Hore
Fórum » Vyberáme fotoaparát
 

prosim o nazor a radu pred kupou. dakujem.

Kuban
Kuban 2011-10-30 19:05:28+01
Caute,
Planujem si kupit fotoaparat, no v dnesnej dobe je tolko moznosti ze bezny clovek ktory sa tomu profesionalne nevenuje sa len tazko rozhoduje.
----
Chcem sa naucit fotit, zrkadlovku som nikdy nemal a preto velmi zvazujem ci sa do nejakej pustit. Viem ze ziadnym kompaktom nespravim fotky ako zrkadlom a tiez viem ze kupou zrkadla bude treba investovat dalej do objektivov a pod.
Som student a moj max rozpocet je 500 € (z bazaru nechcem kupovat).
rozmyslal som nad nejakym ultrazoomom ale po precitani clankov a odporucani som dospl k zaveru ze zoom v podstate casto nevyuzijem. preto som sa rozhodol ak kompakt tak nieco poriadne co by stalo za to.
---
aby som sa tu nerozpisoval donekonecna tak to skratim :
teda dospel som k zaveru a momentalne mam tychto kandodatov:
-- canon EOS 1100 D + 18-55mm IS II
-- canon G12
-- nikon J 1 + 10-30mm VR (trocha cez moj rozpocet)
---
1100 D - neviem ci sa oplati kupit zrkadlovku ak v dlhsej dobe do nej urcite neplanujem vrazat dalsie peniaze na objektiv a pod a zase velkost a vaha je dost minus. ale kvalita fotiek dost velke +
G12 - tu je moja dilema bud najnizsiu triedu zrkadlovky alebo najvissiu triedu kompaktu ? celkom ma zaujal no co sa tika kvaliti fotiek uvital by som nazory skusenejsich
nikon J 1 - cital som recenzie a kazdy vravi inak: niekto ze je to zbytocne predrazene niekto ze je to super novinka tak teda neviem...
-------------
sony NEX je uz moc drahy a celkovo mi sony moc nevonia, fotoaparaty typu (a velkosti) : S95 a CX5 mi pridu dost male, vreckovi kompakt uz mam nepotrebujem zas dalsi do vrecka i ked o dost vykonnejsi.
-----------
prepacte za chyby a
DAKUJEM vsetkym odbornikom za rady. snad pomozu pri rozhodovani nielen mne.
 
Kuban
2011-11-20 13:12:13+01
príspevok od: lacikam
hm, nerozumiem vete: "Nepotrebujem ziadne rady, myslim ze toto sa na fore rozoberalo dost takze vas usetrim." - čo "toto" sa rozoberalo dosť? Myslíš Canon vs. Nikon? Hm, možno by na to mohol reagovať p.Peniak, ktorý rozpredáva vybavenie od Canonu.
to bolo myslene tak, ze porovnavacky som uz cital, ale poprosil by som nazor len k veciam co som spomenul
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()