Fórum » Vyberáme fotoaparát

Canon 7D vs Canon 60D

Scooter
Scooter 2011-01-16 14:37:39+01
Rozhodujem sa medzi tymito dvoma telami. Najcastejsie fotim s Tamron 17-50 2.8 (svadby,stuzkove a pod), s canon 50 mm 1.8 (portrety) a samyang 8 mm (inteier). Doteraz som mal Canon 30D ktore som predal hlavne koli malemu rozliseniu fotiek... Len teraz sa neviem rozohdnut ci 7D ( 1105 € bez DPH ) alebo 60D ( 794 € bez dph ). Ak kupim 7D objektivy menit nemienim, ak by som kupil 60D mozno by som vymenil Tamrona za daco rozumnejsie. Co sa mi oplati viac?

markus
2011-02-17 20:09:08+01
príspevok od: Karol Srnec
Mam pocit, ze som tiez testoval tu predprodukcnu vzorku a sktocne bola na .... Dal by som jej, na tvojom mieste, druhu sancu a pokusil sa otestovat nejaku produkcnu vzorku. Testy na dpreview vyzeraju dobre.
Ja fotim taktiez svadby takze poviem to takto ak mas ak hladas len sekundarnz fotak na take doladovacky a vychytavky tak bz som volil 60D, pretoze ma vyklopny displej a napriklad pri rejdovom tanci kde tancia do kruhu a neveste je v nom hodi sa ti fotit y nadhladu taktiez napriklad ked si davaju prstienky ak nahodou fararou pomocnik co drzi mikrofon zaclana priamemu vyhladu a mozno najist viacej prikladov. Dalej je to o nieco mensi a lahsi teda skladnejsi fotak.

dingo27mobile
2011-02-17 20:18:03+01
To zalezi od toho co vyuzijes, fotis casto nadhlady a podhlady, cez davy... ? 60D ti v tom pomoze. Ale ak nie, a vzdy fotis cez kukatko, radsej si ber 7D, ma lepsiu konstrukciu, foti rychlejsie (sport), ak mas vacsie ruky bude sa ti lahsie drzat. Ja mam 60D a ten vyklopny displej je uzasna vec, nedokazem pochopit ako nan niekto moze nadavat. Taktiez je neuveritelne velky, zaostrit cez LCD ozaj nieje problem, hoci lahsie to ide so stativom (zaostrovat manualne cez live view nestoji zavela). Musis si zvolit co od toho fotaku chces ocakavat. Ked uz mas tu moznost kupit 7D skus porozmyslat a dolozit si na 5D mkII. Ma sirsi zaber, a na svatby a stuzkove sa ti urcite hodi viac.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-17 20:42:43+01
príspevok od: peter.korytiak
Ak fotografuješ svadby a stužkové tak jednoznačne 7D. Ani veľmi nie kvôli utesneniu tela (aj keď pri svadbách sa ti to zísť môže) ale hlavne kvôli ostreniu - 7D má zaostrovanie podstatne lepšie ako 60D/600D, ktoré majú staré 9-bodové ostrenie. Ďalšou vecou je ergonómia, 7D je podľa mňa najlepší Canon v tejto triede čo sa tohto týka - výborne sa drží, všetko má poruke. Na dvojité zadné koliesko 60D by som si nevedel zvyknúť, nie je to taká istota ako na 7-čke. Taktiež v prospech 7D hovorí aj väčší hľadáčik so 100%-ným pokrytím a rýchlejšie sériové snímanie atď...
teoreticky.. no máš 7D? fotíš s ním dlhšie?

H1tM4nCoRp
2011-02-17 22:48:10+01
príspevok od: Jozef Peniak
tak ja nebudem zakladať nove vlákno skusim šťastie tu.. poprosím o radu - uvažujem nad back up telom k mojmu 5D II. Pomaly mi umiera 40D. Fotím report a svadby ateliér takže potrebujem zálohu a druhé telo na ktorom mám nejaké tele typu 85mm a pod kým na 5D II mám 24-70L.. Do uvahy kvoli cene (1000-1500) prichádza 60D, 7D, a 1D Mk III. (pri 7D - mal som ho na nejaký mesiac na hranie, som nebol úplne presvedčený o obrazovej kvalite hlavne v porovnaní s 5D II, ale bola to predprodukčná vzorka..)
Pri 60D som mal oveľa lepší pocit hlavne z jemných detailov na akomkľvek ISO, ktoré mi prišli menej rozpité a aj obraz na ISO 1600 mi prišiel zo 60D o chlp lepší. AF 60D a 7D mi príde pri bežnej reportáži typu spoločenské akcie a svadby uplne zajedno.
1D III by mi vyhovovalo malým rozlíšením (21Mpx pri reporte je fakt somarina) AF aj super obrazom do ISO 3200, ale je drahšie ako 60D a nebude to v prípade 1D III už nový kus a ťažko ešte zoženiem niečo v záruke.
Plastové telo 60D mi vôbec nevadí , sedí v ruke dobre čo som si skúsil a kúpim mu BG, nefotím v prírode som skôr kaviarenský typ navyše mám 5D II ktoré je trošku utesnene... Nechcem príliš investovať primárne telo po 5D II bude aj tak 5D III alebo 1D IV určite i eniečo s APS-C senzorom.( 550D/600D mi príde dosť malé už aby ma z toho prsty potom neboleli). Ak vás napadá závažný rozdiel medzi 60D a 7D skúste dať info..
Moj osobny nazor je to 1D III, na 7D ma osobne odradza aps-c cip a pri 60D vyklopny display a opat ze je to apsc a plasták...

U 1D viem ze to telo vydrzi všetko s cim sa stretnem, integrovany battery grip, vyssia vydrz uzavierky,rychlost a hlavne spracovanie tela, priehladne,rychlo lahko...

A co sa tyka ceny, ja som ho kúpil za 1200 eur, kompletne s krabicou, polročnou zarukou a komplet prislusenstvom, fotak v perfektnom stave, ved ste ho videli.

Teraz maju vo faxcopy este jedno 1D za 1200 eur tiez a tiez s polrocnou zarukou cize nie je to take strasne

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-18 08:23:01+01
príspevok od: H1tM4nCoRp
Moj osobny nazor je to 1D III, na 7D ma osobne odradza aps-c cip a pri 60D vyklopny display a opat ze je to apsc a plasták...

U 1D viem ze to telo vydrzi všetko s cim sa stretnem, integrovany battery grip, vyssia vydrz uzavierky,rychlost a hlavne spracovanie tela, priehladne,rychlo lahko...

A co sa tyka ceny, ja som ho kúpil za 1200 eur, kompletne s krabicou, polročnou zarukou a komplet prislusenstvom, fotak v perfektnom stave, ved ste ho videli.

Teraz maju vo faxcopy este jedno 1D za 1200 eur tiez a tiez s polrocnou zarukou cize nie je to take strasne
servus Kubo v tom fax copy pri Poluse myslíš?

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-18 08:23:51+01
príspevok od: H1tM4nCoRp

nebolo moc otrieskané? lebo to tvoje bolo vo veľmi peknom stave za také by som 1200 dal, ja mám šťasteia na samé otlčene

peter.korytiak
ePhotoshop 2011-02-18 11:21:16+01
teoreticky.. no máš 7D? fotíš s ním dlhšie?
ja som s ním fotil krátko, ale rovnaké skúsenosti majú aj chalani z redakcie ephota, ktorí ho testovali...

lesny muz
2011-02-18 11:27:43+01
http://www.photonature.cz/clanky/fototechnika/111-canon-eos-7d-recenze-cast-1.html
http://www.photonature.cz/clanky/fototechnika/113-eos-7d-vs-eos-5d-mark-ii-iso-a-sum.html

upir13
- moderator
2011-02-18 11:42:35+01
príspevok od: Scooter
Rozhodujem sa medzi tymito dvoma telami. Najcastejsie fotim s Tamron 17-50 2.8 (svadby,stuzkove a pod), s canon 50 mm 1.8 (portrety) a samyang 8 mm (inteier). Doteraz som mal Canon 30D ktore som predal hlavne koli malemu rozliseniu fotiek... Len teraz sa neviem rozohdnut ci 7D ( 1105 € bez DPH ) alebo 60D ( 794 € bez dph ). Ak kupim 7D objektivy menit nemienim, ak by som kupil 60D mozno by som vymenil Tamrona za daco rozumnejsie. Co sa mi oplati viac?
nakoniec sa musis sam rozhodnut co potrebujes

ja mam 7D a som s nim nadmieru spokojny. Rychlost uzavierky, ISO, a masivne telo vravia za vsetko. Na bezne fotenie mozes ISO vypalit do 2500 uplne v pohode, v extremnych pripadoch (paparacovanie) to mozes vytiahnut do 5000, ale musis uz potom mierne odstranovat sum v kompe. Da sa pouzit aj v atelieri, aj ked tam mas ten crop

co sa tyka kompatibility s tamronom. Tak zalezi od kusu objektivu. Kedze ide o plastovu hracku alternativneho vyrobcu, tak ti to moze fungovat a nemusi. Ja som mal tiez ten tamron, na 350D fungoval uzastne, na 40D vobec, na 50D to uslo a na 7D mi slapal dokonale, ale zbavil som sa ho kvoli plastu. Cize mozes mat stastie a bude slapat ako hodinky ale nemusi sadnut fotaku. Cize rozhodne by som najprv otestoval uplne vsetko co sa len da.
BTW: ak by som menil fotak tak jedine za 1D Mark IV alebo 1Ds

H1tM4nCoRp
2011-02-18 21:47:48+01
servus Kubo v tom fax copy pri Poluse myslíš?
Ja som kupoval po cloveku co fotil amatersky, druhe je zevraj redakcne zalozne, a je trošku poodierane, pri display a napis canon, klasicke buchanie fotaku o fotak...

Teraz je aj jeden inzerat na bazos.sk za 1300 myslim

werdza
2011-02-27 21:53:52+01
Co si nakoniec kupil? ci este nic?
Aj ja teraz som nerozhodna, potrebujem 450D vymenit za nieco s vyssim isom, ktore budem casto pouzivat (na koncerty mi je niekedy 1600 a 1,8 clona malo a nerada bliskam), lenze ten 7D toho tamrona neutiahne zevraj preto, lebo ten tamron nieje prisposobeny na jeho vela ostriacich bodov a aj na jeho velky cip. Dnes som sa dozvedela, ze 1D mark III ma priblizne porovnatelny sum so 7D, alebo 60D, dokonca zevraj horsi som citala. http://i.imgur.com/neEmu.png
nad 60D som uvazovala davno, ten displej otocny ma zaujal, kedze mam 160 cm Lenze na koncerty uz chcem utesnene telo, lebo v tom dave to byva zabijak a vsade nastrahy, minule mi niekto vylial na moj 450D omylom borovicku poldecak na displej a blesk, tak blesk 430 ex II je naozaj vodotesny Fotacik nastastie prezil, ale tlacitka idu tazsie a aj na festivaly sa mi hodi utesnene telo, lebo si nahodou nevsimnem polievacie auto striekajuce vodu na ludi...
Tak vaham co kupit, zatial mam dvetisic eur. A chcem uz dobry fotak na viac rokov, ktory nebuem musiet za 2 roky chciet menit. Keby vezmem 7D, tak k nemu aj nahradu za toho tamrona, lenze 17-55 2,8 canonacky nieje na ff, keby ze chcem neskor preist, tak to nieje investicia do buducna a 17mm ohnisko puzivam casto na podhlady, tak 24-70 na crop by mi bola asi 24 ohniskom vela. Ten 24-70 chcem, ak by som vzala 5D. 5D s 24-70 2,8 stoji okolo tritis eur a aj, ked niektori nanho nadavaju na jeho ostrenie na reportaz a sport, tak urcite nieje to ostrenie horsie, ako na mpojom 450D, kde mi ostrenie vyhovuje, najcastejsie davam stredovy a prekomponujem. Nirktori tvrdia, ze mali dots nepodarkov na koncerte s 5D kvoli ostreniu, niektori su spokojni.
Akurat sa bojim, ze fullframe mi bude moc oddalovat na fetsivaloch, kedze na crope mi je 70-200 2,8 akurat na velke podia, ano da sa to vyriesit orezom, ale ked mam vytriedit upravit co najskor 3 karty fotiek, tak by ma orezy viac zdrzali.....
Tak si tiez rada necham poradit ohladom toho, ktory canon by bol pre mna vhodny, teda s ktorym mozem kludne v slabo osvetlenom klube cely vecer fotit na 3200 ise a nemusim odsumovat (na kvalitu pri 1600 iso na 450D sa nestazujem,ale prijmem aj lepsiu

Jerry C.
2011-02-27 22:06:48+01
príspevok od: werdza
Co si nakoniec kupil? ci este nic?
Aj ja teraz som nerozhodna, potrebujem 450D vymenit za nieco s vyssim isom, ktore budem casto pouzivat (na koncerty mi je niekedy 1600 a 1,8 clona malo a nerada bliskam), lenze ten 7D toho tamrona neutiahne zevraj preto, lebo ten tamron nieje prisposobeny na jeho vela ostriacich bodov a aj na jeho velky cip. Dnes som sa dozvedela, ze 1D mark III ma priblizne porovnatelny sum so 7D, alebo 60D, dokonca zevraj horsi som citala. http://i.imgur.com/neEmu.png
nad 60D som uvazovala davno, ten displej otocny ma zaujal, kedze mam 160 cm Lenze na koncerty uz chcem utesnene telo, lebo v tom dave to byva zabijak a vsade nastrahy, minule mi niekto vylial na moj 450D omylom borovicku poldecak na displej a blesk, tak blesk 430 ex II je naozaj vodotesny Fotacik nastastie prezil, ale tlacitka idu tazsie a aj na festivaly sa mi hodi utesnene telo, lebo si nahodou nevsimnem polievacie auto striekajuce vodu na ludi...
Tak vaham co kupit, zatial mam dvetisic eur. A chcem uz dobry fotak na viac rokov, ktory nebuem musiet za 2 roky chciet menit. Keby vezmem 7D, tak k nemu aj nahradu za toho tamrona, lenze 17-55 2,8 canonacky nieje na ff, keby ze chcem neskor preist, tak to nieje investicia do buducna a 17mm ohnisko puzivam casto na podhlady, tak 24-70 na crop by mi bola asi 24 ohniskom vela. Ten 24-70 chcem, ak by som vzala 5D. 5D s 24-70 2,8 stoji okolo tritis eur a aj, ked niektori nanho nadavaju na jeho ostrenie na reportaz a sport, tak urcite nieje to ostrenie horsie, ako na mpojom 450D, kde mi ostrenie vyhovuje, najcastejsie davam stredovy a prekomponujem. Nirktori tvrdia, ze mali dots nepodarkov na koncerte s 5D kvoli ostreniu, niektori su spokojni.
Akurat sa bojim, ze fullframe mi bude moc oddalovat na fetsivaloch, kedze na crope mi je 70-200 2,8 akurat na velke podia, ano da sa to vyriesit orezom, ale ked mam vytriedit upravit co najskor 3 karty fotiek, tak by ma orezy viac zdrzali.....
Tak si tiez rada necham poradit ohladom toho, ktory canon by bol pre mna vhodny, teda s ktorym mozem kludne v slabo osvetlenom klube cely vecer fotit na 3200 ise a nemusim odsumovat (na kvalitu pri 1600 iso na 450D sa nestazujem,ale prijmem aj lepsiu
nikon D700 - right solution
švagor ho má - v pohode fotíš s ISO 4000 bez blesku ...

werdza
2011-02-27 22:22:57+01
príspevok od: Jerry C.
nikon D700 - right solution
švagor ho má - v pohode fotíš s ISO 4000 bez blesku ...
No, len ked uz mam canonacku 70-200 2,8 za 1180 euro ( este splacam), tak uz znacku nezmeniiim

flanker
2011-02-27 22:29:20+01
Ja na 7D palim obcas aj ISO 6400 a zijem ... Tym nechcem povedat, ze APS-C sa vyrovna FF. 7D je na tom dost dobre ...

werdza
2011-02-27 23:46:26+01
ved jasne, da sa aj 6400 na 7D obcas, ja keby ho mam, tiez to iso pouzivam. ale kedze ten moj Tamron 17-50 2,8 VC 7D neutiahne, a ked ja pouzivam 17mm ohnisko casto na podhlady..., a 24 na 24-70 by mi bolo vela na crop (ked si nemozem v klube v dave odstupit), tak si rozmyslim, ci dam priblizne 900 eur na canon 17-55 2,8, ked nejde na fullframe a casom by som chcela urcite preist, tak to nieje moc dobra investicia a 1300 za 7D, alebo radsej doplatim 800 eur a mam set 5D mark II s canon 24-70 2,8 set za 3000 eur a mam to fotak na dlhu dobu a iso mi bude menej sumiet, ako na 7D a spominane veci, ktore ma odneho odradovali- stazovania na ostriace body, tak na mojom 450D si na ostrenie nestazujem na 5D je podobne a druha vec, co ma odradovala- oddalovanie, na festivaly mi je na crope 70-200 akurat na velke podia, tak tych par festivalov do roka, minuly to boli dva nejak zvladnem, kedze 3200 iso budem potrebovat omnoho viac krat

lu_boss
2011-02-28 00:09:00+01
príspevok od: werdza
ved jasne, da sa aj 6400 na 7D obcas, ja keby ho mam, tiez to iso pouzivam. ale kedze ten moj Tamron 17-50 2,8 VC 7D neutiahne, a ked ja pouzivam 17mm ohnisko casto na podhlady..., a 24 na 24-70 by mi bolo vela na crop (ked si nemozem v klube v dave odstupit), tak si rozmyslim, ci dam priblizne 900 eur na canon 17-55 2,8, ked nejde na fullframe a casom by som chcela urcite preist, tak to nieje moc dobra investicia a 1300 za 7D, alebo radsej doplatim 800 eur a mam set 5D mark II s canon 24-70 2,8 set za 3000 eur a mam to fotak na dlhu dobu a iso mi bude menej sumiet, ako na 7D a spominane veci, ktore ma odneho odradovali- stazovania na ostriace body, tak na mojom 450D si na ostrenie nestazujem na 5D je podobne a druha vec, co ma odradovala- oddalovanie, na festivaly mi je na crope 70-200 akurat na velke podia, tak tych par festivalov do roka, minuly to boli dva nejak zvladnem, kedze 3200 iso budem potrebovat omnoho viac krat
Ty uz fotak riesi dost dlho
A pozical Ti niekto 5DM2 ? Skusala si ho ?

werdza
2011-02-28 00:19:35+01
príspevok od: lu_boss
Ty uz fotak riesi dost dlho
A pozical Ti niekto 5DM2 ? Skusala si ho ?
jj, riesim dlho a moc vela ale peniaze su az teraz aktualne. Zatial nepozical nikto, nasli sa dobri ludia, co chceli pozicat na jeden dva, ci viac cvakov vonku, ale take fotky si mozem pozriet aj na pixelpeeperi, a do randalu, alebo este menej osvetleneho klubu mi na cely koncert taku drahu hracku nik nepozicia a tak je ajlepsie vyskusat Ale kedze sa na ostrenie na 450D nestazujem, tak by som nemala ani na podobnom 5D

thrash
2011-02-28 08:32:20+01
urcite 7D -- 60D oproti 50D vraj riadne polavil a klesol niekam dole

Big Lebowski
2011-02-28 08:44:24+01
A skúšala si ten Tamron na 7D? Mne sa nejako nechce veriť že lepší AF nedokáže ostriť, ale horší to bez problémov zvláda. Choď do obchodu, vypýtaj si telo 7D, že si chceš overiť kompatibilitu objektívu s telom a vyskúšaj to. Je to lepšie riešenie ako veriť prečítanému niekde na fóre.

DEVOTEE
ocenenie redakciou 2011-02-28 09:01:02+01
príspevok od: Big Lebowski
A skúšala si ten Tamron na 7D? Mne sa nejako nechce veriť že lepší AF nedokáže ostriť, ale horší to bez problémov zvláda. Choď do obchodu, vypýtaj si telo 7D, že si chceš overiť kompatibilitu objektívu s telom a vyskúšaj to. Je to lepšie riešenie ako veriť prečítanému niekde na fóre.
to iste by som som odporucil tiež, nejedna sa o lacne veci tak preco nie si to riadne v predajni odskúšať...

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()