sorry ze vas otravujem touto temou ktora tu bola zalozena milion krat....ale...chcel by som pocut jasny verdikt co by ste si vybrali...a preco si ludia vybrali ten ktory fotak ak uz jeden z nich vlastnia...pretoze mi to zatial nie je dost jasne..vsetci vychvaluju Nikon ale drviva vacsina pouziva canon...
momentalne mam nikon d5100 a chcem presedlat na jeden z tychto dvoch...na nikon som zvyknuty ale nehra to pre mna ziadnu rolu...rovnako ani to ze mam uz nejake objektivy na nikon..
proste posudte situaciu tak ze zacinam od nuly co sa tyka fotaku a je uplne jedno ktoru znacku si vyberiem..peniaze viac menej nie su velicinou a ani rozhodujucim faktorom vyberu fotaku+objektivov...samozrejme ze v tejto cenovej hladine...
do odpovede mi prosim napiste IBA Nikon alebo Canon a naj dovody preco ten ktory....
Fotim krajinky, portrety, makro a planujem nocnu oblohu, reportaz a sport...
dakujem za vas drahocenny cas straveny citanim tejto temy a dopredu dakujem za plnohodnotne odpovede ktore mi pomozu sa rozhodnut pre jeden z tychto dvoch fotakov...
Zabúdaš, že hneď na zač zdôrazňuje, koľko mega textu má okolo tejto dilemy naštudované. Keď neviem čo chcem, nepomôže mi ani XXX odpovedí a rád ani od tých najrenomovanejších... Možno by stačilo, keby sa zmienil, v čom vidí limity d5100. Možno by potom dospel k poznaniu, že na dosť dlhý čas by stačilo kúpiť nové sklá a pracovať na odstránení/spoznávaní svojich vlastných limitov... A toto myslím bez najmenšej urážky!!!
naozaj ma neustale zaraza schopnost ludi riesit vsetko naokolo a nedokazat odpovedat na polozenu otazku....ja som od vas neziadal radu a povzbudenie do toho ktory z nich si mam kupit...ziadal som od vas odpoved na otazku ktory by ste si vybrali vy....neziadal som od vas aby ste mi povedali kup si tento...alebo kup si henten....ziadal som od vas odpoved ktory by ste kupili vy a preco a na zaklade vasich realnych skusenosti s tymito fotakmi by mi to pomohlo rozhodovat sa.....to ze nedokazete odpovedat na moju otazku mam brat tak ze keby ste boli v mojej situacii tak by ste na tom s rozhodovanim boli rovnako...???
naozaj sa mi paci ako dokazete mystifikovat tieto fotaky na hranicu ze patria do ruk iba bohom, polobohom a profesionalom....pre mna je to spotrebny tovar ako hocico ine...za svoje peniaze..ktorych nie je malo v tejto hladine..chcem to naj pri com o 3...5 rokov nezistim ze potrebujem este nieco lepsie...naozaj nechapem a to opakujem po Xty krat co vam vadi na tom ze amater sa chce rovno zaucat na stroji pri ktorom pravdepodobne ostane naozaj dooooooooooost dlho ak nie naveky nakolko sa tym nechce zivit ako profik...
naozaj som chcel od vas jednoduchu odpoved a 80percent ludi sa hra na vseznalkov, profikov a pritom ani nevedia odpovedat co by si sami vybrali a preco...
Mal som podobnu dilemu, aj ked uz fotim dlhsie na FF a prechadzal som D700ky. Dostal som totiz vybornu ponuku na komplet Canonacke vybavenie. Zvazoval som teda medzi D800 a 5DMII. Rozhodlo vyuzitie D800 (Canon by ma vysiel o 25% lacnejsie), kedze fotim 95% portrety a sem tam krajinky. Myslim, ze na "vsetko" ostatne je lepsi Canon, aj ked rozdiely su minimalne. Rozhodni sa podla zanru, ktory chces fotit a potom mozno podla sympatii a prveho dojmu. A parkrat to bolo spomenute, ale tiez je fajn, ak niekto v tvojom okoli ma rovnaku znacku objektivov.
PROSIM VAS,kua to ako je mozne??? Fotil som rano kvietky s CANON 5D markIII + Canon 100mm f/2,8 a na ISO 200 je SUM ovela vacsi ako na 1600,kde ho ani nevidno???? Fakt zvlastne na tej 200-ke.
Pamätam si ze sa to riesilo dost davno, hlavne na Canon Rumours. Nesledoval som tento problem cely, do konca. Ale ak sa nemylim, chyba moze byt sposobovana tym, akym softwarom je vyvolany RAW subor. Ale ako vravim na zaciatku: mozem sa mylit, nie som si teraz uz 100% isty.
naozaj ma neustale zaraza schopnost ludi riesit vsetko naokolo a nedokazat odpovedat na polozenu otazku....ja som od vas neziadal radu a povzbudenie do toho ktory z nich si mam kupit...ziadal som od vas odpoved na otazku ktory by ste si vybrali vy....neziadal som od vas aby ste mi povedali kup si tento...alebo kup si henten....ziadal som od vas odpoved ktory by ste kupili vy a preco a na zaklade vasich realnych skusenosti s tymito fotakmi by mi to pomohlo rozhodovat sa.....to ze nedokazete odpovedat na moju otazku mam brat tak ze keby ste boli v mojej situacii tak by ste na tom s rozhodovanim boli rovnako...???
naozaj sa mi paci ako dokazete mystifikovat tieto fotaky na hranicu ze patria do ruk iba bohom, polobohom a profesionalom....pre mna je to spotrebny tovar ako hocico ine...za svoje peniaze..ktorych nie je malo v tejto hladine..chcem to naj pri com o 3...5 rokov nezistim ze potrebujem este nieco lepsie...naozaj nechapem a to opakujem po Xty krat co vam vadi na tom ze amater sa chce rovno zaucat na stroji pri ktorom pravdepodobne ostane naozaj dooooooooooost dlho ak nie naveky nakolko sa tym nechce zivit ako profik...
naozaj som chcel od vas jednoduchu odpoved a 80percent ludi sa hra na vseznalkov, profikov a pritom ani nevedia odpovedat co by si sami vybrali a preco...
Mna zase zaraza, ako dogmaticky trvas na tom, aby sme Ti povedali cim fotime a preco. Vacsina z nas sa v minulosti pre nejaku znacku rozhodla a malokto z nas tusi preco - mozno bola v tom case znacka viac "vpredu" - ono, kazdy chvilku taha pilku a Nikon hodnu chvilu pozeral Canonu na chrbat, potom zase opacne. Inak, uvaha ze co sme si kupili na zaklade praktickych skusenosti... Skusenosti mas, az ked si to kupis. A veeeelmi silne pochybujem, ze je vela ludi, ktori maju relevantne skusenosti aj s canonom, aj s nikonom - nestaci "fotil som s tym pol dna". Karol Srnec je autorita, ktorej rukami preslo vselico mozne, chod si na prvu stranu precitat, co napisal.
Mňa zase prestáva zarážať schopnosť niektorých ľudí pýtať sa dookola do nemoty to isté. Sám píšeš, koľko si toho na túto naštudoval. Čakáš, že tu sa dozvieš niečo iné??? Niečo viac??? Keby som Ti napísal, že pred ca mesiacom som mal možnosť kúpiť za excelentnú cenu takmer nový 14-24/2,8 a napriek tomu som ho nezobral z dôvodov XX a kúpil v tej istej relácii iný..... pomohlo by Ti to? Keby som Ti napísal, že D800 nechcem z dôvodov XX... pomohlo by Ti to? Chceš jednoduchú odpoveď? OK, tu je - budem parafrázovať šintoistov: ... akokoľvek sa v tejto cenovej kategórii rozhodneš, rozhodneš sa správne... A opäť za tým nehľadaj žiadnu urážku...
Nechce sa mi citat celu debatu, ale tusim, o co sa jedna. Cize moja odpoved je, nezalezi na aparate, zalezi len na fotografovi, co s nim dokaze vykuzlit. Nikde nie je napisane, ze ak si kupis Nikon, alebo Canon, bude z teba lepsi fotograf. A nemusis sa bat, s obidvomi znackami budes vyzerat profi.
a nezabudol si opet pripomenut kolko to tych penazi mas ale ked to chces takto tak zober ten drahsi....cize pockaj ked bude v akcii nikon a chod kupit canon...aby si nedajboze nepodliezol rozpocet ted trosku vaznejsie k fotakom....ako pisali nizsie...nitkto z nas nefotil oboma strojmi...nedokazeme porovnat...a ked uz tu niekto tie stroje ma tak je to na 99% preto lebo predtym mali stroj rovnakej znacky.....cize nikonisti nikon a canonisti canon...len to mizive jedno percento zmenilo koli jednemu ci druhemu komplet system... dalsia vec...co ti nase skusenosti a nase preferencie pomoze pri rozhodovani ? pytam sa ta to uz snad treti krat a odpovede som sa nedockal....ked ti poviem kup si canon lebo sa mi na nom paci 6 fps tak si ho koli tomu kupis ? a je tato informacia nieco viac ako si sa dozvedel z tech. specifikacii ? povedal som ti nieco naviac co si este nikde na nete necital ? asi nie....tak pohni konecne rozumom a sam si skus jeden vybrat....bud za svoje rozhodnutie plne zodpovedny a nezvaluj to na nas a na nase preferencie... alebo nam konecne povedz kde citis tie limity ktore d5100 ma a budeme ti schpni viac poradit...
sorry ze vas otravujem touto temou ktora tu bola zalozena milion krat....ale...chcel by som pocut jasny verdikt co by ste si vybrali...a preco si ludia vybrali ten ktory fotak ak uz jeden z nich vlastnia...pretoze mi to zatial nie je dost jasne..vsetci vychvaluju Nikon ale drviva vacsina pouziva canon...
momentalne mam nikon d5100 a chcem presedlat na jeden z tychto dvoch...na nikon som zvyknuty ale nehra to pre mna ziadnu rolu...rovnako ani to ze mam uz nejake objektivy na nikon..
proste posudte situaciu tak ze zacinam od nuly co sa tyka fotaku a je uplne jedno ktoru znacku si vyberiem..peniaze viac menej nie su velicinou a ani rozhodujucim faktorom vyberu fotaku+objektivov...samozrejme ze v tejto cenovej hladine...
do odpovede mi prosim napiste IBA Nikon alebo Canon a naj dovody preco ten ktory....
dakujem za vas drahocenny cas straveny citanim tejto temy a dopredu dakujem za plnohodnotne odpovede ktore mi pomozu sa rozhodnut pre jeden z tychto dvoch fotakov...
Vybral by som Nikon. Ktorý model konkrétne, nechám na teba. Dôvod je ten, že u Nikonu dostaneš za 100% ceny 100% kvality (prosím nebrať doslovne). U Canonu to tak ani zďaleka nieje. Mám Canon a viem, o čom hovorím. Kupoval som ho pár rokov dozadu z dôvodu Cash Back akcie a preto, že som ešte nemal žiadne skúsenosti. Keď som teraz chcel prejsť na Nikon, manželka ma vyviedla z omylu. Tak to skúsim zase neskôr
Pamätam si ze sa to riesilo dost davno, hlavne na Canon Rumours. Nesledoval som tento problem cely, do konca. Ale ak sa nemylim, chyba moze byt sposobovana tym, akym softwarom je vyvolany RAW subor. Ale ako vravim na zaciatku: mozem sa mylit, nie som si teraz uz 100% isty.
Porovnavalo sa DPP,LR4 a este jeden,alebo dva. V roznom sw dosaholi ine vysledky. Vravim,nie som si uz isty; bolo to davno a moze ist o nieco ine. Najlepsie bude ak pozries CanonRumours.
...nebrať prosím doslovne... ...)))... ...tak potom prečo to píšeš...?... ...ikony kvality...hlavne v postkomunistyckých režimoch... ...dodnes slepo uctievané... ...sú dávno preč... ...tam by som výberové kritérium nehľadal...
drzal si uz aspon jeden z tych fotakov v ruke? to je nenormalne podstatne, aby ti sadol, a to ti tu nikto neporadi ako tebe sadne fotak. Ja nie som ziadny profi fotograf, a ani jeden z dvoch modelov som este na zivo ani nevidel, nie este drzal. Ja by som hned po uchyte zacal uvazovat. Som uz fotograf vyfoteny? ano, nie, ak nie budem cvakat kazdu kravinu /dodnes s tym mavam problem/, tym padom su mi treba Rawi z d800?budem dost pedantny na to aby som si to ustrazil, resp. v tom urobil nakoniec poriadok? Ktory zaner je pre mna dolezitejsi? Krajina, portret /Nikon/, alebo ten sport /kde ma navrch ten Canon/. Vies o tych fotakoch vsetko, rozhodnut sa musis sam.
ps. Fotenie je financne a casovo narocny konicek, ked uz zrejme peniaze nie su problem, budes mat cas na to aby si sa dokonale zzil a naucil ovladat techniku za 7 litrov? Ty pocuj, mne by sa k mojej D90 zisla obyckovska 16-85 porozmyslaj .....skor ako sa do mna pustis, je tam smajlik, je tam smajlik...
...hmm... ...jedna z legendárnych vetičiek henri cartier bressona...:...
...našťastie už v dobách kinofilmu som mal dostatok prostriedkov na to... ...aby som mohol cvaknúť každú kravinu... ...ktorá ma zaujala...
...jedna vec je však istá... ...moderné mašinky...dovolia aj menej skúsenému majiteľovy... ...sústediť sa viac na záber než ustavičné stráženie expozičných parametrov... ...a to sa oplatí...
...hmm... ...jedna z legendárnych vetičiek henri cartier bressona...:...
...našťastie už v dobách kinofilmu som mal dostatok prostriedkov na to... ...aby som mohol cvaknúť každú kravinu... ...ktorá ma zaujala...
...jedna vec je však istá... ...moderné mašinky...dovolia aj menej skúsenému majiteľovy... ...sústediť sa viac na záber než ustavičné stráženie expozičných parametrov... ...a to sa oplatí...
...tato tema... ...je ajtak onicom... ...a neviem ci si to uz niekto vsimol... ...ale chcem sa ta... ...aspon spytat... ...preco pises... ...takymto spodobom... ...pretoze... ...sa to cita... ...velmi debilne...
...tato tema... ...je ajtak onicom... ...a neviem ci si to uz niekto vsimol... ...ale chcem sa ta... ...aspon spytat... ...preco pises... ...takymto spodobom... ...pretoze... ...sa to cita... ...velmi debilne...
...nebrať prosím doslovne... ...)))... ...tak potom prečo to píšeš...?... ...ikony kvality...hlavne v postkomunistyckých režimoch... ...dodnes slepo uctievané... ...sú dávno preč... ...tam by som výberové kritérium nehľadal...
Nebrať doslovne z dôvodu, pretože otázka kvality je individuálna - to, čo jeden ešte považuje za kvalitné a teda na 100%, druhému vyhovovať nemusí. Ide o to, za čo si ochotný zaplatiť. Skús si to prečítať ešte raz, a ak to nepomôže, tak znovu. Porovnávať SW výstupy, teda fotky z HW a rozhodovať sa na základe toho je v tomto prípade podľa mňa nezmysel. Tu závisí od toho, kto fotí, čo fotí a ako to dokáže upraviť. Potom rozdiel medzi Canonom a Nikonom nepozná nikto na tomto portáli, ani na tejto planéte.
Nikon D800 vs Canon eos 5d mark III
Možno by stačilo, keby sa zmienil, v čom vidí limity d5100. Možno by potom dospel k poznaniu, že na dosť dlhý čas by stačilo kúpiť nové sklá a pracovať na odstránení/spoznávaní svojich vlastných limitov...
A toto myslím bez najmenšej urážky!!!
Vacsina z nas sa v minulosti pre nejaku znacku rozhodla a malokto z nas tusi preco - mozno bola v tom case znacka viac "vpredu" - ono, kazdy chvilku taha pilku a Nikon hodnu chvilu pozeral Canonu na chrbat, potom zase opacne.
Inak, uvaha ze co sme si kupili na zaklade praktickych skusenosti... Skusenosti mas, az ked si to kupis. A veeeelmi silne pochybujem, ze je vela ludi, ktori maju relevantne skusenosti aj s canonom, aj s nikonom - nestaci "fotil som s tym pol dna".
Karol Srnec je autorita, ktorej rukami preslo vselico mozne, chod si na prvu stranu precitat, co napisal.
Keby som Ti napísal, že pred ca mesiacom som mal možnosť kúpiť za excelentnú cenu takmer nový 14-24/2,8 a napriek tomu som ho nezobral z dôvodov XX a kúpil v tej istej relácii iný..... pomohlo by Ti to?
Keby som Ti napísal, že D800 nechcem z dôvodov XX... pomohlo by Ti to?
Chceš jednoduchú odpoveď? OK, tu je - budem parafrázovať šintoistov: ... akokoľvek sa v tejto cenovej kategórii rozhodneš, rozhodneš sa správne...
A opäť za tým nehľadaj žiadnu urážku...
Nikde nie je napisane, ze ak si kupis Nikon, alebo Canon, bude z teba lepsi fotograf. A nemusis sa bat, s obidvomi znackami budes vyzerat profi.
...)))...
...tak potom prečo to píšeš...?...
...ikony kvality...hlavne v postkomunistyckých režimoch...
...dodnes slepo uctievané...
...sú dávno preč...
...tam by som výberové kritérium nehľadal...
...veľa odpovedí na svoje otázky...
...som našiel tu...:...
http://www.pixel-peeper.com/
...a bez zbytočných slov...
ps. Fotenie je financne a casovo narocny konicek, ked uz zrejme peniaze nie su problem, budes mat cas na to aby si sa dokonale zzil a naucil ovladat techniku za 7 litrov? Ty pocuj, mne by sa k mojej D90 zisla obyckovska 16-85 porozmyslaj
...jedna z legendárnych vetičiek henri cartier bressona...:...
...našťastie už v dobách kinofilmu som mal dostatok prostriedkov na to...
...aby som mohol cvaknúť každú kravinu...
...ktorá ma zaujala...
...jedna vec je však istá...
...moderné mašinky...dovolia aj menej skúsenému majiteľovy...
...sústediť sa viac na záber než ustavičné stráženie expozičných parametrov...
...a to sa oplatí...
...jedna z legendárnych vetičiek henri cartier bressona...:...
...našťastie už v dobách kinofilmu som mal dostatok prostriedkov na to...
...aby som mohol cvaknúť každú kravinu...
...ktorá ma zaujala...
...jedna vec je však istá...
...moderné mašinky...dovolia aj menej skúsenému majiteľovy...
...sústediť sa viac na záber než ustavičné stráženie expozičných parametrov...
...a to sa oplatí...
...je ajtak onicom...
...a neviem ci si to uz niekto vsimol...
...ale chcem sa ta...
...aspon spytat...
...preco pises...
...takymto spodobom...
...pretoze...
...sa to cita...
...velmi debilne...
...som temer analfabet...
...a mám veľmi špatnú gramatiku...
...je to istý spôsob maskovania...
...odviesť čitateľovu pozornosť iným smerom...
...profesionálna deformácia z minulosti...
...trápna snaha vyniknuť...
...je ajtak onicom...
...a neviem ci si to uz niekto vsimol...
...ale chcem sa ta...
...aspon spytat...
...preco pises...
...takymto spodobom...
...pretoze...
...sa to cita...
...velmi debilne...
...)))...
...tak potom prečo to píšeš...?...
...ikony kvality...hlavne v postkomunistyckých režimoch...
...dodnes slepo uctievané...
...sú dávno preč...
...tam by som výberové kritérium nehľadal...
Porovnávať SW výstupy, teda fotky z HW a rozhodovať sa na základe toho je v tomto prípade podľa mňa nezmysel. Tu závisí od toho, kto fotí, čo fotí a ako to dokáže upraviť. Potom rozdiel medzi Canonom a Nikonom nepozná nikto na tomto portáli, ani na tejto planéte.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa