Fórum » Vyberáme fotoaparát

CANON 600D vs. CANON 60D

cyrix
cyrix 2011-03-06 11:37:14+01
Ahojte, rozhodujem sa medzi uvedenými zrkadlovkami Canon 600D a Canon 60D.
Dajme tomu, že cena je porovnateľná. Rád by som sa spýtal, ako je to s kompatibilitou objektívov medzi týmito dvomi zrkadlami. Pôvodne som chcel kúpiť 550D, ale odrádza ma nemožnosť naklopiť display. Fotoaparát chcem používať v exteriéroch, pri slabom osvetlení, krajinky, portréty a v neposlednom rade ako videokameru, preto trvám na tom, že fotoaparát musí mať FULL HD video. Ktorý z uvedených fotoaparátov by ste si vybrali vy, prípadne našli by ste aj niečo lepšie v cene do 900€ za telo?
Ktorý objektív do 300€ by ste si k nemu zvolili? Stačí klasika 18-55 alebo by ste sa pozreli aspoň po 18-135? Ak áno, ktorý objektív s ohniskom 18-135 zvoliť? S akou svetelnosťou? Ďakujem za každý názor, Filip

Bass
2012-08-26 11:07:52+02
príspevok od: Martin Piňák
poviem ti to takto, mám 600D , na pár svadbách som mal požičaný 7D ale vždy keď som striedal foťáky počas fotenia sa mi môj zdal čím ďalej viac ako hračka, to je ťažko porovnávať. Od ergonómie po praktickosť ovládania a hlavne presnejší AF. Ale zas pravda 60D + seťák je určite horšia voľba ako 600D + Tamron (tú kombináciu mám aj ja). ich výstupy sa v žiadnom prípade nedajú porovnávať... tam víťazí na celej čiare tamron, bez takého skla si už neviem predstaviť ísť von z domu... Toľko asi
Ak sa smiem spytat. Používaš tento TAMRON ?
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Tamron-17-50mm-f-2.8-XR-Di-II-Lens-Review.aspx

Martin Piňák
2012-08-26 11:20:24+02
príspevok od: Bass
Ak sa smiem spytat. Používaš tento TAMRON ?
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Tamron-17-50mm-f-2.8-XR-Di-II-Lens-Review.aspx
ano presne ten, ostrejší ako VC verzia so stabilizátorom, jedinná vec čo mi na ňom vadí je pomalšie a hlućnejšie ostrenie, ale za tie prachy čo som ho kúpil by to nevadilo asi nikomu

Bass
2012-08-26 12:38:54+02
príspevok od: Martin Piňák
ano presne ten, ostrejší ako VC verzia so stabilizátorom, jedinná vec čo mi na ňom vadí je pomalšie a hlućnejšie ostrenie, ale za tie prachy čo som ho kúpil by to nevadilo asi nikomu
dik za info. Pokukoval som po nom, tak si moju volbu len potvrdil.

Martin Piňák
2012-08-26 13:02:51+02
príspevok od: Bass
dik za info. Pokukoval som po nom, tak si moju volbu len potvrdil.
viac menej v tejto cenovej kategórii nemáš na výber , môžeš si prečítať aj recenziu (je to síce nikon ale to je šumafuk) http://www.photozone.de/Reviews/290-tamron-af-17-50mm-f28-sp-xr-di-ii-ld-aspherical-if-nikon-test-report--review?start=2

Midzi
2012-08-26 14:03:46+02
príspevok od: will
60D ma lepsi grip a hlavne vacsi a svetelnejsi hladacik. Maly stavovy display je taktiez prijemna phodlnost, rovnako ako rychlejsia uzavierka a zadne ovladace na 60D su pohodlnejsie.

Verim, ze pri porovnavani 600D a 60D to nieje papierovo take vyrazne ako ked som ja upgradoval 450D na 60D ale rozhodne odporucam 60 D koli komfortu.
no dobre, ale ci to telo dokaze nejako aspon trocha eliminovat nedostatky zakladneho objektivu? V recenzii na 650 pisu, ze to dokaze tak ci uz aj tento model nieco take ma. Nepocitam, ze sa vyrovna Tamronu, ale aspon v niecom.

will
2012-08-26 14:32:17+02
príspevok od: Midzi
no dobre, ale ci to telo dokaze nejako aspon trocha eliminovat nedostatky zakladneho objektivu? V recenzii na 650 pisu, ze to dokaze tak ci uz aj tento model nieco take ma. Nepocitam, ze sa vyrovna Tamronu, ale aspon v niecom.
Jedine co telo technicky koriguje je chromaticka aberacia, tak neviem co si cital a co tam pisali.

Pri prechode zo 450D na 60D bol rozdiel v kvalite obrazu viditelny pri tych istych objektivoch, tuna kedze je v 650D a 60D ten isty procesor a snimac tak nemyslim, ze to bude tak viditelne. Na lepsi obraz uz potrebujes uz lepsie objektivy samorejme.

will
2012-08-26 14:35:08+02
Jedine co telo technicky koriguje je chromaticka aberacia, tak neviem co si cital a co tam pisali.

Pri prechode zo 450D na 60D bol rozdiel v kvalite obrazu viditelny pri tych istych objektivoch, tuna kedze je v 650D a 60D ten isty procesor a snimac tak nemyslim, ze to bude tak viditelne. Na lepsi obraz uz potrebujes uz lepsie objektivy samorejme.
Telo koriguje vinetaciu nie CA, damn preco sa tu nedaju upravoat prispevky.

Midzi
2012-08-26 14:47:36+02
Telo koriguje vinetaciu nie CA, damn preco sa tu nedaju upravoat prispevky.
tu to mas: Medzi ďalšími novinkami nájdeme aj automatickú korekciu chromatickej aberácie a vinetácie

Tak preto sa pytam ci aj tu je nieco take. A ako spominas pri 450a 60 ten rozdiel bol viditelny. Ako som pisal, ten Tamron by som kupoval do roka, len ci mi ten setak bude na ten rok stacit.

will
2012-08-26 17:07:52+02
príspevok od: Midzi
tu to mas: Medzi ďalšími novinkami nájdeme aj automatickú korekciu chromatickej aberácie a vinetácie

Tak preto sa pytam ci aj tu je nieco take. A ako spominas pri 450a 60 ten rozdiel bol viditelny. Ako som pisal, ten Tamron by som kupoval do roka, len ci mi ten setak bude na ten rok stacit.
Ok, 60D nema opravu CA, ma iba opravu vinetacie. Oprava CA na 650D ale ajtak funguje iba pre RAW format, co tak ci tak vies opravit v dodavanom software ked uz spracovavas RAW. Za showstopper to nepovazujem.

Rok so setakom prezijes urcite, aspon zistis co najviac fotis, ci potrebujes od objektivu ktory mas nasadeny najcastejsie, ci dlhsie ohnisko, svetelnost alebo co. A starsi objektiv sa rozhodne kupuje lepsie nez starsie telo, keby sa ti skor vyskytla ponuka na kvalitny objektiv z druhej ruky.

Midzi
2012-08-26 19:10:39+02
Ok, 60D nema opravu CA, ma iba opravu vinetacie. Oprava CA na 650D ale ajtak funguje iba pre RAW format, co tak ci tak vies opravit v dodavanom software ked uz spracovavas RAW. Za showstopper to nepovazujem.

Rok so setakom prezijes urcite, aspon zistis co najviac fotis, ci potrebujes od objektivu ktory mas nasadeny najcastejsie, ci dlhsie ohnisko, svetelnost alebo co. A starsi objektiv sa rozhodne kupuje lepsie nez starsie telo, keby sa ti skor vyskytla ponuka na kvalitny objektiv z druhej ruky.
vdaka

ericek174
2012-08-26 22:12:13+02

podľa toho čo som čítal a počul (rozprával som sa s predajcom, aj majiteľmi obidvoch tiel) tak 650tka má lepší čip a DIGIC 5 pričom 60D má trošku slabší čip (paradoxne) a DIGIC4, ale aj tak som sa ja osobne rozhodol pre 60D lebo ten sa mi lepšie držal (viem príde to divné ale je to také komfortnejšie)

RichardMatis
2012-09-04 10:23:25+02
Ja mám jednu takú možno smiešnu otázku. Je nejaký rozdiel medzi zrkadlovkou kúpenou v UK a na SR??? teraz myslím či sa nejako líšia nejakými detailami (napr. objektívy) a tak lebo ja v tom nevidím žiaden rozdiel okrem ceny. Aj keď je to smiešna otázka ale chcem vedieť či náhodou nie je v tom niečo predsa tí englishmeni sú trošku čudnejší ako my slováci. A len preto to chcem vedieť aby som potom nemal nejaké problémy s kúpou nejakých komponentov na slovensku ( predsa nechcem navždy ostať v UK)

rk.
2012-09-04 12:32:16+02
príspevok od: RichardMatis
Ja mám jednu takú možno smiešnu otázku. Je nejaký rozdiel medzi zrkadlovkou kúpenou v UK a na SR??? teraz myslím či sa nejako líšia nejakými detailami (napr. objektívy) a tak lebo ja v tom nevidím žiaden rozdiel okrem ceny. Aj keď je to smiešna otázka ale chcem vedieť či náhodou nie je v tom niečo predsa tí englishmeni sú trošku čudnejší ako my slováci. A len preto to chcem vedieť aby som potom nemal nejaké problémy s kúpou nejakých komponentov na slovensku ( predsa nechcem navždy ostať v UK)
Kupoval som v UK dve zrkadlovky a na iny rozdiel ako UK vs. europsku koncovku na nabijacke som nepostrehol. Zrkadlovky maju standardne balenie, ktore je dodrzovane viac-menej vsade na svete. Akurat neviem ako je to s uznavanim reklamacie na Slovensku v pripade Canonu.

RichardMatis
2012-09-04 12:55:20+02
príspevok od: rk.
Kupoval som v UK dve zrkadlovky a na iny rozdiel ako UK vs. europsku koncovku na nabijacke som nepostrehol. Zrkadlovky maju standardne balenie, ktore je dodrzovane viac-menej vsade na svete. Akurat neviem ako je to s uznavanim reklamacie na Slovensku v pripade Canonu.
mno hej a ešte ten koncovkový rozdiel ale to kúpim ten menič z UK na EU a reklamácia to sa uvidí základný problém si mi vyriešil diky

ogi4lpk
2013-05-28 00:02:41+02
mam jednu taku technicku otazku ktora mi vrta hlavou idem kupovat canon 60D a mam problem s vyberom objektivu chcem k nemu pre zaciatok jednoznacne18-135 ale ktoru verziu ? klasicku starsiu alebo novu s ostrenim STM vie vobec 60D ostrit s tymito objektivmi s novymym typom ostrenia?

Midzi
2013-05-28 10:17:38+02
príspevok od: ogi4lpk
mam jednu taku technicku otazku ktora mi vrta hlavou idem kupovat canon 60D a mam problem s vyberom objektivu chcem k nemu pre zaciatok jednoznacne18-135 ale ktoru verziu ? klasicku starsiu alebo novu s ostrenim STM vie vobec 60D ostrit s tymito objektivmi s novymym typom ostrenia?
ostrit sice bude, ale motor STM na video nevyuzijes.

seejey
2013-05-30 00:12:22+02
Dufam, ze sa nebude autor prispevku hnevat, ale moju prosbu o radu napisem sem, nech zbytocne neotvaram dalsiu temu.

Tiez idem kupovat 60D. Len neviem, do ktoreho setu ist. Po prebrowsovani par recenzii mam velmi zmiesane pocity. Kde jedni napisu, ze objektiv je v triede okej, tak druhy ho zvozia. A teraz som tak trosku v patovej situacii.
Moja filozofia na najblizsi polrok je asi taka, ze teraz kupim 60D + nejaky setak (bud 18 - 55 alebo ten 17 - 85 -- lenze dost ho photozone zvozilo za CA a sudkovitost na sirokom rozsahu) + blesk + ostatne drobne prislusenstvo.

Do vianoc (alebo pod stromcek) pojde do zbierky dalsi objektiv. Je tak viac moznosti. Bud priamo Canon Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM, alebo lacnejsi, ale tiez chvaleny objektiv Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM Lens, alebo pokial budem musiet setrit, tak ten tolko omielany Tamron 17-50mm f/2.8.

Fotak musim kupovat tak, ci tak teraz, takze cakat a kupit lo par mesiacov neskor len telo a potom niektory z tychto poriadnejsich objektivov neprichadza momentalne do uvachy.

Takze moja dilema je, ci kupit len ten plastacik, alebo za oplati vyhodit tych 200€ naviac a ist do tej 17 - 85. Stoji ten objektov za tie prachy naviac? (nebavme sa o rozsahu, ktory je samozrejme vacsi). Alebo radsej rovno kupit nejaky ten jazdeny Tamron, co by za tych 200€ +- mohlo aj vyjst.

Vopred dakujem za odpoved.

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()