Fórum » Vyberáme fotoaparát

Nová zrkadlovka

Harvy
2011-06-08 17:58:45+02
Ahojte tak najprv som tu uplne novy a neviem presne ako to tu chodi tak ak zbytocne spamujem tak sa vopred ospravedlnujem
Idem si kupovat zrkadlovku dlho som hladal nieco na zaciatok za dobru cenu precital som asi x recenzii + komentare atak dalej. Natrafil som teraz v jednom nemenovanom obchode na Nikon D5000 + objektiv 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR za cenu 550 EUR. A som takmer na 100% rozhodnuty ,ze to idem kupit ,ale len predtym sa chcem ujistit ,ze ci to na prvu zkradlovku je dostacujuce pripadne ci by ste mi odporucili nieco ine v tejto triede. Chcel by som do toho vrazit pre zaciatok tak max 800EUR. Za pomoc vopred dakujem

dodo_bb
2011-06-08 18:11:00+02
www.ephoto.sk/ephoto/redakcny-blog/koniec-vyhovorkam-uz-je-to-len-na-vas/

Je to úplne jedno, čo si kúpiš, líšia sa v maličkostiach a Ty ako začiatočník aj tak ani netušíš, ktoré to sú a načo by Ti tie maličkosti boli

miki33
2011-06-08 18:14:40+02
kup si to. Za zbytok penazi si mozno dokupis este prislusenstvo podla potreby (blesk, stativ, filtre ...) a hura do fotenia. Nech sa dari

zydo
2011-06-08 18:23:10+02
http://www.alza.sk/nikon-d5000-objektiv-18-55mm-af-s-dv-vr-55-200-af-s-vr-d214161.htm

Mas k tomu dve skla a este ti ostane na stativ alebo filter.

zydo
2011-06-08 18:24:53+02
príspevok od: Harvy
Ahojte tak najprv som tu uplne novy a neviem presne ako to tu chodi tak ak zbytocne spamujem tak sa vopred ospravedlnujem
Idem si kupovat zrkadlovku dlho som hladal nieco na zaciatok za dobru cenu precital som asi x recenzii + komentare atak dalej. Natrafil som teraz v jednom nemenovanom obchode na Nikon D5000 + objektiv 18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR za cenu 550 EUR. A som takmer na 100% rozhodnuty ,ze to idem kupit ,ale len predtym sa chcem ujistit ,ze ci to na prvu zkradlovku je dostacujuce pripadne ci by ste mi odporucili nieco ine v tejto triede. Chcel by som do toho vrazit pre zaciatok tak max 800EUR. Za pomoc vopred dakujem
http://www.mall.sk/zrkadlovky-live-view/nikon-d5000-18-55-af-s-dx-vr?v=418644 za 490. treba troska hladat a najdes lacnejsie

Harvy
2011-06-08 18:31:04+02
príspevok od: miki33
kup si to. Za zbytok penazi si mozno dokupis este prislusenstvo podla potreby (blesk, stativ, filtre ...) a hura do fotenia. Nech sa dari
ok a dikes dufam ,ze sa zopar zaberov podari

Harvy
2011-06-08 18:31:47+02
príspevok od: dodo_bb
www.ephoto.sk/ephoto/redakcny-blog/koniec-vyhovorkam-uz-je-to-len-na-vas/

Je to úplne jedno, čo si kúpiš, líšia sa v maličkostiach a Ty ako začiatočník aj tak ani netušíš, ktoré to sú a načo by Ti tie maličkosti boli
ten clanok som uz cital a je to presne o mne ,ale ajtak dakujem

Harvy
2011-06-08 18:33:17+02
príspevok od: zydo
http://www.mall.sk/zrkadlovky-live-view/nikon-d5000-18-55-af-s-dx-vr?v=418644 za 490. treba troska hladat a najdes lacnejsie
super dakujem, buduci tyzden po vyplate sa ide na nakupy este raz dakujem za ochotu

Rastislav
2011-06-08 18:40:06+02
Odporúčam prečítať tému vo fóre: zrkadlovka na úplný začiatok. Nad inou značkou si nerozmýšľal?

Harvy
2011-06-08 18:49:02+02
príspevok od: Rastislav
Odporúčam prečítať tému vo fóre: zrkadlovka na úplný začiatok. Nad inou značkou si nerozmýšľal?
Uf uz som takmer na 100% rozhodnuty, ale rad si necham poradit ak by si mi vedel odporucit nieco ine v tej triede tak budem len rad

Rastislav
2011-06-08 19:08:03+02
Uf uz som takmer na 100% rozhodnuty, ale rad si necham poradit ak by si mi vedel odporucit nieco ine v tej triede tak budem len rad
Vyzerá to tak, že si už čo to preštudoval. Nikon má svoje výhody, ja mám pentax a aj on má svoje výhody, ktoré sú rozpísané v spomínanej téme. Len v skratke kvalitné setové objektívy, stabilizácia a motorček v tele.

zydo
2011-06-08 19:16:15+02
super dakujem, buduci tyzden po vyplate sa ide na nakupy este raz dakujem za ochotu
nieje zac. od toho tu je to forum

Harvy
2011-06-08 19:20:04+02
Vyzerá to tak, že si už čo to preštudoval. Nikon má svoje výhody, ja mám pentax a aj on má svoje výhody, ktoré sú rozpísané v spomínanej téme. Len v skratke kvalitné setové objektívy, stabilizácia a motorček v tele.
myslim ,ze ako taky problem v Nikone je prave v tom ,ze nema motorcek v tele ,ale myslim ,ze paleta objektivov pre tieto zrkadlovky je ajtak dostatocne siroka. Vedel by si mi aj odporucit nejaky kontkretnejsi pentax pretoze tuto znacku som moc nepozeral

b.a.f.o.a.r.t.
2011-06-08 19:34:43+02
ja by som si kupil 3100 ale ked to kupujes kvoli displaju tak 5100 ale 5000 ku urcite ne

Rastislav
2011-06-08 20:06:58+02
myslim ,ze ako taky problem v Nikone je prave v tom ,ze nema motorcek v tele ,ale myslim ,ze paleta objektivov pre tieto zrkadlovky je ajtak dostatocne siroka. Vedel by si mi aj odporucit nejaky kontkretnejsi pentax pretoze tuto znacku som moc nepozeral
V tej sume čo chceš investovať je k-r, pre členov klubu na www.pentax.sk sú dobré zľavy. Pentax má štandardne v telách motorček, stabilizovaný čip, samočistenie čipu, kvalitné objektívy za dobré ceny. Oplatí sa pozrieť aj: dpreview.com, photozone.de, lenstip.com, pentaxforums.com, pentaxphotogallery.com.

bonifacko
2011-06-08 20:21:55+02
No ako vidim, si z BA a Pentax v u nas v obchodoch neuvidiš. Možno v Megafoto, ak to budu mat pripravene pre konkretneho zakaznika na objednavku.

Rastislav
2011-06-08 20:55:17+02
príspevok od: bonifacko
No ako vidim, si z BA a Pentax v u nas v obchodoch neuvidiš. Možno v Megafoto, ak to budu mat pripravene pre konkretneho zakaznika na objednavku.
Myslím, že je to dosť drahý špás, aby si ju niekto vyberal podľa pozerania v obchode, žiaľ robí to veľa ľudí a nie len so zrkadlovkami.

bonifacko
2011-06-08 22:03:02+02
Myslím, že je to dosť drahý špás, aby si ju niekto vyberal podľa pozerania v obchode, žiaľ robí to veľa ľudí a nie len so zrkadlovkami.
Možno to tak robia. Mnohí. Ja som čítal.
No a v tomto prípade išlo skor o držanie v ruke. To jedine som oželel a riskol.

viking81
2011-06-08 22:08:00+02
a co tak canon....ma este viac vyhod ako nikon a pentax...rozpisovat ich nebudem lebo by sa sem nezmestili JE JEDNO CI SI KUPIS PENTAX NIKON CI CANON......porobis s nimi rovnake fotky...

Rastislav
2011-06-09 08:05:55+02
príspevok od: bonifacko
Možno to tak robia. Mnohí. Ja som čítal.
No a v tomto prípade išlo skor o držanie v ruke. To jedine som oželel a riskol.
Ani ja som to neriešil, lebo v danej kategórii fotoaparátov je to približne rovnaké, aj keď sa občas objavia "šialené" novinky s totálne úzkym úchopom alebo úchopom bez protišmykového povrchu. . . ,ale to sa dá zistiť aj z obrázkov na internete. A keď má niekto široké prsty a hlboko do vrecka, tak si moc nenavyberá. Ja mám dlhé prsty (ale nie som dlhoprstý v tom inom význame) a bodlo by mi keby úchyt mal môj foťák aspoň ešte o 3cm vyklenutejší dopredu, ale to neviem, či vôbec nejaký má, a ak áno asi by to boli fest drahé centimetre.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()