Fórum » Vyberáme fotoaparát

Vyberám CSC (NEX, OLY, )

Matuto
Matuto 2013-02-22 16:22:21+01
Zdravím, som skoro rozhodnutý že kupujem NEX 6 za 900 eur. Ale zdá sa mi to trošku privela. Uvažujem tým padom aj o NEX 5r - rovnaká kvalita fotiek len chyba hladačík ale stojí o 300 eur menej čo nie je malo....prechadzam zo fujifilm x 10 kde som tiež v podstate fotil cez displej ale ten hladačik mi vždy akosi chybal a predsa len ked človek foti cez hladačik tak nevyzera ako turista
Ešte je vo výbere Olympus e-pl5 ale ten stojí 700 u nas co je hodne ...to uz tých 200 nie je tak vela do tej nex6...skuste poradiť dakujem

lubomirzvolensky
2013-02-22 19:16:12+01
inak medzi nami dievcatami, vyvalit 900 za nejaky CSC namiesto 450eur za D5100, no ja ti neviem... ale ved iste, zrejme to pre teba ma nejake vyhody preco si ochotny akceptovat dvojnasobnu cenu oproti klasickej zrkadlovke.

ROBAN
2013-02-22 20:09:13+01
Tolke peniaze za kompakt...

slavmiro
2013-02-22 21:10:20+01
príspevok od: lubomirzvolensky
inak medzi nami dievcatami, vyvalit 900 za nejaky CSC namiesto 450eur za D5100, no ja ti neviem... ale ved iste, zrejme to pre teba ma nejake vyhody preco si ochotny akceptovat dvojnasobnu cenu oproti klasickej zrkadlovke.
Trochu som zhrnul EVF vlastnosti tu: www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/sony-slt-a99/#cid-67518

lubomirzvolensky
2013-02-22 23:44:08+01
mohol by som vediet preco dvaja inteligenti ohodnotili negativne moj prispevok hore ktory uplne presne znie "inak medzi nami dievcatami, vyvalit 900 za nejaky CSC namiesto 450eur za D5100, no ja ti neviem... ale ved iste, zrejme to pre teba ma nejake vyhody preco si ochotny akceptovat dvojnasobnu cenu oproti klasickej zrkadlovke."

mohli by sa tito dvaja ozvat a vysvetlit dovody svojho hodnotenia ? Napisal som nieco neslusne ? Vyjadril som svoj nazor ze 900eur a navyse co som nenapisal s obrovsky limitovanou ponukou objektivov je prilis vela v porovnani s inymi konkretnymi ponukami.

Co je na tom tak zle ze clovek musi rovno dostat negativne hodnotenie a to navyse v priebehu desat minut ? Ludia to ste uz uplne zmagoreni a nedokazete prezit ze niekto ma iny nazor ako vy a patricne mu to musite nechat pocitit a okamzite ? Napisal som jasne ze zrejme ma takyto system nejake vyhody pre toho kto si ho chce kupit inak by nebol ochotny akceptovat taku obrovsku cenovku - takze som ziadnym sposobom nevnucoval svoj nazor, nezhadzoval nikoho za jeho rozhodnutie, nediktoval podmienky, nenadaval...

Tak preco dokelu hned taketo negativne hodnotenia ? To sa uz neviete zmestit do koze alebo triezvo uvazovat ? Nemoze mat kazdy z nas Canon 1100D, ani Nikon 800E, ani 645ku a bohuzial kazdy z nas nemoze a nebude mat ani CSC.

slavmiro
2013-02-23 09:08:09+01
mohol by som vediet preco dvaja inteligenti ohodnotili negativne moj prispevok hore ktory uplne presne znie "inak medzi nami dievcatami, vyvalit 900 za nejaky CSC namiesto 450eur za D5100, no ja ti neviem... ale ved iste, zrejme to pre teba ma nejake vyhody preco si ochotny akceptovat dvojnasobnu cenu oproti klasickej zrkadlovke."

mohli by sa tito dvaja ozvat a vysvetlit dovody svojho hodnotenia ? Napisal som nieco neslusne ? Vyjadril som svoj nazor ze 900eur a navyse co som nenapisal s obrovsky limitovanou ponukou objektivov je prilis vela v porovnani s inymi konkretnymi ponukami.

Co je na tom tak zle ze clovek musi rovno dostat negativne hodnotenie a to navyse v priebehu desat minut ? Ludia to ste uz uplne zmagoreni a nedokazete prezit ze niekto ma iny nazor ako vy a patricne mu to musite nechat pocitit a okamzite ? Napisal som jasne ze zrejme ma takyto system nejake vyhody pre toho kto si ho chce kupit inak by nebol ochotny akceptovat taku obrovsku cenovku - takze som ziadnym sposobom nevnucoval svoj nazor, nezhadzoval nikoho za jeho rozhodnutie, nediktoval podmienky, nenadaval...

Tak preco dokelu hned taketo negativne hodnotenia ? To sa uz neviete zmestit do koze alebo triezvo uvazovat ? Nemoze mat kazdy z nas Canon 1100D, ani Nikon 800E, ani 645ku a bohuzial kazdy z nas nemoze a nebude mat ani CSC.
Trocha som Ti to zkorigoval na -1 pre mna je CSC ako 3.-4.-5. aparat vo vybave OK, preco nie. Samozrejme za 1/4 ceny vyspelej DSLR, pre mna je hoden urcite tolko. Kazdy mame ine potreby, respektujem rozdiely.

velecky
2013-02-23 10:23:38+01
ak si mal x10, nepočkáš na X20? Má hľadáčik už so zobrazenými informáciami a lepší snímač a cena by mala byť do 600 €. Ja o ňom rozmýšľam.

Matuto
2013-02-23 22:47:12+01
nie chcem dačo s väčším čípom aby som sa mohol hrať s hlbkou ostrosti

IceDive1
2013-02-23 23:02:14+01
Taktiez som nalomeny na CSC a NEX 6 v mojich uvahach vedie. Este si ho chcem niekde riadne omakat.

wayne
2013-02-23 23:20:19+01
hladacik nehladacik, na vyslednej fotke to nevidno. A ked uz aj na dpreview pisu o tom, ze fotografi fotia svadby iPhonom, myslim, ze ti to moze byt jedno ci vyzeras ako turista alebo nie. Mozes to premenit na svoju vyhodu, od turistu sa predsa caka ze cvak sem cvak tam, a ked nieco take drzis v rukach pred ksichtom, ludia nebudu taki plachi je to vec zvyku, verim vsak, ze absencia hladacika kvality tvojich vyslednych snimkov nebude degradovat ziadnym zasadnym sposobom.

stancok
2013-02-24 05:49:10+01
staci trosku poguglit ,minule som hladal NEX6-ky za lepsie ceny v zahranicnych eshopoch a tusim ze som nasiel aj na nejakom nemeckom eshope tusim(a aj v nejakom anglickom myslim) za nieco cez 700 ,takze kto chce a venuje trochu cas hladaniu, ten najde ,cize staci google a sikovne rucicky pevne verim ze aj v nasich eshopoch jeho cena coskoro padne(tym padom aj NEX7) ,ze to bude len otazka casu.. v takto sialenych cenvych hladinach nemoze ostavat vecne..

lubomirzvolensky
2013-02-24 14:27:04+01
len bacha lebo castokrat to byvaju klamstva a budy na spotrebitela. Ci uz sprosty upsale, teda predaju ti fotak bez krabice a baterky, ale samozrejme bateriu si mozes lacno uz za 69.99,- dokupit, pripadne su to uplne fake stranky len na vytiahnutie penazi od spotrebitela a nic nikdy nedostanes.

Ondatree
2013-02-24 23:22:34+01
Nex-6 za 700eur byvaju vacsinou importy pripadne priamo predaj nie z EU...tym padom sa cena zvykne este navysit... Tiez riesim ci Nex-6 alebo OM-D. Nex u mna vyhrava obrazovou kvalitou, focus peakingom, velkostou a 60p, OM-D IBIS-om, utesnenym telom a sklami... :/

slavofoto
2013-02-25 09:05:09+01
Pokial si bol s X 10 spokojny tak ma prekvapuje ze nechces ostat verny znacke a nejdes napriklad do XE1.. mal som aj NEX ale filozofia ovladania mi nevyhovovala.. obraz neoslnil, iked ma dobre video .. a pre este uplne skalnych porovnavatelov a privrzencov zrkadloviek by som povedal len ze - napriklad Leica tiez nieje zrkadlovka ..a ma celkom dobre vystupy ..

IceDive1
2013-02-25 09:49:36+01
príspevok od: slavofoto
Pokial si bol s X 10 spokojny tak ma prekvapuje ze nechces ostat verny znacke a nejdes napriklad do XE1.. mal som aj NEX ale filozofia ovladania mi nevyhovovala.. obraz neoslnil, iked ma dobre video .. a pre este uplne skalnych porovnavatelov a privrzencov zrkadloviek by som povedal len ze - napriklad Leica tiez nieje zrkadlovka ..a ma celkom dobre vystupy ..
Cim konkretne ta obraz neoslnil ked prave to je silna stranka NEXov?

slavofoto
2013-02-25 09:57:52+01
príspevok od: IceDive1
Cim konkretne ta obraz neoslnil ked prave to je silna stranka NEXov?
Mal som nex 5, na to ze to je apsc senzor sa mi to zdalo slabe.. tie optiky asi tiez niesu bohvieco.. podla mna ta X10 ma lepsi vystup ..a nehovoriac uz o X E1 ..asi je to konstrukciu cipu a absenciu toho low pass filtra .. druha vec je este ergonmia ovladania..

stancok
2013-02-25 19:39:42+01
co takto zobrat NEX3N teraz vysla,hm? je to novinka a za o dost nizsiu cenu a mas tam uz aj APS-C senzor cize skoro to iste ako NEX6 len nema hladacik

axislubo
2013-02-25 19:58:03+01
ja som kupil vybehovy nex C3 s pancakom za 330e a maximalna spokojnost. kamoska ma nex 3 s 18-50 setakom a nikon d 90, takze som vedel do coho idem. nex ma mensi sum, ale nikon ma lepsie skla.

lacoslav
2013-02-25 20:53:37+01
príspevok od: ROBAN
Tolke peniaze za kompakt...
Pozri si .kubajsz.com, DSLR vs. PEN

Matuto
2013-02-25 21:30:09+01
No uz som objednal NEX 6 tak uvidíme ale myslím ze budem spokojny. A do XE1 som nešiel kvoli cene 1300 eur je uz na mna moc uz aj týchto 900 bola na mna slušná pálka

Y535
2013-02-25 21:55:14+01

ja som ti dal minusku zato že si ho nazval "nejaky CSC" pritom je to pán foťák
a teraz mi hu môžeš kľudne vrátiť

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()