Ahojte, rozhodujem sa medzi uvedenými zrkadlovkami Canon 600D a Canon 60D. Dajme tomu, že cena je porovnateľná. Rád by som sa spýtal, ako je to s kompatibilitou objektívov medzi týmito dvomi zrkadlami. Pôvodne som chcel kúpiť 550D, ale odrádza ma nemožnosť naklopiť display. Fotoaparát chcem používať v exteriéroch, pri slabom osvetlení, krajinky, portréty a v neposlednom rade ako videokameru, preto trvám na tom, že fotoaparát musí mať FULL HD video. Ktorý z uvedených fotoaparátov by ste si vybrali vy, prípadne našli by ste aj niečo lepšie v cene do 900€ za telo? Ktorý objektív do 300€ by ste si k nemu zvolili? Stačí klasika 18-55 alebo by ste sa pozreli aspoň po 18-135? Ak áno, ktorý objektív s ohniskom 18-135 zvoliť? S akou svetelnosťou? Ďakujem za každý názor, Filip
Ako dopadol ten basket? zaujima ma to, kedze stale sa rozhodujem, ktory fotak. Ktory si nakoniec zobral?
mám zabeštelovaný 7D z ruky za 1000,-Eur ešte v záruke v dobrom stave, vraj AF na nom funguje super - buduci týžden ho kupim ak bude všetko fungovať ako má + dokupim BG - ak nebude fungovať kupujem 60D a už nešpekulujem..
Basketball dopadol tak že o.k. pod umelým svetlom v hale mi to ostrilo do zadu, v nitre je otras svetlo v halach - nielen že slabé ale aj blikajúce so zlým spektrom - môžno mätie AF 7D . 1D4 ani 5DII nemalo problém presne zaostriť len 7D potreboval mikroštelung aby ostril dobre...
ja som pre 3 dnami kupil 600D, doteraz som mal kompakt a nechapem ISO 3200 je uuuuplne bez sumu...proste bomba...a zaostrovanie genialne....len este celkom nechapem AF pri videu.....neviete niekto poradit? dik.
ja som pre 3 dnami kupil 600D, doteraz som mal kompakt a nechapem ISO 3200 je uuuuplne bez sumu...proste bomba...a zaostrovanie genialne....len este celkom nechapem AF pri videu.....neviete niekto poradit? dik.
Sum tam urcite je,len na displeji fotoaparatu ho budes tazko vidiet,prejavuje sa pri vacsom nahlade v PC. To zaostrovanie nie je ziadna vyhra..od 550D sa to prilis nezmenilo..vlastne princip je ten isty ako pri fotkach, v slabom svetle ma problem zaostrit..lepsie je naucit sa ostrit manualne prstencom.
Tak som nakoniec vzala 5D mark II, presvedcil ma aj tu clanok o foteni tanca, kde autor foti 5D amne vacsina radila radsej 7D, ale vyhrala umna kvalita pri vysokom ise, ktore budem pouzivat casto a tie dva, mozno viac festivalov do roka nejak prezijem aj s tym oddalovanim, kedze 70-200 mi je akurat na crope. V pondelok by som ho mala mat, v utorok v randal clube vyskusam najlacnejsi teraz bol vo fotolab.sk 1889 a s kartou 2005 eur, ked v aqt, megafote maju teraz samotny za 2001 eur. Zatial mam k nemu 50ku 1,8 a 70-200 2,8, tak sa budem na koncertoch trapit s 50kou a setrit na 24-70 2,8
Tak som nakoniec vzala 5D mark II, presvedcil ma aj tu clanok o foteni tanca, kde autor foti 5D amne vacsina radila radsej 7D, ale vyhrala umna kvalita pri vysokom ise, ktore budem pouzivat casto a tie dva, mozno viac festivalov do roka nejak prezijem aj s tym oddalovanim, kedze 70-200 mi je akurat na crope. V pondelok by som ho mala mat, v utorok v randal clube vyskusam najlacnejsi teraz bol vo fotolab.sk 1889 a s kartou 2005 eur, ked v aqt, megafote maju teraz samotny za 2001 eur. Zatial mam k nemu 50ku 1,8 a 70-200 2,8, tak sa budem na koncertoch trapit s 50kou a setrit na 24-70 2,8
Na koncerty mozno pouvazuj aj nad niecim sirsim. Neviem co tam mate z Canonu, ale Nikon ma super 14-24/2.8 - to je tak akurat priamo pod podium
Na koncerty mozno pouvazuj aj nad niecim sirsim. Neviem co tam mate z Canonu, ale Nikon ma super 14-24/2.8 - to je tak akurat priamo pod podium
tam kde fotim presne potrebujem v jednom rozsahu na crope 17-50 a na full frame to bude teda 24-70 a to som pod podiom 17 mm mi staci v poho aj na podhlady, ked si hudobnik oprie nohu o odposluch. Skor, ked raz budu kese aj rybacinu svetelnu
Gratulujem Napis potom, ako sa Ti s nim robi, celkom ma to zaujima.
Gratulujem Napis potom, ako sa Ti s nim robi, celkom ma to zaujima.
Milujem ho oproti cropu nadherne kresli a rozostri pozadie, vcera som ho skusala na koncerte v Randal clube a hned je fotenie vacsia zabava, ked je obrazova kvalita perfektna, ked nemam nervy, ze mi chyba vacsie iso, ked nemam nervy, ze to sumiii moc. Som v pohode aj na 4000 ise fotila a sum viditelnejsi az od neho. A bolo menej ludi, tak mi v pohode stacila 50tka 1,8 a 70-200 2,8, s nim som fotila castejsie, takze na festivaly mi sice to ohnisko bude malo, ale nevadi, lebo ten fotacik je uzasny. Perfektne su aj tie programy c1, c2, c3, som si ich nastavila na najpouzivanejsie nastavenia na koncerty. A bala som sa, ze mi noutbuk nebude stihat tak velke fotky a v pohode stiha takze uz sa neviem dockat piatkoveho a sobotneho koncertu
Milujem ho oproti cropu nadherne kresli a rozostri pozadie, vcera som ho skusala na koncerte v Randal clube a hned je fotenie vacsia zabava, ked je obrazova kvalita perfektna, ked nemam nervy, ze mi chyba vacsie iso, ked nemam nervy, ze to sumiii moc. Som v pohode aj na 4000 ise fotila a sum viditelnejsi az od neho. A bolo menej ludi, tak mi v pohode stacila 50tka 1,8 a 70-200 2,8, s nim som fotila castejsie, takze na festivaly mi sice to ohnisko bude malo, ale nevadi, lebo ten fotacik je uzasny. Perfektne su aj tie programy c1, c2, c3, som si ich nastavila na najpouzivanejsie nastavenia na koncerty. A bala som sa, ze mi noutbuk nebude stihat tak velke fotky a v pohode stiha takze uz sa neviem dockat piatkoveho a sobotneho koncertu
Ano, tie cecka su fajn, ja mam prednastavene rezimy "vela svetla", "malo svetla" Viaceri tvdia, ze sa nim vyborne foti pokial je s gripom, toto neviem potrvrdit ani vyvratit, mne pasuje ako je. A ostrenie ? O tom sa tu hlavne tocilo, obrazova kvalita je nepopieratelna.
Skúsil by som porozmýšľať ešte nad Nikon D7000, s objektívom 18-105 VR sa zmestíš pod 1300 Eur aj s kartou, brašňou a pod. Má podstatne lepšie 39-bodové zaostrovanie ako oba canony, ktoré ostrí aj počas natáčania Full HD videa, 2 sloty na kartu (na jednu môže ísť video, na druhú foto), utesnenie voči vlhkosti a prachu (na rozdiel od oboch canonov), lepší výkon pri vysokej citlivosti ISO, sériové snímanie 6 obrázkov za sekundu, hľadáčik so 100%-ným pokrytím scény a kovové telo...jedinou nevýhodou je displej, ktorý nie je výklopný
pozri si porovnanie na dpreview a potom sa pozri co si napisal ....
nechcem zakladat novu temu tak sa spytam sem. aj ja som rozmyslal nad 600D a 60D uz davnejsie som bol pevne rozhodnuty pre 60D kedze sa chcem fotografii venovat a neskor aj zivit som sa chcel rozhodnut pre tuto poloprofesionalnu zrkadlovku lenze som zistil ze 600D by ma vyslo o 350 dolarov lacnejsie nez 60D tela. 350 dolarov je pekna suma ktora sa da investovat do objektivov.... na 600D my odradza nizsie fps pri foteny(kedze chcem fotit sporty) ten umelohmnotny dizajn a niake funkcie... poradte my do coho mam investovat Telo? objektiv??
nechcem zakladat novu temu tak sa spytam sem. aj ja som rozmyslal nad 600D a 60D uz davnejsie som bol pevne rozhodnuty pre 60D kedze sa chcem fotografii venovat a neskor aj zivit som sa chcel rozhodnut pre tuto poloprofesionalnu zrkadlovku lenze som zistil ze 600D by ma vyslo o 350 dolarov lacnejsie nez 60D tela. 350 dolarov je pekna suma ktora sa da investovat do objektivov.... na 600D my odradza nizsie fps pri foteny(kedze chcem fotit sporty) ten umelohmnotny dizajn a niake funkcie... poradte my do coho mam investovat Telo? objektiv??
350 dolárov? To chceš kupovať odkade?
Body 600D kúpiš za cca. 570€ Body 60D kúpiš za cca. 900€
Rozhodoval som sa presne tak ako aj Ty. Rozhodoval som sa medzi 600D a 60D a novinkou 650D. Plastové telo má aj 60D, tak ako aj 600D.
U mňa padla volba pre 60D a to z dôvodu, že je väčší, tým pádom lepšia ergonómia, lepšie sa s ním pracuje / drží v ruke. O dosť lepšia výdrž, ako má 600D, rýchlejší, ovládanie kolečkom a aj to vrchné LCD nieje na škodu. Takže, ak si ochotný oželieť (pre niekoho výhody, pre niekoho nie), tak choď do tela 600D a kúp si nejaký lepší objektív. Lebo za ten rozdiel v cene tiel 600D a 60D kúpiš tak max. jeden dobrý objektív.
Alebo kúp telo novinky 650D, stojí tak cca. 750€. Je takmer rovnako rýchlo, ako 60D navyše má STM ostrenie pri videu, novší procesor, ako má 60D, ale čo sa týka velkosti, tak je na tom rovnako, ako 600D.
Tu si sa o ňom môžeš dozvedieť niečo viac: http://digiarena.e15.cz/canon-eos-650d-nejen-pro-zacatecniky-prvni-pohled
Body 600D kúpiš za cca. 570€ Body 60D kúpiš za cca. 900€
Rozhodoval som sa presne tak ako aj Ty. Rozhodoval som sa medzi 600D a 60D a novinkou 650D. Plastové telo má aj 60D, tak ako aj 600D.
U mňa padla volba pre 60D a to z dôvodu, že je väčší, tým pádom lepšia ergonómia, lepšie sa s ním pracuje / drží v ruke. O dosť lepšia výdrž, ako má 600D, rýchlejší, ovládanie kolečkom a aj to vrchné LCD nieje na škodu. Takže, ak si ochotný oželieť (pre niekoho výhody, pre niekoho nie), tak choď do tela 600D a kúp si nejaký lepší objektív. Lebo za ten rozdiel v cene tiel 600D a 60D kúpiš tak max. jeden dobrý objektív.
Alebo kúp telo novinky 650D, stojí tak cca. 750€. Je takmer rovnako rýchlo, ako 60D navyše má STM ostrenie pri videu, novší procesor, ako má 60D, ale čo sa týka velkosti, tak je na tom rovnako, ako 600D.
Tu si sa o ňom môžeš dozvedieť niečo viac: http://digiarena.e15.cz/canon-eos-650d-nejen-pro-zacatecniky-prvni-pohled
kukal som to na amozene tie ceny ...idem do USa tak tak si to budem kupovat ...to 650 D ma zaujalo ze ma kontinualnejsie zaostrenie vo video kdeze budem s nim aj dot tocit a nemyslim len take niake domace videa...inak este stale my vadi ten vzhlad(drzal som 60D je to iny material je to niaky polykarbon zo sklom takze pevnejsi) a fps ma spon ze 5 ako 60d...a tych 350dolarov som tak myslel ze ked my nieco zostane na objektiv a pridal by som k tomu este 350 tak uz nieco slusnejsie mozem dostat...este neviem no...
tak ja mam tiez rovnaku dilemu. Uz som si myslel ze som rozhodnuty pre 600d + 17-50 2,8 Tamron no dostal som ponuku na skoro novu 60d+18-55 is II(zakladny setak). Cenovo by ma to vyslo rovnako cca 900€. 60d sa mi lepsie drzi aj to ovladanie ma laka. Na pozicanu 50d som si zvykol asi za 5 min. Tento rozsah mi na zaciatok uplne staci, kedze fotim hlavne nasu malu. Svetelnost u Tamronu ma laka, no vela fotim vonku. .
Urcite nebudem menit telo najblizsich 5r, ale len dokupoval literaturu, kurzy, sklo, blesk, stativ ... Fotenim sa neplanujem zivit, tak neplanujem extra velke investicie do L-kovych svetelnych a uzastne kresliacich skiel.
Tabulky som si prestudoval, aj porovnania objektivov. Viem o kolko je ten Tamron lepsi. Skor mi ide o funkcnost tela. Ako Karol v piatok povedal idealne je studovat navod kazdy pol rok aby sme zistili, ze tam mame funkciu ktoru sme hladali na inom modeli.
Takze by som poprosil o radu, ci ozeliet ten objektiv a kupit ho neskor( cca do roka) alebo radsej slabsie telo.
tak ja mam tiez rovnaku dilemu. Uz som si myslel ze som rozhodnuty pre 600d + 17-50 2,8 Tamron no dostal som ponuku na skoro novu 60d+18-55 is II(zakladny setak). Cenovo by ma to vyslo rovnako cca 900€. 60d sa mi lepsie drzi aj to ovladanie ma laka. Na pozicanu 50d som si zvykol asi za 5 min. Tento rozsah mi na zaciatok uplne staci, kedze fotim hlavne nasu malu. Svetelnost u Tamronu ma laka, no vela fotim vonku. .
Urcite nebudem menit telo najblizsich 5r, ale len dokupoval literaturu, kurzy, sklo, blesk, stativ ... Fotenim sa neplanujem zivit, tak neplanujem extra velke investicie do L-kovych svetelnych a uzastne kresliacich skiel.
Tabulky som si prestudoval, aj porovnania objektivov. Viem o kolko je ten Tamron lepsi. Skor mi ide o funkcnost tela. Ako Karol v piatok povedal idealne je studovat navod kazdy pol rok aby sme zistili, ze tam mame funkciu ktoru sme hladali na inom modeli.
Takze by som poprosil o radu, ci ozeliet ten objektiv a kupit ho neskor( cca do roka) alebo radsej slabsie telo.
Vdaka
poviem ti to takto, mám 600D , na pár svadbách som mal požičaný 7D ale vždy keď som striedal foťáky počas fotenia sa mi môj zdal čím ďalej viac ako hračka, to je ťažko porovnávať. Od ergonómie po praktickosť ovládania a hlavne presnejší AF. Ale zas pravda 60D + seťák je určite horšia voľba ako 600D + Tamron (tú kombináciu mám aj ja). ich výstupy sa v žiadnom prípade nedajú porovnávať... tam víťazí na celej čiare tamron, bez takého skla si už neviem predstaviť ísť von z domu... Toľko asi
ergonomia, AF a aj prepracovanie u 60d je lepsie a prave preto sa neviem rozhodnut. Keby som nedostal tu ponuku tak neriesim, kedze nechcem kupovat z druhej ruky. Ale toto je od cloveka ktoreho po poznam.
60D ma lepsi grip a hlavne vacsi a svetelnejsi hladacik. Maly stavovy display je taktiez prijemna phodlnost, rovnako ako rychlejsia uzavierka a zadne ovladace na 60D su pohodlnejsie.
Verim, ze pri porovnavani 600D a 60D to nieje papierovo take vyrazne ako ked som ja upgradoval 450D na 60D ale rozhodne odporucam 60 D koli komfortu.
CANON 600D vs. CANON 60D
Dajme tomu, že cena je porovnateľná. Rád by som sa spýtal, ako je to s kompatibilitou objektívov medzi týmito dvomi zrkadlami. Pôvodne som chcel kúpiť 550D, ale odrádza ma nemožnosť naklopiť display. Fotoaparát chcem používať v exteriéroch, pri slabom osvetlení, krajinky, portréty a v neposlednom rade ako videokameru, preto trvám na tom, že fotoaparát musí mať FULL HD video. Ktorý z uvedených fotoaparátov by ste si vybrali vy, prípadne našli by ste aj niečo lepšie v cene do 900€ za telo?
Ktorý objektív do 300€ by ste si k nemu zvolili? Stačí klasika 18-55 alebo by ste sa pozreli aspoň po 18-135? Ak áno, ktorý objektív s ohniskom 18-135 zvoliť? S akou svetelnosťou? Ďakujem za každý názor, Filip
Basketball dopadol tak že o.k. pod umelým svetlom v hale mi to ostrilo do zadu, v nitre je otras svetlo v halach - nielen že slabé ale aj blikajúce so zlým spektrom - môžno mätie AF 7D . 1D4 ani 5DII nemalo problém presne zaostriť len 7D potreboval mikroštelung aby ostril dobre...
To zaostrovanie nie je ziadna vyhra..od 550D sa to prilis nezmenilo..vlastne princip je ten isty ako pri fotkach, v slabom svetle ma problem zaostrit..lepsie je naucit sa ostrit manualne prstencom.
Napis potom, ako sa Ti s nim robi, celkom ma to zaujima.
Napis potom, ako sa Ti s nim robi, celkom ma to zaujima.
Viaceri tvdia, ze sa nim vyborne foti pokial je s gripom, toto neviem potrvrdit ani vyvratit, mne pasuje ako je.
A ostrenie ? O tom sa tu hlavne tocilo, obrazova kvalita je nepopieratelna.
Body 600D kúpiš za cca. 570€
Body 60D kúpiš za cca. 900€
Body 600D kúpiš za cca. 570€
Body 60D kúpiš za cca. 900€
Vdaka
Vdaka
Verim, ze pri porovnavani 600D a 60D to nieje papierovo take vyrazne ako ked som ja upgradoval 450D na 60D ale rozhodne odporucam 60 D koli komfortu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa