Ahojte priatelia. Potreboval by som poradit pri vybere fotaku. Doteraz som fotil na olympus UZ - prosim nesmejte sa mi Uz ma to s tym starcekom nebavi. Toto bude to moja prva vysnivana zrkadlovka - takze s nimi nemam moc skusenosti, ani sa nepohybujem v prostredi fotografov /moji kamosi si radsej vypiju / preto by ma zaujimal Vas nazor. Fotim vsetko - aj krajinky, aj ludi, aj pohyb aj ach.... Chcel by som si kupit lepsie telo /nakolko ho neplanujem v priebehu par rokov menit/ a potom si dokupovat optiky podla potreby. Ktory z nch by ste brali Vy ? Aky mate nazor na dotykovy displ. ? Myslite, ze sa mi oplati pockat na nejaky podobny model? Chcel by som to kupit v priebehu tyzdna - pretoze sesterka ma svadbu Chcem to hned aj s bleskom. Dakujem Vam velmi pekne za reakcia a rady. Ospravedlnujem sa, za pravopis .-) Nech Vam to cvaka .-)
Posledny prispevok v tom 1.8D vs. 1.8G mi odpovedal.. ale anyway, predpokladam spokojnost aj s tou D.
Novší (teda G) je lepší, čo sa týka použiteľnosti na plnú dieru. To ale neznamená, že D verzia je zlá. Myslím, že budeš spokojný Každopádne aj starší Nikkor 50 f/1.8 D sa mi zdá lepší ako Canon 50 f/1.8 II.
D7000 je za svoju cenu vynikajuci kauf, od 7D je to o dost lacnejsie telo - mozes vrazit viac do objektivov. Pri vyssom ISO ma dokonca lepsie vysledky ako 7D. V ostatnych ohladoch ho sice 7D poraza, ale len mierne.
D7000 je obrazovo plne na úrovni 7D, myslím že aj dalej (minimálne čo sa focus-u týka, mám v okolí 2ks 7D aj aj s firmvérom 2.0 je to ostrenie des..) 650D sú vyhodené peniaze (mal som ju v ruke a odkadal som ju so sklamaním - presne to bol posledný klinec aby so zo mna, zarytého Canonáka stal Nikonák). Ostrenie 2x pomalšie ako na D5100, dynamický kontrast tiež znateľne horsí.. 60D som v ruke nemal v ruke, ale (opravte ma, ak sa mýlim) vidí sa mi, že má taký istý snímač ako 600D (teda ešte starší foťák ako 650D) takže asi tak..
D7000 je za svoju cenu vynikajuci kauf, od 7D je to o dost lacnejsie telo - mozes vrazit viac do objektivov. Pri vyssom ISO ma dokonca lepsie vysledky ako 7D. V ostatnych ohladoch ho sice 7D poraza, ale len mierne.
Pokial mas na tuto kombinaciu a nevadia ti cakacky, chod do toho. Popr. usetri 100e a kup si literaturu + daj si daky dobry workshop, da ti to viac ako sklo za 1000e
Cakacky su este stale aktualne? Objedbal som tento tyzden nikon d7000 aj s dvoma dost drahymi objektivmi, a mam ho prislubeny do 10- tich dni, tak som zvedavy
Ak chceš teda fotiť svadby / portréty, prípadne krajinu resp. veci kde budeš používať vyššie iso darmo uvažovať či 7D alebo 650D , mám 600D ktoré je v kvázi to isté ako 7D čo sa týka obrazovej kvality (ale plasťák vs magnézium a lepšie AF) ale ak ti mám pravdu povedať 7D je pre mňa jeden fail canonu za tú cenu radšej 5D mk II síce nemá taký AF ako 7D ale ponúka omnoho vyššiu obrazovú kvalitu . Nehovorím teraz z recenzii s oboma som fotil aj svadbu a 7D sa mi 3x prehrial dokonca a to som nefotil ani kontinuálne, čo ma viac zarazilo že mi kamarát ktorý ho mal na nej tiež povedal že je to bežná záležitosť že to robí aj jemu čiže 5D vs 650 D ak nepotrebuješ kvalitu tela a vysoké ISO (prípadne fotiť šport a akčné scény ) asi toľko .
Co sa tyka AF, D7000 ma sice viac bodov, ale 7d ma vsetkych 19 bodov krizovych (D7000 ma len strednych 9) + AF je rychlejsi nez D7000. Ma sice len 1 slot, ale pokial viem CF karty mavaju vyssie max. rychlosti zapisu, aspon tak to bolo v minulosti, teraz sa to mozno uz vyrovnava. S bleskami je mozno lepsi D7000, to neviem.
Co sa tyka AF, D7000 ma sice viac bodov, ale 7d ma vsetkych 19 bodov krizovych (D7000 ma len strednych 9) + AF je rychlejsi nez D7000. Ma sice len 1 slot, ale pokial viem CF karty mavaju vyssie max. rychlosti zapisu, aspon tak to bolo v minulosti, teraz sa to mozno uz vyrovnava. S bleskami je mozno lepsi D7000, to neviem.
myslel som skor presnost af. rychlost je zvecsej miery ovplyvnena objektivom. rychlost karty postacuje na fotenie svadieb a inych udalosti aj na d7000.
Ak by som sklo NIKKOR 50 mm f/1,8G nasadil na DX, tak vyrobca uvadza takuto poznamku: Štandardný 50mm objektív formátu FX (ekvivalent 75mm objektívu, ak sa použije s jednookou zrkadlovkou Nikon formátu DX). Co to " v preklade" znamena?
Ak by som sklo NIKKOR 50 mm f/1,8G nasadil na DX, tak vyrobca uvadza takuto poznamku: Štandardný 50mm objektív formátu FX (ekvivalent 75mm objektívu, ak sa použije s jednookou zrkadlovkou Nikon formátu DX). Co to " v preklade" znamena?
Znamená to to, že to v praxi bude rovnaké akoby si fotil na kinofilm so 75 mm ohniskom. Pri telách so snímačom DX (teda crop) je snímač menší ako kinofilmové políčko. "Image circle", ktorý vytvára objektív (pri danej vzdialenosti objektív-snímač) je konštantný.
Teda ak nasadíš 50mm objektív na FX (teda snímač veľkosti kinofilmového políčka), bude to 50 mm objektív.
Ak nasadíš rovnaký objektív na telo s menším snímačom, teda DX, dostaneš z "image circle" menší výrez - pretože obraz sa premieta na menšiu plochu. Je to akoby si robil výrez z fotografie - vyzerá to akoby si stál bližšie resp. použil dlhšie ohnisko.
Super, dakujem velmi pekne za vysvetlenie. Takze nevyuzijem jeho plny potencial a moze sa stat, ze pri foteni v interieroch budem nacapeny na stenu, lebo uz nebudem mat kde ustupit
Takze, po dnesnom uvazivani a radeni s Vami som sa rozhodol pre tuto kombinaciu: Body Nikon D7000 Nikon 50mm f/1.8G AF-S Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED AF-S VR DX Nikon SB-700
Takze, po dnesnom uvazivani a radeni s Vami som sa rozhodol pre tuto kombinaciu: Body Nikon D7000 Nikon 50mm f/1.8G AF-S Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED AF-S VR DX Nikon SB-700
Spravili by ste na tom nejaku zmenu?
ja mám k dispozícii ešte 70-300 VR II - tiež super sklíčko za dobrú cenu a pre malé priestory aj 35/1,8 AF-S ale poviem ti,že nákupom techniky sa to len začína ... držím palce
moj favorit je nikon dva sloty lepsi af. ma 39 zaostrovacich bodov oproti 19 u 7D. 7d ma vecsie telo. ak tit financie dovolia vyberaj z tychto dvoch. ale zalezi ake objektivy chces ku tomu kupit.
Skvele porovnanie dvoch cisiel: 39 vs 19. Tak pridam teda tiez. 7D 19 krizovych bodov. D7000 9 krizovych bodov. V mnohych a mnohych situaciach je citelny rozdiel krizovych oproti "obycajnym" ostriacim bodom. Ale to su len take technicke hratky. Habla nabla.
Ktory z nich? EOS 7D - EOS 650D - EOS 60D - D7000
Dakujem Vam velmi pekne za reakcia a rady. Ospravedlnujem sa, za pravopis .-)
Nech Vam to cvaka .-)
650D sú vyhodené peniaze (mal som ju v ruke a odkadal som ju so sklamaním - presne to bol posledný klinec aby so zo mna, zarytého Canonáka stal Nikonák). Ostrenie 2x pomalšie ako na D5100, dynamický kontrast tiež znateľne horsí..
60D som v ruke nemal v ruke, ale (opravte ma, ak sa mýlim) vidí sa mi, že má taký istý snímač ako 600D (teda ešte starší foťák ako 650D) takže asi tak..
Štandardný 50mm objektív formátu FX (ekvivalent 75mm objektívu, ak sa použije s jednookou zrkadlovkou Nikon formátu DX).
Co to " v preklade" znamena?
Štandardný 50mm objektív formátu FX (ekvivalent 75mm objektívu, ak sa použije s jednookou zrkadlovkou Nikon formátu DX).
Co to " v preklade" znamena?
Teda ak nasadíš 50mm objektív na FX (teda snímač veľkosti kinofilmového políčka), bude to 50 mm objektív.
Ak nasadíš rovnaký objektív na telo s menším snímačom, teda DX, dostaneš z "image circle" menší výrez - pretože obraz sa premieta na menšiu plochu. Je to akoby si robil výrez z fotografie - vyzerá to akoby si stál bližšie resp. použil dlhšie ohnisko.
Snáď som to vysvetlil zrorumiteľne...
http://masochismtango.com/wp-content/uploads/2010/02/cropFactors.gif
Body Nikon D7000
Nikon 50mm f/1.8G AF-S
Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED AF-S VR DX
Nikon SB-700
Body Nikon D7000
Nikon 50mm f/1.8G AF-S
Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED AF-S VR DX
Nikon SB-700
a pre malé priestory aj 35/1,8 AF-S
ale poviem ti,že nákupom techniky sa to len začína ...
držím palce
Dakujem
teraz mi nestačí - nový model G je o triedu lepší na F1,8-F2,8 aj presnost AF je lepšia. Aj konštrukčne je podľa mňa lepší.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa