Ahojte. Prosím vás, poraďte mi foťák, ktorým budeme fotiť v škole. Budget je 200-250€, možno by som ich nahovorila aj 300€, keby to za to stálo. Fotiť sa bude ako v triedach, telocvični, tak vonku. Už som nejaké recenzie prešla a každý má nejaké mínusy a neviem fakt čo vybrať. Doteraz sme fotili mobilmi. Takže aby to fotilo trošku lepšie. Občas nejaké video z vystúpenia. Vopred veľmi pekne ďakujem Najlepšie kompakt, objektívy tam nemáme čas meniť.
Ako pisu kolegovia, mobil by bol na vase potreby lepsi. Lebo vsetky upravy urobi mobil za vas. Ak s fotenim a upravami nema niekto skusenost, tak fotoaparat vam nepomoze. Skuste oslovit rodicov, mozno sa niekto venuje fotografii a nafoti vam co potrebujete.
Ale za 300 nebude ani mobil co dobre foti. Pozrel som co je v ponuke a toto ma zaujalo. ale netusim v akej kvalite to foti. Problem moze byt v interieri, pri slabsom svetle.
"Režim Smart Auto (32 scén). Režim Hybrid Auto: Bez námahy vytvárajte fotografie alebo videá pomocou režimu Smart Auto, ktorý zisťuje typ scény a z 32 možností (21 pri videách) vyberá dokonalé nastavenia. Pracuje s funkciou identifikácie tvárí a prispôsobuje nastavenia fotografovania podľa veku osoby, napríklad vypne blesk a zvuky, ak zaznamenaná spiace bábätko. Režim Hybrid Auto umožňuje fotografovať v režime Smart Auto a zároveň zachytiť 4-sekundový videoklip pred každým záberom - kombinuje ich do zábavného videa v rozlíšení HD (720p)." k tomu nejake kreativne rezimy a nejaka kreativna dusa to zvladne
Mali sme to v práci ... moc terno to nie je.
To už potom fakt možno skôr to čo malo pôvodne vybraté ten superzoom. Ktorý má aspoň výhodu v tom zoome.
To už potom fakt možno skôr to čo malo pôvodne vybraté ten superzoom. Ktorý má aspoň výhodu v tom zoome.
nejdem sa hadat, to by musel povedat niekto kto mal oba. Alebo skusit najst fotky aj z jedneho aj druheho. doma mam superzoom od fuji a to je bieda aj v ovladani aj v kvalite, ale netvrdim ze ten kodaj je na tom tak isto. Dokonca aj predchodcu toho IXUSu dakde mam...este aj moja prva fotka tu, je z ixusu... a za mna by som bral IXUS, jednoduche ovladanie slusna kvalita, wifi na prenos fotiek a ten ma 25 mm ultra širokouhlý objektív s 12x optickým zoomom, 24x ZoomPlus co je myslim dostatocne...
inak hladal som nejake fotky z tych fotakov a ten superzoom na dlhom ohnisku je presne taky ako som si myslel. ale zas co by si cakal od 1000mm za 300eur.
Odporucal by som nieco taketo https://www.backmarket.de/de-de/p/spiegelreflexkamera-canon-eos-600d-schwarz-objektiv-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-is-ii/099316f6-bffe-4a2d-b292-eed3d204d182?shopping=gmc&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DE_SA_SHOP_G_GEN_Others_RSC&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6q2hUESQe2t2Y0x_SJkT98tEbCrere1NOdwK_f9z40V5ivNkSlZdVEaAgRrEALw_wcB&gad_source=4&l=11 Canon 600D bolna tu dobu super fotoaparat, vyborny obrazovy vystup a co je dolezite pri foteni deti, foti do rawu, co sa moze hodit za 10-20 rokov.. a urcite foti kvalitnejsie ako hociktory mobil, ma velmi dobry jpeg vystup...
Odporucal by som nieco taketo https://www.backmarket.de/de-de/p/spiegelreflexkamera-canon-eos-600d-schwarz-objektiv-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-is-ii/099316f6-bffe-4a2d-b292-eed3d204d182?shopping=gmc&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DE_SA_SHOP_G_GEN_Others_RSC&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6q2hUESQe2t2Y0x_SJkT98tEbCrere1NOdwK_f9z40V5ivNkSlZdVEaAgRrEALw_wcB&gad_source=4&l=11 Canon 600D bolna tu dobu super fotoaparat, vyborny obrazovy vystup a co je dolezite pri foteni deti, foti do rawu, co sa moze hodit za 10-20 rokov.. a urcite foti kvalitnejsie ako hociktory mobil, ma velmi dobry jpeg vystup...
za 10-20rokov? to uz im budu naco tie fotky? hocijaka zrkadlovka ma lepsi vystup ako mobil, ale len za predpokladu ze s tym bude vediet niekto zaobchadzat. To uz by som in moj stary nikon ponukol k darovaniu...
za 10-20rokov? to uz im budu naco tie fotky? hocijaka zrkadlovka ma lepsi vystup ako mobil, ale len za predpokladu ze s tym bude vediet niekto zaobchadzat. To uz by som in moj stary nikon ponukol k darovaniu...
naco im budu za 10-20 rokov fotografie? to ako keby si sa opytal, naco tie deti vobec fotografuju... kazdy to tu pise, ze je dobre fotit do rawu s tym, ze za par rokov sa k nim moze vratit a upravit.. ty mazes vsetky fotografie hned po odfoteni?
naco im budu za 10-20 rokov fotografie? to ako keby si sa opytal, naco tie deti vobec fotografuju... kazdy to tu pise, ze je dobre fotit do rawu s tym, ze za par rokov sa k nim moze vratit a upravit.. ty mazes vsetky fotografie hned po odfoteni?
predpokladam ze SKOLA chce robit fotky ziakov a akcii na to aby to mohli publikovat a odovzdat rodicom CO NAJSKOR. A tak isto predpokladam (na zaklade poziadavky). ze nemaju nikoho kto sa vyzna vo fotografovani, tak sa ani nema kto zaoberat nejakym archivom a nie este upravami fotiek 10-20rokov dozadu.
predpokladam ze SKOLA chce robit fotky ziakov a akcii na to aby to mohli publikovat a odovzdat rodicom CO NAJSKOR. A tak isto predpokladam (na zaklade poziadavky). ze nemaju nikoho kto sa vyzna vo fotografovani, tak sa ani nema kto zaoberat nejakym archivom a nie este upravami fotiek 10-20rokov dozadu.
bolo to myslene tak, ze mozu odovzdavat rodicom aj rawy svojich deti, co by niektori rodicia aj ocenili, prave preto, ze za 10-20 rokov dokazu tie programy z toho rawu spravit foto o akom sa nam teraz ani nesniva.. treba to zdoraznovat aka je to vyhoda? tazko tomu verit, ze tu niektori radia ostat pri mobile..
inak hladal som nejake fotky z tych fotakov a ten superzoom na dlhom ohnisku je presne taky ako som si myslel. ale zas co by si cakal od 1000mm za 300eur.
Áno je to presne tak. Ten výstup je taký ako by si čakal Ale zasa na 1000mm je to lepšie ako Ixus.
myslim, ze by tu viacerych zaujimalo skadial to ty vies
Keby som nebol idiot tak by som si uvedomil že Ixus nemá možnosť fotiť na 1000 mm. A preto žiaľ platí že aj keď kvalita sa nám nemusí páčiť je lepšia ako žiadna.
Ale to je len logická úvaha a je mi jasné, že nie každý to pochopí.
bolo to myslene tak, ze mozu odovzdavat rodicom aj rawy svojich deti, co by niektori rodicia aj ocenili, prave preto, ze za 10-20 rokov dokazu tie programy z toho rawu spravit foto o akom sa nam teraz ani nesniva.. treba to zdoraznovat aka je to vyhoda? tazko tomu verit, ze tu niektori radia ostat pri mobile..
uz tu bolo viac krat spomenute, preco by bol ten mobil pre nich lepsi...
nevidel som nikde poziadavku na RAW a neviem si predstavit co by snim rodicia robili
Keby som nebol idiot tak by som si uvedomil že Ixus nemá možnosť fotiť na 1000 mm. A preto žiaľ platí že aj keď kvalita sa nám nemusí páčiť je lepšia ako žiadna.
IXUS ma zoom do 300mm.. opytam sa ta este raz, skadial to ty vies, mozes ukazat fotografiu co si s nim nafotil? a k comu je pri foteni deti 1000mm?
nevidel som nikde poziadavku na RAW a neviem si predstavit co by snim rodicia robili
ako si mohol vidiet poziadavku na raw, ked dievcina ani nevie co je to, tak isto ako nevie ktory fotoaparat.. je tu na to aby dostala radu a poradit jej aby fotila do rawu je velke plus.. pre tych ktori to v buducnosti ocenia
Áno je to presne tak. Ten výstup je taký ako by si čakal Ale zasa na 1000mm je to lepšie ako Ixus.
Aj tak sa to da vysvetlit. Ten kodak som nikdy nemal v ruke tak nemozem nic k ovladaniu povedat, ale zo skusenosti viem ze cim je viac moznosti nastavenia, tym skor sa tam, clovek neznali, strati. Zasa to prirovnam k tej dcerinej fujine...ked si tam ona nevedomky nieco prestavila, tak bola zufala ze jej to zasa nejde. Ten ixus je tak ako aj mobil, ako ja tomu hovorim PUB (pre uplne blbych)...nastavis si rezim a fotis.
Foťák do školy
Najlepšie kompakt, objektívy tam nemáme čas meniť.
Skuste oslovit rodicov, mozno sa niekto venuje fotografii a nafoti vam co potrebujete.
Ale za 300 nebude ani mobil co dobre foti. Pozrel som co je v ponuke a toto ma zaujalo. ale netusim v akej kvalite to foti. Problem moze byt v interieri, pri slabsom svetle.
https://www.prolaika.sk/e-shop/canon-digital-ixus-285-hs-cierny/p-3602254.xhtml?_gl=1*7h44ko*_up*MQ..*_ga*NDc1NDY0ODkyLjE3MjcyNTkwNDc.*_ga_FTJW6BD04Y*MTcyNzI1OTA0Ni4xLjAuMTcyNzI1OTA0Ni4wLjAuNDI1MTM0NjAz
"Režim Smart Auto (32 scén). Režim Hybrid Auto:
Bez námahy vytvárajte fotografie alebo videá pomocou režimu Smart Auto, ktorý zisťuje typ scény a z 32 možností (21 pri videách) vyberá dokonalé nastavenia. Pracuje s funkciou identifikácie tvárí a prispôsobuje nastavenia fotografovania podľa veku osoby, napríklad vypne blesk a zvuky, ak zaznamenaná spiace bábätko. Režim Hybrid Auto umožňuje fotografovať v režime Smart Auto a zároveň zachytiť 4-sekundový videoklip pred každým záberom - kombinuje ich do zábavného videa v rozlíšení HD (720p)."
k tomu nejake kreativne rezimy a nejaka kreativna dusa to zvladne
doma mam superzoom od fuji a to je bieda aj v ovladani aj v kvalite, ale netvrdim ze ten kodaj je na tom tak isto. Dokonca aj predchodcu toho IXUSu dakde mam...este aj moja prva fotka tu, je z ixusu...
a za mna by som bral IXUS, jednoduche ovladanie slusna kvalita, wifi na prenos fotiek a ten ma 25 mm ultra širokouhlý objektív s 12x optickým zoomom, 24x ZoomPlus co je myslim dostatocne...
https://www.backmarket.de/de-de/p/spiegelreflexkamera-canon-eos-600d-schwarz-objektiv-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-is-ii/099316f6-bffe-4a2d-b292-eed3d204d182?shopping=gmc&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DE_SA_SHOP_G_GEN_Others_RSC&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6q2hUESQe2t2Y0x_SJkT98tEbCrere1NOdwK_f9z40V5ivNkSlZdVEaAgRrEALw_wcB&gad_source=4&l=11
Canon 600D bolna tu dobu super fotoaparat, vyborny obrazovy vystup a co je dolezite pri foteni deti, foti do rawu, co sa moze hodit za 10-20 rokov.. a urcite foti kvalitnejsie ako hociktory mobil, ma velmi dobry jpeg vystup...
"Great minds think alike", ako sa povie 😄
https://www.backmarket.de/de-de/p/spiegelreflexkamera-canon-eos-600d-schwarz-objektiv-canon-ef-s-18-55mm-f35-56-is-ii/099316f6-bffe-4a2d-b292-eed3d204d182?shopping=gmc&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DE_SA_SHOP_G_GEN_Others_RSC&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6q2hUESQe2t2Y0x_SJkT98tEbCrere1NOdwK_f9z40V5ivNkSlZdVEaAgRrEALw_wcB&gad_source=4&l=11
Canon 600D bolna tu dobu super fotoaparat, vyborny obrazovy vystup a co je dolezite pri foteni deti, foti do rawu, co sa moze hodit za 10-20 rokov.. a urcite foti kvalitnejsie ako hociktory mobil, ma velmi dobry jpeg vystup...
hocijaka zrkadlovka ma lepsi vystup ako mobil, ale len za predpokladu ze s tym bude vediet niekto zaobchadzat. To uz by som in moj stary nikon ponukol k darovaniu...
hocijaka zrkadlovka ma lepsi vystup ako mobil, ale len za predpokladu ze s tym bude vediet niekto zaobchadzat. To uz by som in moj stary nikon ponukol k darovaniu...
ty mazes vsetky fotografie hned po odfoteni?
ty mazes vsetky fotografie hned po odfoteni?
tazko tomu verit, ze tu niektori radia ostat pri mobile..
A preto žiaľ platí že aj keď kvalita sa nám nemusí páčiť je lepšia ako žiadna.
tazko tomu verit, ze tu niektori radia ostat pri mobile..
A preto žiaľ platí že aj keď kvalita sa nám nemusí páčiť je lepšia ako žiadna.
Ten kodak som nikdy nemal v ruke tak nemozem nic k ovladaniu povedat, ale zo skusenosti viem ze cim je viac moznosti nastavenia, tym skor sa tam, clovek neznali, strati. Zasa to prirovnam k tej dcerinej fujine...ked si tam ona nevedomky nieco prestavila, tak bola zufala ze jej to zasa nejde.
Ten ixus je tak ako aj mobil, ako ja tomu hovorim PUB (pre uplne blbych)...nastavis si rezim a fotis.
Zadavatelka ma momentalne na vyber niekolko moznosti. Ano existuje este moznost fotit aj do RAWu. dakujeme za upozornenie.
Ale myslim ze teraz je na nej sa pytat na vyhody a nevyhody tej ktorej moznosti
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa