Idem si kúpiť svoju prvú zrkadlovku...rozhodujem sa medzi týmito ...Canon eos 600d alebo Nikon d 5100 ...chcela by som sa spýtať, ktorý z nich je podľa vás lepši ... a či cena 649 eur je na takúto zkradlovku dobrá vopred ďakujem
Je to jedno, oba sú super, rozhodni sa pre ten, ktorý ti padne lepšie do rúk. Či je cena adekvátna musíš posúdiť sama... aj tak bude treba dokúpiť nejaký lepší objektív za nemálo €.
Ajvi ... rozhodni sa ,ako uznáš za vhodné ,ja som kupoval minulý rok zrkadlovku a túžil som iba po Canone ,nechcem ťa tym pádom prehovárať......kupil som si 600 D ,( iba telo ),stálo ma 600 EU,nechcel som lacny základný objektiv,radšej si priplatim a mam kvalitnejsi objektiv ako vyhodene peniaze niekam do luftu...( môj názor ) ,Canon sa mi viacej páči že má aj lepšie ovládanie ...
Je to jedno, oba sú super, rozhodni sa pre ten, ktorý ti padne lepšie do rúk. Či je cena adekvátna musíš posúdiť sama... aj tak bude treba dokúpiť nejaký lepší objektív za nemálo €.
Alebo by som si mala radšej kúpiť lacnejšiu zrkadlovku a k nej nejaký objektív???
Ajvi ... rozhodni sa ,ako uznáš za vhodné ,ja som kupoval minulý rok zrkadlovku a túžil som iba po Canone ,nechcem ťa tym pádom prehovárať......kupil som si 600 D ,( iba telo ),stálo ma 600 EU,nechcel som lacny základný objektiv,radšej si priplatim a mam kvalitnejsi objektiv ako vyhodene peniaze niekam do luftu...( môj názor ) ,Canon sa mi viacej páči že má aj lepšie ovládanie ...
A si s touto zrkadlovkou spokojný??? Ja neviem,,mne sa tiež najprv viac páčil tento canon, ale všetci ma prehovárajú na nikon.... A ešte ak sa môžem spýtať, kupoval si to z netu alebo normálne v obchode??? A ak ,,tak kde presne
Nemáš nejakú radu...nevieš o nejakej naozaj dobrej zrkadlovke,,,,do plus minus 600 eur??
slecna, si si ista, ze chces zrkadlovku? skusala si uz fotit s nejakou? vies, ze to vsetko nekonci len kupou tela zrkadlovky? neviem,ale z tvojich otazok mam pocit, ze nevies do coho ides...
slecna, si si ista, ze chces zrkadlovku? skusala si uz fotit s nejakou? vies, ze to vsetko nekonci len kupou tela zrkadlovky? neviem,ale z tvojich otazok mam pocit, ze nevies do coho ides...
ja som pred kúpou zrkadlovky žiadnu ani len v ruke nedržal a kúpu som nikdy neoľutoval ...
hlavne si ujasni,čo chceš fotiť ,lebo podľa mojich skúseností a získaných informácií od známych aj to ovplyvni výber dcéra ma D5100 - vonku na akciu asi lepší ako canon v tej istej triede ,na krajinku a dnu asi kraľuje canon - /i keď blýskanie pri zaostrovaní v tme je dosť rušivé / aspoň u základných zrkadiel - ale môžem sa mýliť ,tiež som začiatočník, ak máš známych - najprv vyskúšaj ,potom sa rozhodni
do 600 eur nekupi ani jedno a ani druhe radsej bazar zrkadlo...canon 500...550...a k tomu ozaj lepsie sklo....ale ake..nech si povie co chce fotit..
vela ludi neriskuje bazar pri kupe prvej zrkadlovky, pretoze sa nevyznaju ani do novej a nie to este skontrolovat si bazarovu... - ja som si bazarovu skontroloval a po 3 tyzdnoch od kupy, sla do servisu myslim ze z toho by sa novacik moc nepotesil...
to je tak ked mas stanoveny rozpocet a kupujes zrkadlofku, dakedy staci prihodit 100 eur a mas lepsie, ale kazdy sa musi popalit najprv
ja k tejto teme mozem pridat len ze
- kup d5100, nikon ma kvalitnejsie skla, ktore hned po setaku budes kupovat- 35,50 f/1.8
Idem si kúpiť svoju prvú zrkadlovku...rozhodujem sa medzi týmito ...Canon eos 600d alebo Nikon d 5100 ...chcela by som sa spýtať, ktorý z nich je podľa vás lepši ... a či cena 649 eur je na takúto zkradlovku dobrá vopred ďakujem
Ak mas v plane pouzivat neoriginalne blesky, a odpalovat ich na druhu lamelu, tak jedine nikon. Canon to totiz dokaze iba so svojimi bleskami, prip. s drahymi externymi odpalovakmi. To je rozhodnutie ktore je treba spravit teraz, inak to pojde pekne do penazi.
Nikon D5100 ma lepsi senzor - vacsi dynamicky kontrast, zvlada vyssie citlivosti pri mensom sume a v neposlednom rade su dostupne lacne objektivy, ktore u Canonu nie su, resp. sa na Nikon ekvivalent nehrabu.
a co sa tyka ovladania Nikonu, vobec nemam dojem ze Canon je lepsi. Nemala by si si vyberat podla kriterii, na ktore si zvyknes (ovladanie, nech je akekolvek). Na ovladanie si zvyknes, nech je akekolvek. Ale na to, ze Nikon ma lepsiu 50tku/1.8 a Canon vobec nema 35ku/1.8, na to si asi nezvyknes
Ja mam takisto 5100ku koli lepsiemu senzoru a ovladanie v pohode aj ked mu niektorí vyčitaju komplikovanost ci rozmiestnenie tlaciediel ak sa rozhodnes pre d5100vku vyhnisa kupe zakladneho setaku 18-55mm ci so stabilizaciou alebo bez nej Podla toho co chces fotit kup radsej 18-105 alebo 16-85 ale ak mas foto ako hoby na výlety tak ti staci aj to sklo 18-55mm so stabilizaciou teda s oznacenim VR
Ak mas v plane pouzivat neoriginalne blesky, a odpalovat ich na druhu lamelu, tak jedine nikon. Canon to totiz dokaze iba so svojimi bleskami, prip. s drahymi externymi odpalovakmi. To je rozhodnutie ktore je treba spravit teraz, inak to pojde pekne do penazi.
No mas pravdu- preto na mojej 550d bez problemu pracuju yongnuo yn 468 a yn460 II vo vsetkych rezimoch aj na druhu lamelu.Nabuduce prosim nezavadzaj alebo sa nevyjadruj comu nerozumieis, pokial ovsem nepokladas yougnuo za original blesky.
Canon eos 600d alebo Nikon d 5100
Či je cena adekvátna musíš posúdiť sama...
shop.ephoto.sk/canon-eos-1100d-telo.html
+
Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 Di-II LD baj. Canon
shop.ephoto.sk/tamron-af-sp-17-50mm-f-2-8-di-ii-ld-baj-canon.html
666,00€ a budeš mať na dlllllho pokoj...
dcéra ma D5100 - vonku na akciu asi lepší ako canon v tej istej triede ,na krajinku a dnu asi kraľuje canon - /i keď blýskanie pri zaostrovaní v tme je dosť rušivé
aspoň u základných zrkadiel - ale môžem sa mýliť ,tiež som začiatočník,
ak máš známych - najprv vyskúšaj ,potom sa rozhodni
- ja som si bazarovu skontroloval a po 3 tyzdnoch od kupy, sla do servisu
to je tak ked mas stanoveny rozpocet a kupujes zrkadlofku, dakedy staci prihodit 100 eur a mas lepsie, ale kazdy sa musi popalit najprv
ja k tejto teme mozem pridat len ze
- kup d5100, nikon ma kvalitnejsie skla, ktore hned po setaku budes kupovat- 35,50 f/1.8
a co sa tyka ovladania Nikonu, vobec nemam dojem ze Canon je lepsi. Nemala by si si vyberat podla kriterii, na ktore si zvyknes (ovladanie, nech je akekolvek). Na ovladanie si zvyknes, nech je akekolvek. Ale na to, ze Nikon ma lepsiu 50tku/1.8 a Canon vobec nema 35ku/1.8, na to si asi nezvyknes
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/(appareil1)/698%7C0/(brand)/Nikon/(appareil2)/692%7C0/(brand2)/Canon
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa