Ahojte priatelia. Potreboval by som poradit pri vybere fotaku. Doteraz som fotil na olympus UZ - prosim nesmejte sa mi Uz ma to s tym starcekom nebavi. Toto bude to moja prva vysnivana zrkadlovka - takze s nimi nemam moc skusenosti, ani sa nepohybujem v prostredi fotografov /moji kamosi si radsej vypiju / preto by ma zaujimal Vas nazor. Fotim vsetko - aj krajinky, aj ludi, aj pohyb aj ach.... Chcel by som si kupit lepsie telo /nakolko ho neplanujem v priebehu par rokov menit/ a potom si dokupovat optiky podla potreby. Ktory z nch by ste brali Vy ? Aky mate nazor na dotykovy displ. ? Myslite, ze sa mi oplati pockat na nejaky podobny model? Chcel by som to kupit v priebehu tyzdna - pretoze sesterka ma svadbu Chcem to hned aj s bleskom. Dakujem Vam velmi pekne za reakcia a rady. Ospravedlnujem sa, za pravopis .-) Nech Vam to cvaka .-)
Ja osobne nemam so 7D ziaden problem ,to ze nejaky ju ma je predsa normalne u kazdeho vyrobcu.Kolkokrat tu bola s problemami spominana prave D7000?..podla mna najcastejsie zo vsetkych doteraz vyrabanych nikonov.Co sa tyka uchopu,ovladania je to este horsie ako D90..ja netvrdim ze je D7000 zly stroj,niekomu urcite staci a uspokoji sa aj s horsim drzanim,ovladanim pokial ziska zase nejake ine vyhody.Napriklad v Canone (a nielen v Canone) maju aj nizsie rady obrazovy vystup ako 7D a predsa som zaplatil mozno raz tolko za 7D,len aby som ziskal perfektnu ergonomiu,utenenie...nejde len o obrazovy vystup ktory je NEROZOZNATELNY pri 90% uverejnenych,alebo do urciteho formatu tlacenych fotografii.Dovolim si tvrdit ze 99% percent tu zanietenych fotografov nerozozna kvalitny vystup z D3100 a 7D,alebo D7000 a 1100D.skratka ze nedokazu spolahlivo urcit co je cim fotene..a plati to aj pre ovela starsie modely,pekny den
- Nechcem 7D nejak silno pohaniť, možno je to tiež vec série alebo konkrétneho kusu. Opisoval som len konkrétne skúsenosti jedného môjho veľmi dobrého kamaráta. Ak sa živíte fotením, tak ergonómiu chápem. Môj prípad to nebol, fotím len pre vlastné potešenie. - Od Canonu som sa odvrátil až po dlhej dlhej dobe (cca 9 rokov), ked som už ozaj začal byť vnútorne jednoznačne presvedčený, že mi niektoré jeho vlastnosti vyslovene nevyhovujú. Plus vyššie uvedené skúsenosti. A kúpil som Nikon napriek tomu, že bola možnosť požičiavať si od spomínaného kamaráta také sklá ako 70-200 2,8 L II a podobne. - Tiež súhlasím s podobnosťou obrazového výstupu nižších a stredných modelov, minule ma prekvapilo, že napr. aj Václav Krpelík fotí na "úbohú 550D".
Ja osobne nemam so 7D ziaden problem ,to ze nejaky ju ma je predsa normalne u kazdeho vyrobcu.Kolkokrat tu bola s problemami spominana prave D7000?..podla mna najcastejsie zo vsetkych doteraz vyrabanych nikonov.Co sa tyka uchopu,ovladania je to este horsie ako D90..ja netvrdim ze je D7000 zly stroj,niekomu urcite staci a uspokoji sa aj s horsim drzanim,ovladanim pokial ziska zase nejake ine vyhody.Napriklad v Canone (a nielen v Canone) maju aj nizsie rady obrazovy vystup ako 7D a predsa som zaplatil mozno raz tolko za 7D,len aby som ziskal perfektnu ergonomiu,utenenie...nejde len o obrazovy vystup ktory je NEROZOZNATELNY pri 90% uverejnenych,alebo do urciteho formatu tlacenych fotografii.Dovolim si tvrdit ze 99% percent tu zanietenych fotografov nerozozna kvalitny vystup z D3100 a 7D,alebo D7000 a 1100D.skratka ze nedokazu spolahlivo urcit co je cim fotene..a plati to aj pre ovela starsie modely,pekny den
Aha, ešte dve veci: kazivosť D7000 som nepostrehol, ale ďakujem za upozornenie. A aj Vám želám príjemný deň
Ak chceš fotoaparát, len tak pre seba (ak nebude pre Teba fotoaparát pracovný nástroj, tak kludne aj 550D, ak plánuješ točiť videá, tak napr. 600D, 650D, nakolko ten otočný displej je velmi fajn vec pri točení a niekedy to využiješ aj pri fotení.
Naopak, ak bude pre Teba fotoaparát pracovný nástroj a budeš ho mať v rukách hodiny, tak je lepšie sa obzerať za niečím väčším s lepšou ergonómiou, napr. 60D, ktorý má aj otočný displej, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a je aj rýchlejší, ako modely, ktoré som spomínal vyššie.
Ak nutne nepotrebuješ mať horčíkové a lepšie utensnené telo a pod. vychytávky, tak 7D si myslím, že Ti nebude treba.
V neposlednom rade je dobré sa riadiť aj tým, akú techniku má Tvoje okolie (ak máš nejakých kamarátov, známych, čo fotia a sú ochotní si s Tebou tú techniku (objektívy a pod.) požičiavať, tak sa riaď aj tým. Nebudeš tak musieť kupovať všetky potrebné objektívy. Niečo kúpiš Ty, niečo oni a môžete si požičiavať. Ja som sa pri výbere značky (Canon vs. Nikon) rozhodoval presne podla toho.
Takže podla toho čo píšeš, tak z Canonu to 60D, ak niečo menšie, tak 550D a a k trváš na otočnom displeji, tak 600D.
Ahojte, no ozyvam sa s odstupom casu. Chcem sa Vam podakovat za rady .-) Fotak mam uz dlho, ale ten objektiv 18-105 a je jeee. Sestra si ide kupit zrkadlovku tak jej ho asi podarujem
Ktory z nich? EOS 7D - EOS 650D - EOS 60D - D7000
Dakujem Vam velmi pekne za reakcia a rady. Ospravedlnujem sa, za pravopis .-)
Nech Vam to cvaka .-)
- Od Canonu som sa odvrátil až po dlhej dlhej dobe (cca 9 rokov), ked som už ozaj začal byť vnútorne jednoznačne presvedčený, že mi niektoré jeho vlastnosti vyslovene nevyhovujú. Plus vyššie uvedené skúsenosti. A kúpil som Nikon napriek tomu, že bola možnosť požičiavať si od spomínaného kamaráta také sklá ako 70-200 2,8 L II a podobne.
- Tiež súhlasím s podobnosťou obrazového výstupu nižších a stredných modelov, minule ma prekvapilo, že napr. aj Václav Krpelík fotí na "úbohú 550D".
A aj Vám želám príjemný deň
Ak chceš fotoaparát, len tak pre seba (ak nebude pre Teba fotoaparát pracovný nástroj, tak kludne aj 550D, ak plánuješ točiť videá, tak napr. 600D, 650D, nakolko ten otočný displej je velmi fajn vec pri točení a niekedy to využiješ aj pri fotení.
Naopak, ak bude pre Teba fotoaparát pracovný nástroj a budeš ho mať v rukách hodiny, tak je lepšie sa obzerať za niečím väčším s lepšou ergonómiou, napr. 60D, ktorý má aj otočný displej, takže zabiješ dve muchy jednou ranou a je aj rýchlejší, ako modely, ktoré som spomínal vyššie.
Ak nutne nepotrebuješ mať horčíkové a lepšie utensnené telo a pod. vychytávky, tak 7D si myslím, že Ti nebude treba.
V neposlednom rade je dobré sa riadiť aj tým, akú techniku má Tvoje okolie (ak máš nejakých kamarátov, známych, čo fotia a sú ochotní si s Tebou tú techniku (objektívy a pod.) požičiavať, tak sa riaď aj tým. Nebudeš tak musieť kupovať všetky potrebné objektívy. Niečo kúpiš Ty, niečo oni a môžete si požičiavať. Ja som sa pri výbere značky (Canon vs. Nikon) rozhodoval presne podla toho.
Takže podla toho čo píšeš, tak z Canonu to 60D, ak niečo menšie, tak 550D a a k trváš na otočnom displeji, tak 600D.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa