Fórum » Vyberáme fotoaparát

canon eos 60D/7D alebo fullframe

svobi
2012-12-12 10:43:19+01
Zdravím všetkých,

potreboval by som poradiť. Vlastním canon eos 500D a 3 objektívy k nemu už nejaký čas a pomaly uvažujem že kúpim ďalší foťák no neviem sa rozhodnúť ktorý. 60D by som mohol mať už teraz na 7D by som si musel chvíľku šetriť a na fullframe (hudba budúcnosti). Viem že uvedené fotoaparáty sú lepšie ako 500D no nie som si istý či 60D,7D je taký posun dopredu aby sa oplatilo za to utratiť peniaze. Neviem či nebude lepšie si počkať, našetriť a kúpiť rovno niečo čo má fullframe (napríklad 6D).

Vopred všetkým ďakujem za názor.

LastHit
2012-12-12 10:49:45+01
co fotis, ake mas naroky a ake mas objektivy?

svobi
2012-12-12 10:51:46+01
najviac macro a trocha ľudí
objektívy mám základný canon 18-135mm f3,5-5,6
canon 50mm f1,8
tamron macro 60mm f2,0

LukiK
2012-12-12 10:55:54+01
pozeral som si tvoju galeriu. Podla tych fotiek neviem v com ta 500D obmadzuje. Su to vsak tvoje peniaze, tak rypat nebudem.
Do 7D by som asi nesiel vzhladom na mnozstvo kritiky a veci, ktore nie su dotiahnute. Niekedy v marci 2013 sa ocakava prichod 7D II. Na tvojom mieste by som isiel bud do 60D alebo si este pockal (ak ta to velmi netlaci) na 7D II alebo 70D - nastupcu 60D.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-12-12 10:58:13+01
60D a 7D ta posunu najma v ergonomii a vykone, nie tak az v naraste obrazovej kvality, aj ked ta tam urcite je. Vyrazny upgrade znamena az FF, napr 6D. Nie v sak v krajinkarskej fotografii, architekture a podobnych menej narocnych motivov.

svobi
2012-12-12 11:04:19+01
príspevok od: LukiK
pozeral som si tvoju galeriu. Podla tych fotiek neviem v com ta 500D obmadzuje. Su to vsak tvoje peniaze, tak rypat nebudem.
Do 7D by som asi nesiel vzhladom na mnozstvo kritiky a veci, ktore nie su dotiahnute. Niekedy v marci 2013 sa ocakava prichod 7D II. Na tvojom mieste by som isiel bud do 60D alebo si este pockal (ak ta to velmi netlaci) na 7D II alebo 70D - nastupcu 60D.
viem, že fotky tu mám ešte také niektoré zo svojich začiatkov. Odvtedy som sa veľmi posunul a už som niekde úplne inde, len sem nedávam všetky fotky iba tie, o ktorých chcem vedieť názor skúsených ľudí (experimentálne fotky a podobne) a zatiaľ ma čas netlačí ten 7DII znie fajn a 70D znie možno ešte lepšie vzhľadom na to že je to v podstate pomalšia verzia 7D len ešte aká bude cena...:/

svobi
2012-12-12 11:11:26+01
príspevok od: Karol Srnec
60D a 7D ta posunu najma v ergonomii a vykone, nie tak az v naraste obrazovej kvality, aj ked ta tam urcite je. Vyrazny upgrade znamena az FF, napr 6D. Nie v sak v krajinkarskej fotografii, architekture a podobnych menej narocnych motivov.
čiže ak mi ide najviac o kvalitu obrazu tak sa oplatí počkať na fullframe... ale čo s objektívmi, ktoré mám? Budú sa dať nasadiť na FF cez nejaký konvertor? existuje vôbec?

LastHit
2012-12-12 11:20:34+01
Nechcem nahovarat na 7D, len ho mam a zarazila ma veta, ze kopec veci nema dotiahnutych a je vela kritizovany. Mozes mi nejake napisat? Lebo asi ich prehliadam.

LastHit
2012-12-12 11:26:08+01
príspevok od: svobi
čiže ak mi ide najviac o kvalitu obrazu tak sa oplatí počkať na fullframe... ale čo s objektívmi, ktoré mám? Budú sa dať nasadiť na FF cez nejaký konvertor? existuje vôbec?
Samozrejme. FF ma vacsi snimac, takze tam je narast kvality. Objektivy pocitaj nove.
A ako uz pisali nadomnou. Musis vediet co ta obmedzuje. A podla toho sa rozhodnut. Ak ta nic nenapada, tak zober 2 - 3 stovky, zvysok vopchaj do ponozky a setri dalej. Za tie absolvuj 2-3 workshopy a da ti to 10x tolko ako akekolvek nove telo.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-12-12 11:35:35+01
S kupou FF ta ocakava prezbrojovanie. EF-S objektivy nevyuzijes. Na tvojom mieste by som si ale nechal aj 500D. Na bezne cvakanie je to dobry fotak. Nepotrebujes na vsetko FF kvalitu.

Martin Piňák
2012-12-12 11:53:52+01
Zdravím všetkých,

potreboval by som poradiť. Vlastním canon eos 500D a 3 objektívy k nemu už nejaký čas a pomaly uvažujem že kúpim ďalší foťák no neviem sa rozhodnúť ktorý. 60D by som mohol mať už teraz na 7D by som si musel chvíľku šetriť a na fullframe (hudba budúcnosti). Viem že uvedené fotoaparáty sú lepšie ako 500D no nie som si istý či 60D,7D je taký posun dopredu aby sa oplatilo za to utratiť peniaze. Neviem či nebude lepšie si počkať, našetriť a kúpiť rovno niečo čo má fullframe (napríklad 6D).

pozri, radšej investuj do kvalitných skiel, to je asi najrozumnešia investícia, a hlavne nie EF-S tie do budúcnosti nevyužiješ, porzi ja som si tiež myslel pred 3 rokmi keď som začínal so zrkadlovkou, že fullframe asi nikdy, tak som nakupoval skla a tak nejak už idem kupovať v novom roku aj 5D. Ale aspoň viem že nebudem musieť polku skiel meniť po takomto prechode a ostane mi to na čo som zvyknutý. (Samozrejme, zmení sa perspektíva, napr. 50mm bude konečne 50mm)

garyfisher
2012-12-12 11:59:03+01
Pripojim sa k nazoru ze treba najpr investovat do kvalitnych skiel, ono to chvilku potrva kym prides na to ktore ohniskove vzdialenost ti skutocne vyhovuju. Musis vsak dat pozor aby sa skutocnost potom zhodovala aj ked prejdes na FF.

LukiK
2012-12-12 12:07:53+01
príspevok od: LastHit
Nechcem nahovarat na 7D, len ho mam a zarazila ma veta, ze kopec veci nema dotiahnutych a je vela kritizovany. Mozes mi nejake napisat? Lebo asi ich prehliadam.
pomalsi a nie vzdy presny AF, uz nas ISO 400 vidiet zrno, vacsinu svetelnych objektivov treba priclonit aspon na f/4 kvoli idealnej kresbe.
Samozrejme, nazory su rozne. Asi zalezi aj od kusu. Ale nazory su rozne. Vobec to nie je take jednoznacne ako to bolo pri modeloch 50D ci 5D III.

yves998
2012-12-12 12:35:22+01
hoj,myslim ze tvoja volba zavisi hlavne od penazi.ak na to mas kludne 60D vynechaj a investuj hned do rychlika 7D,co je mensi brat 1D.
Potom nejake lepsie objektivy,a nakoniec ff body.

piggee
2012-12-12 12:58:38+01
podobnu vybavu som mal aj ja pred par rokmi a viem, kde sa momentalne nachadzas.. Dobru fotku robi hlavne spravne sklo a spravna praca fotografa.. fotak je to posledne (hlavne v pripade 7D a 60D, kde nejako neuvidis moc rozdiel). Na tvojom mieste by som radsej zainvestoval do naozaj dobreho skla, kludne vraz peniaze aj do nejakeho Lkoveho skla, lebo investicia do objektivov je na dlhsie ako investicia do tela ci pocitaca. Ja ked som bol niekde tam, kde ty, tak som kupil dve skla: 16-35 F2.8 L USM a 70-200 F4 IS L USM... a naozaj som pocitil, ze dobre sklo spravi vela, hlavne, ked clovek zrazu nemusi bojovat s neduhmi ako je napr. chromaticka aberacia, ci zasednute fotky, miesto peknych kontrastnych farieb... Ake ohnisko potrebujes, to budes najlepsie vediet ty, ale kvalitu objektivov v tych ohniskach uz najdes aj na nete..

blahoslav J B Art
2012-12-12 13:08:58+01
viem, že fotky tu mám ešte také niektoré zo svojich začiatkov. Odvtedy som sa veľmi posunul a už som niekde úplne inde, len sem nedávam všetky fotky iba tie, o ktorých chcem vedieť názor skúsených ľudí (experimentálne fotky a podobne) a zatiaľ ma čas netlačí ten 7DII znie fajn a 70D znie možno ešte lepšie vzhľadom na to že je to v podstate pomalšia verzia 7D len ešte aká bude cena...:/
skoda, ze si nepridal aj nejake novsie, posunutejsie a uplne inaksie fotky, lebo takto len mozeme dumat, aka technika by ti pomohla vtedy a nie aka by ti pomohla teraz, ale suhlasim, ze ked este nemas jasno v tele, stalo by za uvahu invetovat radsej do kvalitnejsich EF skiel pre FF

netmouse
2012-12-12 13:27:04+01
Zdravím všetkých,

ano posunom do poloprofitriedy je hlavny bonus ergonomia, spracovanie ..... ale ci ta to posunie, pri foteni ... clovek musi byt voci sebe kriticky ... ja napriklad mam este vela nedostatkov ... a prestal som to riesit nakupom noveho tela ... zabezpecil som si profi telo (kedze mam Nikon, to delenie je tam iba na amaterke a profi) starsieho datumu vyroby D200 DX investoval do objektivov, ako zaciatok 18-105 (kedze som mal predtym minoltu), potom 35 f2, 50 f1,8, 180 f2,8 a studujem + skusam ... ucim sa .... nove telo budem riesit ked to moje dosluzi ... a to ti mozem povedat je to riadny rozdiel od nizsich tried ....
moja rada na zaver:
kup si objektivy ... na canon L 14-40 f4 a 70-200 f4 bez IS su to super skla, ktore zavidi nejeden Nikonista, dobry rozsah, svetelnost postacujuca a super kvalita a su k dispozicii i lacnejsie verzie nie len s IS nad 1300€ ... pozri si jazdene zachovane poloprofi telo, ale nemas dovod tlacit na pilu aj s D500 sa da fotit ... a fot

netmouse
2012-12-12 13:30:30+01
Zdravím všetkých,

... a fotis makro ... keby nevyhovovali objektivy, pozri nejake makro ... ale asi by som siel do pevnych okolo 40-90mm ....

Riso Petrech
2012-12-12 14:03:09+01
pomalsi a nie vzdy presny AF, uz nas ISO 400 vidiet zrno, vacsinu svetelnych objektivov treba priclonit aspon na f/4 kvoli idealnej kresbe.
Samozrejme, nazory su rozne. Asi zalezi aj od kusu. Ale nazory su rozne. Vobec to nie je take jednoznacne ako to bolo pri modeloch 50D ci 5D III.
7D a nepresny pomaly AF? No ja so 7dmickou fotim dlho a toto som este nezazil na nom, ked nanho buchnes dobry objektiv tak ostri rychlejsie ako Fico mina peniaze... Pri AF Drive v pohode udrzis v rovine ostrosti aj auto, ktore ide proti tebe (ak to nie je zrovna Schumi vo svojom ferrari). Ze treba priclonit? To je predsa vlastnost objektivov, nie vsetky treba priclonit. No a ISO? nie je to FF ale v pohode sa da fotit na iso 1600 a pri jemnom odsumeni dava paradne vysledky. Tutok: http://www.mbkkom.sk/svk/fotogaleria/34/mbk-rieker-komarno-bc-prievidza-6667-iii vsetko fotene na ISO 3200. Jedine co 7micke chyba je FF inak to je bomba rychla, odolna masina s 8fps. Na niektorych Timelapse forach som sa docital o typkoch so s nimi maju uz 800 000 zaberov narubanych a furt funguju...

Riso Petrech
2012-12-12 14:19:15+01
Ak nefotis sport a reportaz tak 7D ti netreba. Pockaj si na FF, ale nezabudni ze budes muset aj do objektivov znovu investovat, lebo z tych co mas pouzijes len jeden 50mm f1.8 (tym tamronom som si neni isty, nechce sa mi to hladat). Ak mas aj nejake filtre nakupene a dalsie veci, zrazu ti to na FF bude vsetko vinetovat a zistis ze zrazu potrebujes uplne ine rozmery zavitou. S tym vsetkym treba ratat. Osobne mam 7D a dofotim ho az dokial nebude uplne vycucany. Dobre sa drzi, mechanicky je dobre spracovany, ma vyborne rozlozene ovladanie, vacsinu veci nastavis bez toho aby si ho dal prec z oka (to s 500D nemas sancu), samozrejme chce to cvik. Otazka je ako toto vsetko vyuzijes, ak chces zlepsit obrazovu kvalitu a rozsirit zorny uhol svojich objektivov spor na FF. Ak potrebujes nieco co sa lepsie drzi, rychlejsie ovlada, lepsie a rychlejsie ostri (7micka ma 19 krizovych AF bodov, pri sporte velmi ocenis, neni sanca prekomponovavat...) Ak ti toto netreba ani nerozmislaj nad 7D zbytocne budes investovat... kup spodruky 5D MkII to ti da omnoho viac, ja by som to nechcel ani za svet, sem tam si to telo poziciavam od kamosa, ked idem fotit nejaku svadbu alebo cosi take, no hned potom mu to vraciam, tak som si zvykol na ten 7D autofokus, ze ked cosi nove kupim tak to bude uz lne 5D MkIII

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()