Fórum » Vyberáme fotoaparát

Foťák do školy

petrofka
petrofka 2024-09-24 16:41:50+02
Ahojte. Prosím vás, poraďte mi foťák, ktorým budeme fotiť v škole. Budget je 200-250€, možno by som ich nahovorila aj 300€, keby to za to stálo. Fotiť sa bude ako v triedach, telocvični, tak vonku. Už som nejaké recenzie prešla a každý má nejaké mínusy a neviem fakt čo vybrať. Doteraz sme fotili mobilmi. Takže aby to fotilo trošku lepšie. Občas nejaké video z vystúpenia. Vopred veľmi pekne ďakujem
Najlepšie kompakt, objektívy tam nemáme čas meniť.

gytheio
2024-09-26 16:08:49+02
príspevok od: tyto
mas neuveritelna talent na vytvaranie sporov. hladas problemy tam kde nie su.

Zadavatelka ma momentalne na vyber niekolko moznosti. Ano existuje este moznost fotit aj do RAWu. dakujeme za upozornenie.

Ale myslim ze teraz je na nej sa pytat na vyhody a nevyhody tej ktorej moznosti
samozrejme ja som bol pre vas vzdy niekto kto vytvara spor, iba preto lebo radim inak ako vy.. radit jej fotit aj do rawu pre vas spor... vo svete nenajdes takych ako ste vy..

dalsia hovadina, pytat sa jej na vyhody a nevyhody.. ty si nepochopil, ze ona sa to pyta nas?

Paladin25
2024-09-26 16:34:53+02
príspevok od: gytheio
IXUS ma zoom do 300mm.. opytam sa ta este raz, skadial to ty vies, mozes ukazat fotografiu co si s nim nafotil? a k comu je pri foteni deti 1000mm?
Paľko si neuveriteľné hlúpy. Škoda sa o tom ďalej rozprávať.

Ale pošli teda odkaz na IXUS z SK obchodu zo zoomom 300 mm (keby si nebol tak hlúpi a prečítal si konverzáciu pochopil by si že fotoaparát obstaráva škola takže bázary a aj zahraničné eshopy môžu predstavovať problém).

Nepošleš? Aha opäť si len klamal a radil hlúposti...

A stále si dovolím tvrdiť že na 1000 mm bude tá druhá možnosť lepšia ako Ixus. Kedže ešte raz zopakujem Ixus takú možnosť fotenia ani nemá. Či ju potrebuje alebo nie ja neviem a nie je to predmetom sporu.

A ďalej už na tvoje nezmysli nebudem v tejto diskusii reagovať - aby som neprispel k ďaľšej zamknutej/zmazanej téme kvôli jednéme miestnemu trollovi.

Paladin25
2024-09-26 16:41:51+02
príspevok od: tyto
Aj tak sa to da vysvetlit.
Ten kodak som nikdy nemal v ruke tak nemozem nic k ovladaniu povedat, ale zo skusenosti viem ze cim je viac moznosti nastavenia, tym skor sa tam, clovek neznali, strati. Zasa to prirovnam k tej dcerinej fujine...ked si tam ona nevedomky nieco prestavila, tak bola zufala ze jej to zasa nejde.
Ten ixus je tak ako aj mobil, ako ja tomu hovorim PUB (pre uplne blbych)...nastavis si rezim a fotis.
Ten Kodak je vlasne len kompakt ktorý natrepali do väčšieho tela a dali mu super-duper tele. Ovládanie bude dosť podobné s Ixusom (možno lepšie držanie) a veľkosť snímača majú rovnakú.

Kupil si ho tu jeden dôchodca v okolí (mal veľmi obmedzený budget) a práve tú možnosť zoomu si veľmi chválil. Ja som sa nad tým len usmial. Ale tak každý máme iné požiadavky. Tým som len chcel povedať že ovládanie tam vôbec nie je problém.

Ixus 285HS som rok používal v práci je to ako vravíš - PUB.

gytheio
2024-09-26 17:05:52+02
príspevok od: Paladin25

Ale pošli teda odkaz na IXUS z SK obchodu zo zoomom 300 mm (keby si nebol tak hlúpi a prečítal si konverzáciu pochopil by si že fotoaparát obstaráva škola takže bázary a aj zahraničné eshopy môžu predstavovať problém).

A stále si dovolím tvrdiť že na 1000 mm bude tá druhá možnosť lepšia ako Ixus. Kedže ešte raz zopakujem Ixus takú možnosť fotenia ani nemá. Či ju potrebuje alebo nie ja neviem a nie je to predmetom sporu.

A ďalej už na tvoje nezmysli nebudem v tejto diskusii reagovať - aby som neprispel k ďaľšej zamknutej/zmazanej téme kvôli jednéme miestnemu trollovi.
takze neukazes ani foto ani neodpovies, ale do hlupakov to si nenechas ujst
a neviem preco by mal byt zahranicny obchod problem, fakturu vystavi tak preco nie? ono tie zahranicne predajne su vo vacsine spolahlivejsie ako na Slovensku

gytheio
2024-09-26 17:06:50+02
Ten Kodak je vlasne len kompakt ktorý natrepali do väčšieho tela a dali mu super-duper tele. Ovládanie bude dosť podobné s Ixusom (možno lepšie držanie) a veľkosť snímača majú rovnakú.

Kupil si ho tu jeden dôchodca v okolí (mal veľmi obmedzený budget) a práve tú možnosť zoomu si veľmi chválil. Ja som sa nad tým len usmial. Ale tak každý máme iné požiadavky. Tým som len chcel povedať že ovládanie tam vôbec nie je problém.

Ixus 285HS som rok používal v práci je to ako vravíš - PUB.
ten pub je vidiet vo vasich profiloch, experti na techniku

JohnNewton
2024-09-26 17:28:06+02
Kúzlo vlákien typu "čo si mám kúpiť", je v tom, že zakladateľ témy je na konci debaty na tom horšie ako na začiatku, ale zase miestna komunita zažije nespočet kvalitných vyvrcholení

gianmarco1
2024-09-26 17:40:54+02

nejdem obhajovať miestneho trolla, ale keď už niekoho zbytočne kŕmiš, tak skús aspoň pravopisne.

Paladin25
2024-09-26 17:51:05+02
príspevok od: gianmarco1
nejdem obhajovať miestneho trolla, ale keď už niekoho zbytočne kŕmiš, tak skús aspoň pravopisne.
OK skúsim.

gytheio
2024-09-26 17:53:05+02
OK skúsim.
skusis co? mozes nam tu vymenovat jedinu vec v ktorej sa vyznas?

Porubo
2024-09-26 18:52:09+02
Áno je to presne tak. Ten výstup je taký ako by si čakal Ale zasa na 1000mm je to lepšie ako Ixus.

Nepovedal by som, aspon nie bez testov. Praveze ocakavam, ze to bude horsia volba, cim vacsi rozsah zoomu pri tych istych cenach a rozmeroch znaci nizsiu opticku kvalitu.
A 1000mm velmi nepotrebuju do skoly, zakial to nie je skola v prirode a nechcu z bezpecnej vzdialenosti robit varovne fotky pre neposlusne deti na ktorych nenapravitelne deti davaju medvedom na potravu za trest... je to hlupost ale nic lepsie mi nenapadlo, 1000mm je pre skoly naozaj velmi nevyuzitelne ohnisko. Dokonca ani na sport sa to neda pouzit, lebo tam treba mat rychle sklo co sa tyka ostrenia.

Paladin25
2024-09-26 19:18:19+02
príspevok od: Porubo
Nepovedal by som, aspon nie bez testov. Praveze ocakavam, ze to bude horsia volba, cim vacsi rozsah zoomu pri tych istych cenach a rozmeroch znaci nizsiu opticku kvalitu.
A 1000mm velmi nepotrebuju do skoly, zakial to nie je skola v prirode a nechcu z bezpecnej vzdialenosti robit varovne fotky pre neposlusne deti na ktorych nenapravitelne deti davaju medvedom na potravu za trest... je to hlupost ale nic lepsie mi nenapadlo, 1000mm je pre skoly naozaj velmi nevyuzitelne ohnisko. Dokonca ani na sport sa to neda pouzit, lebo tam treba mat rychle sklo co sa tyka ostrenia.
Ale to je v pohode ja nikde netvrdím že potrebujú 1000 mm ohnisko.

Moja téza znie:

1000 mm ohnisko bude na tom Kodaku lepšie ako 1000 mm ohnisko na Ixuse.

Odôvodnenie.

IXUS také ohnisko ani nemá.

Myslím že Tyto pochopil ako som myslel. Usudzujem podľa jeho odpovede.

gytheio
2024-09-26 19:42:12+02
Ale to je v pohode ja nikde netvrdím že potrebujú 1000 mm ohnisko.

Moja téza znie:

1000 mm ohnisko bude na tom Kodaku lepšie ako 1000 mm ohnisko na Ixuse.

Odôvodnenie.

IXUS také ohnisko ani nemá.

Myslím že Tyto pochopil ako som myslel. Usudzujem podľa jeho odpovede.

uvedomujes si ake bludy tu pises, odporucil si jej nejaky srot na zaklade toho, ze si si vymyslel rozpravku, ze ten fotoaparat si kupil nejaky dochodca v tvojom okoli
no daj este nejaku sprostost, tahac penazi z cudzich vackov
1000mm je lepsie ako ixus, vy tu aj mate kecy ako z pubu

Porubo
2024-09-26 22:34:22+02
Dalsia moznost, zistit ci niekto z ucitelov je fotograf a v ramci hobby by vypomohol zamestnavatelovi. Pravdepodobnost ze taky ucitel tam je, je kladna.

tyto
2024-09-27 07:50:25+02
príspevok od: Porubo
Dalsia moznost, zistit ci niekto z ucitelov je fotograf a v ramci hobby by vypomohol zamestnavatelovi. Pravdepodobnost ze taky ucitel tam je, je kladna.
podla zadania sa zda ze to komunikuju ucitelia spolu, tak by to asi neriesili tu, ak by tam nejaky fotograf bol.

Ale pohladat medzi rodicmi by stalo za pokus

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()