Fórum » Vyberáme fotoaparát

CANON 600D vs. CANON 60D

cyrix
cyrix 2011-03-06 11:37:14+01
Ahojte, rozhodujem sa medzi uvedenými zrkadlovkami Canon 600D a Canon 60D.
Dajme tomu, že cena je porovnateľná. Rád by som sa spýtal, ako je to s kompatibilitou objektívov medzi týmito dvomi zrkadlami. Pôvodne som chcel kúpiť 550D, ale odrádza ma nemožnosť naklopiť display. Fotoaparát chcem používať v exteriéroch, pri slabom osvetlení, krajinky, portréty a v neposlednom rade ako videokameru, preto trvám na tom, že fotoaparát musí mať FULL HD video. Ktorý z uvedených fotoaparátov by ste si vybrali vy, prípadne našli by ste aj niečo lepšie v cene do 900€ za telo?
Ktorý objektív do 300€ by ste si k nemu zvolili? Stačí klasika 18-55 alebo by ste sa pozreli aspoň po 18-135? Ak áno, ktorý objektív s ohniskom 18-135 zvoliť? S akou svetelnosťou? Ďakujem za každý názor, Filip

bear
- moderator
2011-03-09 19:41:41+01
príspevok od: Jozef Peniak
ano ale ak nestihnem odfotiť obručky alebo bozk v slabo osvetlenom kostole kvoli 2 až 3s trvajúcemu AF je mi všetko toto už apriori zbytočné, z obrazu 7D tiež do kolien veľmi nejdem hlavne vedľa 1D4 a 5D II je to trochu slabšie - nehovorím že zlé.., skúsim ešte ten basketbal, no asi som si veľa od 7Dčka sľuboval.
7D som mal pozicany na safari, takze reportaz v interieroch som s nim neskusal, ale fotenie v noci pri osvetleni rucnym reflektorom zvladal bez problemov. 5DII ma lepsiu obrazovu kvalitu, ale s ostrenim mal ovela vacsie problemy.
Ukazka so 7D + 85/1.2L II

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-09 20:13:14+01
príspevok od: bear
7D som mal pozicany na safari, takze reportaz v interieroch som s nim neskusal, ale fotenie v noci pri osvetleni rucnym reflektorom zvladal bez problemov. 5DII ma lepsiu obrazovu kvalitu, ale s ostrenim mal ovela vacsie problemy.
Ukazka so 7D + 85/1.2L II
ja by som bol najradšej keby 7D vyriešilo moj problém - telo na reportáž za prijateľný peniaz( reportáž je u mna druhoradá skôr ale fotím ju často hoci sa v nej nevyžívam) A dakuejm za pekne fotky Michal, pozeral som že tam máš ISO 400 a 800, ja v tom interiéri idem tak na 1600 častejšie3200 minimálne a clony F1,4-F2,8 ako vydá. Teraz som sa stým babral zase a porovnával 7D so 40D vypol som bodové AF dal plošné trochu sa to zlepšilo, no, rýchlejšie ako 40D to nie je určite ale zas mi to až také pomalé neprišlo. pred tým som to skúšal pod šetriacimi žiarivkami a teraz pod obyčajnými, som zvedavý jak to dopadne a čo si kúpim nakoniec.

MatoBello
2011-03-09 20:50:44+01
ano ale ak nestihnem odfotiť obručky alebo bozk v slabo osvetlenom kostole kvoli 2 až 3s trvajúcemu AF je mi všetko toto už apriori zbytočné, z obrazu 7D tiež do kolien veľmi nejdem hlavne vedľa 1D4 a 5D II je to trochu slabšie - nehovorím že zlé.., skúsim ešte ten basketbal, no asi som si veľa od 7Dčka sľuboval.
Chceš povedať že ti 7D ostrí 2-3 sekundy ? to si trochu prehnal nie ? Mám ten foťák pol roka ale toto keby mi robil tak je už v servise! a porovnávať Aps-c senzor 7D s FF 1D4 a 5DII a potom sa sťažovať na horšiu obrazovú kvalitu je tiež trochu scestné

Snowkill
2011-03-09 20:57:21+01
A ty si co za boháče?? všechno tohle mít stoji nemalé penize

JInak jak se píše o kus nahoře, 7D ma lepší ostření než 5D II. Někde jsme videl video kde to testovali.

conan7
2011-03-09 21:03:25+01
príspevok od: MatoBello
Chceš povedať že ti 7D ostrí 2-3 sekundy ? to si trochu prehnal nie ? Mám ten foťák pol roka ale toto keby mi robil tak je už v servise! a porovnávať Aps-c senzor 7D s FF 1D4 a 5DII a potom sa sťažovať na horšiu obrazovú kvalitu je tiež trochu scestné
1D4 nie je FF

Ináč stále nechápem že ako môžu byť také úplne rozdielne názory od užívateľov na 7D. už len kvôli tomu by som to nekúpil......

Snowkill
2011-03-09 21:10:35+01
7D je nejlepší na sporty ...... rychlosz zaverky..... ostřeníí.... není co dodat

MatoBello
2011-03-09 21:20:56+01
príspevok od: conan7
1D4 nie je FF

Ináč stále nechápem že ako môžu byť také úplne rozdielne názory od užívateľov na 7D. už len kvôli tomu by som to nekúpil......
Jasné máš pravdu je to APS-H, ale je to predsa len väčší čip takže šum tam bude zákonite nižší.

No a čo sa týka 7D tak ja som počul a čítal na neho len samú chválu ak neopomeniem aj to že ho vlastním. Samozrejme že ten foťák má aj svoje muchy, ale AF by som ku nim určite neradil. Je pravda že som musel na niektorých objektívoch nastavovať microadjusment, ale ako bolo spomenuté vyššie je to otázka jedného terčíka a pár minút času a hotovo. Ja by som už foťák bez toho nechcel. Nastavenie frontfocusu aj s prípravou mi trvalo 15minút a mohol som ísť do mesta fotiť. Pri 60D by som mal naozaj smolu a foťák by musel putovať do servisu čo by niekoľko dní určite trvalo.

Môj názor na 7D je taký že je to funkciami nabitý foťák, kde pozitíva určite prevažujú nad negatívami. Hlavne je veľmi univerzálny a všestranný. Ale tak žiaden výrobca nevie vyhovieť každému. V každom prípade u neho rešpektujem obrazovú kvalitu, ktorá je v prípade kategórie APS-C určite nadpriemerná (aspoň podľa mňa)

Ale beriem aj to koľko ľudí, tľko chutí ( a názorov)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-09 21:23:48+01
príspevok od: Snowkill
A ty si co za boháče?? všechno tohle mít stoji nemalé penize

JInak jak se píše o kus nahoře, 7D ma lepší ostření než 5D II. Někde jsme videl video kde to testovali.
Ale ved to všetko je požičane okrem 5D II teda keby som bol boháč tak kupim 1D4 a nevymšľam tu somariny so 7D

conan7
2011-03-09 21:28:10+01
Ale ved to všetko je požičane okrem 5D II teda keby som bol boháč tak kupim 1D4 a nevymšľam tu somariny so 7D
ja som asi ten najposlednejší človek čo ti má radiť, ale prečo fakt nekúpiš 1D4, tebe sa do roka investícia vráti a si za vodou na dlhú dobu....na ten som ešte nepočul, nečítal, nevidel sťažnosti....

Snowkill
2011-03-09 21:32:02+01
D hele a u te 7 si nastavis zasostrení kde chceš ?? pokud ani tak je to super teda poud se to da nějak ulozit jako režim .

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-09 22:00:52+01
ja som asi ten najposlednejší človek čo ti má radiť, ale prečo fakt nekúpiš 1D4, tebe sa do roka investícia vráti a si za vodou na dlhú dobu....na ten som ešte nepočul, nečítal, nevidel sťažnosti....
je to 4200 eur oproti 1400 a to je sakra rozdiel, mám také pravidlo, že najdrahšia vec čo kúpim si musí za pol roka na seba zarobiť ináč nekupujem. Teraz mám problém dať dokopy aj tých 1400,- nie to ešte 4200,- Určite nechcem robiť rok na telo a ak bude zlá sezona tak to ani tých 4200 nebude... jaj ale už tu sposobujem OT veľke.

MatoBello
2011-03-09 22:04:39+01
je to 4200 eur oproti 1400 a to je sakra rozdiel, mám také pravidlo, že najdrahšia vec čo kúpim si musí za pol roka na seba zarobiť ináč nekupujem. Teraz mám problém dať dokopy aj tých 1400,- nie to ešte 4200,- Určite nechcem robiť rok na telo a ak bude zlá sezona tak to ani tých 4200 nebude... jaj ale už tu sposobujem OT veľke.
Možno by si mohol počkať na 5D MarkIII - mal by už každú chvílu výjsť a tvoj súčasný 5D MarkII si nechať ako záložné telo.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-09 22:06:58+01
Možno by si mohol počkať na 5D MarkIII - mal by už každú chvílu výjsť a tvoj súčasný 5D MarkII si nechať ako záložné telo.
no v máji sa začínajú svadby a promky a dovtedy sa to nestihne asi - a 40D mám redakčné - môže mi kedykoľvek umrieť a treba ho vrátiť už čoskoro do redakcie z ktorej idem preč...

MatoBello
2011-03-09 22:16:54+01
no v máji sa začínajú svadby a promky a dovtedy sa to nestihne asi - a 40D mám redakčné - môže mi kedykoľvek umrieť a treba ho vrátiť už čoskoro do redakcie z ktorej idem preč...
Hmm, tak to hej ! Keď čas tlačí tak sa ťažko rozhoduje.

Pozeral som tvoju galérku - SUPER fotky.

Myslel som to tak že tebe sa asi neoplatí kupovať APS-C telo, keď dokážeš naplno zúžitkovať FF. Predsa len inak rozmýšla amatér ako ja, ktorému je 7D absolútne až moc postačujúce a ináč človek ktorý sa fotením zaoberá seriózne a hlavne ho to živý a má na neho trošku
náročnejšie požiadavky.

V každom prípade prajem aby si sa dobre rozhodol a bol s novým foťákom spokojný

conan7
2011-03-09 22:23:39+01
sleduj bazár videl som už aj za 2500€, a za 3500€ sa dajú nájsť absolútne bežne.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-09 22:42:14+01
sleduj bazár videl som už aj za 2500€, a za 3500€ sa dajú nájsť absolútne bežne.
Diky za radu 2500-3500 už vyzerá lepšie ako 4200 ale fakt to reálne s 1D4 vidím až na jesen ked pojdem do UK tma bych ho kupil v bazare..., ak mi vyde sezona samozrejme, a ked začnu firemne večierky tak ho potom aj zabehnem..

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-03-09 22:42:30+01
Hmm, tak to hej ! Keď čas tlačí tak sa ťažko rozhoduje.

Pozeral som tvoju galérku - SUPER fotky.

Myslel som to tak že tebe sa asi neoplatí kupovať APS-C telo, keď dokážeš naplno zúžitkovať FF. Predsa len inak rozmýšla amatér ako ja, ktorému je 7D absolútne až moc postačujúce a ináč človek ktorý sa fotením zaoberá seriózne a hlavne ho to živý a má na neho trošku
náročnejšie požiadavky.

V každom prípade prajem aby si sa dobre rozhodol a bol s novým foťákom spokojný
dakujem

filter123
2011-03-14 11:45:21+01
cenovy rozdiel 60D vs 600D je iba 100$, jedinu vyhodu 600D je, ze pri natacani aj dig. zumuje 10x, co podla mna je super......no vyber si
a kvalita aj pri ISO 3200 je neuveritelne dobra......lepsia ako D7000.....ci to je pravda?
http://www.dpreview.com/previews/canoneos600d/page9.asp

werdza
2011-03-22 23:06:43+01
Ako dopadol ten basket? zaujima ma to, kedze stale sa rozhodujem, ktory fotak. Ktory si nakoniec zobral?

Repko
2011-03-22 23:33:33+01
60D už mám pól roka. Som spokojný. Má navyše display na funkcie v pravo hore. Čo je praktické, lepšie ovládanie.

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()