Rozmyslam nad kupou bud canonu 7D alebo 60D mate neake skusenosti ??
7D je lepší v rýchlosti zapisovnia na kartu plus má väčší buffer a menšie oneskorenie spušte - alebo skor žiadne (AFa rýchlsť sériobého, telo apod. samozrejme tiež ale to mne až tak nevadí ..) ja mám 60D a kvoli vymenovanému by som radšej 7D keby som sa znovu rozhodoval. Inak mi nič nevadí.
Zdravím - snáď je toto vlákno ešte aktívne a dočkám sa odpovede lebo nechcem zakladať nové tiež mám dilema či 7D alebo 60D - moja špecializácia je hlavne MAKRO a aj portrét + príležitostné video rozhodnutie padá v tomto prípade na 60D už z dôvodu otočného displeja - pri makro super vec nie vždy musím kvôli skvelej fotke zas**ť oblečenie. Najviac sa však bojím toho tela z dôvodu netesností proti vlhku a prachu - teda nemam arnung čo to môže spôsobiť v zime alebo ak mi jemne oprší(nerátam s takým extrémom ale čo ak) a v lete keď som v prašnom prostredí - samozrejme foťák je často krát na krku teda vlhobe v lese alebo pri vode sa nevyhne rovnako ako prachu( na poličke ho zapadavať nejdem nechávať teda toto do úvahy neberte ) ak máte pozitívne ale aj negatívne skúsenosti tak sem s nimi nech to dokážem vyhodnotiť.
Zdravím - snáď je toto vlákno ešte aktívne a dočkám sa odpovede lebo nechcem zakladať nové tiež mám dilema či 7D alebo 60D - moja špecializácia je hlavne MAKRO a aj portrét + príležitostné video rozhodnutie padá v tomto prípade na 60D už z dôvodu otočného displeja - pri makro super vec nie vždy musím kvôli skvelej fotke zas**ť oblečenie. Najviac sa však bojím toho tela z dôvodu netesností proti vlhku a prachu - teda nemam arnung čo to môže spôsobiť v zime alebo ak mi jemne oprší(nerátam s takým extrémom ale čo ak) a v lete keď som v prašnom prostredí - samozrejme foťák je často krát na krku teda vlhobe v lese alebo pri vode sa nevyhne rovnako ako prachu( na poličke ho zapadavať nejdem nechávať teda toto do úvahy neberte ) ak máte pozitívne ale aj negatívne skúsenosti tak sem s nimi nech to dokážem vyhodnotiť.
Mohol si sa opytat mailom mal som c 400d, ten skoncil v snehu, vacsinou bol pouzivany vonku, a ako vies, mam 60d, doteraz ziadne znamky problemov vo vlhkom prostredi. to ze ma vyklopny displej, neznamena, ze si do tej travy nelahnes... Uz si zistil ako je to s tym dooladenim objektivu???
Mohol si sa opytat mailom mal som c 400d, ten skoncil v snehu, vacsinou bol pouzivany vonku, a ako vies, mam 60d, doteraz ziadne znamky problemov vo vlhkom prostredi. to ze ma vyklopny displej, neznamena, ze si do tej travy nelahnes... Uz si zistil ako je to s tym dooladenim objektivu???
Súhlasím. Macro ak teda nebude statív tak si tam ľahnúť niekedy budeš musieť. Mám otočný Display na kompakte ktorý ma macro a celkom to macro využívam. Málo krát sa stane aby som si nemusel aspoň kolenom dotknúť zeme kvôli stabilizácii. To asi skôr využiješ pri nahrávaní videa.
Ok chalani Dik moc za rady, hlavne to utesnenie ma zaujímalo či nemám isť radšej do toho 7D každopádne 60D bude 100% stačiť. Tiež som fotil kompaktom ale akonáhle sa mi dostala do rúk zrkadlovka - canon eos 600D , samozrejme že som X krát sebou pozametal zem koli dobrej snímke ale mám predstavu fotenia za dažďa ale námet neprezradím, tu je otázka ľahnúť si na zem zbytočná bude mi dúfam stačiť IS v objektíve alebo stativ a vhodné filtre proti odleskom vlhkých predmetov a samozrejme dáždnik - neskôr zavesím fotky keď bude všetko doma . Teda investícia to bude celkom slušná no telo zrejme o 2-3 roky vymením za niečo lepšie, teraz doma suším 3 objektívy ktoré sa tešia na telo fotoaparátu. Doposiaľ som si požičiaval tu 600-vku ale už chcem vlastný. P.S.: Quintes ohľadom toho dolaďovania - písal som na stránku Fotolabu a informovali ma o probléme absencie Microadjustmentu ktorá sa dá doladiť vraj len v servise a to doladenim objektívu a tela v prípade preostrovania takže doma na kolene to nespravíme aj keď pravda je že do šasov by som nevrtal len tak.
Ok chalani Dik moc za rady, hlavne to utesnenie ma zaujímalo či nemám isť radšej do toho 7D každopádne 60D bude 100% stačiť. Tiež som fotil kompaktom ale akonáhle sa mi dostala do rúk zrkadlovka - canon eos 600D , samozrejme že som X krát sebou pozametal zem koli dobrej snímke ale mám predstavu fotenia za dažďa ale námet neprezradím, tu je otázka ľahnúť si na zem zbytočná bude mi dúfam stačiť IS v objektíve alebo stativ a vhodné filtre proti odleskom vlhkých predmetov a samozrejme dáždnik - neskôr zavesím fotky keď bude všetko doma . Teda investícia to bude celkom slušná no telo zrejme o 2-3 roky vymením za niečo lepšie, teraz doma suším 3 objektívy ktoré sa tešia na telo fotoaparátu. Doposiaľ som si požičiaval tu 600-vku ale už chcem vlastný. P.S.: Quintes ohľadom toho dolaďovania - písal som na stránku Fotolabu a informovali ma o probléme absencie Microadjustmentu ktorá sa dá doladiť vraj len v servise a to doladenim objektívu a tela v prípade preostrovania takže doma na kolene to nespravíme aj keď pravda je že do šasov by som nevrtal len tak.
Na 7D microadjustment je,ale len cenovy rozdiel medzi 60D a 7D je cca 400 eur.Inak myslim ze vlhkosti sa bat nemusis ani so 60D,Okrem 7D mam 400D ako qintes a za 5 rokov som zazil s nim vseliake pocasie,vratane drobneho dazda a furt 100% funguje.samozrejme to je uz pre tuto triedu extrem a toto uz neodporucam .Ja som siel do 7D kôli odolnosti tela a utesneniu,fotim viac exterier,krajinky,chrobaky,wild...ale myslim ze so 60D budes tiez spokojny,aj ked kamarat co ma 60D vravi ze radsej mal ten rozdiel zaplatit a ist do 7D,ale on foti akcnejsie sceny a tiez wild.Trosku som ta mozno zneistil,tak este to zhrniem..pokial mas dost penazi,tak 7D,pokial menej 60D ti velmi dobre posluzi a v niektorych zanroch ako trebars macro budes mat aj oproti 7D navrch kôli vyklopnemu displeju,pokial planujes telo vymenit po 2-3 rokoch,porozmyslaj aj nad 600D kupis baterry grip a nemas ziaden problem ani so 600D..
Dík moc za odpoveď. No 600D určite nie aj keď je ľahučký ale nepasuje mi je to aj o tom uchopení 60D sadla do ruky ako riť na šerbeľ ale 7D sa tiež veľmi dobre drží a hlavne ovláda - traz zisťujem že 7D cko môžem prepojiť s mojou SGS 2 tak by som mal perfektný displej na diaľku ako aj dotykové ovládanie samotného prístroja - vyzerá to celkom zaujímavo a aj funkčne - teraz som už na vážnych pochybách a viac ma to ťahá k 7D keďže displej si kedykoľvek pripnem k telu a mám ho na kábli ako diaľkovú spúšť a pritom super LW , ukážem čo myslím.
Vyzerá to fajn, no typujem že to bude mať skôr využitie len ako diaľková spúšť a funguje to na všetkých EOS radách tak kto má android fon môžete skúsiť
Pokud máš peníze na 7D a není ti jich líto, běž do 7D. Mám 7D a jediné co mi trochu chybí je výklopný displej, který má 60D. Hlavním důvodem, proč vyhrává 7D nad 60D je rychlejší kontinuální snímání (mám takové tušení, že rychlejší aps-c nenajdeš) a možná taky o chlup lepší AF. A microadjustment je taky dobrá věc. Pro mě i daleko víc ergonimičtější, než 60D už jen kvůli druhému 8směrnému joisticku. Taky vždyť 5DIII má skoro úplně stejné ergonimické řešení jako starší 7D. Troufám si říct, že pokud budeš po téhle stránce hodnotit 5DIII a 7D,odmyslíš si interní blesk,...jako by jsi držel 5DIII
Canon 7D alebo 60D ???
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/canon-eos-7d/
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/fotoaparaty/canon-eos-60d/
tiež mám dilema či 7D alebo 60D - moja špecializácia je hlavne MAKRO a aj portrét + príležitostné video rozhodnutie padá v tomto prípade na 60D už z dôvodu otočného displeja - pri makro super vec nie vždy musím kvôli skvelej fotke zas**ť oblečenie. Najviac sa však bojím toho tela z dôvodu netesností proti vlhku a prachu - teda nemam arnung čo to môže spôsobiť v zime alebo ak mi jemne oprší(nerátam s takým extrémom ale čo ak) a v lete keď som v prašnom prostredí - samozrejme foťák je často krát na krku teda vlhobe v lese alebo pri vode sa nevyhne rovnako ako prachu( na poličke ho zapadavať nejdem nechávať teda toto do úvahy neberte
tiež mám dilema či 7D alebo 60D - moja špecializácia je hlavne MAKRO a aj portrét + príležitostné video rozhodnutie padá v tomto prípade na 60D už z dôvodu otočného displeja - pri makro super vec nie vždy musím kvôli skvelej fotke zas**ť oblečenie. Najviac sa však bojím toho tela z dôvodu netesností proti vlhku a prachu - teda nemam arnung čo to môže spôsobiť v zime alebo ak mi jemne oprší(nerátam s takým extrémom ale čo ak) a v lete keď som v prašnom prostredí - samozrejme foťák je často krát na krku teda vlhobe v lese alebo pri vode sa nevyhne rovnako ako prachu( na poličke ho zapadavať nejdem nechávať teda toto do úvahy neberte
P.S.: Quintes ohľadom toho dolaďovania - písal som na stránku Fotolabu a informovali ma o probléme absencie Microadjustmentu ktorá sa dá doladiť vraj len v servise a to doladenim objektívu a tela v prípade preostrovania takže doma na kolene to nespravíme
P.S.: Quintes ohľadom toho dolaďovania - písal som na stránku Fotolabu a informovali ma o probléme absencie Microadjustmentu ktorá sa dá doladiť vraj len v servise a to doladenim objektívu a tela v prípade preostrovania takže doma na kolene to nespravíme
http://www.youtube.com/watch?v=lnxvFYza6Y4&feature=youtube_gdata_player
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa