Fórum » Vyberáme fotoaparát

Je dron fasa vec?

K1000
K1000 2024-08-22 10:34:53+02
Zakaždým, keď idem cez víkend von na vysokohorskú túru, bzučí okolo mňa dron, ak nie dva.
Normálne uvažujem, že aj ja by som si jeden taký.

Je dron fasa vec na fotografovanie?

Chcel by som sa vyvarovať chyby, ktorú som už urobil X-krát v živote:

Keď s niečím začínam a kupujem si prvú vec daného druhu, kúpim si len takú lacnú základnú, že veď to mi stačí na začiatok, kým sa naučím. O pár mesiacov ale zistím, že základná lacná vec má prudké obmedzenia a že by som predsa len potreboval tú lepšiu drahšiu. Tak pekne krásne pod cenu predám alebo niekomu darujem to, čo som kúpil a miniem peniaze za pokročilejšiu verziu.

To je blbosť. Chcel by som sa tomu vyvarovať.

Napríklad píšu, že DJI Mini 4 Pro je najlepší dron pre začiatočníka a často jediný dron, ktorý bude človek potrebovať.
Ale fakt? Či ho zase budem o pár mesiacov predávať a kupovať Mavic 3 Pro?

Vďaka vopred za názory a rady.

JohnNewton
2024-08-24 18:16:54+02
príspevok od: gytheio
to je jeden model, jeden z najlacnejsich
Vieš ako málo firiem vyrába snímače ?
0
0

gytheio
2024-08-24 18:16:55+02
príspevok od: JohnNewton
Nie je výrobcom Dá si na zákazku vyrobiť....a netaja sa tým
naschval si to orezal? to je jeden model
0
0

gytheio
2024-08-24 18:18:44+02
Vieš ako málo firiem vyrába snímače ?
do pekla co to s tym ma spolocne??? napisal si, ze pre Hasselblad vyraba vsetky snimace Sony, co je kravina, vyraba iba na jeden model a uz vobec nie na dron
0
0

JohnNewton
2024-08-24 18:25:05+02
preco potom Sony nedokaze spravit nejaky kvalitny snimac aj pre seba? vsade kde som o tom nasiel info stalo, ze ten snimac vyraba Hasselblad.. mas to tam napisane - vďaka svojmu výkonnému 20MP 1” snímaču
Nedávno si písal, ako sú ľudia ľahko ovplyvniteľní.......výrobcov snímačov je veľmi málo, a Sony robí najlepšie. Hádam sa to dá stráviť, či nie ?
0
0

K1000
2024-08-24 18:29:12+02
Tento víkend sme v Barcelone a podarilo sa mi manželku nalákať až do dvoch obchodov s elektronikou drony pozerať. To je psychologická taktika - aby si zvykala, že onedlho jedno takéto čudo bude medzi nami 😄

Trochu som sa pohral s ovládačmi len tak na sucho. Už chápem čo ste hovorili že ten s tou obrazovkou je lepší. Ten druhý vyzerá ohromne nepohodlne.

Tiež už chápem čo ste hovorili o stabilite: Air a Mavic majú ramená hádam dvakrát dlhšie, než Mini. To sa musí odraziť na stabilite.

Bol som sklamaný z kvality tých ovládačov, napríklad gombík na fotenie bol úplne rozheganý. Neviem, či preto, lebo to sú výstavné kusy čo každý ošaháva. Celkovo pôsobili asi tak kvalitne ako za 5 EUR z Wish-u.

Škoda, že DJI dominuje trhu. Nemám rád túto značku. Raz som si od nich kúpil stabilizátor na mobil a o dva dni putoval späť. Úplný šrot.

Dúfam, že drony budú aspoň o trochu kvalitnejšie, než tie ovládače.
0
0
editovaný

JohnNewton
2024-08-24 18:32:32+02
do pekla co to s tym ma spolocne??? napisal si, ze pre Hasselblad vyraba vsetky snimace Sony, co je kravina, vyraba iba na jeden model a uz vobec nie na dron
Vidím, že si v šoku, lebo to bolo rečí okolo 1" fotoaparátov Sony, mal by si byť rád, že si sa dostal do reálu , nikdy nie je neskoro....každý kto si dáva vyrobiť snímač, môže mať nejaké požiadavky na vyhotovenie, ak to výrobca dokáže realizovať tak mu to tak vyrobí
0
1

gytheio
2024-08-24 18:32:41+02
Nedávno si písal, ako sú ľudia ľahko ovplyvniteľní.......výrobcov snímačov je veľmi málo, a Sony robí najlepšie. Hádam sa to dá stráviť, či nie ?
ale to pises iba ty a iba preto aby si ma zase nejak pretromfol, mozno ti na tie blbosti niekto aj skoci ale zamysli sa, preco by bol Hasselblad taky ziadany a drahy a kvalitny, keby mu snimace vyrabal Sony?? Sony robi vsetko preto aby bol jednicka na trhu, preco potom sam nevyraba take fotoaparaty ako Hasselblad? Lebo take snimace ktore tvoria gro Hasselbladu, Sony nevie vyrobit. Predsa vo fotoaparate je najdolezitejsi snimac, preco by Cinania zverili vyrobu tej kamery Svedom?
Ked uz Hasselblad vyrabal spickove digitalne fotoaparaty so svojimi snimacmi, Sony nedokazal vyrobit ani schopne mydlo.
-2
0

JohnNewton
2024-08-24 18:33:20+02
To napísal Hasselblad
0
0

K1000
2024-08-24 18:33:53+02
Mimochodom, zabudol som povedať: Existuje aj nejaký Mini 2S, čo sa dá zohnať za 268 EUR.

Isteže asi nebude veľmi dobrý, ale... 268 EUR!
0
0

gytheio
2024-08-24 18:35:53+02
Vidím, že si v šoku, lebo to bolo rečí okolo 1" fotoaparátov Sony, mal by si byť rád, že si sa dostal do reálu , nikdy nie je neskoro....každý kto si dáva vyrobiť snímač, môže mať nejaké požiadavky na vyhotovenie, ak to výrobca dokáže realizovať tak mu to tak vyrobí
vobec ti nevadi, ze zavadzas?? Hasselblad na svojej stranke pise, ze je to jeho snimac a ty zase do mrtva budes svoje.. vole a ze kolko firiem vyraba snimace skus zase do toho nejak zamontovat aj Netflix s FF Panasonicom
0
0

gytheio
2024-08-24 18:37:51+02
To napísal Hasselblad
on to vobec tak nenapisal ako si to tu ty podal, ty tu zase okydavas ako vzdy, to co tam bolo sa tykalo iba toho najlacnejsiejo jedneho modela X1D
0
0

JohnNewton
2024-08-24 18:40:49+02
on to vobec tak nenapisal ako si to tu ty podal, ty tu zase okydavas ako vzdy, to co tam bolo sa tykalo iba toho najlacnejsiejo jedneho modela X1D
ešte raz :
0
0

K1000
2024-08-24 18:41:23+02

https://ymcinema.com/2021/08/12/hasselblads-factory-assembling-the-medium-format-magic/

"Hasselblad’s high-end cameras consist of three main parts: The digital back, the body, and the lens. The back which includes the sensor costs about 70% of the price of the whole camera (in the case of the flagship H6D-100c costs more than $26,000). The sensor is manufactured by Sony. In fact, this is the IMX 461100MP Sony sensor, which Hasselblad utilizes and adapts for its flagships. Furthermore, Hasselblad spends major quality control resources to verify this sensor meets Hasselblad’s standards (calibration and testing, which resulted from more than 700 images taken by this sensor)."

Senzor vyrába Sony, Hasselblad ho testuje a nejakým spôsobom upravuje aby vyhovoval ich vysokým požiadavkám.
Podľa tohto článku. Je tam uvedený aj presný model toho Sony snímača.
0
3

gytheio
2024-08-24 18:44:50+02
príspevok od: K1000
Tento víkend sme v Barcelone a podarilo sa mi manželku nalákať až do dvoch obchodov s elektronikou drony pozerať. To je psychologická taktika - aby si zvykala, že onedlho jedno takéto čudo bude medzi nami 😄

Trochu som sa pohral s ovládačmi len tak na sucho. Už chápem čo ste hovorili že ten s tou obrazovkou je lepší. Ten druhý vyzerá ohromne nepohodlne.

Tiež už chápem čo ste hovorili o stabilite: Air a Mavic majú ramená hádam dvakrát dlhšie, než Mini. To sa musí odraziť na stabilite.

Bol som sklamaný z kvality tých ovládačov, napríklad gombík na fotenie bol úplne rozheganý. Neviem, či preto, lebo to sú výstavné kusy čo každý ošaháva. Celkovo pôsobili asi tak kvalitne ako za 5 EUR z Wish-u.

Škoda, že DJI dominuje trhu. Nemám rád túto značku. Raz som si od nich kúpil stabilizátor na mobil a o dva dni putoval späť. Úplný šrot.

Dúfam, že drony budú aspoň o trochu kvalitnejšie, než tie ovládače.
nemal som s tym ovladacom nikdy ani najmensi problem, a s tou stabilitou neviem ako si to myslel, ja keby som ho este raz kupoval tak urcite nie mini, dlhsie ramena je vzdy lepsia stabilita
0
1

K1000
2024-08-24 18:49:11+02
nemal som s tym ovladacom nikdy ani najmensi problem, a s tou stabilitou neviem ako si to myslel, ja keby som ho este raz kupoval tak urcite nie mini, dlhsie ramena je vzdy lepsia stabilita
Presne - dlhšie ramená, väčšia stabilita. Ako ste písali, že menej stabilný dron dokáže poryv vetra aj prevrátiť.
0
0

JohnNewton
2024-08-24 18:51:49+02

https://ymcinema.com/2021/08/12/hasselblads-factory-assembling-the-medium-format-magic/

"Hasselblad’s high-end cameras consist of three main parts: The digital back, the body, and the lens. The back which includes the sensor costs about 70% of the price of the whole camera (in the case of the flagship H6D-100c costs more than $26,000). The sensor is manufactured by Sony. In fact, this is the IMX 461100MP Sony sensor, which Hasselblad utilizes and adapts for its flagships. Furthermore, Hasselblad spends major quality control resources to verify this sensor meets Hasselblad’s standards (calibration and testing, which resulted from more than 700 images taken by this sensor)."

Senzor vyrába Sony, Hasselblad ho testuje a nejakým spôsobom upravuje aby vyhovoval ich vysokým požiadavkám.
Podľa tohto článku. Je tam uvedený aj presný model toho Sony snímača.
Myslíš, že to pochopí ? To je ako s Canon L sklami. V merateľnom súhrne viacerých vlastností, sa medzi asi 30 najlepšími sklami nachádzajú asi dve L kové od Canonu, nie je dobré si z obľúbenej techniky urobiť modlu. Veď, rozlíšenie, skreslenie, viňetácia, chromatická vada a iné sú predsa merateľné, a teraz sa už len modliť, aby mi nezačal nadávať, lebo zase uzavrú vlákno. A áno mal som aj L kové sklo a bolo dobré, ale pomník mu neidem postaviť
0
1

gytheio
2024-08-24 18:54:40+02
ešte raz :
tak sa ta opytam este raz, preco si to orezal? tu je original preklad: "Tieto dosky s hustými plošnými spojmi zdobia zadnú stranu 50-megapixelového snímača stredného formátu, ktorý je súčasťou každého Hasselblad X1D.

Každý z týchto snímačov vyrába spoločnosť Sony. Ako hovorí Hasselblad: „Každý používa senzory Sony, pretože musíte. Ale to, v čom švédska spoločnosť verí, že sa odlišuje, je kalibrácia a vyladenie tohto snímača. Hasselblad verí, že produkuje farby, ktoré sú skutočnejšie ako ktokoľvek iný, a má svoj vlastný farebný profil, aj keď v konečnom dôsledku spoločnosť tvrdí, že všetko závisí od toho, koľko času strávite zdokonaľovaním tejto kalibrácie. Hasselblad tomu venuje veľa času a zdá sa, že iní nie sú ochotní alebo schopní dosiahnuť tento záväzok.
0
0

K1000
2024-08-24 18:56:13+02
Myslíš, že to pochopí ? To je ako s Canon L sklami. V merateľnom súhrne viacerých vlastností, sa medzi asi 30 najlepšími sklami nachádzajú asi dve L kové od Canonu, nie je dobré si z obľúbenej techniky urobiť modlu. Veď, rozlíšenie, skreslenie, viňetácia, chromatická vada a iné sú predsa merateľné, a teraz sa už len modliť, aby mi nezačal nadávať, lebo zase uzavrú vlákno. A áno mal som aj L kové sklo a bolo dobré, ale pomník mu neidem postaviť
Ja som si urobil z obľúbenej techniky modlu: Zeiss. Nedám dopustiť na Zeiss. Zeiss je najmachros!
Ešte aj polarizáky mám Zeiss. Aj okuliare 😄
0
1

gytheio
2024-08-24 18:59:40+02
napisal som niekedy, ze Lkove skla su najlepsie skal v historii? pisal som, ze su najpouzivanejsie.. pouzival si niekedy kvalitny objektiv? tvoje examples
0
0

JohnNewton
2024-08-24 19:01:04+02
Ja som si urobil z obľúbenej techniky modlu: Zeiss. Nedám dopustiť na Zeiss. Zeiss je najmachros!
Ešte aj polarizáky mám Zeiss. Aj okuliare 😄
Ja z mikrovlnky, vydržala 36 rokov, čím ďalej, tým viac som si ju vážil, keď som ju potom odovzdal v obchode na likvidáciu, predavači jej vystrojili pietny akt, teraz som tak s varnou konvicou
0
0

Strana 7 z 26
1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 25 26

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()