zdravím páni... čiže problém je takýto. mám tento blesk v zostave s 1000d a Tamronom 17-50/2,8 VC. (všetko v záruke) -stáva sa (a čoraz častejšie), že pri fotení mi totálne prepáli fotku. -stáva sa dosť často, že nefunguje tlačidlo PILOT (iba pri blesku nasadenom na aparáte, pomoze vypnutie a zapnutie blesku) -stáva sa (veľmi zriedkavo, že blesk a telo nespolupracuju nefunguje pomocné AF svetlo, ETTL už vôbec nie)
otázka je, čo pustiť na reklamáciu (telo alebo blesk?). dnes som čistil päticu na tele s liehom večer skúška, nepomohlo...
zdravím páni... čiže problém je takýto. mám tento blesk v zostave s 1000d a Tamronom 17-50/2,8 VC. (všetko v záruke) -stáva sa (a čoraz častejšie), že pri fotení mi totálne prepáli fotku. -stáva sa dosť často, že nefunguje tlačidlo PILOT (iba pri blesku nasadenom na aparáte, pomoze vypnutie a zapnutie blesku) -stáva sa (veľmi zriedkavo, že blesk a telo nespolupracuju nefunguje pomocné AF svetlo, ETTL už vôbec nie)
otázka je, čo pustiť na reklamáciu (telo alebo blesk?). dnes som čistil päticu na tele s liehom večer skúška, nepomohlo...
v akom režime máš nastevené telo, blesk a z akej vzdialenosti ti prepáli fotku?
Co tak vyskusat ten blesk na inom tele, a hned ti bude jasne, co treba reklamovat ( v pripade ze nemas blesk na manuale napr, alebo fotak na manuale s 3s expo za denneho svetla )
rezim fotenia je na tele je M (to by vedelo vysvetlit prepalenie fotky) akurat ze pri spravnom nasvateni expo. mi prepali fotku potom vypnem a zapnem blesk, nastavenie ostane to iste a fotka na druhy pokus je bezproblemova... ako keby ETTL zle vypocital silu zablesku.
rezim fotenia je na tele je M (to by vedelo vysvetlit prepalenie fotky) akurat ze pri spravnom nasvateni expo. mi prepali fotku potom vypnem a zapnem blesk, nastavenie ostane to iste a fotka na druhy pokus je bezproblemova... ako keby ETTL zle vypocital silu zablesku.
myslim ze problem bude v blesku, teda pokial ti samotny fotak bez blesku neprepaluje fotky
skontroluj si, či ti dobre sedí pätica blesku v sánkach a čí náhodou nefotíš z príliš malej vzdialenosti. Vtedy blesk aj keď ide na minimálny výkon môže prepáliť.
PILOT tiez nefungoval. Spraval sa tak isto. Pri zapnuti isiel po par zaberoch tlacidlo nereaguje. po vypnuti a zapnuti blesku ide bez problemov kym zase neurobim zopar zaberov. z 200 fotiek mi prepalilo asi dve. Ostatne fotky su fajn... Len pri foteni nefunguje tlacidlo PILOT.... moze byt nejako poskodena petica blesku ? vyzera to na reklamaciu tela. Aj ked nevem ako to vysvetlim.... Asi vezmem do Pro laiky fotak blesk a necham tam vsetko nech sa na to pozru....
1. osobne proti tomu nic nemam 2. asi uz zopakujem ze to pchas uz do vela vlakien, zrovna toto pojednava o origo blesku navyse znacky Canon, co ty nemas, moze to byt zavadzajuce 3. moze byt za tym kadeco, zle TTL meranie, mozno blesk nebliska rovnomerne, mozno nedokaze pri tak kratko ohnisku ucinne rozptylit zablesk aj pri nimimalnom vykone a chcelo by to aspon zakladny difuzor, dynamicky rozsah senzoru tvojho aparatu.....
1. osobne proti tomu nic nemam 2. asi uz zopakujem ze to pchas uz do vela vlakien, zrovna toto pojednava o origo blesku navyse znacky Canon, co ty nemas, moze to byt zavadzajuce 3. moze byt za tym kadeco, zle TTL meranie, mozno blesk nebliska rovnomerne, mozno nedokaze pri tak kratko ohnisku ucinne rozptylit zablesk aj pri nimimalnom vykone a chcelo by to aspon zakladny difuzor, dynamicky rozsah senzoru tvojho aparatu.....
ten zakladny difuzok + odrazovu dosticku to ma ja len ze vonku ked je tma a fotime sa musim ho nstavovat jedine manualne vacinou 1/8 inak ja neviem ci ten blesk si mysli ze chcem fotit aj pozadie aelbo co v predu postava prepalena pozadie je dobre
SPEEDLITE 430EX II - problem
čiže problém je takýto.
mám tento blesk v zostave s 1000d a Tamronom 17-50/2,8 VC. (všetko v záruke)
-stáva sa (a čoraz častejšie), že pri fotení mi totálne prepáli fotku.
-stáva sa dosť často, že nefunguje tlačidlo PILOT (iba pri blesku nasadenom na aparáte, pomoze vypnutie a zapnutie blesku)
-stáva sa (veľmi zriedkavo, že blesk a telo nespolupracuju nefunguje pomocné AF svetlo, ETTL už vôbec nie)
otázka je, čo pustiť na reklamáciu (telo alebo blesk?).
dnes som čistil päticu na tele s liehom večer skúška, nepomohlo...
čiže problém je takýto.
-stáva sa dosť často, že nefunguje tlačidlo PILOT (iba pri blesku nasadenom na aparáte, pomoze vypnutie a zapnutie blesku)
-stáva sa (veľmi zriedkavo, že blesk a telo nespolupracuju nefunguje pomocné AF svetlo, ETTL už vôbec nie)
čiže problém je takýto.
akurat ze pri spravnom nasvateni expo. mi prepali fotku potom vypnem a zapnem blesk, nastavenie ostane to iste a fotka na druhy pokus je bezproblemova...
ako keby ETTL zle vypocital silu zablesku.
akurat ze pri spravnom nasvateni expo. mi prepali fotku potom vypnem a zapnem blesk, nastavenie ostane to iste a fotka na druhy pokus je bezproblemova...
PILOT tiez nefungoval. Spraval sa tak isto. Pri zapnuti isiel po par zaberoch tlacidlo nereaguje. po vypnuti a zapnuti blesku ide bez problemov kym zase neurobim zopar zaberov.
z 200 fotiek mi prepalilo asi dve. Ostatne fotky su fajn...
Len pri foteni nefunguje tlacidlo PILOT....
moze byt nejako poskodena petica blesku ? vyzera to na reklamaciu tela. Aj ked nevem ako to vysvetlim.... Asi vezmem do Pro laiky fotak blesk a necham tam vsetko nech sa na to pozru....
2. asi uz zopakujem ze to pchas uz do vela vlakien, zrovna toto pojednava o origo blesku navyse znacky Canon, co ty nemas, moze to byt zavadzajuce
3. moze byt za tym kadeco, zle TTL meranie, mozno blesk nebliska rovnomerne, mozno nedokaze pri tak kratko ohnisku ucinne rozptylit zablesk aj pri nimimalnom vykone a chcelo by to aspon zakladny difuzor, dynamicky rozsah senzoru tvojho aparatu.....
2. asi uz zopakujem ze to pchas uz do vela vlakien, zrovna toto pojednava o origo blesku navyse znacky Canon, co ty nemas, moze to byt zavadzajuce
3. moze byt za tym kadeco, zle TTL meranie, mozno blesk nebliska rovnomerne, mozno nedokaze pri tak kratko ohnisku ucinne rozptylit zablesk aj pri nimimalnom vykone a chcelo by to aspon zakladny difuzor, dynamicky rozsah senzoru tvojho aparatu.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa