Dobrý deň ,na dovolenky sme vždy zo sebou ťahali Nikon D 3000,ale už by bolo dobre vymeniť, Nefotí zle ,ale potrebujem niečo také menšie. Prevažne na fotky ,super macro som fotil ...videa moc nenatáčam. A cena tak okolo 500-600 euro.
Ja som si z toho dôvodu kúpil pred pár rokmi NIKON Zfc a musím povedať, že to bolo super rozhodnutie. Ľahučký, malý, super fotí a vyzerá perfektne. Mám k nemu seťák Nikkor Z DX 16-50mm f/3,5-6,3 VR. Možno nový bude trošku nad Tvoj limit..cca 750,- za telo ale na Bazoši sa do toho v pohode zmestíš aj s objektívom....
Dobrý deň ,na dovolenky sme vždy zo sebou ťahali Nikon D 3000,ale už by bolo dobre vymeniť, Nefotí zle ,ale potrebujem niečo také menšie. Prevažne na fotky ,super macro som fotil ...videa moc nenatáčam. A cena tak okolo 500-600 euro.
Mne sa na naľahko( a že to zoberiem všade) osvedčila kombinácia: Sony RX100iii, adaptér na filtre(hlavne polarizačný-krajina a ND64-vodopády), ľahký ministatív a kamerka DJI Osmo Pocket 2(hyperlapse, časozber, videá). Rozpočet ti bude stačiť na všetko, čo som vypísal. A ešte ti vyjde na malý spratný turistický batoh z Decatlonu 15-25l, kde ľahko spakuješ do bederných kapsičiek Sony do jednej a kamerku do druhej(máš to poruke) a nemusíš dávať batoh z pliec dole.
keď dovolenku neberieš na fotenie, tak si ber nejaký kompakt, napr. spomínaný RX100; aj aparát 4/3" s výmennými objektívmi zaberá veľa miesta; ak fotíš do rawu tak aj fotografie z 1" snímača budú na web úplne v pohode
ak chces fotit makro za tie peniaze tak chod do olympusu (m4/3), mensi snimac vacsie priblizenie ...odporucam zuiko 60macro, lacnejsia je 30macro a drahsi ale spickovy objektiv 90macro...podla toho ake telo, (ktora rada, ja mam em1mIII) mozes pouzivat stabilizaciu a focus stacking 15fotiek (posklada fotak, aj z ruky), focus bracketig 999fotiek s posunom ostrenia. malicka z 30kou alebo 60tkou mas malicku zostavu...
Ja som zvykol nosit take lacnejsie veci, ako stary 24mm F2.8 objektiv, alebo starsie telo ked som mal Canon 1000D, stativ ten lacnejsi, tak som sa chcel poistit pre pripad kradeze ked neviem ako bezpecne je cudzie mesto... Nastastie ma doteraz nik neokradol, ale asi nie tym, to som mal asi nejaku "ochranu zhora". Lebo raz vo Viedni, ked som robil vecerne fotky, mi nieco vravelo ze si mam vsimat tipka nalavo v dialke tiez pri brehu rieky a rychlo spratat veci a vyhnut sa mu. Som si vravel, to sa povie, spratat stativ, nd filter, slnecnu clonu, kablovu spust ale som posluchol. A podozrivy tipek sa stale pomaly zdialky blizil, a Ja som siel doprava po nabrezi. Predo mnou sa objavil most dolava, vybral som si ho ako unikovu cestu. Kde tu spredu isiel dalsi chlapik oproti mne. Ako som presiel na most, tak chlapici sa za mnou spojili a kracali vedla seba, uplne bez slova. Vtedy mi doslo ze to su naozaj nejaki zlodeji a prenasleduju ma... to uz som hladal nejake hotely, kasina a podobne, kde je SBS a mozem hladat utocisko... Tak asi nebude vhodne si brat na dovolenku to najnovsie kompaktne Sony za cca 5k euro (RX1R III)!
ak nieco s hladacikom, tak sony rada rx100..III a vyssie.. ak nieco bez, tak canon rada g7x.. a ak ti nahodou "konci" mobil, kup si novy za 3-4 kila, bude fotit +- jak tie vyssie menovane fotaky a este usetris 2oo
Priatelia, mal som Sony RX 100, hrube veľká spokojnosť, ale po čase išiel do opravy, teraz funguje obmedzene, tak som si pred asi 5-timi rokmi kúpil Panasonic LX 10, tiež veľká spokojnosť, no teraz sa pokazil a čakám návrh ceny za opravu. A tak pokukujem po Canon PowerShot G7X Mark III. Spravím dobre? PS: Hľadáčik mi nechýba,dokonca ho vôbec nechcem.
A co tie nove Ricoh-y? Ricoh GR III a(lebo) IIIx https://www.ricoh-imaging.co.jp/english/products/gr-3/ P.S. Teraz by mala vyjst aj stvorka, a mozno aj patka, zavisi od miery povercivosti japoncov ako ho nazvu...
Nechcem zakladať tému, len v krátkosti: Svieti mi obáločka, chcem si to prečítať,kliknem na ňu a v tom okamihu mi celé Ephoto zamrzne, nič mi nejde otvoriť...
Prave v tomto obdobi vychadza Ricoh GR IV. Otazka znie: Ci zmeny oproti III su vyborne, velmi dobre, dobre, dostatocne alebo nedostatocne? (A ci sa viac neoplati III za nizsi peniaz.)
Ricoh gr je fajn lahucky fotacik do vrecka s vybornym objektivom , snimacom a vystupom. Jeho napr. ciernobiely jpeg uz netreba moc upravovat a je fakt velmi dobry.Ma zopar ale, ktore mozu limitovat pouzitie. Pevne ohnisko 28mm, na video je slaby, hladacik, pevny display, vysoka cena a co som sa docital u starsich variant - slabsie utesnenie a tym padom prach na snimaci. Ak si ho niekto kupi,tak treba poriesit puzdierko a az potom do vrecka davat. Cistenie snimaca len v speciaizovanom servise, nakolko je tam pevny objektiv.V kazdom pripade na street foto, vylety je to dobra volba. Akurat by som zvazil starsie verzie, Nemyslim si, ze ten cenovy skok verzie 3 a 4 je adekvatny tomu, co navyse ponuka. Mal za tu cenu ponuknut viac.
Aky fotoaparát na dovolenky
Júúúúj, čo povedaaaal, že mobiiiiil! 🤣
Nastastie ma doteraz nik neokradol, ale asi nie tym, to som mal asi nejaku "ochranu zhora". Lebo raz vo Viedni, ked som robil vecerne fotky, mi nieco vravelo ze si mam vsimat tipka nalavo v dialke tiez pri brehu rieky a rychlo spratat veci a vyhnut sa mu. Som si vravel, to sa povie, spratat stativ, nd filter, slnecnu clonu, kablovu spust ale som posluchol. A podozrivy tipek sa stale pomaly zdialky blizil, a Ja som siel doprava po nabrezi. Predo mnou sa objavil most dolava, vybral som si ho ako unikovu cestu. Kde tu spredu isiel dalsi chlapik oproti mne. Ako som presiel na most, tak chlapici sa za mnou spojili a kracali vedla seba, uplne bez slova. Vtedy mi doslo ze to su naozaj nejaki zlodeji a prenasleduju ma... to uz som hladal nejake hotely, kasina a podobne, kde je SBS a mozem hladat utocisko...
Tak asi nebude vhodne si brat na dovolenku to najnovsie kompaktne Sony za cca 5k euro (RX1R III)!
ak nieco bez, tak canon rada g7x..
a ak ti nahodou "konci" mobil, kup si novy za 3-4 kila, bude fotit
+- jak tie vyssie menovane fotaky a este usetris 2oo
Ricoh GR III a(lebo) IIIx
https://www.ricoh-imaging.co.jp/english/products/gr-3/
P.S. Teraz by mala vyjst aj stvorka, a mozno aj patka, zavisi od miery povercivosti japoncov ako ho nazvu...
Nesmie sa v ziadnom pripade siahat na obalocky, to je trestne!
- Dobrý deň, prišiel som sa zapísať na štúdium politických vied.
- Nech sa páči, vezmite si obálku.
- Uuužž?!
- Nie, to je prihláška.
Otazka znie: Ci zmeny oproti III su vyborne, velmi dobre, dobre, dostatocne alebo nedostatocne? (A ci sa viac neoplati III za nizsi peniaz.)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom