Fórum » Vyberáme fotoaparát

pentax vs. canon

ericek174
ericek174 2012-09-13 14:28:21+02
Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.

sachmo
2012-11-24 20:26:55+01
príspevok od: viking81
fotak si vyberas podla toho co chces fotit....ci ? a nech ma pentax snimac aky chce....tak canon 7D je tak ci onak spickova reporazna masina....urcite lepsia ako spominany pentax...
A co zohladnujes, ked vies, ze chces fotit to a to? Parametre alebo to, ci je vyrazne lepsi ako predchodca? Parametre, podla zvoleneho zanru. Takze som rad, ze so mnou suhlasis, aj ked si to mozno neuvedomujes.

sachmo
2012-11-24 20:28:43+01
ty si fakt curak...a teraz to nemyslim zartom ale uplne vazne...naozaj neviem aky mas problem s canonom....ale toto uz je snad 4. tema kde vyslovene do canonu vrtas v snahe vyvolat flame war...tak sa spametaj a radsej chod fotit....a je mi uplne jedno s cim !
Ked dochadzaju argumenty, prichadzaju na rad prizemne invektivy. To tiez svedci o dusevnej vyspelosti cloveka.
Ak chces so mnou diskutovat, tak, prosim, vecne a k teme.

calven
2012-11-24 20:35:05+01
Go, Pentax Fans, go
V telke nič nejde a človek sa potrebuje zabaviť...

viking81
2012-11-24 20:39:53+01
príspevok od: sachmo
A co zohladnujes, ked vies, ze chces fotit to a to? Parametre alebo to, ci je vyrazne lepsi ako predchodca? Parametre, podla zvoleneho zanru. Takze som rad, ze so mnou suhlasis, aj ked si to mozno neuvedomujes.
to o tych medzigeneracnych narastoch je blbost....revolucia sa kona len zriedkavo....stale je to len evolucia...a suhlasim ze podla parametrov...a kazdy zaner potrebuje ine parametre...s tym suhlasim...ale na rozdiel od teba poznam aj ine parametre ako su spominane v testoch na dxo

sachmo
2012-11-24 20:40:51+01
príspevok od: markato1
no daj..len nech to nieje v nejakom mrnavom rozliseni..
Pridam ich 10 (4+4+2), 2048px na sirku, bez exifu

1-4

sachmo
2012-11-24 20:41:46+01
5-8

sachmo
2012-11-24 20:42:23+01
9,10

viking81
2012-11-24 20:45:35+01
Ked dochadzaju argumenty, prichadzaju na rad prizemne invektivy. To tiez svedci o dusevnej vyspelosti cloveka.
Ak chces so mnou diskutovat, tak, prosim, vecne a k teme.
lenze s tebou sa neda diskutovat...a to je ten najzasadnejsi problem mozem mat akekolvek argumenty tak ich neakceptujes....vid tema o makro objektivoch...a ja som teraz nepovedal ani pol slova k tomu ze k-5 II ma asi najlepsi snimac v aps-c....ok....ma a co ? ten canon 7D ma ine parametre kvalitinejsie.....a tiez a co...ja mam 7D lebo vtedy k-5II nebola....niekto si kupi k-5 II prave pre tebou spominane hodnotenia....niekto si ju aj napriek nim nekupi a kupi si 7D lebo chce vyssie FPS...lepsi AF a lepsi hladacik ci video....lebo su to pre neho najpodstatnejsie parametre.....a posledny clovek si aj tak kupi stari nikon d300s....a vies co z toho vsetkeho vyplyva....ze tak ci onak....vsetci styria budeme spokojni...a o tom to je...staci ci mas este opet nieco aj k tomuto ?

sachmo
2012-11-24 20:50:12+01
to o tych medzigeneracnych narastoch je blbost....revolucia sa kona len zriedkavo....stale je to len evolucia...a suhlasim ze podla parametrov...a kazdy zaner potrebuje ine parametre...s tym suhlasim...ale na rozdiel od teba poznam aj ine parametre ako su spominane v testoch na dxo
A suhlasis s tym, ze z pohladu parametrov ako farebna hlbka, dynamicky rozsah a Low-Light ISO je K-5 II lepsia ako ktorakolvek DSLR od Canonu?

sachmo
2012-11-24 20:54:12+01
lenze s tebou sa neda diskutovat...a to je ten najzasadnejsi problem mozem mat akekolvek argumenty tak ich neakceptujes....vid tema o makro objektivoch...a ja som teraz nepovedal ani pol slova k tomu ze k-5 II ma asi najlepsi snimac v aps-c....ok....ma a co ? ten canon 7D ma ine parametre kvalitinejsie.....a tiez a co...ja mam 7D lebo vtedy k-5II nebola....niekto si kupi k-5 II prave pre tebou spominane hodnotenia....niekto si ju aj napriek nim nekupi a kupi si 7D lebo chce vyssie FPS...lepsi AF a lepsi hladacik ci video....lebo su to pre neho najpodstatnejsie parametre.....a posledny clovek si aj tak kupi stari nikon d300s....a vies co z toho vsetkeho vyplyva....ze tak ci onak....vsetci styria budeme spokojni...a o tom to je...staci ci mas este opet nieco aj k tomuto ?
Akceptujem tvoje argumenty presne tak, ako ty akceptujes moje

pufko
2012-11-24 21:02:01+01
Do puče ako keby všetci fotili len na ISO 100 , že je tam najlepšia údajne K-5II, a čo ? To sa majú všetci rozhodovať práve na základe toho testu ?
sachmo fakt sa uvedom, že podla toho sa telo nevyberá a to ti píšem ako majitel Pentaxu, a znova ti zopakujem že dnes by som si K-5II nekúpil, a to z jediného dôvodu, lebo bude mať nástupcu, ktorý bude podstatne lepší, kto uvažuje nad upgrade zo staršieho tela nech počká, prechod z K-5II na nástupcu by bol iba zbytočná finančna strata...

viking81
2012-11-24 21:05:16+01
A suhlasis s tym, ze z pohladu parametrov ako farebna hlbka, dynamicky rozsah a Low-Light ISO je K-5 II lepsia ako ktorakolvek DSLR od Canonu?
ano....ako ktorakolvek canon aps-c zrkadlovka...je to najnovsi cip...takze je to logicke

viking81
2012-11-24 21:06:33+01
Akceptujem tvoje argumenty presne tak, ako ty akceptujes moje
mam ti pripomenut co si pisal o USM motorceku ? ci ine perly z toho vlakna ? ja som uznal ze tamton vyhrava cenou a tym ze je o kusok ostrejsi....ty si neuznal ani jeden argument v prospech canonu...

sachmo
2012-11-24 21:10:02+01
príspevok od: pufko
Do puče ako keby všetci fotili len na ISO 100 , že je tam najlepšia údajne K-5II, a čo ? To sa majú všetci rozhodovať práve na základe toho testu ?
sachmo fakt sa uvedom, že podla toho sa telo nevyberá a to ti píšem ako majitel Pentaxu, a znova ti zopakujem že dnes by som si K-5II nekúpil, a to z jediného dôvodu, lebo bude mať nástupcu, ktorý bude podstatne lepší, kto uvažuje nad upgrade zo staršieho tela nech počká, prechod z K-5II na nástupcu by bol iba zbytočná finančna strata...
Ako majitelovi Pentaxu ti nejako zalezi na tom, aby K-5 II nevyzerala lakavo. Az sa mi chce pochybovat o pravdivosti tvojich slov o vlastnictve Pentaxu.
Hypoteticka situacia: chcem si kupit telo a mam na to cca 850e, chcem ho teraz a nie o rok ci dva. Ake modely prichadzaju do uvahy? Je fakt, ze ma K-5 II najlepsi snimac v APS-C zanedbatelny?

pufko
2012-11-24 21:11:54+01
Ja využívam foťák tak ako potrebujem a vôbec ma nezaujíma výsledok na ISO 100 , lebo ked potrebujem ISO6400 tak výsledky pri ISO 100 sú mi u (vieš kde)

viking81
2012-11-24 21:12:26+01
Ako majitelovi Pentaxu ti nejako zalezi na tom, aby K-5 II nevyzerala lakavo. Az sa mi chce pochybovat o pravdivosti tvojich slov o vlastnictve Pentaxu.
Hypoteticka situacia: chcem si kupit telo a mam na to cca 850e, chcem ho teraz a nie o rok ci dva. Ake modely prichadzaju do uvahy? Je fakt, ze ma K-5 II najlepsi snimac v APS-C zanedbatelny?
aka nahoda ze mas presnu sumu prave na pentax k-5ii a za 850 by si kupil aj d7000 napr...

sachmo
2012-11-24 21:13:43+01
mam ti pripomenut co si pisal o USM motorceku ? ci ine perly z toho vlakna ? ja som uznal ze tamton vyhrava cenou a tym ze je o kusok ostrejsi....ty si neuznal ani jeden argument v prospech canonu...
Nikdy som nespochybnil, ze USM nie je lepsi ako standardny motor.

pufko
2012-11-24 21:14:42+01
No a čo, ja som si radšej ako za vtedy ešte K-5 doložil nejakú stovku a zobral set K-30 + 18-135WR a viem že som chybu neurobil...

pufko
2012-11-24 21:16:25+01
A ver že nastúpca za K-5II príde budúci rok, lebo za dva roky by bola konkurencia na míle daleko. K-5II vznikla iba preto, lebo nový spoločník Ricoh, jednoducho nemal šancu postaviť dve nové telá v takom krátkom časovom horizonte

sachmo
2012-11-24 21:16:27+01
aka nahoda ze mas presnu sumu prave na pentax k-5ii a za 850 by si kupil aj d7000 napr...
To je zamer, poukazujuci na pomer cena/vykon v prospech Pentaxu, vseobecne.

Strana 9 z 21
1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()