Fórum » Vyberáme fotoaparát

Zrkadlovka na kone

Sharimal
Sharimal 2012-06-19 15:35:46+02
Ahojte,
potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát.
Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd.
Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.

Ďakujum za odpoveď.

piggee
2013-01-28 22:24:19+01
Podla mna na kone mozes pouzit ten isty fotoaparat ako na kravy, somarov, psov a macky

pagara
2013-01-28 23:01:30+01
príspevok od: Sharimal
Ahojte,
Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd.
Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.

Ďakujum za odpoveď.
Fíha kone to je moc. Ja som si kúpil na divé svine Canon UltraFast a je to ostré !

Skús možno postačí aj na kone ale záleží do ktorej strany bežia .....

Dúfam že som poradil !

dodo_bb
2013-01-28 23:34:09+01
To by aj mna zaujimalo, ako to v hale poriešiť
NIKON D200/2 A ak budeš mať šťastie na halu ako majú v Blave pri závodisku (trojfarebná priesvitná plachtovina), tak okrem nedostatku svetla budeš mať koniec sveta s vyvažovaním bielej Fotiť kone môžeš takmer s čímkoľvek, len nesmieš čakať fotografie na profi úrovni s low end technikou a už vôbec nič v horších svetelných podmienkach ako sú slovenské haly - to už nejde vôbec. Vybrala si si sakra drahý a náročný žáner Držím palce...

Jerry C.
2013-01-29 00:36:08+01
príspevok od: dodo_bb
NIKON D200/2 A ak budeš mať šťastie na halu ako majú v Blave pri závodisku (trojfarebná priesvitná plachtovina), tak okrem nedostatku svetla budeš mať koniec sveta s vyvažovaním bielej Fotiť kone môžeš takmer s čímkoľvek, len nesmieš čakať fotografie na profi úrovni s low end technikou a už vôbec nič v horších svetelných podmienkach ako sú slovenské haly - to už nejde vôbec. Vybrala si si sakra drahý a náročný žáner Držím palce...
treba fotiť vonku a máš vystarané
základ je nefotiť kone odzadu ...

RadovanŠkohel
2013-01-29 07:30:41+01
Ja by som na koňa zrkadlovku nekupoval, skúsil by som sedlo a asi nejakú vybíjanu uzdu, ale bohužiaľ nemám koňa hm.. Ale ak napíšeš do Agro slovakia možno niečo poradia ..

yves998
2013-01-29 12:40:32+01
Chlapci, prestávam rozumieť reči Vášho kmeňa Nemáte po ruke výkladový slovník?
Ja som úplný začiatočník. Ale no naštudujem si. Takže otázka sa otočila. Aký objektív na snímanie pohybu a k tomu telo? (Nikon/Canon)
Canon 7D a 70-200....oplati sa dosporit a kupit hned tento typ

bonifacko
2013-01-29 13:28:15+01
príspevok od: dodo_bb
Ja chodim s dcerkou na Slaviu do Petržalky, je tam hala, ale svetla je biedno malo. Chcelo by to Nikon D4.

Marek Bučko
2013-01-29 16:33:46+01
Ahojte,

Ďakujum za odpoveď.
Pozerám, že už máš Canon EOS 500D. Ten by na to mohol stačiť. Na vonok by mohol byť dostatočne dobrý aj nový Tamron 70-300 VC USD. V hale niečo svetelnejšie, možno aj F2.8 bude málo. Dobrý je napr. Canon EF 85 1.8 USM. Lenže iba na kratšie vzdialenosti a zoomavať treba nohami. Je ale vynikajúci aj na portréty.

dodo_bb
2013-01-29 17:28:29+01
príspevok od: Marek Bučko
Pozerám, že už máš Canon EOS 500D. Ten by na to mohol stačiť. Na vonok by mohol byť dostatočne dobrý aj nový Tamron 70-300 VC USD. V hale niečo svetelnejšie, možno aj F2.8 bude málo. Dobrý je napr. Canon EF 85 1.8 USM. Lenže iba na kratšie vzdialenosti a zoomavať treba nohami. Je ale vynikajúci aj na portréty.
Som zvedavý, Marko, ako chceš zoomovať nohami v jazdeckej hale medzi prekážkami dobrá rada nad zlato

hugoba
2013-01-29 20:11:11+01
... na koné!
Kone nemáme!
Tak utekajme!

andrish
2013-01-29 22:08:06+01
Pri foteni koni a jazdeckeho sportu podstantejsiu rolu ako samotne telo zrkadlovky zohrava dobry objektiv. Osobne sa mi osvedcila 200vka, ktorou sa daju fotit portrety, kone samotne aj sport. Ostante je uz potom vecou svetelnych podmienok a skusenosti fotografa...profi fotovybava je urcite vyhodou (napr. v tazsich svetelnych podmienkach, rychlostou etc), ale dobre fotografie sa daju zhotovit aj beznou amaterskou zrkadlovkou , (canon, nikon...)

Strana 5 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()