Fórum » Vyberáme fotoaparát

začiatočník POMOC!

trebatice
trebatice 2011-03-09 21:19:42+01
zdravím, porad te mi prosím s výberom fotoaparátu. Chcela by som niečo kompaktné šikovné kde by som sa naučila základy fotografovania a bol by tam hlavne manuálny režim. Fotila som kedy si dávno klasickým na kinofilm a mám dosť veľký problém sa v ponuke zorientovať ... ĎAKUJEM

bonifacko
2011-04-29 18:53:22+02
príspevok od: Taci
Ok ďakujem za Vaše rady... keď už konečne bude môj, tak budem mať ešte určite veľa otázok..už sa neviem dočkať
Taci, aj tu nafore môžeš objaviť velmi dobre članky o obkektívoch, ja som prave objavil jeden na digineff: http://www.digineff.cz/art/jaknato/110429lenses.html
hlavne si prečítaj ten záver

Mycroft
2011-04-29 19:49:31+02
Ok ďakujem za Vaše rady... keď už konečne bude môj, tak budem mať ešte určite veľa otázok..už sa neviem dočkať
Digitální zrcadlovku nebo kompakt? ----
http://www.fotoradce.cz/digitalni-zrcadlovku-nebo-kompakt-clanekid77

DSLR tělo nebo objektiv - co je důležitější? ----
http://www.fotoradce.cz/dslr-telo-nebo-objektiv-co-je-dulezitejsi-clanekid605

Fotografujeme s DSLR: Začínáme-----
http://www.fotografovani.cz/art/fozak_df/dslr-serial-part1.html

Taci
2011-05-11 23:34:38+02
príspevok od: bonifacko
Taci, aj tu nafore môžeš objaviť velmi dobre članky o obkektívoch, ja som prave objavil jeden na digineff: http://www.digineff.cz/art/jaknato/110429lenses.html
hlavne si prečítaj ten záver
ďakujem... tak uz mam teda Nikon d5000. zatial teda so zakladnym objektivom 18-55mm. tak sa pomaličky ,,trapim,, budem sa teda snazit urobit vsetko preto, aby sa mi podarili super zabery. ak budem mat este otazocky tak sa ozvem, mozno uz aj trosku v pokrocilejsich temach

keko
2011-05-12 00:38:20+02
ďakujem... tak uz mam teda Nikon d5000. zatial teda so zakladnym objektivom 18-55mm. tak sa pomaličky ,,trapim,, budem sa teda snazit urobit vsetko preto, aby sa mi podarili super zabery. ak budem mat este otazocky tak sa ozvem, mozno uz aj trosku v pokrocilejsich temach
Hlavne najdi tu gombicku, ktorou sa prepina aparat do rezimu PERFEKTNE ZABERY.
(ooops, ta je az vo verzii D7000?)

Taci
2011-05-12 00:47:59+02
príspevok od: keko
Hlavne najdi tu gombicku, ktorou sa prepina aparat do rezimu PERFEKTNE ZABERY.
(ooops, ta je az vo verzii D7000?)
NO, zrkadlovku som nikdy pred tym nedrzala v ruke. Mam ju necele 2 tyzdne. A myslim, ze mne ako amaterovi, zaciatocnikovi netreba d7000. mam co robit s d5000 aby som vsetko pochopila a vobec sa za to nehambim. kazdy raz zacinal... a mozno dokazem takym ako si ty /vy/, ze PERFEKTNE ZABERY sa daju urobit aj s d5000...ale to je este dlha cesta

martin9113
2011-05-12 05:50:05+02
NO, zrkadlovku som nikdy pred tym nedrzala v ruke. Mam ju necele 2 tyzdne. A myslim, ze mne ako amaterovi, zaciatocnikovi netreba d7000. mam co robit s d5000 aby som vsetko pochopila a vobec sa za to nehambim. kazdy raz zacinal... a mozno dokazem takym ako si ty /vy/, ze PERFEKTNE ZABERY sa daju urobit aj s d5000...ale to je este dlha cesta
perfekrne zabery sa daju urobit aj z d500. ale treba vela vasu skusnosti a aj stastia

beholder
2011-05-12 06:00:47+02
príspevok od: martin9113
perfekrne zabery sa daju urobit aj z d500. ale treba vela vasu skusnosti a aj stastia
?

martin9113
2011-05-12 06:28:04+02
príspevok od: beholder
?
pisem z mobilu tak mi usli nejake pismenka a jedna nula

bonifacko
2011-05-12 06:33:23+02
Budeš rozčarovana. Ze to nefotí všetko pekne fotky. Takže vela čítat, napr. Scotta Kelbyho.....

keko
2011-05-12 10:58:34+02
Ale S5000 nema tu gombicku ...

ivanek84
2011-05-12 15:10:40+02
Budeš rozčarovana. Ze to nefotí všetko pekne fotky. Takže vela čítat, napr. Scotta Kelbyho.....
no aj ja zacinam so Scottom a ma fajn clanky, dost pomahaju nazorne ukazky...

Taci
2011-05-12 22:06:39+02
ano uz mi o nom hovoril kamarat tak budem nasavat informacie.. tak teraz som troska rozcarovana z toho ze mam pocit ze mi tu nutite do hlavy ze som kupila zly fotacik

martin9113
2011-05-13 05:11:04+02
ano uz mi o nom hovoril kamarat tak budem nasavat informacie.. tak teraz som troska rozcarovana z toho ze mam pocit ze mi tu nutite do hlavy ze som kupila zly fotacik
si snim spokojna? casom sa naucis ten fotak plne vyuzivat a uvidis ze vysledky sa budu len lepsit. chce to proste cas

Taci
2011-05-13 05:33:39+02
príspevok od: martin9113
si snim spokojna? casom sa naucis ten fotak plne vyuzivat a uvidis ze vysledky sa budu len lepsit. chce to proste cas
no ved ja som s nim spokojna ale ostatok ma tu presviedca ze sa s nim nedaju urobit perfektne fotky... a s tym ze to potrebuje cas mas veru pravdu najradsej by som ani do prace nechodila a iba fotila chcem to cim skor vediet...

bonifacko
2011-05-13 06:46:34+02
Ale čože tak zrazu? Chýba mu režim - "Fotenie prekrasnych fotografii?"
Pozri, privstaň si, vecer nachystaj foťak, stativ a rano počas svitania vybehni do terenu. Na priorite clony skus fotiť krajinu, napr. vychod slnka. Bude sa meniť počasie, možno zažijes oranžove sfarbenie oblakov. Dufam, že fotiš do raw-ka?

keko
2011-05-13 10:32:34+02
Pozri, privstaň si, vecer nachystaj foťak, stativ a rano počas svitania vybehni do terenu. Na priorite clony skus fotiť krajinu, napr. vychod slnka. Bude sa meniť počasie, možno zažijes oranžove sfarbenie oblakov. Dufam, že fotiš do raw-ka?
Tak ja si nemyslim, ze by si rano nevedela privstat - pozri, kedy bola naposledy prihlasena. Aj ked dens rano nic-moc, o piatej toho bolo vidno len nevelmi . A jak kukam na foto v profile, tak en rezim uz nasla. Len ci nas nevodi ona trosku za nos ...

martin9113
2011-05-13 15:02:25+02
no ved ja som s nim spokojna ale ostatok ma tu presviedca ze sa s nim nedaju urobit perfektne fotky... a s tym ze to potrebuje cas mas veru pravdu najradsej by som ani do prace nechodila a iba fotila chcem to cim skor vediet...
skus nejaky kurz. alebo najdi niekoho z tvojho okolia co foti dlhsie s skus fotit snim.
mozno sa na teba nieco nalepi

Taci
2011-05-13 16:00:43+02
nie nefotim do raw..k tomu som este neprisla

Taci
2011-05-13 16:03:45+02
príspevok od: keko
Tak ja si nemyslim, ze by si rano nevedela privstat - pozri, kedy bola naposledy prihlasena. Aj ked dens rano nic-moc, o piatej toho bolo vidno len nevelmi . A jak kukam na foto v profile, tak en rezim uz nasla. Len ci nas nevodi ona trosku za nos ...
keko ja tebe tak trosku nerozumiem..bola som na nocnej, preto som bola prihlasena vtedy. a ten rezim som veru nenasla zatial!!!

keko
2011-05-13 16:15:27+02
keko ja tebe tak trosku nerozumiem..bola som na nocnej, preto som bola prihlasena vtedy. a ten rezim som veru nenasla zatial!!!
Preco mi nerozumies? Ved Ta vlastne obranujem. Duves Ti radil rano vstat, ale ty s tym neams ziadne problemy. No a na ziadnu gombicku sa spoliehat nemusis, ide Ti to aj bez nej

Strana 4 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()