Fórum » Vyberáme fotoaparát

fotoaparát

alan93
alan93 2013-04-14 12:50:41+02
Ahoj. V blízkej budúcnosti plánujem kúpiť fotoaparát ale potreboval by som poradiť ako lajk.
Potrebujem nejaký foťák s ktorým sa dajú robiť dobré fotky v tme. Chodím často po koncertoch
a rád si nafotím obľúbené kapely. Dávnejšie som mal samsung (už si nespomeniem presne na model) ale fotky neboli moc kvalitné... Ešte som premýšľal aj nad mobilom ktorý ma fakt že dobrý foťák, lebo na niektoré koncerty sa fotoaparát nedá prepašovať Vopred Ďakujem za rady

quintes
2013-04-14 19:44:28+02
...a ja mam zakaz sa vyjadrovat na fore.....
0
3

keko
2013-04-14 20:01:45+02
Na obchodnej ulici boli kedysi 2 pekarne. Jedna - znama pletenkami a druha - ta zas piekla pekarenske vyrobky od vymyslu sveta, a samozrejme aj chlieb. Nakoniec vsetko mali pekne vo vyklade vystavene pomocou umelohmotnych napodobenin. Aby ich ludia neoohovorili dali na spodok vykladu, rovno pod chlieb, cedulku s napisom "Atrapa".
Isiel okolo hladny turista madarskej narodnosti, slovenciny neznaly i potesilo ho, ze konecne bude vediet v obchode zrozumitelne povedat po com mu dusa pisti. I vosiel dnu a ked prisiel na rad vravi: " Egy atrapa". Naco predavacka zalomila ruky a hovori: "Mennyi ideig tart a világot veszi tévé, az Isten".
0
2

Paulie
2013-04-14 20:08:00+02
príspevok od: keko
Na obchodnej ulici boli kedysi 2 pekarne. Jedna - znama pletenkami a druha - ta zas piekla pekarenske vyrobky od vymyslu sveta, a samozrejme aj chlieb. Nakoniec vsetko mali pekne vo vyklade vystavene pomocou umelohmotnych napodobenin. Aby ich ludia neoohovorili dali na spodok vykladu, rovno pod chlieb, cedulku s napisom "Atrapa".
Isiel okolo hladny turista madarskej narodnosti, slovenciny neznaly i potesilo ho, ze konecne bude vediet v obchode zrozumitelne povedat po com mu dusa pisti. I vosiel dnu a ked prisiel na rad vravi: " Egy atrapa". Naco predavacka zalomila ruky a hovori: "Mennyi ideig tart a világot veszi tévé, az Isten".
0
0

keko
2013-04-14 20:13:17+02
príspevok od: Paulie
0
0

Domino
2013-04-14 20:45:28+02
príspevok od: quintes
...a ja mam zakaz sa vyjadrovat na fore.....
Máš zakázané sa vyjadrovať sa alebo len poslať niekoho do pr....eč?
0
0

quintes
2013-04-14 21:12:24+02
príspevok od: Domino
Máš zakázané sa vyjadrovať sa alebo len poslať niekoho do pr....eč?
pst, nechcem dostat ban.. mam zakaz nadavat do sedliakov, a mam sa vyjadrovat len k teme...
0
0

crimoso
2013-04-14 21:17:10+02
príspevok od: alan93
Ahoj. V blízkej budúcnosti plánujem kúpiť fotoaparát ale potreboval by som poradiť ako lajk.
Potrebujem nejaký foťák s ktorým sa dajú robiť dobré fotky v tme. Chodím často po koncertoch
a rád si nafotím obľúbené kapely. Dávnejšie som mal samsung (už si nespomeniem presne na model) ale fotky neboli moc kvalitné... Ešte som premýšľal aj nad mobilom ktorý ma fakt že dobrý foťák, lebo na niektoré koncerty sa fotoaparát nedá prepašovať Vopred Ďakujem za rady
lajky su na fasabuku, inak laik-laici
0
1

ikus
2013-04-14 21:17:52+02
príspevok od: Paulie
a preklad?
0
0

crimoso
2013-04-14 21:18:11+02
whaaaaaat???
0
1

om1ci
2013-04-14 21:18:41+02
„Problém súčasného sveta je, že hlupáci sú si skalopevne istý, ale ľudia inteligentní sú plný pochybností.”
0
1

streak5
2013-04-14 21:21:45+02
príspevok od: om1ci
„Problém súčasného sveta je, že hlupáci sú si skalopevne istý, ale ľudia inteligentní sú plný pochybností.”
Si si tým istý, či pochybuješ?
0
0

om1ci
2013-04-14 21:30:10+02
Veď to, keby som vedel...
0
0

keko
2013-04-14 21:45:59+02
príspevok od: quintes
pst, nechcem dostat ban.. mam zakaz nadavat do sedliakov, a mam sa vyjadrovat len k teme...
pst, nieco oficialne? Mam sa zacat bat aj ja?
0
0

apx
2013-04-14 22:27:21+02
Pokial chcete robit nieco take ako pisete, tak ratajte s investiciou minimalne 1000 €. Pokial je to vela, tak bude lepsie prist na to ako prepasovat ten telefon
0
0

blahoslav J B Art
2013-04-15 03:11:48+02
ja som fotil v Trencine na koncerte Horkyze Slize krizom cez celu halu s Olympusom XZ-1 na plny zoom
0
1

werdza
2013-04-15 05:35:56+02
S malým kompaktíkom do vrecka, alebo mobilom sa ti len občas podarí pekná a aj zaujímavá koncertná fotografia, hlavne ak si čo najbližšie k pódiu máš výhodu a aj ak vieš niečo o kompozícii, dokážeš si všímať zaujímavé momenty na fotenie a zaujímavé svetlo. Ak si na koncerte niekde vzadu v dave, treba si všímať siluety rúk fanúšikov v dobrom svetle, ktoré forografiu oživia. Ak naozaj chceš nejaký malý foťáčik, tak by mal mať čo najnižšiu clonu, a vysoké použiteľné iso, na to sú najlepšie mirorless foťáky, tiež sa na nich dajú meniť objektívy a ak by si mal nejaký s pevným ohniskom, plochý, ktorým sa nedá zoomovať, tak by ťa s ním mohli dnu pustiť www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/csc---compact-system-cameras-mirrorless-/csc---compact-system-cameras-mirrorless-ii---prehlad/. Fujifilm X pro 1 ti tu už niekto radil www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/fujifilm-x-pro1-na-serioznu-pracu/
Ale ak si úplný začiatočník vo fotení a fotografovaniu sa nejak častejšie nechceš venovať, sa ti taký drahý fotoaparát neoplatí, to sú už skôr foťáky pre tých, ktorí už majú nejaké fotografické skúsenosti a chcú menší, skladnejší foťáčik napríklad na street fotografiu, alebo na dovolenku, aby nemuseli vláčiť svoju zrkadlovku . Ak fotíš mobilom, tak aspoň na pozadie si nejakú môžeš dať, ako to robím ja, keď mi na koncert nevýjde foto akreditácia a snažím sa niečo zaujímavé odfotiť do svojho iphone telefónu. Túto priloženú fotku z iphonu som si priniesla v stredu z Viedne z koncertu kapely Intronaut v klube Arena a mám ju v mobile na pozadí, ale pri fotení som išla rovno pred pódium, zábrany neboli... Ak k tvojim obľúbeným kapelám patria aj klubové "garážové" kapely, tak si skús vybudovať kariéru koncertného fotografa, kúp si zrkadlovku, nejaký svetelný objektív k tomu a choď sa učiť fotiť do malých klubov, kde ťa v pohode pustia s foťákom, aj keď si kúpiš lístok, po čase keď sa naučíš fotiť a budeš mať nejaké portfólio môžeš osloviť nejaký hudobný web portál, či by si pre nich nemohol fotiť. Oni ti budú potom vybavovať akreditácie na koncerty a možno sa zadarí aj tvoja obľúbená zahraničná kapela. Ja som sa od kúpi zrkadlovky dopracovala k fotografovaniu pre hudobný portál asi po dvoch rokoch, teraz po štyroch rokoch si ma už začínajú niektoré menej známe kapely volať za peniaze nafotiť... Ak by si mal ohľadom fotenia koncertov nejaké otázky, kľudne mi napíš sem, alebo správu...
0
1

quintes
2013-04-15 08:33:36+02
pst, nieco oficialne? Mam sa zacat bat aj ja?
nemusíš, len sa nerozculuj zbytočne
0
0

keko
2013-04-15 09:31:53+02
príspevok od: ikus
a preklad?
Preklad (pre majitelov pocitacov bez Google prekladaca) je:
"Boze, dokedy budu po svete take telce chodit!"
0
0

Paulie
2013-04-15 09:47:34+02
S Googel prekladačom k južným susedom radšej nechoď.
0
0

total empty
2013-04-15 09:52:32+02
aj google prekladač napíše hovadinu.
0
1

Strana 2 z 3

Inzercia