Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon 5D Mark III a rok 2015

hodo22
hodo22 2015-02-18 00:57:43+01
Rozmyslam nad kupou tohoto canonu, ale chcem sa spytat ludi co s nim pracuju, ci su spokojny a hlavne ci nepocituju to, ze je na trhu uz zopar rokov
Dakujem

MagickVamp
2015-02-19 11:19:27+01
príspevok od: Roman Point
Aj tu www.ephoto.sk/fototechnika/tlacove-spravy/nove-zrkadlovky-canon/#cid-92171

Ale aj v inom vlákne z minulého roka. Podľa teba je neobjektívne porovnávať 5d3 s 750kou alebo s 810kou. Ale prečo nie? To že Canon nič lepšie nemá je chyba Canonu nie vina dxo alebo nikonu..
Ten starý príspevok som nenašiel ale tiež to bola vojna nikon vs. canon možno niečo o objektívoch ja si to už nepätám presne lebo si nerobím poznámky z tvojich komentárov ( bohužiaľ )
Ale ty sám si ako na húpačke. Raz napíšeš krásne objektívne ako z recenzie a raz sa to zmení na obhajobu nikonu. No musím uznať že poslednú dobu ideš skôr k tej objektivite..
Teraz si tak matne spomínam že tie komentáre na ktoré som ti reagoval mali niečo spoločné zo 6Dčkom a jeho ostrením teda ten článok, alebo diskusné forum..
Neviem tebe pride Ok porovnavat odchadzajuci model s novinkami a na zaklade toho robit zaveri o znacke? Mne nie a nepacilo by sa mi to ani keby to niekto robil opacne a zacal na zaklade toho odsudzovat Nikon. Tie reci o tom jak Canon umiera a ze by mal racej robit uz len tlaciarne a podobne ma uz dost otravuju, zvlast ked posledny dobry model na sport od Nikonu bol D700 a ten uz nebol schopny nahradit strasne dlho. Podla rovnakej logiky mozem tvrdit ze v triede sport, akcia a wildlife dlhodobo umieral Nikon. V kazdom pripade Canon si svoju triedu (akcia, sport, wildlife) stale dostoji. A o ostreni 6D som co pisal neobjektivne? D600/D610 ma viac ostriacich bodov, ostrenie je ale pomalsie a menej presne (je to rovnake ostrenie ake Nikon dava do low entry zrkadloviek - a jeho pocin dat rovnake ostrenie do D600/D610 som ani nepochopil a myslim ze ho nepochopilo ani vela Nikonistov), -3EV ma az teraz D750tka. Moj brat je fanaticky Nikonista a sam povedal ze D610 ostri oproti 6D strasne neisto. A jasne som napislal, ze je to vec preferencii..ci jeden krizovy a ultra presny a citlivy alebo 9 priemernych.

Marián Kuric
2015-02-19 11:39:30+01
Chlapi stihate Vy aj fotit nieco?

calven
2015-02-19 11:47:15+01
príspevok od: Marián Kuric
Prestaň prosím. Fotiť - to je sprosté slovo...

JohnNewton
2015-02-19 11:58:43+01
Za posledných 90 dni som použil fotaparát na fotografovanie alebo video 68 krát (dní) Dosť či málo ?

Marián Kuric
2015-02-19 12:02:28+01
príspevok od: JohnNewton
Za posledných 90 dni som použil fotaparát na fotografovanie alebo video 68 krát (dní) Dosť či málo ?
Dost, dost...urcite viacej ako ja

MagickVamp
2015-02-19 12:21:20+01
No raz za 15 rokov čo mám digitane fotoaparáty som na nejakom koncerte použil na Fuji použil ISO 2500. Všetko nad to sa mi zdalo už veľa. Vyrástol som na filmoch, nejako mi tie extrémne hodnoty ISO nechýbajú. Ani nefotografujem žánre kde sa to pýta, napr. halový šport. Na tom čo fotografujem viacej ocením dobrú stabilizáciu ako ISO. No ale u niekoho to je presne naopak a je to pre neho podstatný parameter.
Ked som mal Nikon D80 pouzitelne ISO bolo asi do 400. A stacilo mi lebo muselo a nevedel som si predstavit zeby mohlo byt vyssie. Som si povedal ze je proste tma, musim dat dlhy cas. Ked som fotil s Nikon D90 tak som nechapal ako som vobec mohol existovat s D80, ked si kamos kupil D7100 tak som bol paf z toho ako sla zas technika dopredu, dalsi si kupil D600, pozicial mi ju na fotenie v cirkuse (blesk zakazany) a fotit s FF bol zazitok, bol som uneseny. Kamos zacal poskulovat po D800 (D600 sa pokazila) a potom chytil do ruky 5D mark III a okamzite presiel na Canon, aj napriek tomu ze dom mu trieskal o hlavu Dxomark a on mne zas realne fotky. Tak som pochopil ze daco asi nie je ok, alebo niecomu nerozumiem ohladom Dxomarku a ano nerozumel som tak ako vela ludi aj ja som si myslel, ze hodnotenia su napriec vsetkymi ISAmi. Dalsia vec bola ostrenie, ktore ma Canon fakt vymakane. Napriek tomu ma stale nieco drzalo pri znacke, boli to aj skla mojho brata. No servis Nikon ma presvecil ze mozno je ozaj cas na zmenu, Nikon z mojho pohladu nema servis, ked sa daco poserie...tak boh pomahaj..lebo Nikon praha je dlhodobo nieco co len kazi meno Nikonu......u mna to vsetko tiez malo vyvoj, tiez som vsetko nevedel hned a mal som problem stravit niektore fakty. Ja zas ocenujem ostrenie Canon a 90 percent mojich foto su nad ISO 1600 a velmi by sa mi hodilo aj pouzitelne ISO 25 600. Ak fotim na ISO 100 tak su to foto kde mam cas a spravim kvalitou rovnako dobru foto ako hocikto s Nikonom. Zaujimave je, ze ked som vlastnil Nikon, bolo mi nepochopitelne ako si dakto moze kupit inu znacku, teraz viem ze kazda ma nejake odpodstatnenie.

MagickVamp
2015-02-19 12:25:55+01
minimalne 2 krat do tyzdna. Ako pauza v praci ma nic lepsie nenapada ako pozeranie si galerii a pokec s ludmi s rovnakou zalubov.

Roman Point
2015-02-19 12:58:40+01
Iba cez víkend 200-300 cvakov cez týždeň práca a zbytok dňa rodina

jan21
2015-02-19 13:26:09+01
Ja teraz nestíham fotiť pre pasiu, len také tie dokumentačné do pracovných, športových a súkromných albumov...a práca....práca, šport a rodina.

...tu len zajdem kuknuť zaujímavé Vaše obrázky a nejaký ten článok prelúskať.

markato1
2015-02-19 14:57:51+01
Tak že by som aj Teba poprosil (Magick to nedokázal) aby si ma nasmeroval na nejaké meranie event. graf, ktorý by to Vaše tvrdenie o lepšom DR u vyššieho ISA u Canonu dokazoval. Ja som totiž nič také nenašiel. Tak že zatiaľ to považujem len za Vaše zbožné želanie Je to merateľná veličina. Ďakujem.
Ja mám tiež šumítko s priemerným DR a som sním spokojný. Ale rád záchovávam istú technickú objektivitu. DR so stúpajúcim ISO spravidla pozvolne klesá. Chcem vidieť ten graf, kde sa krivka Canonu pretne s krivkou Nikonu v jeho prospech, Keď Nikon začína na cca 14 EV a Canon na 11.

P.S. Po prúseroch Nikonu s kvalitou nie lacných fotoaparátov sa nepovažujem za ich fanúšika.

uz bolo zodpovedane ,MagickVamp mi nedal sancu a hned to vybavil.. ..co sa tyka nejakeho zbozneho priania vyssieho DR ,mne to nijak nevadilo ani doteraz,keby sa to vsade v poslednej dobe neomielalo ako nejaky zazrak,tak to nikdy ani neriesim .je to len velka bublina,netrvdim ze nieje fajn mat vecsi ako mensi ,ale skoro vsetko stavat len na tom?..to urcite nie ..a kazda bublina raz splasne

JohnNewton
2015-02-19 15:06:22+01
príspevok od: markato1
uz bolo zodpovedane ,MagickVamp mi nedal sancu a hned to vybavil.. ..co sa tyka nejakeho zbozneho priania vyssieho DR ,mne to nijak nevadilo ani doteraz,keby sa to vsade v poslednej dobe neomielalo ako nejaky zazrak,tak to nikdy ani neriesim .je to len velka bublina,netrvdim ze nieje fajn mat vecsi ako mensi ,ale skoro vsetko stavat len na tom?..to urcite nie ..a kazda bublina raz splasne
Nie je to bublina, honba za DR bude trvať do vtedy, kým sa to nevyrovná ľudskému zraku. Odhady hovoria o 16-20 EV. To ako keby si povedal, že Mp3 musí stačiť na počúvanie hudby Tak ako RGB je len slabá náplasť na rozsah okom vnímaných farieb. A sám si polož otázku, kde ten DR potrebujem viacej, či pri ISO 100 alebo 6400 ?

calven
2015-02-19 15:29:01+01
Nie je to bublina, honba za DR bude trvať do vtedy, kým sa to nevyrovná ľudskému zraku. Odhady hovoria o 16-20 EV. To ako keby si povedal, že Mp3 musí stačiť na počúvanie hudby Tak ako RGB je len slabá náplasť na rozsah okom vnímaných farieb. A sám si polož otázku, kde ten DR potrebujem viacej, či pri ISO 100 alebo 6400 ?
Ja pri 6400... Na ISO 100 takmer nefotím.

Roman Point
2015-02-19 15:32:46+01
Dost, dost...urcite viacej ako ja
Ty ides Majo zase na kvalitu a nie kvantitu a to je rozdiel ja tiež nacvakam 200-300 fotiek za víkend.. No ako amatér ich viem použiť zopár a nehanbím sa to priznať. Chýba mi prax teóriu ovládam a stále sa ju učím a budem v tom aj pokračovať.
Kým to nebude v pomere 100 záberov 99 použiteľných

JohnNewton
2015-02-19 15:37:36+01
príspevok od: calven
A čo, cez ďeň nesmieš von ? Či u Canonu to je jedno, ten šumí aj na ISO 100 (flame)

JohnNewton
2015-02-19 15:41:46+01
príspevok od: Roman Point
Ty ides Majo zase na kvalitu a nie kvantitu a to je rozdiel ja tiež nacvakam 200-300 fotiek za víkend.. No ako amatér ich viem použiť zopár a nehanbím sa to priznať. Chýba mi prax teóriu ovládam a stále sa ju učím a budem v tom aj pokračovať.
Kým to nebude v pomere 100 záberov 99 použiteľných
99 zo 100 použiteľných technicky nie je problém , ale obsahovo je. Ale aj veľké postavy fotografie Ti potvrdia, že na jednu výnimočnú pripadajú stovky obyčajných.

Roman Point
2015-02-19 15:42:50+01
príspevok od: MagickVamp
Ked som mal Nikon D80 pouzitelne ISO bolo asi do 400. A stacilo mi lebo muselo a nevedel som si predstavit zeby mohlo byt vyssie. Som si povedal ze je proste tma, musim dat dlhy cas. Ked som fotil s Nikon D90 tak som nechapal ako som vobec mohol existovat s D80, ked si kamos kupil D7100 tak som bol paf z toho ako sla zas technika dopredu, dalsi si kupil D600, pozicial mi ju na fotenie v cirkuse (blesk zakazany) a fotit s FF bol zazitok, bol som uneseny. Kamos zacal poskulovat po D800 (D600 sa pokazila) a potom chytil do ruky 5D mark III a okamzite presiel na Canon, aj napriek tomu ze dom mu trieskal o hlavu Dxomark a on mne zas realne fotky. Tak som pochopil ze daco asi nie je ok, alebo niecomu nerozumiem ohladom Dxomarku a ano nerozumel som tak ako vela ludi aj ja som si myslel, ze hodnotenia su napriec vsetkymi ISAmi. Dalsia vec bola ostrenie, ktore ma Canon fakt vymakane. Napriek tomu ma stale nieco drzalo pri znacke, boli to aj skla mojho brata. No servis Nikon ma presvecil ze mozno je ozaj cas na zmenu, Nikon z mojho pohladu nema servis, ked sa daco poserie...tak boh pomahaj..lebo Nikon praha je dlhodobo nieco co len kazi meno Nikonu......u mna to vsetko tiez malo vyvoj, tiez som vsetko nevedel hned a mal som problem stravit niektore fakty. Ja zas ocenujem ostrenie Canon a 90 percent mojich foto su nad ISO 1600 a velmi by sa mi hodilo aj pouzitelne ISO 25 600. Ak fotim na ISO 100 tak su to foto kde mam cas a spravim kvalitou rovnako dobru foto ako hocikto s Nikonom. Zaujimave je, ze ked som vlastnil Nikon, bolo mi nepochopitelne ako si dakto moze kupit inu znacku, teraz viem ze kazda ma nejake odpodstatnenie.
Ty máš, alebo skúšal si zo svojim 6Dckom fotiť aj nejakú dynamickú scénu? Nejakú pohybovku? Pozeral som tvoju galériu lebo som to hľadal a nenašiel som to. Písal si aj že fotis v prírode v lese a tak, takže používaš vyvysoké - vyššie ISO ale ani takú fotku kde by si to reálne použil som v galerke nenašiel. Máš ešte niekde inde uloženú takú foto? Zaujíma ma či 6D fakt tak neschopne rýchlo ostriť alebo nie..

calven
2015-02-19 15:43:34+01
A čo, cez ďeň nesmieš von ? Či u Canonu to je jedno, ten šumí aj na ISO 100 (flame)
Mám od Nikon loby a DXO loby zakázané fotiť na ISO 100. A cez deň som tak či tak priviazaný o radiátor a vychádzať môžem až po zotmení...

JohnNewton
2015-02-19 15:44:13+01
príspevok od: calven
A nerob ma, našiel som Ti v galérke ISO 100

calven
2015-02-19 15:48:10+01
To bolo pred tým, ako ma loby pri fotení na ISO nižšie ako 3200 prichytila. Dokonca mi zabrali foťáky a zmenili mi FW tak, že nižšie ISO ako 3200 si navoliť neviem. Vraj je to teraz tak na všetkých Canonoch - Ganec písal. Neviem čo je na tom pravdy....

calven
2015-02-19 15:49:04+01
Kua, vedel som, že ten EXIF mám mazať...

Strana 3 z 8
1 2 3 4 5 ... 7 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()