chcel by som vas poprosit o pomoc pri pochopeni ostrosti objektivu (objektivov). Ide mi o udaj zo stranky Dxomark. Prikladam aj link https://www.dxomark.com/Lenses/Tamron/Tamron-SP-90mm-F28-Di-MACRO-11-VC-USD-Nikon-mounted-on-Nikon-D500__1061 Napr. Nikon D500 ma 20.9Mpx snimac ale udaj Sharpness je pri objektive Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD Nikon a D500 len 12 P-Mpx. Je to vlastne percento px ktore dokaze dany objektiv na snimac preniest? Cize vysledna fotka bude mat kvalitu len 12 Mpx? Alebo ako to vlastne je? Dakujem vopred za rady.
Ináč o tom veľkom formáte máš pravdu. Akurát pred pár dňami som tu mal rozhovor s jedným kolegom na tú tému. Máme doma 65" televízor Samsung The Frame, ktorý funguje aj ako fotorámček - počas nečinnosti môžeš na ňom nechať zobraziť maľbu alebo fotografiu.
Na takej ploche sa už sakramentsky prejaví kvalita fotografie. Keď tam dám fotku z mobilu, to je humus, nevydržím sa na to pozerať ani 10 sekúnd. Povypadávané farby, divoké farby, artefakty komprimácie... humus. A pritom tá fotka na mobile (možno ešte aj na PC) vyzerá super.
to, že na telke fotka vyzerá hnusne nemusí byť hneď vina fotky, ale to že telka funguje na inom princípe zobrazovania. Nedávno tu bola info, že nejaká firma vydala softver na úpravu fotiek práve na prezeranie na televízoroch.
nebud schyzofrenicky...tesim sa ze ma prirovnavas k niekomu kto ma IQ 137, ale naozaj spim dobre a nemusim sa schovavat za niekolko profilov.
k tvojej otazke si si hned napisal odpoved...alebo nebola?
rad ti pomozem ked nevies citat, comu sa ani nedivim.. ten text predtym bol zle napisany tak som ho opravil, to nebola odpoved tutimuti, to bola oprava.. tak ako sa vy vyjadrujete, vsetci tu cakaju na tvoju odpoved
rad ti pomozem ked nevies citat, comu sa ani nedivim.. ten text predtym bol zle napisany tak som ho opravil, to nebola odpoved tutimuti, to bola oprava.. tak ako sa vy vyjadrujete, vsetci tu cakaju na tvoju odpoved
ja citat viem, len mi nieje jasne ktore z toho co si napisal je spravne. nijak sa do teba nenavazam ale uz ides po mne jak po udenom
pozri ja to vidim takto...oznac mi prosim ta ktory z tvojich textov mam brat ten ako spravny
hm, ale odpoved na otazku nemas, keci o trojuholniku ano
Samozrejme ze mam odpoved, len som cakal co odpovies na moju protiotazku "co nastavi automatika v modrej hodinke pri foteni krajiny?" ale to sa nedockam...
a vidim ze svoje otazky si uz upravil nevadi ved tie povodne som sem zavesil (v druhej ti stale chyba otaznik)
Ano, ja vzdy nastavim lepsie fotoaparat ako automatika!!!...lebo ja som fotograf a ja viem co fotim a ako ta fotka ma vyzerat...
Samozrejme ze mam odpoved, len som cakal co odpovies na moju protiotazku "co nastavi automatika v modrej hodinke pri foteni krajiny?" ale to sa nedockam...
a vidim ze svoje otazky si uz upravil nevadi ved tie povodne som sem zavesil (v druhej ti stale chyba otaznik)
Ano, ja vzdy nastavim lepsie fotoaparat ako automatika!!!...lebo ja som fotograf a ja viem co fotim a ako ta fotka ma vyzerat...
Ako ti automatika da spravnu clonu?
co som kde upravil, zase ti treba nieco vysvetlit? je to cast opravenej vety, ziadny otaznik tam nechyba.. to je iba tvoj problem, ze to nechapes
Fotoaparat dokaze nastavit parametre asi 1000 krat rychlejsie ako ty, nikdy sa nepomyli a ked tak iba pricinenim toho kto drzi ten fotoaparat. Ty dokazes nastavit spravne parametre asi 1 krat z desiatich.
co som kde upravil, zase ti treba nieco vysvetlit? je to cast opravenej vety, ziadny otaznik tam nechyba.. to je iba tvoj problem, ze to nechapes
Fotoaparat dokaze nastavit parametre asi 1000 krat rychlejsie ako ty, nikdy sa nepomyli a ked tak iba pricinenim toho kto drzi ten fotoaparat. Ty dokazes nastavit spravne parametre asi 1 krat z desiatich.
To nie je z mojej hlavy, to je vysledok testu.
ale uznam aj to, ze este netestovali teba
tak toto ma zaujima, mohol by si ten test dat sem?
tak toto ma zaujima, mohol by si ten test dat sem?
vazne si myslis, ze ja si odkladam vsetky clanky za poslednych 10 rokov? keby si aspon trochu rozumel fotoaparatu.. sam by si vedel, ze je asi milion krat dokonalejsi ako ty
Ostrost objektivu(objektivov)
chcel by som vas poprosit o pomoc pri pochopeni ostrosti objektivu (objektivov). Ide mi o udaj zo stranky Dxomark. Prikladam aj link https://www.dxomark.com/Lenses/Tamron/Tamron-SP-90mm-F28-Di-MACRO-11-VC-USD-Nikon-mounted-on-Nikon-D500__1061
Napr. Nikon D500 ma 20.9Mpx snimac ale udaj Sharpness je pri objektive Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD Nikon a D500 len 12 P-Mpx. Je to vlastne percento px ktore dokaze dany objektiv na snimac preniest? Cize vysledna fotka bude mat kvalitu len 12 Mpx? Alebo ako to vlastne je? Dakujem vopred za rady.
Na takej ploche sa už sakramentsky prejaví kvalita fotografie. Keď tam dám fotku z mobilu, to je humus, nevydržím sa na to pozerať ani 10 sekúnd. Povypadávané farby, divoké farby, artefakty komprimácie... humus. A pritom tá fotka na mobile (možno ešte aj na PC) vyzerá super.
tak ako sa vy vyjadrujete, vsetci tu cakaju na tvoju odpoved
tak ako sa vy vyjadrujete, vsetci tu cakaju na tvoju odpoved
pozri ja to vidim takto...oznac mi prosim ta ktory z tvojich textov mam brat ten ako spravny
pripominam...
pripominam...
vy v tej vasej grupe nemate dokopy IQ 37
vy v tej vasej grupe nemate dokopy IQ 37
a NASA GRUPA je vyplod tvojej fantazie...je to len "gytheio" vs zbytok sveta
a NASA GRUPA je vyplod tvojej fantazie...je to len "gytheio" vs zbytok sveta
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa