Fórum » Vyberáme fotoaparát

Nikon D800 vs Canon eos 5d mark III

M4ndrag0ra
M4ndrag0ra 2012-08-01 14:25:36+02
Ahojte...

sorry ze vas otravujem touto temou ktora tu bola zalozena milion krat....ale...chcel by som pocut jasny verdikt co by ste si vybrali...a preco si ludia vybrali ten ktory fotak ak uz jeden z nich vlastnia...pretoze mi to zatial nie je dost jasne..vsetci vychvaluju Nikon ale drviva vacsina pouziva canon...

momentalne mam nikon d5100 a chcem presedlat na jeden z tychto dvoch...na nikon som zvyknuty ale nehra to pre mna ziadnu rolu...rovnako ani to ze mam uz nejake objektivy na nikon..

proste posudte situaciu tak ze zacinam od nuly co sa tyka fotaku a je uplne jedno ktoru znacku si vyberiem..peniaze viac menej nie su velicinou a ani rozhodujucim faktorom vyberu fotaku+objektivov...samozrejme ze v tejto cenovej hladine...

do odpovede mi prosim napiste IBA Nikon alebo Canon a naj dovody preco ten ktory....

Fotim krajinky, portrety, makro a planujem nocnu oblohu, reportaz a sport...

dakujem za vas drahocenny cas straveny citanim tejto temy a dopredu dakujem za plnohodnotne odpovede ktore mi pomozu sa rozhodnut pre jeden z tychto dvoch fotakov...

lasky.t
2012-08-09 01:14:04+02
príspevok od: Atok
Vsak sa nevie rozhodnut - preto sa pyta ze ktory brat
Ja by som vosiel do obchodu, zobral by som do ruky aj jedno aj druhe, a ktore sa mi viac vidi by som kupil. Na fore sa toto nedoriesi.

Atok
súhlasím! ked som kupoval ja zrkadlo, čítal som skoro rok všetko o canonoch môj skromný sen bol 550D, ked som konečne našertril nejaké éčka tak som sa rozhodol pre 600D... jedného dňa som šiel do kameňáku s peniažtekmi rozhodnutý pre 600D+18-135, vtedy cca za 1150€... omakal som si ho vyskúšal, hrajkal sa aj 20minút a povedal predávajúcemu že ho beriem... medzitým ako mi ho balil som ho poprosil či by mi nevybral z vytríny Nikon D7000, len zo zvedavosti, čítal som naň chválu len... vzal som ho do ruky zapol, pozrel do hľadáčiku... 1minútu mi trvalo a rozhodol som sa že beriem D7000!!!! ani rozdiel takmer 300€ neviem už presne nehral rolu!!! proste som sa do neho zamiloval od prveho dotyku a moja láska trvá už rok... toť môj príbeh... nech si zakľadateľ vyberie kt.koľvek z týchto dvoch strojčekov, nech dá na prvý "omak" .... neoľutuje!!! "jestli se nepletu"

Pospo
2012-08-09 01:40:23+02
Moj nazor zvhladom na to co fotis ... D800. V krajinke, portrete aj makre vyuzijes okrem rozlisenia aj dalsi parameter v ktorom Nikon drti konkurenciu a to je dymanicky rozsah cipu. Na noc, reportaz a sport je z tychto dvoch vhodnejsi MK3. Ano je to univerzalnejsia masina aj ked na moj vkus trochu predrazena.

steve2211
2012-08-09 02:20:29+02
Bez ohľadu na to, že som canonista by som si vybral 5D MKIII z dôvodu veľmi nízkeho šumu aj pri vysokých ISO oproti D800. To je aj hlavný dôvod, prečo by som upgradoval na vyššiu radu a načo by som pozeral pri upgrade. Najdôležitejšie pri fotografii v súčasnosti nie je tak mašina, ktorou fotíš, ale zvládnuť poriadne postproces.

Hlavný dôvod, prečo by som si zatiaľ nekupoval D800 je ten, že si teraz neviem predstaviť upravovať tak veľké RAW súbory, aké búdú vychádzať z toho 36MPiX senzora v LR4.
Nie je nič horšie, ako keď pri úpravách musíš čakať na PC.

PS. Tvojmu rozhodnutiu kúpiť si rovno komplet výbavu plne rozumiem a podporujem Ťa. Každý si kupuje také hračky, aké mu jeho možnosti dovoľujú. Ak niekto urobí vodičák a má peniaze, tiež si nejde kúpiť najskôr malé , potom stredné a nakoniec veľké auto. Vyberie si také, aké mu vyhovuje. Aj keď ešte nevie poriadne šoférovať. To však neznamená, že z neho nebude vynikajúci vodič. Prajem dobré svetlo.

steve2211
2012-08-09 02:25:10+02
príspevok od: Pospo
Moj nazor zvhladom na to co fotis ... D800. V krajinke, portrete aj makre vyuzijes okrem rozlisenia aj dalsi parameter v ktorom Nikon drti konkurenciu a to je dymanicky rozsah cipu. Na noc, reportaz a sport je z tychto dvoch vhodnejsi MK3. Ano je to univerzalnejsia masina aj ked na moj vkus trochu predrazena.
Súhlasím s Tebou ohľadom predražeosti 5D MKIII + platí to aj pre nové produkty 2012 release date..

borovica
2012-08-09 06:59:14+02
http://www.kenrockwell.com/canon/comparisons/5d-mkiii-vs-1dx.htm
Canon 5D Mark III vs. 1D X

http://www.youtube.com/watch?v=BdC3ySCE7ZM&feature=related
Full frame shoot out: D4 vs D800 vs 5DmkIII

http://stevewatkinsphotography.co.uk/2012/03/canon-5d-mark-iii-vs-canon-1dx-for-wedding-photography/
Canon 5D Mark iii Vs Canon 1DX for Wedding Photography.

borovica
2012-08-09 07:06:09+02
Aj ked som cital, ze vraj filmove podanie obrazu vo videu na 5d mark3 oproti 1DX realnemu obrazu moze byt zamerne aby nekonkuroval 1DX a mozno aby canom mohol urobit krok ako u 7D kde nepredva novy fotoaparat len doda novy softver na obnovu stareho tela. D800 ma realnejsi obraz ako 5d mark3

lubomirzvolensky
2012-08-09 08:45:45+02
> Bez ohľadu na to, že som canonista by som si vybral 5D MKIII z dôvodu
> veľmi nízkeho šumu aj pri vysokých ISO oproti D800.

nepride mi to uplne zrovna tak ze D800 ma vyssi sum ako MkIII :

http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d800-d800e/34
Conclusion - Pros
Outstanding high ISO performance in both JPEG and Raw files

http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-5d-mark-iii/29
Conclusion - Cons
Destructive noise reduction results in mushy JPEGs, even at base ISO
Visible sharpening artifacts at default settings
Heavy-handed noise reduction leads to lack of low-contrast detail at higher ISOs

niekedy mam dojem ze ti Canonaci su fakt zaslepeni alebo nieco pojedli moja prva zrkadlovka bola 400D, ale v poslednej generacii snimacov Nikon/Sony porobili zazraky a v dynamickom rozsahu a sumovosti dost neprijemne drtia Canon :

http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/%28appareil1%29/795|0/%28brand%29/Canon/%28appareil2%29/814|0/%28brand2%29/Nikon/%28appareil3%29/680|0/%28brand3%29/Nikon

Mark III D800
Color Depth 24 bitov 25.6 bitov
Dynamic Range 11.7 EV 14.3 EV
Low-Light ISO 2293 ISO 2979 ISO

tie parametre mi fakt pripadaju "velmi podobne" a samozrejme v prospech Mark III, absolutne kazdy jeden z nich

Nenastal cas pomalicky dat dole ruzove okuliare ? Mark III je vyborna masina, o tom v pohode, ale za tu cenovku mala predviest daleko viac ako predviedla. V mnohych veciach je lepsia ako D800, je rychlejsia (fps), atd, ale D800 ma v low-level parametroch obrazu navrch. Ked povies ze Mark III ma vynikajuco nizky sum, tak co potom treba povedat o D800 ?

PS: nikdy som nemal doma Nikon aby si si nemyslel ze ja som zaslepeny

Pospo
2012-08-09 10:18:30+02
Dalsi z nazorov:
http://mansurovs.com/canon-5d-mark-iii-review
http://mansurovs.com/nikon-d800-review

kralik_j
2012-08-09 10:38:36+02
príspevok od: lubomirzvolensky
> Bez ohľadu na to, že som canonista by som si vybral 5D MKIII z dôvodu
> veľmi nízkeho šumu aj pri vysokých ISO oproti D800.

nepride mi to uplne zrovna tak ze D800 ma vyssi sum ako MkIII :

http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d800-d800e/34
Conclusion - Pros
Outstanding high ISO performance in both JPEG and Raw files

http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-5d-mark-iii/29
Conclusion - Cons
Destructive noise reduction results in mushy JPEGs, even at base ISO
Visible sharpening artifacts at default settings
Heavy-handed noise reduction leads to lack of low-contrast detail at higher ISOs

niekedy mam dojem ze ti Canonaci su fakt zaslepeni alebo nieco pojedli moja prva zrkadlovka bola 400D, ale v poslednej generacii snimacov Nikon/Sony porobili zazraky a v dynamickom rozsahu a sumovosti dost neprijemne drtia Canon :

http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/%28appareil1%29/795|0/%28brand%29/Canon/%28appareil2%29/814|0/%28brand2%29/Nikon/%28appareil3%29/680|0/%28brand3%29/Nikon

Mark III D800

tie parametre mi fakt pripadaju "velmi podobne" a samozrejme v prospech Mark III, absolutne kazdy jeden z nich

Nenastal cas pomalicky dat dole ruzove okuliare ? Mark III je vyborna masina, o tom v pohode, ale za tu cenovku mala predviest daleko viac ako predviedla. V mnohych veciach je lepsia ako D800, je rychlejsia (fps), atd, ale D800 ma v low-level parametroch obrazu navrch. Ked povies ze Mark III ma vynikajuco nizky sum, tak co potom treba povedat o D800 ?

PS: nikdy som nemal doma Nikon aby si si nemyslel ze ja som zaslepeny
mal si na mysli v prospech nikon:

Mark III D800

kralik_j
2012-08-09 10:55:58+02
moje odporucanie je v tvojom pripad D700. Kedze uvazujes nad markom tak pravdepodobne s kadenciou snimkou tiez. S d700 s batery gripom sa dostanes na uroven 8sn, usestris na tele a dokupenim batery gripu mas uz celkom peknu kadenciu v 12Mpix rozliseni.

Za dalsie nemusis riesit upgrade pc koli spracovaniu snimkov D800

Kedze prechadzas zo slabeho modelu nikonu nemusis ist rovno na D800 a na to aby si padol na zadok (ergonomia, obrazodvy vystup z FF, prefesionalnejsie nastavenie tela) ti posataci D700.

ten Mark III je celkom drahy a bojim sa povedat ze ci to za tie peniaze stoji ist do tejto znacky.

Co sa tyka objektivov jasne ze lacnejsi variant v sklach ponuka canon, ale ked sa uz zacnu porovnavat detaily uz v kvalitnych sklach tak tie ceny su +-.

Usporene peniaze pri kupe D700 mozes vrazat do prislusenstva (kvalitne filtre, stativ, batoh, blesk).
Resp. pridat ku tym tvojim vybranym sklam nejaku pevnu 50mm, ci 85mm alebo 105 ci 200 makro alebo silou mocou(ked chces utratit tie penaaaze) od canonu(aby bol i vlk syty a ovca cela a mas obe znacky v chalupe ) nejaku kvalitnu tlaciaren.

S tymto nikonom nic nepokazis min. na 3-5rokov. Kym obsiahnes vsetko co dokaze (d700) a kym sa nim vyfotis, tak to fakt bude trvat. a obrazovy vystup s top sklami od nikonu a ich vytlackami padnes na zadok.

ale okrem hrubeho citania recenzii treba sa povenovat detailom obom masin a zamysliet sa na tym v com ti uz ten slaby sucasny nikon nestiha, nevyhovuje, obmedzuje ta a v neposlednom rade si oba modely od canonu a nikonu i chytit, prejst menu, pozriet sa do hladacika (mne napriklad osobne vadil zvuk uzavierky u canonu :o ci povrchova uprava hm).

mortistewe
2012-10-23 10:17:35+02
príspevok od: LNC
D800 je fajn v tom, ze to je vlastne FX fotak + vymakanejsia D7000ka v jednom
No tak ja s moju 7000ku by som rad vymenil za 800-ku. Fotim modeling (portraity) a pri full body nemam ani sancu retusovat po exterierovom foteni napr oko, ktore je rozlozene uz na pixle. Nidky viac by som si ho nekupil na portretove fotenie! Radsej tu 800-ku, alebo Canon. Len pri strobist viac vyhoveju ten Nikon.

lubomirzvolensky
2012-10-23 13:20:45+02
pokial nefotis sporty, ja osobne by som isiel do D800. Za tuto cenovku co si linkovala je absolutny nezmysel D700, predsa aj na D800 mozes fotit v mensom rozliseni (ale preco by si to preboha robila, kvoli dvom sekundam pri spracovani ???)... ale hlavne : o tri roky ked budes predavat D800 za nu dostanes fantasticke prachy, ale ked o tri roky budes chciet predat D700, tak po nej ani pes nestekne.

To mas rovnako ako by si dnes predavala full-frame Kodak DCS Pro 14. No schvalne, jeho hviezda zapadla presne pred tromi rokmi. Vies o akom fotaku hovorim ? No vidis to.

Dano Leitman
2012-10-23 15:39:52+02
viete mi poradit ? rozhodujem sa medzi lotusom , maybachom a h2jkou ktore bude podla vas lepsie na cestu na miting obcas jazdu na okruhu a aj do terenu by mohol byt ... a viete mi povedat kde zozeniem najlacnejsie s lacnymi gumami ?

viking81
2012-10-23 21:03:06+02
príspevok od: Dano Leitman
viete mi poradit ? rozhodujem sa medzi lotusom , maybachom a h2jkou ktore bude podla vas lepsie na cestu na miting obcas jazdu na okruhu a aj do terenu by mohol byt ... a viete mi povedat kde zozeniem najlacnejsie s lacnymi gumami ?
asi tak....

zuzka1
2012-11-05 05:41:45+01
Fotim krajinky, portrety, makro a planujem nocnu oblohu, reportaz a sport.

S tymto obsiahnutim preco nerozmyslas skor nad Nikon D4?

M4ndrag0ra
2012-11-05 08:08:15+01
nic v zlom..poslednych 6 prispevkov ste 3 mesiace pozadu...neaktualna tema....inak.doma mam uz D800

Imrich
2013-06-18 10:38:37+02
Dobre si sa rozhodol , je to vynikajúci fotoaparát !

Strana 6 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()