Ahojte, Nevyznám sa veľmi v tom ale potrebujem poradiť. Idem si kúpiť dig. zrkadlovku mám vybrané tieto dva modely (Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm DC III a NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR) Oba sú približne v rovnakej cene.( S cenovým stropom nemôžem viac ako 400Eur..) Chcem sa spýtať ktorý je lepší viacej sa oplatí .. poprípade niake praktické informácie majiteľov týchto DSLR... inak viem, že ten Nikon má niaky starší snímač CCD a chcem sa spýtať, či to niako ovplyvní kvalitu fotografií a ten šum či je veľmi výrazný oproti tomu canonu.
Vopred Vám ďakujem ( a ospravedlňujem sa ak sa tu náhodou podobná téma vyskytla a ak som dala niake laicke otázky ale som naozaj len začiatočník )
zrkadlovku mam sice iba par mesiacov, fotim asi rok a na forum chodim asi tiez rok... tak ti skusim poradit ako by ti poradili odbornici z fora:
jedna tretina by povedla, ze je to jedno... su si velmi podobne druha tretina, ze to, co ti lepsie sadne do ruky a tretia tretina Canon, kvoly CMOS snimacu a lacnejsim objektivom...
ja by som si vybral asi Nikon d3100 ale ked sa ti nezmesti do rozpoctu, tak ten Canon
Ahojte, Nevyznám sa veľmi v tom ale potrebujem poradiť. Idem si kúpiť dig. zrkadlovku mám vybrané tieto dva modely (Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm DC III a NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR) Oba sú približne v rovnakej cene.( S cenovým stropom nemôžem viac ako 400Eur..) Chcem sa spýtať ktorý je lepší viacej sa oplatí .. poprípade niake praktické informácie majiteľov týchto DSLR... inak viem, že ten Nikon má niaky starší snímač CCD a chcem sa spýtať, či to niako ovplyvní kvalitu fotografií a ten šum či je veľmi výrazný oproti tomu canonu.
Vopred Vám ďakujem ( a ospravedlňujem sa ak sa tu náhodou podobná téma vyskytla a ak som dala niake laicke otázky ale som naozaj len začiatočník )
Preštuduj fórum, veľa sa tu toho už popísalo a skús aj: http://www.dpreview.com/ http://www.photozone.de/ http://www.lenstip.com/ http://sdu.sk/byersfsmD
ak by si rozhodoval medzi d3100, 1100d tak potom skôr nikon, pri tomto už skôr canon kvôli tomu, že je novší v krátkosti spomeniem.. CMOS, video, life view... i keď za tie peniaze by som teraz bral z bazáru napr. radšej 500D, 450D Cenový strop bol, je aj bude, nakoniec zistíš, že si len zbytočne šetril a potrebuješ aj tak ktomu ešte veľa vecí, dať do toho ešte nejaké €.
No takže ešte raz vďaka za rady . Idem asi objednať ten canon. Tak dúfam že to chyba nebude . Inak samozrejme by som zvolila Nikon 3100d keby som mala viacej peňazí alebo resp. nebol by medzi nimi taký cenový rozdiel (čo je pre mňa veľký cenový rozdiel) Ale už čakám dlho a chcem už konečne fotiť...Chcem mať vlastnú zrkadlovku....
a "Paulie" ďakujem za článok určite je to pravda ..ale ja sa snažím si niečo o tom študovať a niečo si zapamätať ale veľmi mi pomôžu aj názory odborníkov a rada sa nechám poučiť , kedže som v tejto oblasti až tak neni "doma".
Nie , všetko je už vyťaté.....pár kusov je ešte niekde okolo Luníka...ale v onej oblasti v tomto čase rapídne stúpol počet obyvateľov, (čo si pochvaľuju hlavne Bratislavčania ), tak neviem.... Posledné transporty, vraj budú vypravené na východ zajtra, tak vybehnem porobiť nejaká nákupy do ľudoprázdnej metropoly....
No takže ešte raz vďaka za rady . Idem asi objednať ten canon. Tak dúfam že to chyba nebude . Inak samozrejme by som zvolila Nikon 3100d keby som mala viacej peňazí alebo resp. nebol by medzi nimi taký cenový rozdiel (čo je pre mňa veľký cenový rozdiel) Ale už čakám dlho a chcem už konečne fotiť...Chcem mať vlastnú zrkadlovku....
a "Paulie" ďakujem za článok určite je to pravda ..ale ja sa snažím si niečo o tom študovať a niečo si zapamätať ale veľmi mi pomôžu aj názory odborníkov a rada sa nechám poučiť , kedže som v tejto oblasti až tak neni "doma".
canon 1100D a nikon 3100 su rovnocenne fotaky..rozdiel by si v nich urcite nezbadala..v niecom moze byt lepsi jeden v niecom druhy..je to uplne jedno..dolezitejsie je aky objektiv k nim dokupis ak vobec..pokial nic dokupovat neplanujes,tak kup na co mas a fot
ja som kúpil NOVÚ!!! d3100 za 432€, len teraz ju v tom obchode majú ako nedostupnú.. ak chceš, tak ti pošlem link
ja som kúpil NOVÚ!!! d3100 za 432€, len teraz ju v tom obchode majú ako nedostupnú.. ak chceš, tak ti pošlem link
ďakujem .. inak dobrá cena veru, dívala som sa na to ale (po 1.) keď som práve objednala canon 1100D za 400 a (po 2.) už sa rodičia dosť mračili, že to je drahé (vačšiu čiastku platia)... tak som rada že som rada, že aspoň ten canon bude
jasne.. ja som tiež za ňho dal 330€ a naši mi dali 102€ ako vianočný darček..
no vidis.........dobry rodic je na nezaplatenie...... ....ja som chcel pod stromcek D3s lus zakladny objektiv 24-70 2.8 a rodicia mi nechceli dolozit tych 5000 eu.....tak sa na nich hnevam...... .....
1100D je v pohode. Mal som ju par dni v ruke a foti pekne. Jedine, co mi na nej prekazalo, bolo pomale seriove fotenie (tusim len 2 snimky v RAW za sekundu). Pokial nepotrebujes viac, tak to bol dobry vyber...
tiez som vahal medzi 1100D a D3100 a keby som nebol prisetril a nekupil 550D tak by som bral urcite 1100D. Ovela lepsie sa mi drzala v ruke nez 3100 a FullHD by mi urcite nechybalo.
tiez som vahal medzi 1100D a D3100 a keby som nebol prisetril a nekupil 550D tak by som bral urcite 1100D. Ovela lepsie sa mi drzala v ruke nez 3100 a FullHD by mi urcite nechybalo.
Canon EOS 1100D alebo Nikon D3000
Nevyznám sa veľmi v tom ale potrebujem poradiť. Idem si kúpiť dig. zrkadlovku mám vybrané tieto dva modely (Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm DC III a NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR)
Oba sú približne v rovnakej cene.( S cenovým stropom nemôžem viac ako 400Eur..)
Chcem sa spýtať ktorý je lepší viacej sa oplatí .. poprípade niake praktické informácie majiteľov týchto DSLR... inak viem, že ten Nikon má niaky starší snímač CCD a chcem sa spýtať, či to niako ovplyvní kvalitu fotografií a ten šum či je veľmi výrazný oproti tomu canonu.
jedna tretina by povedla, ze je to jedno... su si velmi podobne
druha tretina, ze to, co ti lepsie sadne do ruky
a tretia tretina Canon, kvoly CMOS snimacu a lacnejsim objektivom...
ja by som si vybral asi Nikon d3100 ale ked sa ti nezmesti do rozpoctu, tak ten Canon
Nevyznám sa veľmi v tom ale potrebujem poradiť. Idem si kúpiť dig. zrkadlovku mám vybrané tieto dva modely (Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm DC III a NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR)
Oba sú približne v rovnakej cene.( S cenovým stropom nemôžem viac ako 400Eur..)
Chcem sa spýtať ktorý je lepší viacej sa oplatí .. poprípade niake praktické informácie majiteľov týchto DSLR... inak viem, že ten Nikon má niaky starší snímač CCD a chcem sa spýtať, či to niako ovplyvní kvalitu fotografií a ten šum či je veľmi výrazný oproti tomu canonu.
http://www.dpreview.com/
http://www.photozone.de/
http://www.lenstip.com/
http://sdu.sk/byersfsmD
Inak samozrejme by som zvolila Nikon 3100d keby som mala viacej peňazí alebo resp. nebol by medzi nimi taký cenový rozdiel (čo je pre mňa veľký cenový rozdiel) Ale už čakám dlho a chcem už konečne fotiť...Chcem mať vlastnú zrkadlovku....
Posledné transporty, vraj budú vypravené na východ zajtra, tak vybehnem porobiť nejaká nákupy do ľudoprázdnej metropoly....
Inak samozrejme by som zvolila Nikon 3100d keby som mala viacej peňazí alebo resp. nebol by medzi nimi taký cenový rozdiel (čo je pre mňa veľký cenový rozdiel) Ale už čakám dlho a chcem už konečne fotiť...Chcem mať vlastnú zrkadlovku....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa