Fórum » Vyberáme fotoaparát

Je dron fasa vec?

K1000
K1000 2024-08-22 10:34:53+02
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.

Je dron fasa vec na fotografovanie?

Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?

Vďaka vopred za názory a rady.

Linuxak
2024-08-25 11:29:22+02
príspevok od: K1000
Dnes som sa dozvedel, že dron nesmie vyštartovať z kovovej podložky, pretože to môže narušiť činnosť senzorov. Ešte že to spomenuli - prvé, čo by som bol urobil je vypustiť ho z kapoty auta 😂
Áno ale pán si chce hneď kúpiť ten najlepší dron Ja už mám v záložkách DJI Mini 2 SE, pred zimou ho kúpim lebo teraz by som ho neužil a ak ho napálim do stromu, aspoň to tak nezabolí
0
0

K1000
2024-08-25 11:35:18+02
príspevok od: Linuxak
Áno ale pán si chce hneď kúpiť ten najlepší dron Ja už mám v záložkách DJI Mini 2 SE, pred zimou ho kúpim lebo teraz by som ho neužil a ak ho napálim do stromu, aspoň to tak nezabolí
Triezvo uvažuješ.

Ja tiež nie hneď ten najlepší - čím ďalej tým viac sa prikláňam k tomu Mini 4 Pro, aj za cenu zníženej stability. Z viacerých dôvodov, v neposlednom rade malé rozmery do ruksaku a nízka hlučnosť. Údajne nad 10 metrov ho už takmer nepočuť.

No a ten má práve že pokročilé schopnosti vyhýbaniu sa prekážkam.
0
1

Linuxak
2024-08-25 11:39:54+02
Triezvo uvažuješ.

Ja tiež nie hneď ten najlepší - čím ďalej tým viac sa prikláňam k tomu Mini 4 Pro, aj za cenu zníženej stability. Z viacerých dôvodov, v neposlednom rade malé rozmery do ruksaku a nízka hlučnosť. Údajne nad 10 metrov ho už takmer nepočuť.

No a ten má práve že pokročilé schopnosti vyhýbaniu sa prekážkam.
Ja som v piatok zroloval kvetináč Vianom, tam tiež blbnú senzory. Asi znamenie
0
0

K1000
2024-08-25 12:16:35+02
príspevok od: Linuxak
Ja som v piatok zroloval kvetináč Vianom, tam tiež blbnú senzory. Asi znamenie
Potrebuješ systém automatického vyhýbania sa prekážkam ako má dron 😄

Ináč aj mne sa také raz stalo. A ani nie Vianom, ale niečím oveľa menším 😅
0
1

Linuxak
2024-08-25 13:04:45+02
Potrebuješ systém automatického vyhýbania sa prekážkam ako má dron 😄

Ináč aj mne sa také raz stalo. A ani nie Vianom, ale niečím oveľa menším 😅
Viano je taký firemný otloukánek, cúvacie senzory idú podľa nálady a stále sa na ňom niečo pokazí. Šéfovi už na ňom odpadlo koleso na diaľnici pár rokov dozadu. Inak dakedy som jazdil na vetrieske a liazke, to boli autá vhodné na zocelenie šoféra, verím že by som si ich užil aj dnes
0
1

K1000
2024-08-26 12:23:52+02

Tu sa špekuluje, že v septembri 2024 by sa mohol objaviť Mini 5 Pro s 1" snímačom:

https://youtu.be/hP-q76ozlKg?si=StwK7zRRJnRs-_um

Aj ďalšie špekulácie o Mavic 4 a Air 3S.
0
0

Paladin25
2024-08-26 13:00:43+02

Tu sa špekuluje, že v septembri 2024 by sa mohol objaviť Mini 5 Pro s 1" snímačom:

https://youtu.be/hP-q76ozlKg?si=StwK7zRRJnRs-_um

Aj ďalšie špekulácie o Mavic 4 a Air 3S.
No keď teraz kúpiš a do septembra rozbijes bude z čoho vyberať
0
2

K1000
2024-08-26 13:03:02+02
príspevok od: Paladin25
No keď teraz kúpiš a do septembra rozbijes bude z čoho vyberať

Ty si horší než moja manželka! 😂😂😂
0
0

Paladin25
2024-08-26 14:52:36+02

Ty si horší než moja manželka! 😂😂😂
To boli slová mojej manželky

Ale však potom si ľahšie obhájis že kupuješ lepší aby už nepadol
0
0

gytheio
2024-08-26 15:17:34+02
dron na 99% spadne pre chybu toho kto ma ovladac, pre kazdu manzelku nie je problem opytat sa niekoho kto sa vyzna, pre aku pricinu spadne dron.. potom vas bude mat za klamarov
vzdy je lepsie jej vysvetlit, ze drahsi dron je stabilnejsi odolnejsi alebo lepsie foti.. normalne rozmyslajuca zena, ked rozbijete jeden dron bude urcite proti tomu aby ste kupili dalsi.. a uz vobec nie drahsi
0
3

K1000
2024-08-26 15:22:48+02
príspevok od: Paladin25
To boli slová mojej manželky

Ale však potom si ľahšie obhájis že kupuješ lepší aby už nepadol
Áno

Mini 5 má vraj mať rozpoznávanie prekážok aj po stranách, nielen vpredu a dole 😎

Ale najväčšia pecka by bol ten 1" snímač. Keby sa to potvrdilo, to by bol prevrat.

Podľa niektorých by Mini 5 mohol byť oznámený už 5. septembra. To je o chvíľu, tak som zvedavý.

Ináč som si len tak pre zaujímavosť pozeral aj o tom pilotnom preukaze A1 (v Španielsku, čo mám najbližšie) a nevyzerá to ktovieako komplikovane. Samoštúdium a potom on-line skúška pozostávajúca zo 40 otázok. Materiály na štúdium aj skúška zadarmo. Ak urobíš, vystavia ti preukaz. Ak neurobíš, môžeš skúsiť ešte raz.

https://www.seguridadaerea.gob.es/es/ambitos/drones/formacion-de-pilotos-a-distancia-de-uas-drones/formacion-de-pilotos-uas-drones-en-categoria-rabiertar

Aj registrácia dronu prebieha elektronicky.
Nie je to také hrôzostrašné.

To všetko len pre drony nad 250 g, čiže na ten Mini to ani netreba.
0
0
editovaný

JohnNewton
2024-08-26 15:23:56+02
Ale chlapi, sú veci do ktorých nemá žena čo kecať, a platí to aj naopak 😁
0
2

K1000
2024-08-26 15:30:24+02
príspevok od: JohnNewton
Ale chlapi, sú veci do ktorých nemá žena čo kecať, a platí to aj naopak 😁
"Keď zomriem, nedovoľte, aby moja manželka predala moju foto-výbavu za toľko, čo som je povedal že stála".

Namiesto "foto-výbavu" môžeš dosadiť "cyklistickú výbavu", "modelársku výbavu", "motorkársku výbavu", a podobne.

Alebo naopak: "kabelky", "šperky", "kožuchy" atď.

😂😂😂
0
4
editovaný

landov
2024-08-26 17:26:23+02
K1000: celkom sledujem túto debatu a zaujíma ma len, či neocakavas až priveľa z kúpy dronu. Celkom rozumiem z radosti z novej hračky, aj ja som kedysi si dávnejšie chcel dron. Ale urobiť zaujímavé foto z dronu, aby to nebolo na jedno kopyto, chce tiež kumst...asi ako všetko.
každopádne budem rad za prvé postrehy a fotky...
0
4
editovaný

JohnNewton
2024-08-26 17:41:23+02
príspevok od: landov
K1000: celkom sledujem túto debatu a zaujíma ma len, či neocakavas až priveľa z kúpy dronu. Celkom rozumiem z radosti z novej hračky, aj ja som kedysi si dávnejšie chcel dron. Ale urobiť zaujímavé foto z dronu, aby to nebolo na jedno kopyto, chce tiež kumst...asi ako všetko.
Aj ja som si myslel, že sa tým budem baviť, ale ako začali uťahovať zákony tak ma to prešlo. A foto vôbec nie,nezdá sa mi to zaujímavé, robil by som iba video
0
4

K1000
2024-08-26 17:46:47+02
príspevok od: landov
Plne súhlasím. To nie je len tak, že kúpiš dron, vyletíš a každý záber hneď skvost. Bude sa treba naučiť.

Napríklad ja sa niekoľko týždňov venujem panorámam, a ešte ani jedinú som nevyprodukoval takú, že by som povedal, tak to sa mi vydarilo.

Veľa si sľubujem od toho 1" snímača, ak by sa teda potvrdilo čo sa povráva a dali by ho do tých menších dronov. Mám skúsenosti - hodne som fotil (aj v galérii mám) so Sony RX100 s 1" snímačom. To už je kvalita, od ktorej sa dá odraziť.
0
3
editovaný

landov
2024-08-26 18:21:23+02
Každopádne ti držím palce a teším sa na prvé fotky.
0
3

gytheio
2024-08-26 20:50:09+02
nadabil som na foto co som spravil v 1000m, letel som tak vysoko iba preto, ze som chcel spravit foto celej dediny... mal som fakt bobky, lietali okolo sportove lietdla a jedno zacalo letiet mojim smerom tak som rychlo zatlacil joistik.. ten dron ide pomaly smerom dole, lietadlo preletelo a dron bol este stale v 500m.. potil som sa ako...
-1
2

K1000
2024-08-26 21:34:03+02
príspevok od: gytheio
nadabil som na foto co som spravil v 1000m, letel som tak vysoko iba preto, ze som chcel spravit foto celej dediny... mal som fakt bobky, lietali okolo sportove lietdla a jedno zacalo letiet mojim smerom tak som rychlo zatlacil joistik.. ten dron ide pomaly smerom dole, lietadlo preletelo a dron bol este stale v 500m.. potil som sa ako...
Má to množstvo detailov, pozri napríklad tie veterné mlyny, vidno ešte aj pruhy na špičkách vrtulí. A to už je zmenšenina. Paráda!

No, nedávno sprísnili pokuty myslím že na 5.000 pre fyzické osoby, takže to bol riskantný manéver 😅

Čítal som, že to obmedzenie pre drony na 120 metrov je preto, lebo pásmo leteckej premávky začína od 150. Tak aby tam bola rezerva.

Tu kde sme my sú hlavný problém helikoptéry. V zime je tu čulá helikoptérová premávka. Veľa sa tu lyžuje a pri tom sa ľudia často zrania. Potom treba po nich helikoptérou. Bývame neďaleko zjazdoviek a v zime fakt často lieta tá žltá záchranárska.
0
0

gytheio
2024-08-26 21:43:34+02
Má to množstvo detailov, pozri napríklad tie veterné mlyny, vidno ešte aj pruhy na špičkách vrtulí. A to už je zmenšenina. Paráda!

No, nedávno sprísnili pokuty myslím že na 5.000 pre fyzické osoby, takže to bol riskantný manéver 😅

Čítal som, že to obmedzenie pre drony na 120 metrov je preto, lebo pásmo leteckej premávky začína od 150. Tak aby tam bola rezerva.

Tu kde sme my sú hlavný problém helikoptéry. V zime je tu čulá helikoptérová premávka. Veľa sa tu lyžuje a pri tom sa ľudia často zrania. Potom treba po nich helikoptérou. Bývame neďaleko zjazdoviek a v zime fakt často lieta tá žltá záchranárska.
neviem kolko je tu pokuta za prekrocenie 120m, aj tych 5000 by nebolo nic oproti tomu keby ten dron nabural to lietadlo, nebal som sa, ze ma objavia, bal som sa, ze sundam to aero
0
3

Strana 10 z 26
1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 25 26

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()