Fórum » Vyberáme fotoaparát

pentax vs. canon

ericek174
ericek174 2012-09-13 14:28:21+02
Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.

sachmo
2012-11-24 14:15:58+01
príspevok od: pufko
sachmo dnes by som si K-5II nekúpil aj keby bola podla testov úplne naj, ja sa na modely ktoré vznikly za pôsobenia s HOYA pozerám ako na omyl, a doslova mi to pripadá že HOYA sa chcela len nabaliť, žiadne investície do vývoja, len tak trochu aby sa nepovedalo, ked že Pentax stále nemá FF, tak to jeho top APS-C telo by malo byť tak nabúchané ako len môže byť - doslova špička po všetkých stránkach medzi APS-C, ale nie je... Čo z toho že podla nejakého servera ma naj "vyladený" snímač
Co je teda podla teba zle na K-5 II, resp. co jej chyba? Lebo to, ze K-5 II vychadza z K-5 a ta vznikla v casoch, ked Hoya vlastnila 90.59% Pentaxu je asi taky agrument, ako ze nekupim si horalku od Sedity, lebo tam pracuje Ferko a Ferkova sestra ma odmietla, ked som mal 16 rokov.

pufko
2012-11-24 15:12:06+01
Ako TOP telo výrobcu by mala mať ovela lepší AF, viacbodový autofokus, radiové odpalovanie bleskov lepší synchro čas ako 1/180, trebars voči K-30 má slabšie video, nemá focus peakimg...

Pričom ja video nejak nevyužívam, focuspeaking som len tak odskúšal, ale ked chceš konkurovať, tak musíš punúknúť viac, test z nejakého serveru nezaručí predajnosť. Treba znížit cenu za príslušenstvo, stačí sa pozrieť ako dobre sa predáva K-30 + 18-135WR, samotné sklo si veru nikto za tie bubáky nekúpi, v sete sa čakalo aj viac ako mesiac. Doplniť chýbajúce ohniská a znížit cenu Limited skiel.

sachmo
2012-11-24 15:37:52+01
Ako TOP telo výrobcu by mala mať ovela lepší AF, viacbodový autofokus, radiové odpalovanie bleskov lepší synchro čas ako 1/180, trebars voči K-30 má slabšie video, nemá focus peakimg...

Pričom ja video nejak nevyužívam, focuspeaking som len tak odskúšal, ale ked chceš konkurovať, tak musíš punúknúť viac, test z nejakého serveru nezaručí predajnosť. Treba znížit cenu za príslušenstvo, stačí sa pozrieť ako dobre sa predáva K-30 + 18-135WR, samotné sklo si veru nikto za tie bubáky nekúpi, v sete sa čakalo aj viac ako mesiac. Doplniť chýbajúce ohniská a znížit cenu Limited skiel.
A ktore telo ktoreho vyrobcu dokaze radiovo odpalovat blesky?
K-5 II ma 11 AF bodov, cenovo porovnatelny Canon 60D ich ma 9. A aj tak asi vacsina ludi foti na stredovy s prekomponovanim.
No a k tej super 18-135WR - http://www.photozone.de/pentax/597-pentax_18135_3556?start=2

bonifacko
2012-11-24 16:23:10+01
príspevok od: sachmo
A ktore telo ktoreho vyrobcu dokaze radiovo odpalovat blesky?
K-5 II ma 11 AF bodov, cenovo porovnatelny Canon 60D ich ma 9. A aj tak asi vacsina ludi foti na stredovy s prekomponovanim.
No a k tej super 18-135WR - http://www.photozone.de/pentax/597-pentax_18135_3556?start=2
ostatne ostriace body maju vyznam pri dynamickych scenach, len stredovym ostriacom bodom asi ťažko udržať kopirovanie objektu

pufko
2012-11-24 16:29:32+01
Mal by si sa menej pozerať na tie testy, škodí ti to... Ja netvrdím že je super, je na tom o niečo lepšie ako 18-105VR, len že ten stojí smiešnu sumu. Ako UNI sklo za príplatok v sete s K-30 nemá chybu, ako holý z obchodu čistý nezmysel
Autofocus D7000 pozri kolko má bodov, aj ked nie sú 100%-tné, ale oni ich "dopilujú". Nejde o to kolko ich reálne využiješ, ide o konkurenčný boj, ten istý modul dostal D5200, čo myslíš prečo ho tam osadili ? Určite nie preto aby boli "pozadu".

Chceš konkurovať musíš ponúknúť viac, a hovorím že syntetické testy majú ludia u zadku, rozhoduje cena za ktorú musíš dostať čo najviac a neberie sa do úvahy len výsledok nejakého testu ohladom snímača, ale všetko čo ti systém ponúka a ja aj ked som majitel Pentaxu stále tvrdím že má Pentax v ponuke diery, aj ked v niektorých prípadoch je dierou skôr cena

Rastislav
2012-11-24 17:11:13+01
Ved my sme tolerantni. Ale to nam predsa nebrani povedat fakt, ze v hodnoteni DxOMark vysla K-5 II najlepsie spomedzi vsetkych APS-C DSLR a vysla lepsie ako ktorakolvek DSLR do Canonu. To su proste hole fakty.
Ja to viem, mám K-5, je super. Keď chce niekto fotiť 2x drahším prístrojom so slabšími parametrami snímača a s objektívmi 2 - 4 x drahšími, ale pritom rovnako kvalitnými ako má pentax, tak nech, každý má slobodnú vôľu, aj tak sú tieto mašinky na takej úrovni, že nikto nemá šancu rozoznať či fotka je robená tou alebo inou značkou fotoaparátu, dokonca väčšinou ani to nie, či pochádza z apsc alebo ff.

marek zelina
2012-11-24 17:23:37+01
príspevok od: Rastislav
Ja to viem, mám K-5, je super. Keď chce niekto fotiť 2x drahším prístrojom so slabšími parametrami snímača a s objektívmi 2 - 4 x drahšími, ale pritom rovnako kvalitnými ako má pentax, tak nech, každý má slobodnú vôľu, aj tak sú tieto mašinky na takej úrovni, že nikto nemá šancu rozoznať či fotka je robená tou alebo inou značkou fotoaparátu, dokonca väčšinou ani to nie, či pochádza z apsc alebo ff.
to by som si pozrel,...tu istu scenu na tych istych nastaveniach,...apsc vs ff,.... tam zbada kazdy rozdiel

markato1
2012-11-24 17:36:53+01
Kazdy moderny fotak ponuka + - rovnake vystupy..rozdiely medzi znackami su male ak vobec su,aj to len ked na to cumis s nosom nalepenym na monitore..ale rozdiel aps-c a ff je viditelny

Rastislav
2012-11-24 17:39:00+01
príspevok od: marek zelina
to by som si pozrel,...tu istu scenu na tych istych nastaveniach,...apsc vs ff,.... tam zbada kazdy rozdiel
Na tých istých nastaveniach skúsení možno áno, ale každý nie, a pri iných nastaveniach možno ani tí skúsení. Samozrejme nepopieram výhody a kvalitatívny posun ff oproti apsc, ale väčšinou vždy je niečo ešte kvalitnejšie.

Rastislav
2012-11-24 17:41:23+01
príspevok od: markato1
Kazdy moderny fotak ponuka + - rovnake vystupy..rozdiely medzi znackami su male ak vobec su,aj to len ked na to cumis s nosom nalepenym na monitore..ale rozdiel aps-c a ff je viditelny
Súhlasím, ale bežný človek nevidí ani rozdiel medzi fotkou z mobilu a čo ja viem stredného formátu, povie to je super fotka.

markato1
2012-11-24 17:55:41+01
Súhlasím, ale bežný človek nevidí ani rozdiel medzi fotkou z mobilu a čo ja viem stredného formátu, povie to je super fotka.
tiez suhlasim,je jedno kto si aku znacku zvoli na to absolutne nezalezi,treba si na system zvyknut a potom fotit a neriesit co kto ma ,aj tak vecsina kadejakych recenzii je ucelova,jednostranne smerovana,pripadne zavadzajuca..rozdiel je najme v ovladani,prislusenstve,ergonomii..najlepsie je si pred kupou fotak vyskusat,a z toho co ti vyhovuje vyselektovat vybrane,ci uz podla dostupnosti prislusenstva,kamaratov v okoli,predpokladaneho fotografickeho zanru ..ci len tak podla 6teho zmyslu..a potom fotit a neratat zrnka na monitore,alebo mikro rozdiely v tieni pri 100 nasobnom zvecseni,ale sem-tam si nieco vytlacit na stenu...a hlavne sa pri tom zabavit..

sachmo
2012-11-24 17:55:51+01
príspevok od: bonifacko
ostatne ostriace body maju vyznam pri dynamickych scenach, len stredovym ostriacom bodom asi ťažko udržať kopirovanie objektu
Tak isto sa to da, ked vezmes do uvahy, ze niekedy nebol ani AF a fotil sa aj sport, aj ine dynamicke veci. Jasne, ze to asi vie dost pomoct tych viac AF bodov.

Rastislav
2012-11-24 17:58:49+01
príspevok od: markato1
tiez suhlasim,je jedno kto si aku znacku zvoli na to absolutne nezalezi,treba si na system zvyknut a potom fotit a neriesit co kto ma ,aj tak vecsina kadejakych recenzii je ucelova,jednostranne smerovana,pripadne zavadzajuca..rozdiel je najme v ovladani,prislusenstve,ergonomii..najlepsie je si pred kupou fotak vyskusat,a z toho co ti vyhovuje vyselektovat vybrane,ci uz podla dostupnosti prislusenstva,kamaratov v okoli,predpokladaneho fotografickeho zanru ..ci len tak podla 6teho zmyslu..a potom fotit a neratat zrnka na monitore,alebo mikro rozdiely v tieni pri 100 nasobnom zvecseni,ale sem-tam si nieco vytlacit na stenu...a hlavne sa pri tom zabavit..
Plne súhlasím, ten 6ty zmysel je veľmi dôležitý, proste človeka to od začiatku niekam tiahne.

sachmo
2012-11-24 17:59:25+01
Mal by si sa menej pozerať na tie testy, škodí ti to... Ja netvrdím že je super, je na tom o niečo lepšie ako 18-105VR, len že ten stojí smiešnu sumu. Ako UNI sklo za príplatok v sete s K-30 nemá chybu, ako holý z obchodu čistý nezmysel
Autofocus D7000 pozri kolko má bodov, aj ked nie sú 100%-tné, ale oni ich "dopilujú". Nejde o to kolko ich reálne využiješ, ide o konkurenčný boj, ten istý modul dostal D5200, čo myslíš prečo ho tam osadili ? Určite nie preto aby boli "pozadu".

Chceš konkurovať musíš ponúknúť viac, a hovorím že syntetické testy majú ludia u zadku, rozhoduje cena za ktorú musíš dostať čo najviac a neberie sa do úvahy len výsledok nejakého testu ohladom snímača, ale všetko čo ti systém ponúka a ja aj ked som majitel Pentaxu stále tvrdím že má Pentax v ponuke diery, aj ked v niektorých prípadoch je dierou skôr cena
Ako to bolo v tej debate o svetelnosti objektivov - pre beznych spotrebitelov sa do kompaktov tlaci vela megapixelov a obrovske 'zoomy', lebo to predava, v DSLR okrem megapixelov predava asi aj svetelnost (netvrdim, ze bezucelovo), pocet AF bodov,, max ISO a dalsie veci, z ktorych je mnoho uplne nepodstatnych.

sachmo
2012-11-24 18:03:35+01
príspevok od: marek zelina
Mozeme urobit taky pokus, ze ti sem hodim 10 testovacich obrazcov nafotenych APS-C a FF a spomedzi vsetkych vyberies tie, ktore budu nafotene FF a neurcim ti ani pocet, kolko je nafotenych FF?

markato1
2012-11-24 18:23:28+01
Mozeme urobit taky pokus, ze ti sem hodim 10 testovacich obrazcov nafotenych APS-C a FF a spomedzi vsetkych vyberies tie, ktore budu nafotene FF a neurcim ti ani pocet, kolko je nafotenych FF?
no daj..len nech to nieje v nejakom mrnavom rozliseni..

viking81
2012-11-24 19:40:14+01
Fotak si ale vyberas podla toho, ci je parametricky dobry alebo nie, a nie ci je revolucne lepsi ako predchodca alebo nie.
fotak si vyberas podla toho co chces fotit....ci ? a nech ma pentax snimac aky chce....tak canon 7D je tak ci onak spickova reporazna masina....urcite lepsia ako spominany pentax...

viking81
2012-11-24 19:41:31+01
príspevok od: ummagama
Najnovsia ako najnovsia cip je pouzity ten isty ako v K-5 co je generacia ako D7000. Takze az tak najnovsia nie je
okej ale oba su novsie ako canon 7D

viking81
2012-11-24 19:44:05+01
Ved my sme tolerantni. Ale to nam predsa nebrani povedat fakt, ze v hodnoteni DxOMark vysla K-5 II najlepsie spomedzi vsetkych APS-C DSLR a vysla lepsie ako ktorakolvek DSLR do Canonu. To su proste hole fakty.
ty si fakt curak...a teraz to nemyslim zartom ale uplne vazne...naozaj neviem aky mas problem s canonom....ale toto uz je snad 4. tema kde vyslovene do canonu vrtas v snahe vyvolat flame war...tak sa spametaj a radsej chod fotit....a je mi uplne jedno s cim !

viking81
2012-11-24 19:46:21+01
Sa tu priete ako malí chlapci. Canon, nikon, pentax, sony, olympus, panasonic...sú to všetko úspešné a špičkové firmy, ich výrobky sú podobné, ale každý prináša vždy niečo navrch a snaží sa niečím osloviť zákazníkov. Výrobky v danej triede majú podobnú kvalitu, ale rozdielnu cenovú politiku a marketing. Nesnažte sa vzbudiť dojem, že pentax používa iba kvalitný snímač a ostatné je na nič, opakujem v danej triede sú výrobky rôznych firiem kvalitatívne podobné, ide o to, že jeden ponúka navrch to iný ono. Čo je pre mňa výhodou, pre iného môže byť nevýhodou alebo nepodstatné. Buďte tolerantní a chápte to.
pod toto sa podpisem....ziaden fotak nie je dokonaly....kazdy vynika v niecom a ma nejaku slabinu...a je potom na uzivatelovi aby si stanovil spoje priority a podla toho si vyberal pre neho najvhodnejsi aparat a tak isto suhlasim ze vsetky aparaty rovnakej generacie fotia +/- rovnako...rozdiel je len v malickostiach a je totalny nezmisel sa o tom handrkovat.... fakt nechapem niektorich uzivatelov co sem chodia vyslovene podpichovat....

Strana 8 z 21
1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()