivého trénera
Viem, že prax je lepšia ako teória, ale v tomto prípade si myslím, že treba poznať aj teoretické znalosti, či?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa