zdravím páni... čiže problém je takýto. mám tento blesk v zostave s 1000d a Tamronom 17-50/2,8 VC. (všetko v záruke) -stáva sa (a čoraz častejšie), že pri fotení mi totálne prepáli fotku. -stáva sa dosť často, že nefunguje tlačidlo PILOT (iba pri blesku nasadenom na aparáte, pomoze vypnutie a zapnutie blesku) -stáva sa (veľmi zriedkavo, že blesk a telo nespolupracuju nefunguje pomocné AF svetlo, ETTL už vôbec nie)
otázka je, čo pustiť na reklamáciu (telo alebo blesk?). dnes som čistil päticu na tele s liehom večer skúška, nepomohlo...
si zabil tema o CANONE 430 ex II...a ty sem hodis metz na nikone a este si zabil aj tym ze ti to prepaluje hlavne cierne leskle predmety...nuz...cierno cierne alebo lesklo leskle veci sa tazko fotia...a spoliehat sa na automatiku je blbost...treba nastudovat vela a nastavit si to vsetko manualne a problem nebude
si zabil tema o CANONE 430 ex II...a ty sem hodis metz na nikone a este si zabil aj tym ze ti to prepaluje hlavne cierne leskle predmety...nuz...cierno cierne alebo lesklo leskle veci sa tazko fotia...a spoliehat sa na automatiku je blbost...treba nastudovat vela a nastavit si to vsetko manualne a problem nebude
skus len tak jednou dvoma vetami napisat v com sa principialne lisi pouzivanie E-TTL na canone a nikone
mam stale nastavene iso na 200 len ked spravim fotku na vacsom ohnisku tam mi az na fotke ukaze cervenym iso 720 alebo iso 1600 ten blesk jak keby snimal len to ze ake dam ohnisko tak silno ho odpali
a zaujimavost je ze terza som skusal na plnom ohnisku odfotit klucku odfoti to pekne iso 200 hned velda je skrina taktize na plnom ohnisku iso 1600 prepal som uz stoho zufaly
a zaujimavost je ze terza som skusal na plnom ohnisku odfotit klucku odfoti to pekne iso 200 hned velda je skrina taktize na plnom ohnisku iso 1600 prepal som uz stoho zufaly
a nemas nastavene nejake auto iso ? fotak ti nemoze sam od seba menit iso ako sa mu zachce ! a ked ti to robi...skut blesk na inom nikone..skus iny blesk na svojom tele a zistis v com je problem
myslim ze tu uz nic nevyriesime, vymen blesk, dosetri na origo a je to.....
ide o ZLE VLAKNO !!! budem sa pytat na skla od nikonu a dam to do temy canon ef 100 f/2,8 macro....urcite to po mne s lahkostou niekto najde
on ma problem s pouzivanim blesku v rezime e-ttl a to je uplne jedno ci je to canon alebo nikon. uz sa tu prestan hrat na moderatora fora lebo si len na smiech.
on ma problem s pouzivanim blesku v rezime e-ttl a to je uplne jedno ci je to canon alebo nikon. uz sa tu prestan hrat na moderatora fora lebo si len na smiech.
na smiech si mi skor ty...nehram sa moderatora len komentujem co sa mi nepaci..a ze by to bolo zakazane tak to neviem...ked ti to vadi tak si to necitaj...btw...kebyze takymto sposobom tu prispievaju vsetci, tak staci zalozit jednu jedinu temu problem a pisali by sa tam uplne vsetci a uplne o vsetkom....ak je to tvoja predstava o prehladnom fore...nech sa paci...nech je po tvojom
skusil som to na inom fotaku d90 tma to nerobilo az tak velmy no vlastne nehadzalo mi iso 1600 ale 250 + vsimol som ze ked som dal difuzor tak blesk bol silnejsi ako bez neho ci to je ???? toto ma dost zaskocilo ako keby expoziciu meralo nie cez objektv ale cez blesk
asi si idem kupit flasku uz som prisiel ako odrbat blesk DDDDDDDDDDDD ak mate taky isty problem ako ja ze Vam niekedy blesk zblbe staci si dat menu: nastavenia ISO oznacit automatic ISO OFF a problem mate vyrieseny aspon aj som to tak vyriesil uz mi nehadze hodnoty 1600 750 uz len 200 aj na maximalnom ohnisku cize spokojny
SPEEDLITE 430EX II - problem
čiže problém je takýto.
mám tento blesk v zostave s 1000d a Tamronom 17-50/2,8 VC. (všetko v záruke)
-stáva sa (a čoraz častejšie), že pri fotení mi totálne prepáli fotku.
-stáva sa dosť často, že nefunguje tlačidlo PILOT (iba pri blesku nasadenom na aparáte, pomoze vypnutie a zapnutie blesku)
-stáva sa (veľmi zriedkavo, že blesk a telo nespolupracuju nefunguje pomocné AF svetlo, ETTL už vôbec nie)
otázka je, čo pustiť na reklamáciu (telo alebo blesk?).
dnes som čistil päticu na tele s liehom večer skúška, nepomohlo...
aspon aj som to tak vyriesil uz mi nehadze hodnoty 1600 750 uz len 200 aj na maximalnom ohnisku cize spokojny
PAULI dik za inspiraciu preco mas iso 720
PAULI dik za inspiraciu preco mas iso 720
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie