Fórum » Vyberáme fotoaparát

Ktory z nich? EOS 7D - EOS 650D - EOS 60D - D7000

LKS
LKS 2012-08-09 10:50:04+02
Ahojte priatelia. Potreboval by som poradit pri vybere fotaku. Doteraz som fotil na olympus UZ - prosim nesmejte sa mi Uz ma to s tym starcekom nebavi. Toto bude to moja prva vysnivana zrkadlovka - takze s nimi nemam moc skusenosti, ani sa nepohybujem v prostredi fotografov /moji kamosi si radsej vypiju / preto by ma zaujimal Vas nazor. Fotim vsetko - aj krajinky, aj ludi, aj pohyb aj ach.... Chcel by som si kupit lepsie telo /nakolko ho neplanujem v priebehu par rokov menit/ a potom si dokupovat optiky podla potreby. Ktory z nch by ste brali Vy ? Aky mate nazor na dotykovy displ. ? Myslite, ze sa mi oplati pockat na nejaky podobny model? Chcel by som to kupit v priebehu tyzdna - pretoze sesterka ma svadbu Chcem to hned aj s bleskom.
Dakujem Vam velmi pekne za reakcia a rady. Ospravedlnujem sa, za pravopis .-)
Nech Vam to cvaka .-)

LKS
2012-08-10 14:31:55+02
príspevok od: LKS
Jozef,
Dakujem Ti .-)
takze 18-105mm, 50mm a 35mm.
Alebo by si to spravil inac? Popripade este nieco k tomu?

mathino
2012-08-10 14:48:12+02
príspevok od: LKS
takze 18-105mm, 50mm a 35mm.
Alebo by si to spravil inac? Popripade este nieco k tomu?
18-105 + 35 a SB 700. 50-ku by som nechal na neskôr.

markato1
2012-08-10 17:43:16+02
príspevok od: Martin Piňák
však áno pokiaľ ide len o fotky na web je to takmer jedno, nvm ja mám 600D čo je obrazovo porovnatelne keď som si kukal aj svoje vystupy a ja teda viac ako 1600 iso neženiem v tmavšom prostredí je ten šum dosť poznať a zas keď odšumuješ strácaš aj ty ostrosť takže potom je to tak či onak jedno, ako ale treba zas uznať že 5D (ak nepočítam mk III) bol výhradne na portréty, možno krajinka. (na šport a akčnejšie udalosti ho ťažko používať )
Kludne idem so 7D a pevnymi sklami aj na iso 3200 a castokrat ani nemusim odsumovat.na web kludne aj vyssie iso a samozrejme redukcia sumu uz zapnuta,ale na web je to stale v pohode.

markato1
2012-08-10 17:47:01+02
príspevok od: DJW_
Telo - z menovaných to najlepšie, blesk tiež v pohode.
16-85 je super sklo, čo do ostrosti lepšie nenájdeš. Podľa recenzii má ale dosť veľké problémy s protisvetlom, ako je to v realite ale cca na budúci týzdeň sa ho chystám porovnať s mojím Tamronom 17-50 2,8 a Nikkorom 24-70 2,8 (posledný menovaný ako referencia kvality)
top z menovanych je 7D..D7000 je oproti nemu hracka.Co sa tyka vystupu,tak pomaly je jedno ci Low entry level..alebo pokrocilejsi model,obrazovo sa to vyrovnava,ale ovladanie,spracovanie..ergonomia..je u D7000 len na urovni 60D..mozno aj horsia..

DJW_
2012-08-10 20:41:34+02
príspevok od: markato1
top z menovanych je 7D..D7000 je oproti nemu hracka.Co sa tyka vystupu,tak pomaly je jedno ci Low entry level..alebo pokrocilejsi model,obrazovo sa to vyrovnava,ale ovladanie,spracovanie..ergonomia..je u D7000 len na urovni 60D..mozno aj horsia..
No, pri všetkej úcte - dovolím si nesúhlasiť. D7000 oproti 7D určite nie je hračka. Práveže tá 7D čo mám k nej najbližšie je dosť problémový stroj - už niekoľkokrát reklamovaný, v Prolaike so s ňou neporadili, cestoval do Čiech a furt nefunguje ako má... Majiteľa menovať nebudem. Bystričania vedia.

DJW_
2012-08-10 20:45:12+02
ako vravím mne sa to stalo (foťák sa vypol a nešiel zapnúť) a kamarát hovoril že presne to isté robí aj jemu. takže nevychádzam zo svojho výmyslu
Fúúha, verím, ale v tom prípade - zalomiť rukami nad Canonom..
O to viac mi je ľúto, nakoľko som Canon pred 8 rokmi predával v nemenovanom multielektre.

martin9113
2012-08-10 20:52:26+02
menuj co ma lepsie canon 7D voci n d7000. alebo iba tliachas do vetra?

Martin Piňák
2012-08-10 21:50:04+02
Fúúha, verím, ale v tom prípade - zalomiť rukami nad Canonom..
O to viac mi je ľúto, nakoľko som Canon pred 8 rokmi predával v nemenovanom multielektre.
ako bol som v šoku lebo som fotil svadbu a predstaviť si že je to moje jedinné telo a to ešte akej kategórie a aby toto robilo. No každopádne to utvrdilo vo mne správnu mienku že treba byť pripravený na všetko a že zlyháva aj tá najdrahšia technika ja keďže som portrétista a fotím pri zlých svetelných podmienkach pôjdem do 5D (nočne foto, ranne, svadby, portréty etc. )

Martin Piňák
2012-08-10 21:56:55+02
príspevok od: martin9113
ja som kanoňák odjakživa ale medzi tymito dvoma by som bral určite D7000

mathino
2012-08-10 22:34:50+02
ako bol som v šoku lebo som fotil svadbu a predstaviť si že je to moje jedinné telo a to ešte akej kategórie a aby toto robilo. No každopádne to utvrdilo vo mne správnu mienku že treba byť pripravený na všetko a že zlyháva aj tá najdrahšia technika ja keďže som portrétista a fotím pri zlých svetelných podmienkach pôjdem do 5D (nočne foto, ranne, svadby, portréty etc. )
Fotil som svadbu (ako neoficiálny fotograf) pre známych práve 7D-čkom a nemal som s ním žiadem problém. Ale čítal som už o podobných problémoch, aj o problémoch s AF. Samozrejme mal som ešte backup a to 500D.

A som na tom presne tak isto. Často fotím za zlých podmienok a chcem fotiť s dostupným svetlom (nezabíjať atmo bleskom), takže v hľadáčiku mám FF. Uvidím podľa toho, či a aký vyjde ten "entry level" FF. "Prinajhoršom" pôjdem do 5D Mk II.

lubomirzvolensky
2012-08-11 06:02:41+02
mna by hodne silno zaujimalo podla coho funguje autodiktatura na tomto fore a preco su mnohe slusne prispevky vymazavane - napriklad ten moj ktory v tejto teme zmizol a spolu s nim este minimalne dva alebo tri mam v merku co si pamatam ze niekde inde boli a zrazu nie su.

Chlapci nesekate to nahodou prilis tvrdou rukou ? Kopec inych kravin zostava... co bolo napriklad konkretne zle na tom prispevku co som ja napisal tu a uz tu nie je ?

martin9113
2012-08-11 06:28:29+02
ja som kanoňák odjakživa ale medzi tymito dvoma by som bral určite D7000
ja tiez nemam problem priznak kvality canonu ale nemam ra ked si niekto obhajuje znacku len preto ze ju ma.. a nebere ohlad na realne skusenosti a fakty. jedna vec su tabulkove udaje a druha je realita.

markato1
2012-08-11 07:56:12+02
uz som to pisal nauc sa citat ,mam osobnu skusenost ,pokial ty riesis len recenzie,tak je to beznadejne,pekny den

martin9113
2012-08-11 08:00:27+02
uz som to pisal nauc sa citat ,mam osobnu skusenost ,pokial ty riesis len recenzie,tak je to beznadejne,pekny den
ja citat viem. mal som rukach 7D nepride mi nijak extra spracovany. af sice ma 19 krizovych bodov ale aj tak si dovolim tvrdit ze nikon ma lepsi. nejak citat nevies ty. nemam problem uznat kvality canonu ale tu je to premna nikon. pre teba mozno nie

markato1
2012-08-11 08:06:04+02
No, pri všetkej úcte - dovolím si nesúhlasiť. D7000 oproti 7D určite nie je hračka. Práveže tá 7D čo mám k nej najbližšie je dosť problémový stroj - už niekoľkokrát reklamovaný, v Prolaike so s ňou neporadili, cestoval do Čiech a furt nefunguje ako má... Majiteľa menovať nebudem. Bystričania vedia.
Ja osobne nemam so 7D ziaden problem ,to ze nejaky ju ma je predsa normalne u kazdeho vyrobcu.Kolkokrat tu bola s problemami spominana prave D7000?..podla mna najcastejsie zo vsetkych doteraz vyrabanych nikonov.Co sa tyka uchopu,ovladania je to este horsie ako D90..ja netvrdim ze je D7000 zly stroj,niekomu urcite staci a uspokoji sa aj s horsim drzanim,ovladanim pokial ziska zase nejake ine vyhody.Napriklad v Canone (a nielen v Canone) maju aj nizsie rady obrazovy vystup ako 7D a predsa som zaplatil mozno raz tolko za 7D,len aby som ziskal perfektnu ergonomiu,utenenie...nejde len o obrazovy vystup ktory je NEROZOZNATELNY pri 90% uverejnenych,alebo do urciteho formatu tlacenych fotografii.Dovolim si tvrdit ze 99% percent tu zanietenych fotografov nerozozna kvalitny vystup z D3100 a 7D,alebo D7000 a 1100D.skratka ze nedokazu spolahlivo urcit co je cim fotene..a plati to aj pre ovela starsie modely,pekny den

markato1
2012-08-11 08:17:35+02
ja citat viem. mal som rukach 7D nepride mi nijak extra spracovany. af sice ma 19 krizovych bodov ale aj tak si dovolim tvrdit ze nikon ma lepsi. nejak citat nevies ty. nemam problem uznat kvality canonu ale tu je to premna nikon. pre teba mozno nie
Hm,mat v rukach a pouzivat je neskutocny rozdiel..ja som sa s mojim ,aby som ho vedel pohotovo a ucelne pouzivat zoznamoval niekolko tyzdnov...to ze pises na zaklade ziadnych skusenosti pre mna nema nijaku vypovednu hodnotu.Nemienim nikoho presvedcovat co si ma kupit,je to jeho vec..tebe kludne moze stacit D7000 mne nie ,aj ked roky fotim canonom pri rozhodovani som mal v rukach aj ine tela,pytal sa aj tu na fore ich majitelov..neobisiel som ani pentax,sony z nikonu by som kludne kupil D300 je to stale vyborny fotak a ze obrazovy vystup uz nieje taky ako na novsych m odeloch inych znaciek mi nijak neprekaza,ale praca s nim je fajn a je to kus kvalitn eho zeleza..neviem ci ma chapes..pekny den

markato1
2012-08-11 08:18:52+02
novsich

martin9113
2012-08-11 08:22:14+02
Hm,mat v rukach a pouzivat je neskutocny rozdiel..ja som sa s mojim ,aby som ho vedel pohotovo a ucelne pouzivat zoznamoval niekolko tyzdnov...to ze pises na zaklade ziadnych skusenosti pre mna nema nijaku vypovednu hodnotu.Nemienim nikoho presvedcovat co si ma kupit,je to jeho vec..tebe kludne moze stacit D7000 mne nie ,aj ked roky fotim canonom pri rozhodovani som mal v rukach aj ine tela,pytal sa aj tu na fore ich majitelov..neobisiel som ani pentax,sony z nikonu by som kludne kupil D300 je to stale vyborny fotak a ze obrazovy vystup uz nieje taky ako na novsych m odeloch inych znaciek mi nijak neprekaza,ale praca s nim je fajn a je to kus kvalitn eho zeleza..neviem ci ma chapes..pekny den
ja ta chapem. aj premna je lepsi 300s ako 7000. mozno mi 7D nesedi preto lebo fotim dlho nikonom. ale nieco mi na 7d vadi. 300s som mal rok bohuzial uz nemam.

markato1
2012-08-11 08:28:45+02
ja ta chapem. aj premna je lepsi 300s ako 7000. mozno mi 7D nesedi preto lebo fotim dlho nikonom. ale nieco mi na 7d vadi. 300s som mal rok bohuzial uz nemam.
Vidis to je mozno to ,ja roky fotim roznymi canonmi a jednoducho nikdy som uz od cias filmu, az po sucasnost nemal so ziadnym problem,som zvyknuty na drzanie ovladanie vystup,kvalitu,nikdy som neriesil ziaden servis,ty na inu znacku co je celkom logicke,kedze nejaku dobu uz nou fotis.Myslim si ze obe znacky a nielen tieto dve poskytuju dostatok moznosti na maximalne vyuzitie,pracu ci zabavu s nimi

martin9113
2012-08-11 08:33:15+02
Vidis to je mozno to ,ja roky fotim roznymi canonmi a jednoducho nikdy som uz od cias filmu, az po sucasnost nemal so ziadnym problem,som zvyknuty na drzanie ovladanie vystup,kvalitu,nikdy som neriesil ziaden servis,ty na inu znacku co je celkom logicke,kedze nejaku dobu uz nou fotis.Myslim si ze obe znacky a nielen tieto dve poskytuju dostatok moznosti na maximalne vyuzitie,pracu ci zabavu s nimi
stymto stebou plne suhlasim.

Strana 4 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()