Fórum » Blesky

SPEEDLITE 430EX II - problem

klm16
klm16 2011-10-15 01:52:33+02
zdravím páni...
čiže problém je takýto.
mám tento blesk v zostave s 1000d a Tamronom 17-50/2,8 VC. (všetko v záruke)
-stáva sa (a čoraz častejšie), že pri fotení mi totálne prepáli fotku.
-stáva sa dosť často, že nefunguje tlačidlo PILOT (iba pri blesku nasadenom na aparáte, pomoze vypnutie a zapnutie blesku)
-stáva sa (veľmi zriedkavo, že blesk a telo nespolupracuju nefunguje pomocné AF svetlo, ETTL už vôbec nie)

otázka je, čo pustiť na reklamáciu (telo alebo blesk?).
dnes som čistil päticu na tele s liehom večer skúška, nepomohlo...

viking81
2011-11-07 13:20:32+01
príspevok od: Posterusak
asi si idem kupit flasku uz som prisiel ako odrbat blesk DDDDDDDDDDDD ak mate taky isty problem ako ja ze Vam niekedy blesk zblbe staci si dat menu: nastavenia ISO oznacit automatic ISO OFF a problem mate vyrieseny
aspon aj som to tak vyriesil uz mi nehadze hodnoty 1600 750 uz len 200 aj na maximalnom ohnisku cize spokojny
a nepisal som ti vyssie nieco o auto iso ? ale som rad ze si na to prisiel aj sam

xmartankox
2011-11-07 16:20:03+01
príspevok od: viking81
ide o ZLE VLAKNO !!! budem sa pytat na skla od nikonu a dam to do temy canon ef 100 f/2,8 macro....urcite to po mne s lahkostou niekto najde
Nieeeeeee, to by si sa musel pytat na sirokac od sigmy s nikonackym bajonetom v danej teme ( canon ef 100 f/2,8 macro)

calven
2011-11-07 16:37:23+01
príspevok od: xmartankox
Nieeeeeee, to by si sa musel pytat na sirokac od sigmy s nikonackym bajonetom v danej teme ( canon ef 100 f/2,8 macro)
Čo tam po tom čo sa v téme píše, že?
Ach jaj... Niekedy sa tu bavím, niekedy nemám slov. Potom to skončí tak ako tu, že všetci do jedné píšem úplne mimo tému

viking81
2011-11-07 18:34:53+01
príspevok od: calven
Čo tam po tom čo sa v téme píše, že?
Ach jaj... Niekedy sa tu bavím, niekedy nemám slov. Potom to skončí tak ako tu, že všetci do jedné píšem úplne mimo tému
je jedno co sme mu tu napisali....vyriesil to aj sam celkom zaujimava story ked si to pozriete...napisal asi 28 komentarov s pustupnym progresom a bez ohladu na to co sme mu radili to vyriesil...aj ked by stacilo si lepsie precitat nase komentare a mohol usetrit aspon par hodin casu

calven
2011-11-07 19:54:12+01
príspevok od: viking81
je jedno co sme mu tu napisali....vyriesil to aj sam celkom zaujimava story ked si to pozriete...napisal asi 28 komentarov s pustupnym progresom a bez ohladu na to co sme mu radili to vyriesil...aj ked by stacilo si lepsie precitat nase komentare a mohol usetrit aspon par hodin casu
Ale hej hej, čítal som.
Pokiaľ by mal niečo o fotení z bleskom naštudované, tak by sa mu to nestalo. Ale aj tu platí staré známe - načo študovať, keď sa môžem opýtať a potom všetky rady ignorovať...

klm16
2011-11-27 21:21:27+01
môj problém ktorý som popísal na začiatku témy stále pretrváva.
Medzi tým som vyreklamoval úspešne telo fotoaparátu (a pozerám že zbytočne)
Vyskúšal som už 3 telá (2x eos1000d + 1x eos7d) a 3 blesky (všetky speedlite 430exII)
jediné čo používam stále to isté je objektív Tamron 17-50/2,8+VC
prikladám 3 foografie
všetky 3 sú pri rovnakom nastavení fotoaparátu. prvá a druhá vznikli hneď po sebe (nie sériové snímanie) tretia je odfotená po vypnutí a zapnutí fotoaparátu a blesku.

Rovnako pri dlhšom fotení nefunguje skúšobný odpal cez pilot tlačidlo.

klm16
2011-12-01 18:45:14+01
ale mne zoom hlava funguje bez problemov ...

furbyk1
2012-02-06 08:38:09+01
nazdar,aj mne to robilo, vždy ked som mal slabšie, dlho používané batérie v blesku.Po výmene za nabité slape v pohode,bez prepalov, no ked klesne kapacita batérií v blesku opäť tam mám prepal. Zrejme to sposobuje to

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()