Rada by som sa poradila o fotaciku pre moju 10 rocnu dceru.mal by byt cool(co v jej pripade znamena farebny a tenky),robit slusne fotky aj v horsich svetelnych podmienkach ,ma mat hladacik a moznost manualnych nastaveni.Moj canon s90 sa jej vobec nepaci(blba ergonomia a cierny).dakujem za kazdu radu.
obávam sa že TIE vlastnosti sa naraz a SPOLU nenachádzajú v žiadnom v súčasnosti dostupnom modeli ale môžeš skúsiť nejaké Lumixy, robia ich v rôznych farbách, vlastne každý výrobca asi má nejakú farebnú edíciu...len akosi tie manuálne nastavenia tam nebudú a ani s horšími svetelnými podmienkami si velmi neporadia...vždy je to kompromis
Tenky fotoaparat a slusne fotky v horsich svetelnych podmienkach sa v jednom pristroji vylucuje. S90/S95 je v tomto zatial asi jedina vynimka (svetelny objektiv, kompaktne telo, rozumne rozlisenie a na kompakt slusna velkost senzoru).
Wckova rada sony mala slusne farby (cervena bola cool) aj hladacik, mne sa pacil kedysi DSC-W170 ale neviem ci ho niekde zozenies novy, uz sa nevyrabaju mozno aj rok - dva zo sucasnej ponuky nema hladacik asi ziaden model... jedine, ak by sa podarilo zohnat nieco vo vypredaji napr v nayku tam maju postarsie kusy obcas odlozene
pekny tenky je napr nikon coolpix S5100, ma fakt pekne farby, alebo panasonic lumix fs11.
neviem ci by som kupoval hned novy fotak ... aby ta nemrzela ta investicia po prvej nehode. starsich kompaktov je plna kazda internetova inzercia. co sa farby tyka, tak pri lacnom fotaku sa jednoznacne nuka barbarske riesenie - srobovak, maskovacia paska a farba v spreji ...
neviem ci by som kupoval hned novy fotak ... aby ta nemrzela ta investicia po prvej nehode. starsich kompaktov je plna kazda internetova inzercia. co sa farby tyka, tak pri lacnom fotaku sa jednoznacne nuka barbarske riesenie - srobovak, maskovacia paska a farba v spreji ...
Nuz ale filmove fotaky su rozhodne cool. Videl som vyslovene male deti fotit s lomo fotakmi a vyzerali ze si to fakt uzivaju! Daj sa zohnat v rozmanitych farbach. Nuz a tu poziadavku slusnych fotiek v zlych svetelnych podmienkach si splnis tazko... Nuz ale keby som mal byt seriozny tak jej zozen olympus mju II. S vlastnych skusenosti viem ze zvladne aj horsie svetelne podienky. Svetly objektiv. plny automat. A este kybel ruzovej farby a stetec k tomu.
Olympus mju II este doma niekde mam,hi hi...ale vazne,chcem digital,film je sice ultracool,ale ma aj iste nevyhody.Co sa tyka obrazovej kvality(ci nekvality),nemyslim si,ze dnesne kompakty su horsie ako boli filmove...a dieta v tomto veku este neoceni retro,ani len retrodesign...fotit mobilom ale nechce.
Olympus mju II este doma niekde mam,hi hi...ale vazne,chcem digital,film je sice ultracool,ale ma aj iste nevyhody.Co sa tyka obrazovej kvality(ci nekvality),nemyslim si,ze dnesne kompakty su horsie ako boli filmove...a dieta v tomto veku este neoceni retro,ani len retrodesign...fotit mobilom ale nechce.
s tou obrazovou kvalitou by som si nebol tak isty. dnes vladne tenke telo, vela MP a co najvacsi zum. kvalita vystupu je az niekde za farebnou puzivatelskou priruckou ...
Vies kolko by si zaplatila za full frame fotak s 2.8 35mm objektivom rozmerov \"tak akurat do vrecka\"? Vela, vela, vela... Ovela viac ako kupis zasobu filmov na rok + vyvolanie... Mam to odskusane. Ver mi. Nuz ale bohuzial ludia v dnesnych dobach si nemyslia ze su dnesne kompakty horsie ako filmove... A potom zaplatia cez 100 eur za fotak s velkostou cipu ako na mojom 110 lentilkovom fotoaparate...
Rada by som sa poradila o fotaciku pre moju 10 rocnu dceru.mal by byt cool(co v jej pripade znamena farebny a tenky),robit slusne fotky aj v horsich svetelnych podmienkach ,ma mat hladacik a moznost manualnych nastaveni.Moj canon s90 sa jej vobec nepaci(blba ergonomia a cierny).dakujem za kazdu radu.
S90 ma blbu ergonomiu? Zaujimava infromacia ... dcerka asi hlada nieco ovladane myslienkami. Len na okraj : manualnymi nastaveniami rozumies (rozumie dcerka) co? Jedlo, jedlo v noci, party, party pod kopcom, kvetinky a tak?
Fotak co vlastnis je jediny co ako tak splna dfefinovane poziadavky. Teda az na tu farbu. No a tento problem by som riesil impaktnou metodou planta - glueteus.
PS : vychadzam z osobnej skusenosti. Vlastnim dvoch synov (13 a 15). Fotia (akivnejsie) tiez zhruba od 10 rokov
Dnesne kompakty su neporovnatelne s flmovymi. Filmove pouzivaju ten isty chip ako filmove zrkadlovky, kdezto dnesne maju radovo mensi.
Full frame (kinofilmove policko) ma snimac s plochou cca 860 mm2, kdezto napr. Tvoj S90 43 mm2 - a to patri k spicke v triede kompaktov.
S90 ma blbu ergonomiu? Zaujimava infromacia ... dcerka asi hlada nieco ovladane myslienkami. Len na okraj : manualnymi nastaveniami rozumies (rozumie dcerka) co? Jedlo, jedlo v noci, party, party pod kopcom, kvetinky a tak?
Fotak co vlastnis je jediny co ako tak splna dfefinovane poziadavky. Teda az na tu farbu. No a tento problem by som riesil impaktnou metodou planta - glueteus.
PS : vychadzam z osobnej skusenosti. Vlastnim dvoch synov (13 a 15). Fotia (akivnejsie) tiez zhruba od 10 rokov
Kompakt pre dieta
ale môžeš skúsiť nejaké Lumixy, robia ich v rôznych farbách, vlastne každý výrobca asi má nejakú farebnú edíciu...len akosi tie manuálne nastavenia tam nebudú a ani s horšími svetelnými podmienkami si velmi neporadia...vždy je to kompromis
pekny tenky je napr nikon coolpix S5100, ma fakt pekne farby, alebo panasonic lumix fs11.
Nuz a tu poziadavku slusnych fotiek v zlych svetelnych podmienkach si splnis tazko...
Nuz ale keby som mal byt seriozny tak jej zozen olympus mju II. S vlastnych skusenosti viem ze zvladne aj horsie svetelne podienky. Svetly objektiv. plny automat. A este kybel ruzovej farby a stetec k tomu.
Vela, vela, vela... Ovela viac ako kupis zasobu filmov na rok + vyvolanie...
Mam to odskusane. Ver mi.
Nuz ale bohuzial ludia v dnesnych dobach si nemyslia ze su dnesne kompakty horsie ako filmove... A potom zaplatia cez 100 eur za fotak s velkostou cipu ako na mojom 110 lentilkovom fotoaparate...
www.ephoto.sk/uzivatel/maco/
www.ephoto.sk/uzivatel/uzivatel-464993960297/
Full frame (kinofilmove policko) ma snimac s plochou cca 860 mm2, kdezto napr. Tvoj S90 43 mm2 - a to patri k spicke v triede kompaktov.
www.ephoto.sk/uzivatel/maco/
www.ephoto.sk/uzivatel/uzivatel-464993960297/
Ano foti (aj) D700vkou ... a (napriklad) aj kinofilmovym FM3a
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie