Fórum » Vyberáme fotoaparát

canon eos 60D/7D alebo fullframe

svobi
svobi 2012-12-12 10:43:19+01
Zdravím všetkých,

potreboval by som poradiť. Vlastním canon eos 500D a 3 objektívy k nemu už nejaký čas a pomaly uvažujem že kúpim ďalší foťák no neviem sa rozhodnúť ktorý. 60D by som mohol mať už teraz na 7D by som si musel chvíľku šetriť a na fullframe (hudba budúcnosti). Viem že uvedené fotoaparáty sú lepšie ako 500D no nie som si istý či 60D,7D je taký posun dopredu aby sa oplatilo za to utratiť peniaze. Neviem či nebude lepšie si počkať, našetriť a kúpiť rovno niečo čo má fullframe (napríklad 6D).

Vopred všetkým ďakujem za názor.

svobi
2012-12-17 22:10:22+01
príspevok od: Dano Leitman
5dmk2 ma mensi buffer ako 7D napr ale ano je vacsi ako 500D a kvalita obrazu je urcite lepsia ... btw co som teraz kukal bazar je tam v ponuke jedna 5d2 s 24-70 - velmi dobra cena tak sup nech je pod stromcekom
hah a kolko za nu pytaju??

Dano Leitman
2012-12-18 01:54:20+01
príspevok od: svobi
hah a kolko za nu pytaju??
hm uz som ho v bazari nenasiel :/ asi siel ako teple rozky alebo sa len autor sekol a nestihol citat maily a dvihat telefon .. bol s 24-70/2.8 za 1500€ ale stav fotoaparatu nepopisoval

http://tinyurl.com/epbazar5d2
tento ma taku primeranu cenu - beznu v EU pre bazarovu 5dmk2 ...

phototomas
2012-12-18 10:58:56+01
príspevok od: LukiK
pomalsi a nie vzdy presny AF, uz nas ISO 400 vidiet zrno, vacsinu svetelnych objektivov treba priclonit aspon na f/4 kvoli idealnej kresbe.
Samozrejme, nazory su rozne. Asi zalezi aj od kusu. Ale nazory su rozne. Vobec to nie je take jednoznacne ako to bolo pri modeloch 50D ci 5D III.
píšeš o 7D alebo mi niečo ušlo? zrno na 400ISO?
Fotil si niekedy zo 7D?
Aj ja by som rád vedel čo nemala dotiahnuté. V dobe keď ju canon pustil do obehu nemala na trhu žiadnu konkurencia v danej triede. Ani čo sa týka šumu ani videa ani ostrosti...

Tie nedotiahnuté veci by ozaj zaujímali aj mňa. Daj nech sa pobavím
7D bola pre fakt že je APS-C masovo používaná na wildlife a šport. Myslím že tam by tvoje fakty asi fotografov nepresvečili

phototomas
2012-12-18 11:01:56+01
Na margo otázky - tiež by som ako pár ľudí už napísalo išiel radšej do lepších skiel. Na suprerrýchlom tele sú ti tvoje sklá platné ako mŕtvemu plavky . Budeš limitovaný rýchlosťou a kresbou. Telá prichádzajú a odchádzajú - dobré sklo je navždy

LukiK
2012-12-18 13:28:28+01
príspevok od: phototomas
píšeš o 7D alebo mi niečo ušlo? zrno na 400ISO?
Fotil si niekedy zo 7D?
Aj ja by som rád vedel čo nemala dotiahnuté. V dobe keď ju canon pustil do obehu nemala na trhu žiadnu konkurencia v danej triede. Ani čo sa týka šumu ani videa ani ostrosti...

Tie nedotiahnuté veci by ozaj zaujímali aj mňa. Daj nech sa pobavím
7D bola pre fakt že je APS-C masovo používaná na wildlife a šport. Myslím že tam by tvoje fakty asi fotografov nepresvečili
skusenost,
ale kedze ma tu vsetci presviedcaju, ze to moje tvrdenie pravdive nie je, uznavam, ze mohlo ist o zly kus (bol to pouzivany model). Bol som rozhodnuty 7D kupit, ale po onej skusenosti som zostal sklamany a povedal som si nie.

smaro77
2012-12-18 14:41:29+01
skusenost,
ale kedze ma tu vsetci presviedcaju, ze to moje tvrdenie pravdive nie je, uznavam, ze mohlo ist o zly kus (bol to pouzivany model). Bol som rozhodnuty 7D kupit, ale po onej skusenosti som zostal sklamany a povedal som si nie.
Zalezi skor od "kusovosti " fotografa-tam su urcite vacsie variacie v kvalite ako odchylok v kvalite techniky. Mi to pride ako skusenosti z ciac ked si si kupoval Skodu 105 tam mozno bol rozdiel ci auto bolo vyrobene v pondelok,alebo v piatok( ked operatori vo vyrobe uz mali vikend).Ver tomu,ze kvalita,specialne v japonskych firmach je dotiahnuta takmer do dokonalosti-tam odchylky v kvalite nezaznamenas-zvlast v optickom priemysle.

LukiK
2012-12-18 19:29:48+01
príspevok od: smaro77
Zalezi skor od "kusovosti " fotografa-tam su urcite vacsie variacie v kvalite ako odchylok v kvalite techniky. Mi to pride ako skusenosti z ciac ked si si kupoval Skodu 105 tam mozno bol rozdiel ci auto bolo vyrobene v pondelok,alebo v piatok( ked operatori vo vyrobe uz mali vikend).Ver tomu,ze kvalita,specialne v japonskych firmach je dotiahnuta takmer do dokonalosti-tam odchylky v kvalite nezaznamenas-zvlast v optickom priemysle.
sorry, ale nie som amater, ktory tu ide davat vsetkym rozumy a pritom drzi fotak v ruke 2 tyzden.
Na vyysvetlenie aby sme si rozumeli. Presnost AF na 7D nebudem riesit za dobrych svetelnych podmienok. Tam je AF velmi presny a rychly. Avsak pri slabom osvetleni v interieri... A tu si dovolim tvrdit, ze 5D II je presnejsi - na stredove body urcite.
Nemal som moznost porovnat iny kus 7D, takze to nehovorim ako tvrdenie, ktore plati explicitne.
PS: testovane na L-kovych sklach

phototomas
2012-12-18 19:57:34+01
sorry, ale nie som amater, ktory tu ide davat vsetkym rozumy a pritom drzi fotak v ruke 2 tyzden.
Na vyysvetlenie aby sme si rozumeli. Presnost AF na 7D nebudem riesit za dobrych svetelnych podmienok. Tam je AF velmi presny a rychly. Avsak pri slabom osvetleni v interieri... A tu si dovolim tvrdit, ze 5D II je presnejsi - na stredove body urcite.
Nemal som moznost porovnat iny kus 7D, takze to nehovorim ako tvrdenie, ktore plati explicitne.
kolega foti zo 7d na lkových sklách už tretiu či štvrtú sezónu. Svadby vačšinou, a to vieme ako vyzerajú kostoly. tma ako v ....
myslim že by si urobil lepšie keby si priznal že si to svojim postom trochu netrafil. iba sa zakopávaš hlbšie a hlbšie
zrazu sem pletieš 5d.
ak máš problém s fotoaparátom, tak si ho treba dať pozrieť v servise. bohvie aký exemlár s akou minulosťou si kúpil. ale na základe jedného kusu globalizovať aké sú 7d zlé?

daj link na zašumenú fotku zo 7d na iso 400. ja ti potom pošlem nejakú z kostola na iso 2000 aby si pochopil že 7d nie je šumítko

btw 7d vs 5d mk2 v ostrení by som fakt neporovnával,5d má úplne iné ostrenie.

svobi
2012-12-18 20:34:50+01
príspevok od: Dano Leitman
hm uz som ho v bazari nenasiel :/ asi siel ako teple rozky alebo sa len autor sekol a nestihol citat maily a dvihat telefon .. bol s 24-70/2.8 za 1500€ ale stav fotoaparatu nepopisoval

http://tinyurl.com/epbazar5d2
tento ma taku primeranu cenu - beznu v EU pre bazarovu 5dmk2 ...
hm to by bolo aj celkom fajn len sa trocha bojim kupovat tieto veci z druhej ruky :/

hladacvody
2012-12-18 20:54:26+01
Zdravím všetkých,

potreboval by som poradiť. Vlastním canon eos 500D a 3 objektívy k nemu už nejaký čas a pomaly uvažujem že kúpim ďalší foťák no neviem sa rozhodnúť ktorý. 60D by som mohol mať už teraz na 7D by som si musel chvíľku šetriť a na fullframe (hudba budúcnosti). Viem že uvedené fotoaparáty sú lepšie ako 500D no nie som si istý či 60D,7D je taký posun dopredu aby sa oplatilo za to utratiť peniaze. Neviem či nebude lepšie si počkať, našetriť a kúpiť rovno niečo čo má fullframe (napríklad 6D).

kup 5dmk2,alebo mk3,fotit mozes aj s Tym co mas ,ak sa chces ozaj posunut na iny level,ostatne sa neoplati,ja som nikonak taze setrim na D4-KU

juve16
2012-12-18 21:37:38+01
kup si bazarovu 60D, okolo 650 eur, a objektivy 17-40 a 70-200, plus mas 50ku. a hlavne fot, objektivy ti ostanu aj po prechode na FF a telo vymenis

Dano Leitman
2012-12-19 00:44:04+01
hm to by bolo aj celkom fajn len sa trocha bojim kupovat tieto veci z druhej ruky :/
tak posetrit na 6D ... kto sa boji do lesa, nech tam nechodi osobne som s bazarovimi vecami problem nemal (prakticky vsetko mam z bazaru - nepotrebujem najnovsie najvyssie modely pre hobby)

LukiK
2012-12-20 01:19:40+01
príspevok od: phototomas
kolega foti zo 7d na lkových sklách už tretiu či štvrtú sezónu. Svadby vačšinou, a to vieme ako vyzerajú kostoly. tma ako v ....
myslim že by si urobil lepšie keby si priznal že si to svojim postom trochu netrafil. iba sa zakopávaš hlbšie a hlbšie
zrazu sem pletieš 5d.
ak máš problém s fotoaparátom, tak si ho treba dať pozrieť v servise. bohvie aký exemlár s akou minulosťou si kúpil. ale na základe jedného kusu globalizovať aké sú 7d zlé?

daj link na zašumenú fotku zo 7d na iso 400. ja ti potom pošlem nejakú z kostola na iso 2000 aby si pochopil že 7d nie je šumítko

btw 7d vs 5d mk2 v ostrení by som fakt neporovnával,5d má úplne iné ostrenie.
ked reagujes na moj prispevok, precitaj si co som napisal. 7d nemam. Chcel som si ho kupit ako druhe telo. To co som napisal je skusenost po ktorej som sa rozhodol 7d nekupit. Ak mas ty inu, OK. Nech ti sluzi.
Neviem preco by som nemohol porovnat AF 7d s 5d II. Kazdy predsa porovna s ty co ma alebo mal. O problemoch s AF na 5d II vie kazdy. 7d sa hrdilo tym, ze ho ma neviem aky super. A preto ma ta realita tak zaskocila. A o tom, ze som nebol jediny nespokojny (aj s kvalitou ISO) si mozes kludne precitat. Par sekund googlovania...
Dalej sa uz k tomuto nemienim vyjadrovat. Pre mna je to uzavreta tema.

phototomas
2012-12-20 09:01:30+01
ked reagujes na moj prispevok, precitaj si co som napisal. 7d nemam. Chcel som si ho kupit ako druhe telo. To co som napisal je skusenost po ktorej som sa rozhodol 7d nekupit. Ak mas ty inu, OK. Nech ti sluzi.
Neviem preco by som nemohol porovnat AF 7d s 5d II. Kazdy predsa porovna s ty co ma alebo mal. O problemoch s AF na 5d II vie kazdy. 7d sa hrdilo tym, ze ho ma neviem aky super. A preto ma ta realita tak zaskocila. A o tom, ze som nebol jediny nespokojny (aj s kvalitou ISO) si mozes kludne precitat. Par sekund googlovania...
Dalej sa uz k tomuto nemienim vyjadrovat. Pre mna je to uzavreta tema.
samozrejme môžeš porovnávať s čím chceš veď o tom je sloboda prejavu...
ale napísal si tu kopu vecí ako praktickú skúsenosť a ja som chcel vidieť aj názorný príklad napr toho šumu. Pri jazdenom fotoaparáte s neistou minulosťou je vždy riziko že niečo nebude 100%OK. ale odrádzať niekoho s tým čo si tu popísal je prinajmenšom divné. Keby si mal takú skúsenosť s novým foťákom tak ti pol slova nepoviem. Ja 7d nemám, asi by si mal lepšie čítať čo si popísal a čo som ti na to odpísal ja...
7D som chcel ale vtedy som sa nakoniec rozhodol pre 1DMK3, teraz mám 6D.
Google mi radšej nedoporučuj, začni u seba. Keď budeš chcieť uzavrieť tému tak aby si s tým všetkým čo si popísal aj uspel, pridaj aj nejaké materiály ktoré to potvrdia. 7D je v pohode použiteľné a aj používané na ISO 2000 takže šum na 400ISO ti isto nikto nepotvrdí.

marcus_labeo
2013-01-02 09:27:25+01
Nové rumours ohľadne Canonov v r. 2013: nástupca 7D s 24 MPix a 10 fps, nový 70D ako nástupca 60D takisto s 24 MPix (zdá sa, že Nikon udal trend) a možno aj 1Dsx s viac MPix: http://www.mirrorlessrumors.com/japanese-impress-magazine-predicts-new-canon-and-nikon-mirrorless-cameras-for-2013/

Jozi Mačutek
2013-01-02 09:32:12+01
Zdravím všetkých,

malo kdo si trufa rozhodovať sa medzi 900€ a 3000€

madox
2013-01-02 10:13:32+01
Fotim s 7D footsal. Problem nastava pri clone 2.8 na krajnych bodoch AI SERVO. Tam je obcas slusny odpad, ale to je tak extremne nastavenie ze nie je sa comu divit. Mal som 450D, cize 2 generacie starsie ako tutok autor vlakna,to bolo nefotitelne aj na stredovy bod....

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()