Ahojte, potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát. Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd. Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
a ak to nepochopiš, tak nebudeš vediet ovladať tvoju buducu zrkadlovku. Takže si to prečítaš ešte raz a potom opäť a opäť. A ak to pochopiš (fajn, super), tak si vyber aj ine temy vo fotoškole: www.ephoto.sk/fotoskola/
a ak to nepochopiš, tak nebudeš vediet ovladať tvoju buducu zrkadlovku. Takže si to prečítaš ešte raz a potom opäť a opäť. A ak to pochopiš (fajn, super), tak si vyber aj ine temy vo fotoškole: www.ephoto.sk/fotoskola/
Fotoškolu čítam už druhý deň, niečo som pochopila, niečo som robila tak už pred tým (intuitívne), niečo nové som sa dozvedela, niečo nechápem. Ale pochopiť môžem až vtedy, keď budem prakticky to skúšať, niečo nepochopím ani potom a budem zase otravovať... Všetci sme nejak začínali.
Fotoškolu čítam už druhý deň, niečo som pochopila, niečo som robila tak už pred tým (intuitívne), niečo nové som sa dozvedela, niečo nechápem. Ale pochopiť môžem až vtedy, keď budem prakticky to skúšať, niečo nepochopím ani potom a budem zase otravovať... Všetci sme nejak začínali.
Týmto svojim priznaním a radou vyvraciaš tézu tochto fóra ( o príspevok vyššie) Asi veľa diskutérom nabúraš myšlienkový pochod.
pozri mne je jedno ci canon nikon alebo hocijaka ina znacka riadim sa heslom "ucel sveti prostriedkom" zadala si podmienky na zaklade ktorych som ti radil keby boli podmienky ine mozno poradim inu znacku a zostavu . v tvojom pripade je Nikon d5100 dostacujuci na rychlost ostrenia s timi objektivmi kedze ti postacovali aj horsie tela toto sa ti bude zdat ako blesk. obrazovo je na tom nikon na velmi vysokej urovni (snimac D7000 hovori za vsetko) a je aj velkostou a vahou prijatelny pre tvoje potreby. odolnost moc riesit nemusis uz aj tie lowendy su na tom velmi dobre . sklo 70-300 ma idealny rozsah nablizko mozes skusit so zakladnou 18-105 obe ti lposluzia maju rychle ostrenie teleobjektiv tusim podporuje aj panning stabilizaciu (horizontalne sledovanie objektu) . ostrost objektivov a telo je podla mna plne postacujuca aj pre vacsie vytlacky A3 a pod. mas cenovy strop s bazarovou d5100 s kitom 18-105 a dokupenim 70-300 sa do toho da zmestit a myslim ze za tu cenu je to pre vacsinu uzivatelov najprijatelnejsie riesenie
P.S.: neskor odporucam pokukat monopody a prislusenstvo k foteniu .na koniky s bleskom asi moc ne tak o to viac mozes investovat do kvalitnych filtrov atp.
Pri zohladneni podmienok kt. si zadala je D5100 od nikonu idealne riesenie pre Teba a so vsetkym co napisal DanOO suhlasim. Odporucam dalej neriesit a kupit D5100 s 18-105
Pri zohladneni podmienok kt. si zadala je D5100 od nikonu idealne riesenie pre Teba a so vsetkym co napisal DanOO suhlasim. Odporucam dalej neriesit a kupit D5100 s 18-105
asi najlepsia cena http://talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=70967&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1
Nešiel by som do nej. Tych 24 mpx je vražednych na velkost suborov. 16-18 mpx je tak akurat pre APS-C snímač. D3200 je trochu nižší level ako D5100-ka. Tu sa na to tiež niekto pýtal. www.ephoto.sk/forum/48/9646/d5100-alebo-d3200/strana-2/
d3200 je novy model cena bude vysoka d 5100 ma uz casom overeny kvalitny snimac ktory nemyslim ze tromfne low end telo len tak ... 24Mpx je iba lakadlom pre neznalych (moj predpoklad) aby si to kupili
d3200 je novy model cena bude vysoka d 5100 ma uz casom overeny kvalitny snimac ktory nemyslim ze tromfne low end telo len tak ... 24Mpx je iba lakadlom pre neznalych (moj predpoklad) aby si to kupili
Plný súhlas. Mpx je iba marketing pri týchto amatérskych/low-end telách. Už aj 18 Mpx je na malý snímač (APS-C) dosť. Tých 21-24 je ideál tak na FF. Ja mám stále 12 Mpx APS-C a stačí mi to. Navyše, čím viac Mpx tým väčšie súbory a napr. aj nároky na PC (je dosť veľký rozdiel otvárať 20 MB RAW-ko a 35 MB RAW-ko).
"Veľa" Mpx rozumiem v prípade zrkadloviek zameraných na štúdio (ako D800/D800E) alebo v prípade stredoformátov. Tam je potrebné veľké rozlíšenie pre lepšiu možnosť orezu a najmä pre tlač na veľký formát.
Ahojte, potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát. Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd. Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Ďakujum za odpoveď.
D90+18-105 tam sa vojdes a nie je to uz stroj na zahodenie....je tu moznost este daco od sony, ale mylsim, ze ak chces fotit a moc neprerobit , tak iste D90 , ktora Ti neskor posluzi ako zalozne telo
Zrkadlovka na kone
potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát.
Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd.
Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Ďakujum za odpoveď.
Zober tam fotky a uvidis :
www.ephoto.sk/fotoscena/vystavy-a-fotoakcie/posledna-fototribuna-uz-dnes/
Ak by boli zle, resp. velmi zle, ani za to sa po hube nedava
Zober tam fotky a uvidis :
www.ephoto.sk/fotoscena/vystavy-a-fotoakcie/posledna-fototribuna-uz-dnes/
Ak by boli zle, resp. velmi zle, ani za to sa po hube nedava
http://www.youtube.com/watch?v=4GoYAL6ZeAw
Viem, že prax je lepšia ako teória, ale v tomto prípade si myslím, že treba poznať aj teoretické znalosti, či?
Potom si prečítaj tento članok
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/expozicne-rezimy/
a ak to nepochopiš, tak nebudeš vediet ovladať tvoju buducu zrkadlovku. Takže si to prečítaš ešte raz a potom opäť a opäť.
A ak to pochopiš (fajn, super), tak si vyber aj ine temy vo fotoškole:
www.ephoto.sk/fotoskola/
Potom si prečítaj tento članok
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/expozicne-rezimy/
a ak to nepochopiš, tak nebudeš vediet ovladať tvoju buducu zrkadlovku. Takže si to prečítaš ešte raz a potom opäť a opäť.
A ak to pochopiš (fajn, super), tak si vyber aj ine temy vo fotoškole:
www.ephoto.sk/fotoskola/
Ale pochopiť môžem až vtedy, keď budem prakticky to skúšať, niečo nepochopím ani potom a budem zase otravovať... Všetci sme nejak začínali.
Ale pochopiť môžem až vtedy, keď budem prakticky to skúšať, niečo nepochopím ani potom a budem zase otravovať... Všetci sme nejak začínali.
http://talkive.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=70967&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1
Tu sa na to tiež niekto pýtal.
www.ephoto.sk/forum/48/9646/d5100-alebo-d3200/strana-2/
"Veľa" Mpx rozumiem v prípade zrkadloviek zameraných na štúdio (ako D800/D800E) alebo v prípade stredoformátov. Tam je potrebné veľké rozlíšenie pre lepšiu možnosť orezu a najmä pre tlač na veľký formát.
potrebovala by som poradiť v otázke, ktorá tu už odznela miliontýkrát.
Som príležitostný fotograf všetkého možného, ale hlavne koní. Potrebovala by som schopnú a rýchlu zrkadlovku s objektívom, ktorá by mi stíhala kone v pohybe - nad prekázkou, atd.
Canon alebo Nikon, telo do 500 - 600€ plus objektív, s ktorým by som si vystačila na začiatok. Nebránim sa ani fotákom z bazáru (nemám však s tým skúsenosť). Nemám však záujem o kompakt alebo nejaký vreckový hibrid, rada by som sa naučila pracovať so zrkadlovkou.
Ďakujum za odpoveď.
nemáme kone !
tak utekajme !
http://tinyurl.com/bdux678
Prosím žiadne rady, že D4 a podobne!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky