zmokol mi plastovy canon aj s plastakmi sklami...padol na beton a fungoval...riesim ? neriesim....ked to vydrzal ten tak kovovy canon mi to vydrzi duplovane a a nemusim si na to kupovat plastovy nikon...hmm dva sloty na SD karty ? radsej jeden na rychle CF...kamarat s d800 tam ma SD a CF....hovoril ze si bude musiet kupit koli kapacite novu SD...dal som mu vyskusat radsej CF a po tom co po 5 fotkach v serii na SD odmietalo zapisovat tak na mojej CF to frcalo o 100 6...takze radsej jeden rychly ako dva na hovno...ok...to iso ti beriem...ma o chlp lepsie iso....ale co mas furt s AF na canone 7D ? povedz mi jeden jediny pripad kedy si ho skusal a ta sklamalo repsketive nikonacke na d7000 bolo lepsie ? fakt mi odpovedz len na toto ...!
D7000 nie je plastovy - len na upresnenie. Ak ma pamat neklame, je to nejaka horcikova zliatina. Mam na nom SD class 10 ultimate ci co a fici poriadne rychlo, s pomalym zapisovanim veru problem nemam. A co sa tyka ostrenia na AF rezime, sice som nedrzala v rukach 7D, ale boli to nejake amaterske modely, no ani jeden mi neostril tam, kde som xcela. A presne kvoli ostreniu nedavno kamarat predal na kompletku 5D Mark a presiel na nikon. Takze to asi nebudu len reci typu "jedna pani povedala".
A nie, nie som zatazena na jednu znacku s tym, ze inu by som do ruk nevzala. Ked som sa rozhodovala aku zrkadlovku kupit, bolo mi jedno, ci to bude Canon alebo Nikon, xcela som kvalitny obraz, dobre ostrenie a lahke ovladanie. Ked som chytila do ruk Canon, nevedela som sa vysomarit, kde co je. Pri Nikone som to zvladla asi za 5 minut.
dobre pises, ale ked si precitam prve prispevky v tejto teme, kde miesto slusnej odpovede boli len same povysenecke kecy, tak z toho vidno, ze kazdy druhy svadobny fotograf co foti do srdiecka, alebo zakomplexovany "umelec" co si mysli, ze ked nafoti nahu babu tak je profik a objavil ameriku a hned potrebuje kazdemu, kto sa slusne spyta na nejaku trivialnost ukazovat aky on ma velky fotograficky curak. Nieco strasne co si tu clovek precita. Nafukane kecy od ludi co nic neznamenaju, nic nedokazali okrem toho, ze si za par korun kupili zrkadlovku a par objektivov. To im dava pocit, ze dokazu napisat niekomu napr. tebe patri do ruky mydielko. Aby ste neboli v soku, ze s tym mydlielkom nafoti iny daleko lepsie zabery ako vy. Skoda reci. Naucte sa normalne reagovat aj na blbe otazky - pretoze neexistuje debilna otazka, iba debilna odpoved.
D7000 nie je plastovy - len na upresnenie. Ak ma pamat neklame, je to nejaka horcikova zliatina. Mam na nom SD class 10 ultimate ci co a fici poriadne rychlo, s pomalym zapisovanim veru problem nemam. A co sa tyka ostrenia na AF rezime, sice som nedrzala v rukach 7D, ale boli to nejake amaterske modely, no ani jeden mi neostril tam, kde som xcela. A presne kvoli ostreniu nedavno kamarat predal na kompletku 5D Mark a presiel na nikon. Takze to asi nebudu len reci typu "jedna pani povedala".
A nie, nie som zatazena na jednu znacku s tym, ze inu by som do ruk nevzala. Ked som sa rozhodovala aku zrkadlovku kupit, bolo mi jedno, ci to bude Canon alebo Nikon, xcela som kvalitny obraz, dobre ostrenie a lahke ovladanie. Ked som chytila do ruk Canon, nevedela som sa vysomarit, kde co je. Pri Nikone som to zvladla asi za 5 minut.
AF na 5D je povestny tym ze funguje dobre len stredovy bod....a netvrdim ze 7000-ka je plastova....ale nie je celo kovova....ako d300s napr....a nevravim ze ma zly alebo horsi AF....tvrdim len ze AF 7D je je rovnako dobry ak nie lepsi....nemam s nim najmensie problemy...ja som skor reagoval na komentar typu....ze 9 krizovych je lepsich ako 19 od canonu lebo su nikonacke...
Nevravím, že je automaticky horší, vravím, že u mňa rozhodol lepší výstup, ISO, dva sloty a AF, tieto veci má TEN Nikon proste lepšie. Mal som na tom Sigmu 30 1.4 a fotil som aj s 17-55 2.8 a nevravím, že mi to nesadlo...AF sa mi zdal pomalší a celkovo mi nesedel foťák a ani pohľad do hľadáčika. Už vážne neviem, čo mám napísať, aby bol pokoj, asi ani nevieš, čo chceš počuť...
z tvojich reakcii mi to tak prislo....ze nech by tam mal canon cokolvek tak proste nikon to ma aj tak lepsie....a vies co by som chcel najradsej pocut....kebyze sa tu nenatahujeme o kravinach...vsetci tu uzname ze 7d a aj d7000 su skvele masiny s ktorymi musi byt bezny smrtelnik spokojny a ani nevyuzije ich potencial na 100% a pojdeme radsej fotit....je jedno cim...hlavne je ze budeme fotit....budeme robit to co nas bavi a nebudeme sa natahovat ktory fotak sumi o 5% menej pri iso 3200....kto narata viac chlpov macke pri 1000% zvacseni....ci to ma DR 12 alebo 12.2 EV atd...to su veci nepodstatne pre vyslednu fotku....ta musi mat napad a clovek musi mat oko...fotak je len nastroj ako takuto fotku ziskat...takze to by som rad pocul...a najlepsie od vsetkych...
kde sú tie časy, keď sme fotili na kinofilm a polovica fotiek bola čierna, alebo moc osvetlená a tešili sme sa každéj jednej vydarenej fotke a teraz sa tu hádame a pritom sú to všetko super zrkadlovky, treba si skôr pomáhať a nie íst proti sebe. Nikonaci a canonaci treba si už ruky podať, už je toho fakt veľa, zle sa to už číta
Verím že to tak nie je že by Vám Nikon ako redakcii niečo platil, ale to že je tento porál trochu viac PRO NIKON orientovaný - či už v diskusiách alebo recenziách som si všimol aj ja. Možno by to chcelo byť ( myslím redaktorov ) trošku nestranný a nad vecou Ale to je len môj pohľad - pekný deň
ja som teda hodne nad vecou čo sa týka debaty Nikon Canon, za tie roky čo s tým robím.. , ale asi si dám záväzok sa apriori nezapájať do takýchto diskusií typu či Nikon alebo Canon, to je jediné riešenie
AF na 5D je povestny tym ze funguje dobre len stredovy bod....a netvrdim ze 7000-ka je plastova....ale nie je celo kovova....ako d300s napr....a nevravim ze ma zly alebo horsi AF....tvrdim len ze AF 7D je je rovnako dobry ak nie lepsi....nemam s nim najmensie problemy...ja som skor reagoval na komentar typu....ze 9 krizovych je lepsich ako 19 od canonu lebo su nikonacke...
V poho, mne zase nedalo nenapisat na tvoj koment. Kazdy stroj ma svoje pre a proti ...
kde sú tie časy, keď sme fotili na kinofilm a polovica fotiek bola čierna, alebo moc osvetlená a tešili sme sa každéj jednej vydarenej fotke a teraz sa tu hádame a pritom sú to všetko super zrkadlovky, treba si skôr pomáhať a nie íst proti sebe. Nikonaci a canonaci treba si už ruky podať, už je toho fakt veľa, zle sa to už číta
No veru, niekedy mi normalne chyba to mamkine zmetkarcenie, kym upravila vsetko na rodinne foto, aby bola pekna fotka, lebo ved kinofilm ma len 36 policok a vyvolavanie a robenie fotiek je predsa drahe, nemozeme nim plytvat. A ten cirkus, ked sme potom doniesli fotky domov a niektora bola naprd, lebo tam vzadu v rohu trcal kusok listu svokrinho jazyka a podobne... Kazdopadne to bola velmi dobra skola - fotit na kinofilm. Clovek aj teraz viac premysla, kym stlaci spust. A je uuuuuplne jedno, ci je to spust na canone, nikone, kodaku, olympuse, panasonicu, sony......
len nezacinaj zas s dxomark o nom sme sa to uz povadili neberiem to ako relevantne testy a basta a ano....d7000-ka to aj je... ja tomu fotaku nic nevycitam...len nechapem potom porovnavanie s 7d....to je to iste ako porovnavat d700 vs D3s...ine triedy a basta.....debata skoncila
v DxO vychadza dynamicky rozsah DX nikonov omnoho lepsie ako dynamicky rozsah hasselbladov, leafov ci PhaseOne. uz len to mi staci ako voditko na co je takyto dxomark dobry
zaujimave ze na inych portaloch vzdy nameraju DR Nikokov o take 2EV menej ako na DxO. napr DxO vravi ze Nikon 300s ma DR 12,2 EV, dpreview tvrdi ze v ACR dosiahli 10,1 EV.
v DxO vychadza dynamicky rozsah DX nikonov omnoho lepsie ako dynamicky rozsah hasselbladov, leafov ci PhaseOne. uz len to mi staci ako voditko na co je takyto dxomark dobry
zaujimave ze na inych portaloch vzdy nameraju DR Nikokov o take 2EV menej ako na DxO. napr DxO vravi ze Nikon 300s ma DR 12,2 EV, dpreview tvrdi ze v ACR dosiahli 10,1 EV.
no vidis preto DxO radsej an nesledujem lebo neverim ze by ktokolvek mal o tolko lepsie snimace od kohokolvek....najme v dnesnej dobe
priznam sa, že film už nie aj keď mám v skrini ešte starý zenit s bleskom a objektívmi, ale klobúk dole tým všetkým verným kinofilmu, to nám sa môžu smiať a nie my digistalisti medzi sebou a hlavne niektorí z nás čo fotia zásadne v automatike
Canon 650D vs Nikon D7000
A co sa tyka ostrenia na AF rezime, sice som nedrzala v rukach 7D, ale boli to nejake amaterske modely, no ani jeden mi neostril tam, kde som xcela. A presne kvoli ostreniu nedavno kamarat predal na kompletku 5D Mark a presiel na nikon. Takze to asi nebudu len reci typu "jedna pani povedala".
A co sa tyka ostrenia na AF rezime, sice som nedrzala v rukach 7D, ale boli to nejake amaterske modely, no ani jeden mi neostril tam, kde som xcela. A presne kvoli ostreniu nedavno kamarat predal na kompletku 5D Mark a presiel na nikon. Takze to asi nebudu len reci typu "jedna pani povedala".
zaujimave ze na inych portaloch vzdy nameraju DR Nikokov o take 2EV menej ako na DxO.
napr DxO vravi ze Nikon 300s ma DR 12,2 EV, dpreview tvrdi ze v ACR dosiahli 10,1 EV.
zaujimave ze na inych portaloch vzdy nameraju DR Nikokov o take 2EV menej ako na DxO.
napr DxO vravi ze Nikon 300s ma DR 12,2 EV, dpreview tvrdi ze v ACR dosiahli 10,1 EV.
aps-c nikony merali jednym sposobom a stredoformaty druhym sposobom? aky ma potom taketo meranie zmysel?
alebo si naozaj myslis ze nikony DX maju vacsi DR o 2EV oproti priemernemu stredoformatu?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa