Dobry den, Rad by som Vam opisal svoj problem ohladom kupy svojej prvej zrkadlovky. Viem je tu toho velmi vela a hlavne velmi vela podobnych laikov ako ja, pytajucich sa na zrkadlovku. Avsak ja po dlhom zvazovani stale nemam jasno. Chcel by som fotit bezne rodinne momentky, prirodu, panoramy, turisticke vylety, bikove vylety, a pod. Viem na to staci velakrat aj kompakt, ale ten nechcem, chcel by som fotku pochopit. Chapat suvislosti, preco je to teraz tmave, preco je to rozostrene atd. Cital som aj odporucania, ze treba najskor vela citat, ucit sa z webu a literatury. Citam na webe citam, hltam informacie, ale mam pocit, ze kym si to na vlastnej kozi neviem skusit tak je to take ako ked Vam rozpravaju o tom ake je to soferovat auto. Jednoducho tu zrkadlovku chcem a nechcem si robit dalsi medzistupen s kompaktom, aj tak by som pri tej zkradlovke raz skoncil. Aj ked viem ze to bude spociatku cesta trnista, pretoze si to kvoli automatickemu rezimu nekupujem. Kamos mal Canon 450d /kym mu ju neukradli/ a velmi sa mi to pacilo, rychlost zaobstarania fotky, nastavenie. No dostavam sa k jadru /to trvalo :o)/. Ono by to bolo viac menej jednoduche ak by bol financny rozpocet neobmedzeny, a ak by som nechcel aby to malo aj ake take video, kedze by som rad uchovaval aj nejake rodinne videa z oslav a pod. akcii. Viem, ze to nebude plnohodnotne video, ale stacilo by. Cely cas som mal vyhliadnutu Nikon d3100, po pochopeni funkcie Bracketing /a po zhliadnuti fotiek z Domu Sv. Martina/ uz 3100 nechcem. Takze ostala v hre Nikon d5000 /prijatelna cena/, Nikon d90 /vsetkymi ospevovany/ a Canon EOS 500d /720p na 30fps co sa mi pozdava/. Pri d5000 viem o nutnosti AF motorceku v objektive. Pri Nikonoch by to boli objektivy 18 - 105 mm a pri Canone 18 - 135 mm. Docital som sa ze pri Canonoch su mensie dalsie investicie do skla, je to tak? Rozhodne mi financie nedovolia menit zkradlovku kazde 2 roky, mozno ani 5, aj preto sa obraciam na Vas. Ja som po precitani vsetkeho najviac nakloneny k D90, avsak to slabsie video ma tam kusok skrie. Budem vdacny za kazdy prispevok. Prosim o zhovievavost ak som cosi nepochopil alebo mi nieco unika. PS. co si mam mysliet o tomto eshope? mate niekto nejaku skusenost? mne pridu lacnejsi ako vsetko ostatne co som nasiel, otazne je aki su spolahlivi http://www.edigital.sk/SLR_fotoaparat/Nikon_D90_digitalny_fotoaparat_kit_%28s_18-105mm_DX_VR_objektivom%29-p39720.html
Tieto veci sú rozoberané po webe kade tade. Pýtať sa na niečo také vo fóre je účinné len kým sa debata nezvrhne.
Takže: - video na zrkadlovke nie je to podstatné, nenechaj sa oblbnúť marketingovými blbosťami - neuvažuj o kúpe kinofilmovej zrkadlovky, dobrá rada, ale zbytočný krok - D3100, D5000, 550D a D90 (v ľavo jednoduchšie, lacnejšie, v pravo zložitejšie a drahšie) - ak sa chceš tomu vážne venovať oplatí sa ísť do drahšej, ak nie stačí lacnejší - že D5000 nemá motor, na čo, keď ho má objektív, či už Nikon, alebo Sigma, Tokina (Tamron by som nevolil) - určite Ti bude stačiť napr. 18-105 na väčšinu t.z.90% udalostí - nenechaj sa oblbnúť, že čo všetko Ti treba, lebo až keď Ti to nebude treba zistíš čo všetko si zbytočne kúpil - bracketing vieš urobiť manuálne a nie na všetko je vhodné HDR - objektívy poháňané telom sú o čosi pomalšie v ostení ako objektívoch z motorom - ani jeden z týchto fotoaparátov nebudeš meniť počas dvoch rokov, lebo netreba - na výlety, možno bude treba ľahší, 550D dobrá kombinácia hmotnosti a výkonu - ak chceš fotiť viac (množstvo) treba D90, uzávierka testovaná na 100000 záberov
Tieto veci sú rozoberané po webe kade tade. Pýtať sa na niečo také vo fóre je účinné len kým sa debata nezvrhne.
Takže: - video na zrkadlovke nie je to podstatné, nenechaj sa oblbnúť marketingovými blbosťami - neuvažuj o kúpe kinofilmovej zrkadlovky, dobrá rada, ale zbytočný krok - D3100, D5000, 550D a D90 (v ľavo jednoduchšie, lacnejšie, v pravo zložitejšie a drahšie) - ak sa chceš tomu vážne venovať oplatí sa ísť do drahšej, ak nie stačí lacnejší - že D5000 nemá motor, na čo, keď ho má objektív, či už Nikon, alebo Sigma, Tokina (Tamron by som nevolil) - určite Ti bude stačiť napr. 18-105 na väčšinu t.z.90% udalostí - nenechaj sa oblbnúť, že čo všetko Ti treba, lebo až keď Ti to nebude treba zistíš čo všetko si zbytočne kúpil - bracketing vieš urobiť manuálne a nie na všetko je vhodné HDR - objektívy poháňané telom sú o čosi pomalšie v ostení ako objektívoch z motorom - ani jeden z týchto fotoaparátov nebudeš meniť počas dvoch rokov, lebo netreba - na výlety, možno bude treba ľahší, 550D dobrá kombinácia hmotnosti a výkonu - ak chceš fotiť viac (množstvo) treba D90, uzávierka testovaná na 100000 záberov
Dobrý deň, ja som sem už písal že by som chcel kúpiť D90 s objektívom 18-105mm ale ešte furt som nenašporil toľko peňazí aby som si ju mohol dovoliť tak chcem niečo lacnejšie a uvažoval som tak nad Sony a33 s objektívom 18-55mm...chcel by som vedieť že čo vravíte na a33??? či sa mi ešte oplatí do šetriť na D90 alebo by ste mi odporučili aj a33...chcel by som fotiť dovolenky, ľudí, šport ako futbal proste všeobecne využitie. na Sony ma odrádza najviac odrádza že ma plastové telo ale zase má počet zaostrovacích bodou 15 a D90 11 a dioptrická korekcia hladáčika u D90 je optický od -2 do +1 a u sony je elektronický od -4 do +4.
Dobrý deň, ja som sem už písal plánoval som si kúpiť D90 s objektívom 18-105mm. Zatiaľ sa mi nepodarilo našetriť naň. Tak sa chcem spýtať, že čo vravíte na Sony a33 s objektívom 18-55mm??? Chcem vedieť či sa mi oplatí do šetriť na D90 alebo je dobrá aj a33. Samozrejme pre mňa ako začiatočníka. Na Sony ma odradzuje, že má plastové telo. Ale zase a33 má 15 zaostrovacích bodov D90 ich má 11. D90 má optický hladáčik s dioptrickou korekciou od-2 do 1 a a33 má elektronický hladáčik s dioptrickou korekciou od -4 do 4.
Rozhodne dosporit na D90+18-105. Alebo aj zobrat na splatky. O a33 by som ani neuvazoval...najma pri superpriaznivych cenach, ktore su momentalne na D90 !
Rozhodne dosporit na D90+18-105. Alebo aj zobrat na splatky. O a33 by som ani neuvazoval...najma pri superpriaznivych cenach, ktore su momentalne na D90 !
Ešte som uvažoval aj nad nejakým Canonom ale tam by som potreboval poradiť aj presný tip a aj objektív ale zatial čo som pozeral objektívy na Canon tak by asi vyhral 18-135mm.
Dobrý deň, ja som sem už písal plánoval som si kúpiť D90 s objektívom 18-105mm. Zatiaľ sa mi nepodarilo našetriť naň. Tak sa chcem spýtať, že čo vravíte na Sony a33 s objektívom 18-55mm??? Chcem vedieť či sa mi oplatí do šetriť na D90 alebo je dobrá aj a33. Samozrejme pre mňa ako začiatočníka. Na Sony ma odradzuje, že má plastové telo. Ale zase a33 má 15 zaostrovacích bodov D90 ich má 11. D90 má optický hladáčik s dioptrickou korekciou od-2 do 1 a a33 má elektronický hladáčik s dioptrickou korekciou od -4 do 4.
D90 ma tiez plastove telo. je vacsi, ma stavovy displej, velkost je subjektivna napr. mne sa pacia tie mensie fotoaparaty, iny zas pokial nema riadny stroj v ruke sa citi ako s hrackou takze to je subjektivne. na D90 je rozhodne viac kvalitnejsich a lacnejsich objektivov a hoci sony ma alternativy, 50/1.8, alebo 35/1.8 (ten neviem ci sa uz predava - stale je tu este 1:1 makro 30/2.8), alebo 85/2.8(u nikonu 85/1.8). mal som kedysi zrkadlovku sony a nebol to zly pristroj, len tie nove zrkadlovky su ako modny hit na 1 sezonu, o rok pridu dalsie a o tieto uz nik ani nezakopne alebo sa stratia v mori sony pristrojov, kto si uz dnes spomenie napr na a450? malokto...
D90 je podla mna trvacnejsia investicia, hlavne, nikon ma ovela lepsiu optiku... sony ma sice technicke vychytavky, ktore nikon nema, to uz je na kazdeho preferenciach ci si zvoli technicke serepeticky alebo overenu kvalitu.
alebo mozes sledovat bazar, ja som svoju D90 kupil rok dozadu cez bazar tu na ephoto za vyhodnu cenu a sluzi bezchybne doteraz...
Ešte som uvažoval aj nad nejakým Canonom ale tam by som potreboval poradiť aj presný tip a aj objektív ale zatial čo som pozeral objektívy na Canon tak by asi vyhral 18-135mm.
ked nevies nasetrit tak k tomu objektivu zober nizsie telo napr D5000
Ktoru zrkadlovku?
Rad by som Vam opisal svoj problem ohladom kupy svojej prvej zrkadlovky. Viem je tu toho velmi vela a hlavne velmi vela podobnych laikov ako ja, pytajucich sa na zrkadlovku. Avsak ja po dlhom zvazovani stale nemam jasno.
Chcel by som fotit bezne rodinne momentky, prirodu, panoramy, turisticke vylety, bikove vylety, a pod. Viem na to staci velakrat aj kompakt, ale ten nechcem, chcel by som fotku pochopit. Chapat suvislosti, preco je to teraz tmave, preco je to rozostrene atd. Cital som aj odporucania, ze treba najskor vela citat, ucit sa z webu a literatury. Citam na webe citam, hltam informacie, ale mam pocit, ze kym si to na vlastnej kozi neviem skusit tak je to take ako ked Vam rozpravaju o tom ake je to soferovat auto. Jednoducho tu zrkadlovku chcem a nechcem si robit dalsi medzistupen s kompaktom, aj tak by som pri tej zkradlovke raz skoncil. Aj ked viem ze to bude spociatku cesta trnista, pretoze si to kvoli automatickemu rezimu nekupujem. Kamos mal Canon 450d /kym mu ju neukradli/ a velmi sa mi to pacilo, rychlost zaobstarania fotky, nastavenie.
No dostavam sa k jadru /to trvalo :o)/. Ono by to bolo viac menej jednoduche ak by bol financny rozpocet neobmedzeny, a ak by som nechcel aby to malo aj ake take video, kedze by som rad uchovaval aj nejake rodinne videa z oslav a pod. akcii. Viem, ze to nebude plnohodnotne video, ale stacilo by. Cely cas som mal vyhliadnutu Nikon d3100, po pochopeni funkcie Bracketing /a po zhliadnuti fotiek z Domu Sv. Martina/ uz 3100 nechcem. Takze ostala v hre Nikon d5000 /prijatelna cena/, Nikon d90 /vsetkymi ospevovany/ a Canon EOS 500d /720p na 30fps co sa mi pozdava/. Pri d5000 viem o nutnosti AF motorceku v objektive. Pri Nikonoch by to boli objektivy 18 - 105 mm a pri Canone 18 - 135 mm. Docital som sa ze pri Canonoch su mensie dalsie investicie do skla, je to tak? Rozhodne mi financie nedovolia menit zkradlovku kazde 2 roky, mozno ani 5, aj preto sa obraciam na Vas. Ja som po precitani vsetkeho najviac nakloneny k D90, avsak to slabsie video ma tam kusok skrie. Budem vdacny za kazdy prispevok. Prosim o zhovievavost ak som cosi nepochopil alebo mi nieco unika.
PS. co si mam mysliet o tomto eshope? mate niekto nejaku skusenost? mne pridu lacnejsi ako vsetko ostatne co som nasiel, otazne je aki su spolahlivi
http://www.edigital.sk/SLR_fotoaparat/Nikon_D90_digitalny_fotoaparat_kit_%28s_18-105mm_DX_VR_objektivom%29-p39720.html
Takže:
- video na zrkadlovke nie je to podstatné, nenechaj sa oblbnúť marketingovými blbosťami
- neuvažuj o kúpe kinofilmovej zrkadlovky, dobrá rada, ale zbytočný krok
- D3100, D5000, 550D a D90 (v ľavo jednoduchšie, lacnejšie, v pravo zložitejšie a drahšie)
- ak sa chceš tomu vážne venovať oplatí sa ísť do drahšej, ak nie stačí lacnejší
- že D5000 nemá motor, na čo, keď ho má objektív, či už Nikon, alebo Sigma, Tokina (Tamron by som nevolil)
- určite Ti bude stačiť napr. 18-105 na väčšinu t.z.90% udalostí
- nenechaj sa oblbnúť, že čo všetko Ti treba, lebo až keď Ti to nebude treba zistíš čo všetko si zbytočne kúpil
- bracketing vieš urobiť manuálne a nie na všetko je vhodné HDR
- objektívy poháňané telom sú o čosi pomalšie v ostení ako objektívoch z motorom
- ani jeden z týchto fotoaparátov nebudeš meniť počas dvoch rokov, lebo netreba
- na výlety, možno bude treba ľahší, 550D dobrá kombinácia hmotnosti a výkonu
- ak chceš fotiť viac (množstvo) treba D90, uzávierka testovaná na 100000 záberov
a pod.
Takže:
- video na zrkadlovke nie je to podstatné, nenechaj sa oblbnúť marketingovými blbosťami
- neuvažuj o kúpe kinofilmovej zrkadlovky, dobrá rada, ale zbytočný krok
- D3100, D5000, 550D a D90 (v ľavo jednoduchšie, lacnejšie, v pravo zložitejšie a drahšie)
- ak sa chceš tomu vážne venovať oplatí sa ísť do drahšej, ak nie stačí lacnejší
- že D5000 nemá motor, na čo, keď ho má objektív, či už Nikon, alebo Sigma, Tokina (Tamron by som nevolil)
- určite Ti bude stačiť napr. 18-105 na väčšinu t.z.90% udalostí
- nenechaj sa oblbnúť, že čo všetko Ti treba, lebo až keď Ti to nebude treba zistíš čo všetko si zbytočne kúpil
- bracketing vieš urobiť manuálne a nie na všetko je vhodné HDR
- objektívy poháňané telom sú o čosi pomalšie v ostení ako objektívoch z motorom
- ani jeden z týchto fotoaparátov nebudeš meniť počas dvoch rokov, lebo netreba
- na výlety, možno bude treba ľahší, 550D dobrá kombinácia hmotnosti a výkonu
- ak chceš fotiť viac (množstvo) treba D90, uzávierka testovaná na 100000 záberov
a pod.
ak ti ide o video ....
ja som sem už písal že by som chcel kúpiť D90 s objektívom 18-105mm ale ešte furt som nenašporil toľko peňazí aby som si ju mohol dovoliť tak chcem niečo lacnejšie a uvažoval som tak nad Sony a33 s objektívom 18-55mm...chcel by som vedieť že čo vravíte na a33??? či sa mi ešte oplatí do šetriť na D90 alebo by ste mi odporučili aj a33...chcel by som fotiť dovolenky, ľudí, šport ako futbal proste všeobecne využitie. na Sony ma odrádza najviac odrádza že ma plastové telo ale zase má počet zaostrovacích bodou 15 a D90 11 a dioptrická korekcia hladáčika u D90 je optický od -2 do +1 a u sony je elektronický od -4 do +4.
ja som sem už písal plánoval som si kúpiť D90 s objektívom 18-105mm. Zatiaľ sa mi nepodarilo našetriť naň. Tak sa chcem spýtať, že čo vravíte na Sony a33 s objektívom 18-55mm??? Chcem vedieť či sa mi oplatí do šetriť na D90 alebo je dobrá aj a33. Samozrejme pre mňa ako začiatočníka. Na Sony ma odradzuje, že má plastové telo. Ale zase a33 má 15 zaostrovacích bodov D90 ich má 11. D90 má optický hladáčik s dioptrickou korekciou od-2 do 1 a a33 má elektronický hladáčik s dioptrickou korekciou od -4 do 4.
ja som sem už písal plánoval som si kúpiť D90 s objektívom 18-105mm. Zatiaľ sa mi nepodarilo našetriť naň. Tak sa chcem spýtať, že čo vravíte na Sony a33 s objektívom 18-55mm??? Chcem vedieť či sa mi oplatí do šetriť na D90 alebo je dobrá aj a33. Samozrejme pre mňa ako začiatočníka. Na Sony ma odradzuje, že má plastové telo. Ale zase a33 má 15 zaostrovacích bodov D90 ich má 11. D90 má optický hladáčik s dioptrickou korekciou od-2 do 1 a a33 má elektronický hladáčik s dioptrickou korekciou od -4 do 4.
D90 je podla mna trvacnejsia investicia, hlavne, nikon ma ovela lepsiu optiku...
sony ma sice technicke vychytavky, ktore nikon nema, to uz je na kazdeho preferenciach ci si zvoli technicke serepeticky alebo overenu kvalitu.
alebo mozes sledovat bazar, ja som svoju D90 kupil rok dozadu cez bazar tu na ephoto za vyhodnu cenu a sluzi bezchybne doteraz...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa