Fórum » Vyberáme fotoaparát

canon eos 60D/7D alebo fullframe

svobi
svobi 2012-12-12 10:43:19+01
Zdravím všetkých,

potreboval by som poradiť. Vlastním canon eos 500D a 3 objektívy k nemu už nejaký čas a pomaly uvažujem že kúpim ďalší foťák no neviem sa rozhodnúť ktorý. 60D by som mohol mať už teraz na 7D by som si musel chvíľku šetriť a na fullframe (hudba budúcnosti). Viem že uvedené fotoaparáty sú lepšie ako 500D no nie som si istý či 60D,7D je taký posun dopredu aby sa oplatilo za to utratiť peniaze. Neviem či nebude lepšie si počkať, našetriť a kúpiť rovno niečo čo má fullframe (napríklad 6D).

Vopred všetkým ďakujem za názor.

drago999
2012-12-12 15:46:22+01
príspevok od: LukiK
pomalsi a nie vzdy presny AF, uz nas ISO 400 vidiet zrno, vacsinu svetelnych objektivov treba priclonit aspon na f/4 kvoli idealnej kresbe.
Samozrejme, nazory su rozne. Asi zalezi aj od kusu. Ale nazory su rozne. Vobec to nie je take jednoznacne ako to bolo pri modeloch 50D ci 5D III.
a mas ten 7D? ta veta zarazila aj mna. 7D je plnohodnotna zaplnena diera medzi stovkovou radou a jednotkovou. Je to jeden z najvydarenejsich kusov co sa tíka crop fotakov, mam canon 600D a aj 7D a posun je markantny aj ked v obrazovej kvalite az tak nie, ale vo vsetkom ostatnom je top.... myslim ze si si asi pomilil tou vetou 5DmII kde naozaj vela vecii nie je dotiahnutych.. 7D ma presny perfektny AF, ovela lepsi ako 5DII za o dost vecsie prachy... a ISO ved je to predsa crop tak sa nebudeme cudovat ze sum na iso 1000 bude vidiet na 100-70 cm a kto robi take fotky? asi by som ich tu naratal na mojich prstoch...

MatoBello
2012-12-12 16:06:26+01
pozeral som si tvoju galeriu. Podla tych fotiek neviem v com ta 500D obmadzuje. Su to vsak tvoje peniaze, tak rypat nebudem.
Do 7D by som asi nesiel vzhladom na mnozstvo kritiky a veci, ktore nie su dotiahnute. Niekedy v marci 2013 sa ocakava prichod 7D II. Na tvojom mieste by som isiel bud do 60D alebo si este pockal (ak ta to velmi netlaci) na 7D II alebo 70D - nastupcu 60D.
To o 7D sú tvoje skúsenosti, alebo si si to niekde prečítal ? Ak to sú tvoje znalosti o tom množstve kritiky a nedotiahnutých veciach tak sa s nami podeľ a ja sa niečomu priučím. Ak nie tak prosím tomu človeku nepleť hlavu. Fotím so 7D už dva roky a tomu fotoaparátu ani po dvoch rokoch nič nechýba.

gomeznuno
2012-12-12 16:14:57+01
K mojemu 7D- coz je prefektni fotak-sport, reportaz, akce, jsem si udelal radost a prikoupil z druhe ruky 5DII coz je trosku zase nikde jinde diky FF, ale pokud sem mel moznost videt rozdily v obraz kvalite 5DIII a 5DII, tak zde pro amatera zas takovej rozdil neni, jedine na cem se vsichni shodneme je autofokus z 5DIII-kterej je zase nekde jinde, ale jinak v tuhle chvili 2 tela jsou super v pomeru cena a vykon 7D na sport a 5d na portret atd...super combo

Martin Piňák
2012-12-12 16:24:09+01
mne na 7D vadilo len to že 2x som si ho požičal a 2x sa mi na akcii prehrial a vypol.. ale tak to nemusi byť u každého pravidlo inak super telo aj AF aj čo sa šumu týka paráda.

svobi
2012-12-12 19:45:36+01
príspevok od: netmouse
ano posunom do poloprofitriedy je hlavny bonus ergonomia, spracovanie ..... ale ci ta to posunie, pri foteni ... clovek musi byt voci sebe kriticky ... ja napriklad mam este vela nedostatkov ... a prestal som to riesit nakupom noveho tela ... zabezpecil som si profi telo (kedze mam Nikon, to delenie je tam iba na amaterke a profi) starsieho datumu vyroby D200 DX investoval do objektivov, ako zaciatok 18-105 (kedze som mal predtym minoltu), potom 35 f2, 50 f1,8, 180 f2,8 a studujem + skusam ... ucim sa .... nove telo budem riesit ked to moje dosluzi ... a to ti mozem povedat je to riadny rozdiel od nizsich tried ....
moja rada na zaver:
kup si objektivy ... na canon L 14-40 f4 a 70-200 f4 bez IS su to super skla, ktore zavidi nejeden Nikonista, dobry rozsah, svetelnost postacujuca a super kvalita a su k dispozicii i lacnejsie verzie nie len s IS nad 1300€ ... pozri si jazdene zachovane poloprofi telo, ale nemas dovod tlacit na pilu aj s D500 sa da fotit ... a fot
suhlasim s tebou ale ja radsej pevne skla aj ked na zaciatku som si myslel opak a bol som zasadne proti fixom. mozno si kupim nejake to L-ko len som chcel dodat trocha vacsi rozmer svojej fotke a hlavne ma trocha obmedzovala rychlost a svetlost spracovanie atd (je to pomalsie) a viem ze to bude zniet blbo ale ten zvuk profi zrkadloviek je na nezaplatenie

svobi
2012-12-12 19:49:25+01
príspevok od: Riso Petrech
7D a nepresny pomaly AF? No ja so 7dmickou fotim dlho a toto som este nezazil na nom, ked nanho buchnes dobry objektiv tak ostri rychlejsie ako Fico mina peniaze... Pri AF Drive v pohode udrzis v rovine ostrosti aj auto, ktore ide proti tebe (ak to nie je zrovna Schumi vo svojom ferrari). Ze treba priclonit? To je predsa vlastnost objektivov, nie vsetky treba priclonit. No a ISO? nie je to FF ale v pohode sa da fotit na iso 1600 a pri jemnom odsumeni dava paradne vysledky. Tutok: http://www.mbkkom.sk/svk/fotogaleria/34/mbk-rieker-komarno-bc-prievidza-6667-iii vsetko fotene na ISO 3200. Jedine co 7micke chyba je FF inak to je bomba rychla, odolna masina s 8fps. Na niektorych Timelapse forach som sa docital o typkoch so s nimi maju uz 800 000 zaberov narubanych a furt funguju...
http://www.youtube.com/watch?v=RCT-YMgjm9k dokaz o odolnosti 7D odporucam pozriet!!!!

svobi
2012-12-12 19:54:40+01
príspevok od: Riso Petrech
Ak nefotis sport a reportaz tak 7D ti netreba. Pockaj si na FF, ale nezabudni ze budes muset aj do objektivov znovu investovat, lebo z tych co mas pouzijes len jeden 50mm f1.8 (tym tamronom som si neni isty, nechce sa mi to hladat). Ak mas aj nejake filtre nakupene a dalsie veci, zrazu ti to na FF bude vsetko vinetovat a zistis ze zrazu potrebujes uplne ine rozmery zavitou. S tym vsetkym treba ratat. Osobne mam 7D a dofotim ho az dokial nebude uplne vycucany. Dobre sa drzi, mechanicky je dobre spracovany, ma vyborne rozlozene ovladanie, vacsinu veci nastavis bez toho aby si ho dal prec z oka (to s 500D nemas sancu), samozrejme chce to cvik. Otazka je ako toto vsetko vyuzijes, ak chces zlepsit obrazovu kvalitu a rozsirit zorny uhol svojich objektivov spor na FF. Ak potrebujes nieco co sa lepsie drzi, rychlejsie ovlada, lepsie a rychlejsie ostri (7micka ma 19 krizovych AF bodov, pri sporte velmi ocenis, neni sanca prekomponovavat...) Ak ti toto netreba ani nerozmislaj nad 7D zbytocne budes investovat... kup spodruky 5D MkII to ti da omnoho viac, ja by som to nechcel ani za svet, sem tam si to telo poziciavam od kamosa, ked idem fotit nejaku svadbu alebo cosi take, no hned potom mu to vraciam, tak som si zvykol na ten 7D autofokus, ze ked cosi nove kupim tak to bude uz lne 5D MkIII
no prave to 5D MkII som rozmyslal ze by som si kupil casom len ked ho kupim tak chvilku zasa ziadny objektiv neprichadza do uvahy. viem ze poriadne sklo je dolezitejsie ako poriadne telo ale ked som videl necropovany FF fotku z 5D tak to bola viac nez len pecka!!! kebyze to mam vo svojich fotkach tak to je uplne o inom

svobi
2012-12-12 19:55:10+01
príspevok od: blahoslav J B Art
skoda, ze si nepridal aj nejake novsie, posunutejsie a uplne inaksie fotky, lebo takto len mozeme dumat, aka technika by ti pomohla vtedy a nie aka by ti pomohla teraz, ale suhlasim, ze ked este nemas jasno v tele, stalo by za uvahu invetovat radsej do kvalitnejsich EF skiel pre FF
ok tak casom pridam a potom mozes popozerat

svobi
2012-12-12 20:00:04+01
príspevok od: yves998
hoj,myslim ze tvoja volba zavisi hlavne od penazi.ak na to mas kludne 60D vynechaj a investuj hned do rychlika 7D,co je mensi brat 1D.
Potom nejake lepsie objektivy,a nakoniec ff body.
no este uvidim ako sa rozhodnem... ide mi totiz hlavne o kvalitu fotografie a tu dosiahnem bud sklami alebo FF takze asi poficim na FF + nejake skla este asi navyse

svobi
2012-12-12 20:04:28+01
príspevok od: Martin Piňák
pozri, radšej investuj do kvalitných skiel, to je asi najrozumnešia investícia, a hlavne nie EF-S tie do budúcnosti nevyužiješ, porzi ja som si tiež myslel pred 3 rokmi keď som začínal so zrkadlovkou, že fullframe asi nikdy, tak som nakupoval skla a tak nejak už idem kupovať v novom roku aj 5D. Ale aspoň viem že nebudem musieť polku skiel meniť po takomto prechode a ostane mi to na čo som zvyknutý. (Samozrejme, zmení sa perspektíva, napr. 50mm bude konečne 50mm)
no ja som tiez uvazoval nad 5D MkII len este niesu financie zatial a dufam ze ked si ho konecne dovolim tak mi pojdu skla nanho. najradsej totizto fotim s Tamronom 60mm f2.0 Di II Macro a potom s canonom ef 50mm f1,8
myslis ze po prechode na FF mi budu pasovat tieto skla? nerad by som sa ich vzdaval totizto mam s nimi dobre skusenosti

Martin P
2012-12-12 20:07:44+01
tamron 60 mm je apsc objektiv na ff nejde
50 mm 1,8 je ff

Martin P
2012-12-12 20:08:12+01
tamron 90mm je ff lens

netmouse
2012-12-12 20:29:10+01
príspevok od: svobi
suhlasim s tebou ale ja radsej pevne skla aj ked na zaciatku som si myslel opak a bol som zasadne proti fixom. mozno si kupim nejake to L-ko len som chcel dodat trocha vacsi rozmer svojej fotke a hlavne ma trocha obmedzovala rychlost a svetlost spracovanie atd (je to pomalsie) a viem ze to bude zniet blbo ale ten zvuk profi zrkadloviek je na nezaplatenie
viem o com hovoris, pisal som ti ktore mam ... ucim sa odhadnut ohnisko s ktorym by to bolo najlepsie ... a potom fotim ... tiez som najprv chcel zoomy ale zacal som si na tie moje trocha zvykat ... len siroky bude zoom, zatial sa mi paci tokina 11-16 a aby sme boli kompletny tak samyang 8 ... ale to je este hudba buducnosti ... ako sa rozhodnu sudrohovia v japonsku, ci APS-C alebo FF potom s14 + nejaky siroky FF

Riso Petrech
2012-12-12 21:49:25+01
http://www.youtube.com/watch?v=RCT-YMgjm9k dokaz o odolnosti 7D odporucam pozriet!!!!
jj to som videl

Dano Leitman
2012-12-13 11:17:01+01
ja sa len autora temy chcem spytat co na 500D nevyhovuje ? ovladanie, obrazova kvalita, hlbka ostrosti je stale vysoka, alebo ho v niecom inom obmedzuje ? moze to pomoct pri vybere dalsieho fotaciku - nebudem mu predsa odporucat FF telo ked je s obrazom spokojny a potrebuje len lepsie telo alebo naopak obraz a hlbka ostrosti ho brzdi ale telo nemusi byt TOP pre jednu stranu hovori 7D pre druhu stranu 5dmk2 / 6D (radsej by som posetril na ten 6D) ... pri FF si treba uvedomit aj vec ze objektivy su vyuzite az do krajov a je lepsie nasadzat uz kusok lepsie skla pre perfektne vysledky ak obrazova kvalita hra prim vo vybere a to su dalsie peniazky

drummer54
2012-12-13 13:46:01+01
pomalsi a nie vzdy presny AF, uz nas ISO 400 vidiet zrno, vacsinu svetelnych objektivov treba priclonit aspon na f/4 kvoli idealnej kresbe.
Samozrejme, nazory su rozne. Asi zalezi aj od kusu. Ale nazory su rozne. Vobec to nie je take jednoznacne ako to bolo pri modeloch 50D ci 5D III.
Neviem, kde si k tymto informaciam prisiel, lebo vobec nie je pravda co pises. AF je jeden z najrychlesich co Canon ponuka. Fotenie na ISO 400 je uplne v pohode. To, ze svetelne objektivy treba priclonit kvoli lepsej kresne nie je ani tak o fotaku ako o objektivoch. Je to proste tak. A neviem o tom, ze by boli nejake rozdiely v kusoch Canon 7D. Canon 7D je vydareny APSC fotak, vhodny hlavne na sport, akcie kvoli rychlemu AF. Vhodny je aj na krajiny, ci architekturu. Ak chces fotit modeling, v studiu a tak podobne, dosetri na FF. Inak chod kludne do 7D, budes spokojny a usetris aj na tom, ze nebudes musiet menit skla.

svobi
2012-12-15 22:01:46+01
príspevok od: Dano Leitman
ja sa len autora temy chcem spytat co na 500D nevyhovuje ? ovladanie, obrazova kvalita, hlbka ostrosti je stale vysoka, alebo ho v niecom inom obmedzuje ? moze to pomoct pri vybere dalsieho fotaciku - nebudem mu predsa odporucat FF telo ked je s obrazom spokojny a potrebuje len lepsie telo alebo naopak obraz a hlbka ostrosti ho brzdi ale telo nemusi byt TOP pre jednu stranu hovori 7D pre druhu stranu 5dmk2 / 6D (radsej by som posetril na ten 6D) ... pri FF si treba uvedomit aj vec ze objektivy su vyuzite az do krajov a je lepsie nasadzat uz kusok lepsie skla pre perfektne vysledky ak obrazova kvalita hra prim vo vybere a to su dalsie peniazky
zatial v nicom takom velmi podstatnom, najviac by som chcel dvihnut kvalitu fotografie (to asi dosiahnem s FF) a rychlejsiu pracu s fotakom (nastavenia pocas fotenia) mozno o trocha rychlejsi (viac ako 3,5 snimkov alebo aspon nepretrzite snimanie RAW snimkov po dlhsiu dobu lebo takto mi spravi 7 raw pri nastaveniach ktore tam mam a vypise busy ) rychlejsi po viacerych strankach.

Dano Leitman
2012-12-17 18:32:40+01
zatial v nicom takom velmi podstatnom, najviac by som chcel dvihnut kvalitu fotografie (to asi dosiahnem s FF) a rychlejsiu pracu s fotakom (nastavenia pocas fotenia) mozno o trocha rychlejsi (viac ako 3,5 snimkov alebo aspon nepretrzite snimanie RAW snimkov po dlhsiu dobu lebo takto mi spravi 7 raw pri nastaveniach ktore tam mam a vypise busy ) rychlejsi po viacerych strankach.
rychlejsie telo - 1. 7D, 2. 60D, 3. 50D
lepsi obraz - 1. 6D, 2. 5dmk2

u aps-c zrkadloviek ten obraz bude len o malo lepsi nic extra viditelne oproti 500D zato rychlost spracovania a ergonomia je podstatne lepsia

u ff zrkadloviek bude obraz aj viditelne lepsi ale ... kontinualne snimanie bude na urovni vasej 500D

jediny model ktory splna poziadavky na rychlost a lepsi obraz v jednom je 5Dmk3, ktory je ale cenou trochu inde, ale urcite uspokoji spominane potreby na dlhu dobu.

k rychlostiam tela by som dodal aj to ze treba mat dobre svetlo aby bolo mozne vyuzit 6/10 fps lebo pri pomalych zavierkach (slabom osvetleni) je to fyzicky nemozne a fps ide rapidne dolu ...

svobi
2012-12-17 20:56:42+01
príspevok od: Dano Leitman
rychlejsie telo - 1. 7D, 2. 60D, 3. 50D
lepsi obraz - 1. 6D, 2. 5dmk2

u aps-c zrkadloviek ten obraz bude len o malo lepsi nic extra viditelne oproti 500D zato rychlost spracovania a ergonomia je podstatne lepsia

u ff zrkadloviek bude obraz aj viditelne lepsi ale ... kontinualne snimanie bude na urovni vasej 500D

jediny model ktory splna poziadavky na rychlost a lepsi obraz v jednom je 5Dmk3, ktory je ale cenou trochu inde, ale urcite uspokoji spominane potreby na dlhu dobu.

k rychlostiam tela by som dodal aj to ze treba mat dobre svetlo aby bolo mozne vyuzit 6/10 fps lebo pri pomalych zavierkach (slabom osvetleni) je to fyzicky nemozne a fps ide rapidne dolu ...
s tym svetlo to je pravda ale myslim ze s rychlostou 5D mk2 by mi mohla stacit kvoli tomu ze kontinualne snimanie trva dlhsie (malo by trvat) teda celkovy pocet nasnimanych snimkov az do zastavenia s hlaskou "busy" by mal byt vacsi nez pri 500D... a toto je to co ma hneva ze s 500D ked potrebujem fotit vela fotiek za sebou pri 6. alebo 7. ma zastavi a musim chvilku cakat

Dano Leitman
2012-12-17 21:36:42+01
s tym svetlo to je pravda ale myslim ze s rychlostou 5D mk2 by mi mohla stacit kvoli tomu ze kontinualne snimanie trva dlhsie (malo by trvat) teda celkovy pocet nasnimanych snimkov az do zastavenia s hlaskou "busy" by mal byt vacsi nez pri 500D... a toto je to co ma hneva ze s 500D ked potrebujem fotit vela fotiek za sebou pri 6. alebo 7. ma zastavi a musim chvilku cakat
5dmk2 ma mensi buffer ako 7D napr ale ano je vacsi ako 500D a kvalita obrazu je urcite lepsia ... btw co som teraz kukal bazar je tam v ponuke jedna 5d2 s 24-70 - velmi dobra cena tak sup nech je pod stromcekom

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()