Fórum » Vyberáme fotoaparát

Foťák do školy

petrofka
petrofka 2024-09-24 16:41:50+02
Ahojte. Prosím vás, poraďte mi foťák, ktorým budeme fotiť v škole. Budget je 200-250€, možno by som ich nahovorila aj 300€, keby to za to stálo. Fotiť sa bude ako v triedach, telocvični, tak vonku. Už som nejaké recenzie prešla a každý má nejaké mínusy a neviem fakt čo vybrať. Doteraz sme fotili mobilmi. Takže aby to fotilo trošku lepšie. Občas nejaké video z vystúpenia. Vopred veľmi pekne ďakujem
Najlepšie kompakt, objektívy tam nemáme čas meniť.

JohnNewton
2024-12-30 17:46:19+01
Tak toto bola trefa, už som aj zabudol, že aj blesk sa dá odpáliť s manuálne nastavevými hodnotami, len teraz netuším ktorú tú gumenú hodnotu ISO ten môj používa 😁🤗

Paladin25
2024-12-30 18:32:42+01
príspevok od: Rofo
Mne ide o to že keď sa tu píše že každý foťák má inak nastavené ISO, či to má vplyv na exponometriu. Lebo ak áno, tak je to potom dosť blbé aj keď mám presný expozimeter. Napríklad nastavím na expozimetri ISO 200, expozičný čas 1/125s, pustím záblesk a expozimeter mi namerá clonu 5,6. Pokiaľ ale na foťáku mám ISO 200, ktoré v skutočnosti nie je ISO 200, tak tá clona ktorú mi nameral expozimeter nebude sedieť na ideálnu expozíciu pre ten foťák.
Zjavne áno.

Citujem Krtka:

"Čo sa týka expozimetrov, tak tie profi (ak je človek puntičkár) dajú sa, a robia sa kalibrácie pre jednotlivé fotoaparáty. Sú o tom videa na youtube. Niekoľko ich mám stiahnutých, ale až takú "presnosť" nepotrebujem. Potom, v menu expozimetra sa vyberie konkrétny fotoaparát (ak ich má užívateľ viac)."

pepos
2024-12-30 21:45:36+01
príspevok od: petrofka
Ahojte. Prosím vás, poraďte mi foťák, ktorým budeme fotiť v škole. Budget je 200-250€, možno by som ich nahovorila aj 300€, keby to za to stálo. Fotiť sa bude ako v triedach, telocvični, tak vonku. Už som nejaké recenzie prešla a každý má nejaké mínusy a neviem fakt čo vybrať. Doteraz sme fotili mobilmi. Takže aby to fotilo trošku lepšie. Občas nejaké video z vystúpenia. Vopred veľmi pekne ďakujem
Najlepšie kompakt, objektívy tam nemáme čas meniť.
Ahoj. napr. https://aukro.sk/fotoaparat-nikon-coolpix-p510-16-1-mpix-42x-zoom-stav-pekny-7077457899?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=07-pla-atraktivita1-sk-roas&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI6f2s3KzQigMVWZWDBx1ztwXMEAQYAyABEgLZe_D_BwE

blahoslav J B Art
2024-12-31 13:52:32+01
strucne zhrnutie celej diskusie: ... namiesto fotoaparatu si kupte expozimeter

JohnNewton
2024-12-31 14:32:15+01
príspevok od: blahoslav J B Art
strucne zhrnutie celej diskusie: ... namiesto fotoaparatu si kupte expozimeter
Leningrad 2😆

Strana 8 z 8

Inzercia
  • ()

• ()