Fórum » Vyberáme fotoaparát

výber prvej zrkadlovky

KristianSh
2012-11-15 22:02:13+01
Zdravím, viem že táto téma tu už bola veľa krát, ale teraz potrebujem poradiť z výberom správnej zrkadlovky, ako skoro každý sa rozhodujem medzi Nikonom a Canonom. A chcel som zistiť čo je lepšie, prečítal som si toho veľa, ale stále som nedospel k záveru. U Nikonu som sa rozhodol pre Nikon d5100 a u Canonu pre1100d, viem že pri tomto porovnaní je asi Nikon lepší, len som potreboval odborný názor že je tomu tak. Pre Canon som uvažoval aj pretože som si všimol, že viacero profesionálnych fotograov používa práve túto značku. Bol by som veľmi rád, keby ste mi poradili. Ďakujem

netmouse
2012-11-15 22:11:54+01
Ano

jake
2012-11-15 22:12:12+01
ak mas dukaty tak chod rovno do profi triedy alebo si zozen aspon dobry starsi nikon D700 a bude radost sa tak ucit. Sam som to kedysi tak spravil. Mal som Canon 400D s vybavou, to som predal, za 2 roky dosetril a isiel rovno do profi D700 a nikdy som to nelutoval.
Poikial nie su financie ak si zober nikon D3200 a nejake dobre sklicko.

andreewp
2012-11-15 23:46:36+01
Canon môže byť ale nie 1100D, nepríde mi to ako najlepší kus, ten model sa dočkal takého okatého upgradu oproti 1000D, nejaké pixle naviac, video, ergonómia nič moc... a rozhodne by som si priplatil na vyššiu radu od Canonu prípadne šiel na low-end od Nikonu, pokiaľ nemáš dosť financií a tiež lepšie sklo, ale to počká

PetulaSz
2012-11-15 23:48:36+01
nikon d5100 som mala dnes v ruke akurát...malinké,podobné ako 3100 čo mám doma...ale ten výklopný displej mi nesedí jednoducho. 1 zlý pohyb a displej je fuč...

Flayer
2012-11-16 00:03:13+01
príspevok od: KristianSh
Zdravím, viem že táto téma tu už bola veľa krát, ale teraz potrebujem poradiť z výberom správnej zrkadlovky, ako skoro každý sa rozhodujem medzi Nikonom a Canonom. A chcel som zistiť čo je lepšie, prečítal som si toho veľa, ale stále som nedospel k záveru. U Nikonu som sa rozhodol pre Nikon d5100 a u Canonu pre1100d, viem že pri tomto porovnaní je asi Nikon lepší, len som potreboval odborný názor že je tomu tak. Pre Canon som uvažoval aj pretože som si všimol, že viacero profesionálnych fotograov používa práve túto značku. Bol by som veľmi rád, keby ste mi poradili. Ďakujem
Když to tu bylo tolikrát, tak proč se nepodíváš do už existujícího tématu? To je to takovej problém? Popř. stačí napsat tam...

fatality
2012-11-16 02:05:55+01
a ak nemas,tak kludne ber tu D5100ku + 18-105mm objektiv..na nich sa naucis vsetko co potrebujes,zistis si ake ohniskove vzdialenosti najcastejsie pouzivas a casom nejake to pevne sklicko.. ..

fatality
2012-11-16 02:22:37+01
príspevok od: PetulaSz
nikon d5100 som mala dnes v ruke akurát...malinké,podobné ako 3100 čo mám doma...ale ten výklopný displej mi nesedí jednoducho. 1 zlý pohyb a displej je fuč...
??..pripevneny je dost masivne..to by musela byt sila,co by ho urvala..a nemusi ho vobec pouzivat,ked nechce,sklopeny je to taky isty displey ako vsetky ostatne..

haplo602
2012-11-16 07:31:17+01
pentax k-30

Erick
2012-11-16 07:41:41+01
Kvalitu fotky ovplyvňuje: 1.fotograf 2.objektív 3.blesky, resp. spôsob svietenia 4.filtre (aj keď na to skoro nikto nemyslí) 5.fotoaparát, aj to nie pri všetkých námetoch.
Ak vieš, aký si fotograf, čo vieš a čo nevieš, aký je tvoj obľúbený námet, vieš, aké na to potrebuješ objektívy. Vieš aj to, či fotíš v ateliéri alebo vonku, či potrebuješ používať nízke ISO, odpaľovať bezdrôtovo štúdiové blesky, či potrebuješ vodeodolné telo atď.
Na základe toho si už určite dokážeš vybrať konkrétny model sám.
Ak nevieš nič z horeuvedeného, alebo fotiť začínaš, prípadne vôbec netušíš, či fotiť vôbec vieš, je úplne jedno, čo si kúpiš. Až neskôr zistíš, či si urobil dobre a vymeníš techniku tak, aby zodpovedala tvojim schopnostiam. Prípadne sa stane najhorší prípad - prispôsobíš sa ty technike, pretože si kdesi v akomsi teste videl porovnanie dvoch technických tabuliek.

xmartankox
2012-11-16 07:45:30+01
ajeje... idu vianoce... bude husto.

rudobb
2012-11-16 07:51:07+01
ako chlapovi ti jednoznacne odporucam nikon d90 - ma vsetko co zrkadlovka potrebuje a na rozdiel od d5100 alebo d3100 je to telo, ktpore chlapovi sadne do ruky (tie dve predchadzajuce su ultra malicke). Na Bazosi ho zozenies uz aj za 400 eur (dokonca nove telo som na nete videl za 540) k nemu ti prve dva tri roky urcite bude stacit objektiv od nikonu 18-105.

om1ci
2012-11-16 07:59:28+01
Canon zaspal dobu , momentalne maju lepsi chip Nikon, Sony, Pentax.
ak Ti ide o telo.
Mozno o rok o dva sa zase zobudi.

alexei
2012-11-16 08:21:32+01
Z týchto dvoch jednoznačne Nikon. Keď si popozeráš aj zábery pri rôznych ISO, šum zvláda lepšie Nikon D5100. I čo sa týka prevedenia...Keď som držal v ruke spomínaný Canon a stál pred podobným rozhodnutím, bral som Nikon. Nechcem nikoho uraziť, ale tá 1100d mi prišla ako kus plastovej hračky. Zároveň sa mi D5100 pozdáva aj viac "user-friendly" - čo sa týka prehľadu menu a funkcií - teda jeho ovládania.

Paladin25
2012-11-16 08:33:31+01
príspevok od: om1ci
Canon zaspal dobu , momentalne maju lepsi chip Nikon, Sony, Pentax.
ak Ti ide o telo.
Mozno o rok o dva sa zase zobudi.

Neviem či sa to dá takto zovšeobecniť asi skôr nie

om1ci
2012-11-16 08:45:30+01
Myslel som najnovsi chip, nie tie co su pouzite u starsich tiel. Je to tak.Canon si ich robi sam a je (momentalne) o krok pozadu. Nikon, Sony a Pentax pouzivaju jeden a ten isty.

smaro77
2012-11-16 10:44:59+01
príspevok od: om1ci
Myslel som najnovsi chip, nie tie co su pouzite u starsich tiel. Je to tak.Canon si ich robi sam a je (momentalne) o krok pozadu. Nikon, Sony a Pentax pouzivaju jeden a ten isty.
Ma Mercedes ma lepsi motor ako BMW ?

PetulaSz
2012-11-16 14:12:29+01
príspevok od: fatality
??..pripevneny je dost masivne..to by musela byt sila,co by ho urvala..a nemusi ho vobec pouzivat,ked nechce,sklopeny je to taky isty displey ako vsetky ostatne..
povedala som,prečo by som ho ja nechcela, nie, prečo ho nemajú chcieť ostatní

Paladin25
2012-11-16 14:43:31+01
Takže si to skráťme. Áno v tomto prípade je Nikon D5100 lepší ako Canon 1100D.
Áno viacero profesionálnych fotografov používa Canon.

V týchto bodoch si mal pravdu. Avšak ver mi alebo nie viacero profesionálnych fotografov používa aj Nikon. A aby som to už úplne zamotal tak si dovolím tvrdiť, že žiaden profesionálny fotograf nepoužíva ako svoje hlavné telo ani D5100 a ani Canon 1100d.

Čo by si si ale maj ujasniť pri kúpe správneho fotoaparátu pre teba je nasledovné:
1. Aké sú moje fotografické schopnosti?
2. Čo čakám od svojho fotoaparátu, čo chcem fotiť?
3. Aký je môj finančný limit na kúpu fotoaparátu?
4. Koľko plánujem v budúcnosti investovať do fototechniky?

Ak si odpovieš na tieto otázky tak ti určite bude vedieť niekto pomôcť

piggee
2012-11-16 14:45:20+01
Je to uplne jedno. Chod do predajne a ber ten, co ti sadne do ruky a ktore ovladanie ti bude lepsie sediet. Vyber za teba nikto neurobi. A nabuduce nezakladaj temu, ktora tu bola pranierovana uz 10000x

Strana 1 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()